کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تفسیر برای چه ؟
۲۲:۵۷, ۱۹/اردیبهشت/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/اردیبهشت/۹۵ ۲۲:۵۹ توسط bahram_znd.)
شماره ارسال: #1

ما در بعضی از آیات قرآن مجبوریم به تفاسیر مراجعه کنیم.
مثلا در سوره انفال آیه 39 میخوانیم : با آنان نبرد کنيد تا ديگر فتنه ای نباشد و دين همه دين خدا گردد پس اگر باز ايستادند ، خدا کردارشان را می بيند

اما درتفسیر میخوانیم این آیه مربوط به جنگ بدر است و کفار خود شروع کننده جنگ بودند
ما در حواب این شبهه به تفاسیر مراجعه کردیم و سوال اینجاست : چرا به تفاسیر مراجعه کردیم مگه قرآن ناقصه که احتیاج به شان نزول داشته باشه ؟
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۶:۱۴, ۲۰/اردیبهشت/۹۵
شماره ارسال: #11

من اصلا قصدم تفسیر سوره ممتحنه یا چیز دیگه ای نبود میگفتم چرا با هم تناقض دارن.
پس منظور شما اینه که قرآن کتابیه که فقط با یک مفسر ( امام معصوم) قابل خوندنه ؟
۱۶:۳۸, ۲۰/اردیبهشت/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/اردیبهشت/۹۵ ۱۶:۴۰ توسط سعدی.)
شماره ارسال: #12

اگر شما هم دانش تفسیر رو بدست بیارید (که شامل آشنایی کافی با زبان عربی، دانستن شان نزول آیات و خیلی چیزای دیگه میشه) در اون صورت خودتون می تونید آیات قرآن رو تفسیر کنید.

حالا مراجعه کنیم به بخشی از تفسیر آیه 8 سوره ممتحنه (تفسیر مجمع البیان) تا ببینیم این آیه نسخ شده یا خیر:
نقل قول:گروهى از مفسران، از جمله «قتاده»، «حسن» و «ابن عباس» آورده‏اند كه: مردم مسلمان پيش از فرود آيات جهاد بر ضد شرك‏گرايان تجاوزكار از پيشواى گرانقدر توحيد اجازه خواستند تا به خويشان و بستگان مشرك خويش نيكى كنند كه آيه مورد بحث فرود آمد، آن گاه حكم اين آيه با فرود اين آيه نسخ گرديد كه مى‏فرمايد:
... اقتلوا المشركين حيث وجدتموه... فخلوا سبيلهم‏
پس هنگامى كه ماه‏هاى حرام سپرى گرديد، شرك‏گرايان تجاوزكار را هر كجا يافتيد بكشيد و آنان را دستگير سازيد و به محاصره درآوريد و در هر كمين‏گاهى به كمين آنان بنشينيد؛ پس اگر توبه كردند و نماز را به پا داشتند و زكات دادند، راه را براى آنان باز كنيد و آزادشان سازيد، چرا كه خدا آمرزنده و مهربان است.
از ديدگاه پاره‏اى منظور آيه مورد بحث اين است كه: خدا شما را از نيكى و رفتار و گفتار عادلانه و انسانى با آن كسانى بازنمى‏دارد كه ايمان به خدا آوردند و با شما در دين به پيكار برنخاستند، امّا نتوانستند از مكه به سوى مدينه هجرت كنند.
با اين بيان از ديدگاه اين گروه منظور نيكى به كسانى است كه اسلام آورده بودند، امّا توان هجرت نداشتند.
امّا پاره‏اى از جمله «ابن زبير» مفهوم آيه را عام دانسته و بر آنند كه هر كس به خاطر دين و ايمان شما به جنگ شما برنخاسته و شما را از خانه و وطن خود نرانده، در خور نيكى و دادگرى و رعايت ادب و اخلاق انسانى از سوى شماست.
به هر حال آنچه از ديدگاه دانشمندان روا و درست شناخته شده و بر آن اجماع گرديده اين است كه نيكى و نيكوكارى و ادب انسانى به كفرگرا و به فرد و گروهِ در حال پيكار با مسلمانان، خواه از نزديكان و بستگان انسان باشند و يا از بيگانگان، كار ناروايى نيست و چه بسا كه باعث بيدارى و تمايل آنان به گرايش به حق و عدالت گردد، امّا در اين مورد كه آيا مى‏توان به چنين كسانى كمك مالى نيز كرد و از زكات و كفاره نيز به آنان داد يا نه، ميان دانشمندان بحث و گفت گوست و فقهاى شيعه اين كار را ناروا اعلام داشته‏اند.
همان طور که مشاهده می فرمایید، برخی این آیه را منسوخ می دانند. برخی دیگر نیز تفسیری ارائه داده اند که بر اساس آن هیچ تضادی بین آیاتی که ذکر فرمودید مشاهده نمی شود.
۱۷:۰۶, ۲۰/اردیبهشت/۹۵
شماره ارسال: #13

