کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 4 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
انتقاد آیت‌الله شبیری زنجاني از افراط و ترویج دهه‌های پیاپی
۱:۱۸, ۱۱/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #1
آواتار
آیت الله شبیری زنجانی نسبت به ترویج دهه های پیاپی عزاداری هشدار داد و گفت: افراط در عزاداری‌ها به تفریط می‌انجامد. جامعه عرفا نمی‌تواند نسبت به این همه عزاداری پیاپی مراقبت داشته باشد و سرانجام به انکار مجموع عزاداری روی می‌آورد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آیت الله شبیری زنجانی، این مرجع شيعيان در جمع تعدادی از روحانیون و طلبه‌هاي حوزه علمیه قم که در دفتر ایشان حضور داشتند، ترویج دهه‌هاي پیاپی عزاداری را زمینه ساز رویگردانی جامعه از عزای اهل بیت علیهم السلام دانست و گفت: همین طور پشت سر هم دهه درست کردن، توسط جامعه قابل پذیرش نیست و به مرور زمان زمینه انکار مجموعه عزاداری‌ها به وجود مي‌آید. افراط در عزاداری‌ها به تفریط مي‌انجامد.

آیت الله شبیری با غیر شرعی خواندن هتک حرمت عزاداری ها، خاطر نشان کرد: حدیث خاصی راجع به مدت زمان عزاداری‌ها نیست. اگر برپایی مجلسهای شادی در زمانی باشد که در عرف آن را هتک حرمت عزای اهل بیت – علیهم السلام- مي‌دانند خلاف شرع است. البته این که چه کاری هتک حرمت است را خود افراد باید تشخیص بدهند.

این مرجع تقلید افزود: قول ما درباره اینکه آیا شادی در ایامی غیر از روز شهادت هتک هرمت هست یا نه، حجت نیست و جامعه مشخص مي‌کند تا چه زمانی باید عزا نگه داشته شود. اما متاسفانه عده‌ای امروزه با افراط در عزاداری‌ها زمینه هتک حرمت را فراهم مي‌کنند و این افراد در این زمینه مسوولند. آیا واقعا کسی که مدعی محب اهل بیت – علیهم السلام- بودن است موظف به این کارهاست؟!

آیت الله شبیری زنجانی ادامه داد: امروزه برخی از منبری‌ها و مداح‌هاي بی تقوا حرفهای بی سند و مجلسهای بی سندی را ترویج مي‌کنند و پس از ترویج آن در جامعه، عرف هرگونه مجلس شادی را در این ایام هتک حرمت مي‌نامند. افراد هم شرعا موظفند هتک حرمت نکنند اما حتما ما باید موضوع را درست کنیم و بعد آن را تبلیغ کنیم تا باعث هتک شود؟

منبع
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Havbb 110 ، سدرة المنتهی ، neyestan23 ، أین المنتظر ، دل خسته ، السا ، ELENOR ، Hadith ، fatemeh ، مجید املشی ، قلب ، Mohammad Trust ، لبخند خدا

آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۵:۲۷, ۱۱/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #21
آواتار
نقل قول:
من دارم می گم این حرفی ک گفته شد، درست بود!

"این حرف" بر میگرده ب اینجا :

نقل قول:
البته ایشون در حد یک شخص (مثل بقیه افراد جامعه و نه فصل الخطاب و کسی که نظرشون اصل باشه) در جامعه اسلامی نظر دادن و نه بیشتر .الخ ....
Smile
نقل قول:
این جاست که نظر شما می شود نظر یکی مثل 60 میلیون ایرانی دیگر ...

ولی نظر مرجع می شود نظر مرجع ... که اصلا نظر یکی نیست مثل بقیه ...

مرجع امکان خطا و اشتباه نداره ؟
کاری ندارم ب اسامی مراجعی ک آورده شده ، کلی دارم میگم.Huh

نقل قول:
یک نظر دلسوزانه است که یک متخصص امور دینی داده اند

همه دارن برای این مملکت دل میسوزونن،
کمتر کسی پیدا میشه ک مغرضانه عمل کنه ....
اما اینکه کدومشون دارن راهی رو میرن ک ب نتیجه درست میرسه، الله اعلم .... Dodgy

نقل قول:
چه حرفی ؟؟؟ در مورد چه مساله ای؟؟؟ گوینده اش کی بوده؟؟؟ ما چه قدر در آن زمینه تخصص داریم و مطلعیم؟؟؟؟؟؟

حرفی در مورد مسائل دینی و اعتقادی را که یک مرجع زده من و شمایی که در این زمینه هنوز شاگر کلاس اول هم نیستیم باید بیاییم بررسی کنیم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

در این شکی نیست ک کار رو باید ب کاردان سپرد ...

درباره ایشون نمی خوام حرفی بزنم ... دوستان بعدا نیان از پشت ی جمله من، ی دنیا حرف بکشن بیرون لطفا ....
این رو دارم کلی می گم برای اونهایی ک میگن درباره صحبت هاب مراجع تقلید حالا ک عقلمون ب حرفهاشون نمیرسه، نظر ندیم

یادمون نره ک آقای صانعی هم مرجع تقلید بود ی زمانی ...!