(۲۰/اردیبهشت/۹۵ ۱۶:۳۸)chiaueam نوشته است:  حالا مراجعه کنیم به بخشی از تفسیر آیه 8 سوره ممتحنه (تفسیر مجمع البیان) تا ببینیم این آیه نسخ شده یا خیر:
همان طور که مشاهده می فرمایید، برخی این آیه را منسوخ می دانند. برخی دیگر نیز تفسیری ارائه داده اند که بر اساس آن هیچ تضادی بین آیاتی که ذکر فرمودید مشاهده نمی شود.
همین این یعنی مبهم بودن
۱۷:۳۶, ۲۰/اردیبهشت/۹۵
شماره ارسال: #14
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
لَقَدْ مَنَّ اللّهُ عَلَى الْمُؤمِنِينَ إِذْ بَعَثَ فِيهِمْ رَسُولًا مِّنْ أَنفُسِهِمْ يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِهِ وَيُزَكِّيهِمْ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَإِن كَانُواْ مِن قَبْلُ لَفِي ضَلالٍ مُّبِينٍ
(آل عمران، 164)
(۲۰/اردیبهشت/۹۵ ۱۶:۱۴)bahram_znd نوشته است:  من اصلا قصدم تفسیر سوره ممتحنه یا چیز دیگه ای نبود میگفتم چرا با هم تناقض دارن.
پس منظور شما اینه که قرآن کتابیه که فقط با یک مفسر ( امام معصوم) قابل خوندنه ؟

مقصود بنده از اینکه گفتم نص خود ایه رو بیارید برای این هست که هر مورد رو با توجه به مفردات ایه پیش بریم . حال اینکه منظور شمااین نیست پس بحثی نداریم دوست گرامی/
شما از این ایات هر چی متوجه شدین بگین تا من بگم پاسختون رو :
رَبَّنَا وَابْعَثْ فِيهِمْ رَسُولاً مِّنْهُمْ يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِكَ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَيُزَكِّيهِمْ إِنَّكَ أَنتَ العَزِيزُ الحَكِيمُ (بقره 129)

كَمَا أَرْسَلْنَا فِيكُمْ رَسُولاً مِّنكُمْ يَتْلُو عَلَيْكُمْ آيَاتِنَا وَيُزَكِّيكُمْ وَيُعَلِّمُكُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَيُعَلِّمُكُم مَّا لَمْ تَكُونُواْ تَعْلَمُونَ (بقره 151)

بِالْبَيِّنَاتِ وَالزُّبُرِ وَأَنزَلْنَا إِلَيْكَ الذِّكْرَ لِتُبَيِّنَ لِلنَّاسِ مَا نُزِّلَ إِلَيْهِمْ وَلَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ ( نحل 44)

وَمَا أَنزَلْنَا عَلَيْكَ الْكِتَابَ إِلاَّ لِتُبَيِّنَ لَهُمُ الَّذِي اخْتَلَفُواْ فِيهِ وَهُدًى وَرَحْمَةً لِّقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ ( نحل 64)

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ أَطِيعُواْ اللّهَ وَأَطِيعُواْ الرَّسُولَ وَأُوْلِي الأَمْرِ مِنكُمْ فَإِن تَنَازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللّهِ وَالرَّسُولِ إِن كُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ ذَلِكَ خَيْرٌ وَأَحْسَنُ تَأْوِيلاً ( نسا 59)

وَيَقُولُ الَّذِينَ كَفَرُواْ لَسْتَ مُرْسَلاً قُلْ كَفَى بِاللّهِ شَهِيدًا بَيْنِي وَبَيْنَكُمْ وَمَنْ عِندَهُ عِلْمُ الْكِتَابِ ( رعد 43)

كَيْفَ تَكْفُرُونَ وَ اَنْتُمْ تُتْلى عَلَيْكُمْ آياتُ اللّه‏ِ وَ فيكُمْ رَسُولُهُ ( آل عمران 101)
در کنار این ایات که مطالعه فرمودید حدیث ثقلین ( امیدوارم بدونین موضوعش رو ) بزارین کنار این ایات .
قران کتابیست همراه با معلم که علمش متصل به وحی و منبع ارسال قران باشه .
بعد این نکته رو یادگار از برادرتون داشته باشین ، اگه احادیث و تفاسیر با هم و با ایات تناقض داشتن و یا برداشت اشتباهی در اون صورت گرفته باشه و یا برداشت کسی که داره مطالعه میکنه هیچ ارتباطی به قران نداره و نمیشه گفت در قران تناقض هست چون فلان کلام و ... اشتباه بوده و الان نا صحیح بودنش اثبات شده .
یک نکته دیگم بگم تا شاید دیگه مجالش پیدا نشه :اممکنه ما همه چیز رو از قران فهم نکنیم ، و یا از هر کتاب دیگه ای ایا این نقص بر اون کتاب هست ؟ قطعا چنین نیست .بلکه اشکال و نقص از گیرنده ما هست .

در انتها اگه هرچندبار دیگه هم سوال در این مورد بشه پاسخی جز این دریافت نمیکنین ، نه اینگه همینو بشنوین بلکه پاسخ همینه همونطور که سوال شما هم قرن هاست با ظاهری متفاوت ولی با ریشه ای ثابت داره مطرح میشه و پاسخ هم با ظاهر و ریشه ای ثابت بیان میشه .به قسمت اخر همین ارسال تو دوتا نقل قول از دو کتاب ارزشمند اهل سنت اوردم کخ نشون میده پرسش شما پرسشی نو نیست بلکه قدیمی و پاسخ داده شده هست.
پاسخ خلیفه ثانی رو براتون میارم تا شاید مفید فایده باشه برای برخی افراد.
از کتاب سنن دارمی ج 1 : ص 241
أَخْبَرَنَا عَبْدُ اللَّهِ بْنُ صَالِحٍ، حَدَّثَنِي اللَّيْثُ، حَدَّثَنِي يَزِيدُ ابْنُ أَبِي حَبِيبٍ، عَنْ عُمَرَ بْنِ الْأَشَجِّ، أَنَّ عُمَرَ بْنَ الْخَطَّابِ رَضِيَ اللهُ عَنْهُ، قَالَ: " إِنَّهُ سَيَأْتِي نَاسٌ يُجَادِلُونَكُمْ بِشُبُهَاتِ الْقُرْآنِ، فَخُذُوهُمْ بِالسُّنَنِ، فَإِنَّ أَصْحَابَ السُّنَنِ أَعْلَمُ بِكِتَابِ اللَّهِ عَزَّ وَجَلَّ "

اگه بازم براتون شبهه ای هست بفرمایید تا حد توان و سواد در خدمت شما هستم.البته اگه دوستان دیگه پاسخ خواستن بدن مشکلی نیست ولی اگه نقل قول خوساتن بکنن حتما ادرس قید کنن تا کلام شهید نشه.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
۱۹:۵۲, ۲۰/اردیبهشت/۹۵
شماره ارسال: #15

شما که جمله هاتون رو عربی مینویسید و من بلد نیستم بخونم
به هر حال راضی نشدم . شایدم اشکال از منه و من قانع نشدم
۲۲:۰۱, ۲۰/اردیبهشت/۹۵
شماره ارسال: #16
آواتار
(۲۰/اردیبهشت/۹۵ ۱۹:۵۲)bahram_znd نوشته است:  شما که جمله هاتون رو عربی مینویسید و من بلد نیستم بخونم
به هر حال راضی نشدم . شایدم اشکال از منه و من قانع نشدم

خیلی جالبه که ادرسهایی که میدم رو اصلا مطالعه نمیکنین .
اینها که همه ایه قران هست و اگه متوجه متنای عربی نمیشید به ترجمه مراجعه کنید .
رَبَّنَا وَابْعَثْ فِيهِمْ رَسُولاً مِّنْهُمْ يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِكَ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَيُزَكِّيهِمْ إِنَّكَ أَنتَ العَزِيزُ الحَكِيمُ (بقره 129)