باز هم میگم و تاکید می کنم ک

نمیخوام نتیجه گیری کنم از این جملات و مراجع رو زیر سوال ببرم خدایی نکرده،
میگم اینکه بگین کلا نظر ندیم درباره اینجور چیز ها( این چیز ها، دیگه آداب وضو و غسل و .... نیست ک نتونیم روش حرف بزنیم، چون اطلاعات نداریم)، یکم زیر سوال بردن عقل و شعور خودمون نیست ؟؟

تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل ....
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، مجید املشی
۱۵:۴۸, ۱۱/فروردین/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/فروردین/۹۳ ۱۵:۵۰ توسط ELENOR.)
شماره ارسال: #22
آواتار
نقل قول:البته ایشون در حد یک شخص (مثل بقیه افراد جامعه و نه فصل الخطاب و کسی که نظرشون اصل باشه) در جامعه اسلامی نظر دادن و نه بیشتر
ما هم گفتیم نظر شما نظر یک شخص است ... نه نظر یک مرجع که متخصص علوم دینی و اسلامی است ...
این حرف شما و آن آقا غلط است ...
مثلا یک دکتر جراح مغز که فوق دکترا دارد و بیست سال تجریه بیاید بگوید بعد از چایی خیار نخورید مثلا ...برای مغز خوب نیست ...
ایا این فرد نظرش در مورد این کار مثل نظر من است در این امور؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
نقل قول:مرجع امکان خطا و اشتباه نداره ؟
کاری ندارم ب اسامی مراجعی ک آورده شده ، کلی دارم میگم
دارد ...خوبش را هم دارد
ولی کار من و شما نیست که اشکال مراجع رو بگیریم ((البته استثنا دارد ...برخی اوقات انقدر قضیه مشخص است که ... برخی امور مثل توهین به ولایت فقیه و جمهوری اسلامی و ...))

نقل قول:این رو دارم کلی می گم برای اونهایی ک میگن درباره صحبت هاب مراجع تقلید حالا ک عقلمون ب حرفهاشون نمیرسه، نظر ندیم

یادمون نره ک آقای صانعی هم مرجع تقلید بود ی زمانی ...!
همون آقای صانعی ...همون آقای منتظری ... تا زمانیکه مراجع دیگر موضع نگرفته بودند و حوزه علمیه جبهه نگرفته بود قضیشون همون بود که بود ...

نقل قول:میگم اینکه بگین کلا نظر ندیم درباره اینجور چیز ها( این چیز ها، دیگه آداب وضو و غسل و .... نیست ک نتونیم روش حرف بزنیم، چون اطلاعات نداریم)، یکم زیر سوال بردن عقل و شعور خودمون نیست ؟؟
من گفتم نظر ندید؟؟؟
آقای عبدالرحمن گفتند نظری دادند مثل نظر بقیه ... که ما گفتیم این حرف صحیح نیست ....بحث رو عوض نکنید
بعد من گفتم نظر یک مرجع اعتبارش از نظر چون من شمایی اعتبارش خیلی خیلی بالاتر است
نظر بدید ولی در برابر ومقیاس سخن مراجع هنوز یک حرف با ارزش و معتبر نیست ... مخصوصا در مسائل دینی
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، السا ، مجید املشی ، کربلا
۱۶:۲۲, ۱۱/فروردین/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/فروردین/۹۳ ۱۶:۳۲ توسط السا.)
شماره ارسال: #23
آواتار
نقل قول:
همون آقای صانعی ...همون آقای منتظری ... تا زمانیکه مراجع دیگر موضع نگرفته بودند و حوزه علمیه جبهه نگرفته بود قضیشون همون بود که بود ...
یعنی مردم نشستن و نگاه کردن و کسی کاری نکرد، حرفی نزد، اعتراضی نکرد، تا موقعی ک حوزه علمیه جبهه گرفت ؟!
نقل قول:
بعد من گفتم نظر یک مرجع اعتبارش از نظر چون من شمایی اعتبارش خیلی خیلی بالاتر است
نظر بدید ولی در برابر ومقیاس سخن مراجع هنوز یک حرف با ارزش و معتبر نیست ... مخصوصا در مسائل دینی

... .... ....

جوهر دین عقل است

تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل ....
یا علی Smile
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن
۱۶:۳۵, ۱۱/فروردین/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/فروردین/۹۳ ۱۶:۳۸ توسط ELENOR.)
شماره ارسال: #24
آواتار
نقل قول:یعنی مردم نشستن و نگاه کردن و کسی کاری نکرد، حرفی نزد، اعتراضی نکرد، تا موقعی ک حوزه علمیه جبهه گرفت ؟!
1.این دو فرد هر کدومشون شرائط خودشون رو داشتند و مسیر خودشون رو ...
2. مقیاس عملکرد صحیح هم در این زمینه برخورد مردم نیست لزوما...
این جا که اصلا اشتباهی رخ نداده نظرشون دقیقا نظر رهبری است تا حد زیادی ...
یک عده برداشت خودشون رو کردن ... ربطی ندارد به مرجع ...
بحث هم سر درستی و غلطی نبود ...سر اعتبار حرف ایشون به عنوان مرجع در این امور در برابر حرف بقیه ی مردم بود ...
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: السا ، Hadith ، مجید املشی ، کربلا
۱۸:۰۰, ۱۱/فروردین/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/فروردین/۹۳ ۱۸:۰۲ توسط al-shia.)
شماره ارسال: #25