كَمَا أَرْسَلْنَا فِيكُمْ رَسُولاً مِّنكُمْ يَتْلُو عَلَيْكُمْ آيَاتِنَا وَيُزَكِّيكُمْ وَيُعَلِّمُكُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَيُعَلِّمُكُم مَّا لَمْ تَكُونُواْ تَعْلَمُونَ (بقره 151)

بِالْبَيِّنَاتِ وَالزُّبُرِ وَأَنزَلْنَا إِلَيْكَ الذِّكْرَ لِتُبَيِّنَ لِلنَّاسِ مَا نُزِّلَ إِلَيْهِمْ وَلَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ ( نحل 44)

وَمَا أَنزَلْنَا عَلَيْكَ الْكِتَابَ إِلاَّ لِتُبَيِّنَ لَهُمُ الَّذِي اخْتَلَفُواْ فِيهِ وَهُدًى وَرَحْمَةً لِّقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ ( نحل 64)

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ أَطِيعُواْ اللّهَ وَأَطِيعُواْ الرَّسُولَ وَأُوْلِي الأَمْرِ مِنكُمْ فَإِن تَنَازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللّهِ وَالرَّسُولِ إِن كُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ ذَلِكَ خَيْرٌ وَأَحْسَنُ تَأْوِيلاً ( نسا 59)

وَيَقُولُ الَّذِينَ كَفَرُواْ لَسْتَ مُرْسَلاً قُلْ كَفَى بِاللّهِ شَهِيدًا بَيْنِي وَبَيْنَكُمْ وَمَنْ عِندَهُ عِلْمُ الْكِتَابِ ( رعد 43)

كَيْفَ تَكْفُرُونَ وَ اَنْتُمْ تُتْلى عَلَيْكُمْ آياتُ اللّه‏ِ وَ فيكُمْ رَسُولُهُ ( آل عمران 101)

من از این عبارت شما باید چی برداشت کنم؟

(۲۰/اردیبهشت/۹۵ ۱۹:۵۲)bahram_znd نوشته است:  شما که جمله هاتون رو عربی مینویسید و من بلد نیستم بخونم
یعنی وقتی عربی بلد نیسین میخوایین به چی استناد کنید که ایراد میگیرید؟Dodgy
اساس رو وقتی مشکل دارید به چی میخوایید استناد کنید؟Sad

(۲۰/اردیبهشت/۹۵ ۱۹:۵۲)bahram_znd نوشته است:  به هر حال راضی نشدم . شایدم اشکال از منه و من قانع نشدم
اینکه شما راضی نشدین دیگه باید ببینین که پاسخ ناقص بود یا اینکه سوالتون متناسب بیان نشد و یا اینکه اساسا متنها رو با تامل نخوندین.
اگه بازم نیاز بود و جایی گنگ بود براتون بگین تا ساده تر بیان کنم .
اینهم اون متنی که از سنن دارمی اورده بودم
عمربن خطاب چنین گفته: «قال انه سَیَأْتِی نَاسٌ یُجَادِلُونَکُمْ بِشُبُهَاتِ الْقُرْآنِ» (در آینده افرادی می‌آیند که با شما در شبهات قرآن مناظره می‌کنند) «فَخُذُوهُمْ بِالسُّنَنِ» (به واسطه سنن، آن ها را محکم بگیرید و از کار بندازید و مغلوب کنید) «فإن أَصْحَابَ السُّنَنِ أَعْلَمُ بِکِتَابِ اللَّهِ» (آنهایی که با سنت پیامبر آشنایی دارند اعلم به کتاب خدا هستند نسبت به کسانی که با سنت سر و کار ندارند.)
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
۹:۱۸, ۲۱/اردیبهشت/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/اردیبهشت/۹۵ ۹:۱۹ توسط سعدی.)
شماره ارسال: #17

سلام
از آیاتی که مهدی سینا اشاره فرمودند، اینطور برداشتن میشه که وظیفه پیامبرعلاوه بر تلاوت آیات قرآن،"تعلیم" و "تبیین" هم بوده.
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]