البته در مورد آقای صانعی بنده مطلبی رو خدمت دوستان عرض کنم که ایشون و چند نفر از همفکران ایشون که ازقضا خودشون رو مرجع هم میدونن برخی از فتاواهاشون دقیقا مخالف فقه شیعی و اسلامی هستش و بسیار نظرات شاذی داده اند که بنده دوست ندارم واردش بشم.

این رو فقط گفتم مخصوص اون عزیزانی که میگن این آقایون نظران خودشون رو دارند!

در زمینه ی فقهی و دینی کسی حق نداره به جز قرآن و حدیث از جایی نظری بیاره.این که هر کس و ناکسی دست بکنه توی جیبش از خودش نظر بده و بعد هم لقب آیت الله و حجت الاسلام روی خودش بذاره به هیچ وجه قابل قبول نیست! مگه دین شده لحاف ملا؟!

* مثل همون حجت الاسلام م.خ که چنان نظرات ضد تاریخی و ضد دینی داده که در هیچ منبع تاریخی نیست و فقط با دین و مذهب بازی کرده.(من نمیدونم این آقا حجت کدوم اسلامه؟!( یا مثلا آیت الله (؟!) هـ که ایشون هم چنان نظرات ضد دینی و تاریخی فقط و فقط برای منافع سیاسی خودشون داده اند که بارها هم ایشون و هم اوشون رو بعد از نماز ها از خدا میخوام که به خاطر این که همچون بنی امیه با دین بازی کرده اند جزاشون رو به بدترین شکل بده ...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: کربلا ، صبح صادق
۲۰:۰۶, ۱۱/فروردین/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/فروردین/۹۳ ۲۰:۱۱ توسط أین المنتظر.)
شماره ارسال: #26
آواتار
(۱۱/فروردین/۹۳ ۱۲:۰۹)عبدالرحمن نوشته است:  شما فکر میکنید چند درصد از مخاطبان اون خبر در اون سایت و در جامعه به اینی که شما فکر میکنید فکر میکنند؟

شما از کجا فکر میکنید که خیلی از مخاطبان مثل شما فکر میکنند؟
شاید اونطور که من فکر کردم ، فکر میکنند.
تو همین تالار و تو همین تاپیک ببنید چند کاربر زیر نظر من و چند کاربر زیر نظر شما تشکر زدند؟
بهرحال تشکر ، نشانه تأیید نظره در 98%

(۱۱/فروردین/۹۳ ۱۲:۰۹)عبدالرحمن نوشته است:  در ضمن شما خط سیاسی و مورد حمایت آقای زنجانی رو هم بسنج

اولا من درمورد خط سیاسی ایشون تحقیقی نکردم که بدونم کدوم طرفیه.
ثانیا خط سیاسی ایشون، رو تمام نظراتشون تأثیر میگذاره؟
مثلا اگه راستی بود میگفت تا میتونید دهه بسازید و اگه چپی باشه میگه دهه سازی نکنید؟؟؟
بنظر من این حرف ایشون هیچ ربطی به خط سیاسی ایشون نداره که بخواهیم خلط مبحث کنیم و نتیجه بگیریم.

(۱۱/فروردین/۹۳ ۱۲:۰۹)عبدالرحمن نوشته است:  همین حرف رو خدا شاهده اگر دکتر عباسی زده بود یا یکی دیگه از افرادی که دارن منویات رهبری رو اجرا میکنند
بیچارش کرده بودند
ولی اینجا همه میان برای دفاع

هیچوقت دکتر عباسی رو با ایشون مقایشه نکنید خواهشا...
خوانندگان خودشون میفهمن می چی میگم...

امضای أین المنتظر
www.kamitafakkor.blogfa.com

صفحه اینستاگرام:
hadithcity
soldierr313
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: SAViOR ، ELENOR ، مجید املشی ، سدرة المنتهی ، کربلا ، Hadith ، A L I
۱۷:۳۷, ۱۴/فروردین/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۴/فروردین/۹۳ ۱۷:۳۸ توسط أین المنتظر.)
شماره ارسال: #27
آواتار
بسم الله الرّحمن الرّحیم

بنده پیرامون این موضوع، از دفتر معظم له استفتتاء کردم.

پاسخش بصورت پیامکی برای من اومد:

سلام علیکم.
بطور کلّی نظر معظّم له در مورد ترویج دهه هایی است که سابقا مرسوم نبوده است. و معتقدند این امر باعث می شود مجالس باشکوهی که درخور آن است، برگزار نمی گردد.

پس نظر ایشون درمورد فاطمیه اول و دوم که سابقه داره، نبود.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: A L I ، میلاد.م ، ELENOR ، مجتبی110 ، انتصـار ، کربلا
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا