کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
زمین دور خورشید نمی چرخد! بلکه افتان و خیزان به پیش می رود!
۶:۴۳, ۸/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #1
آواتار
مدت ها بود که با توجه به شناختی که از حرکت خورشید و و زمین و سیارات حول مرکز کهکشان داشتم حدس می زدم که حرکت زمین دور خورشید نمی تواند چندان معنایی داشته باشد، یعنی آن معنایی که همه از بچگی در مدرسه یاد گرفتیم که "زمین دایره وار و ایستا حول مرکز منظومه شمسی که خورشید باشد، می گردد...

این ابهام مخصوصا وقتی عده ای شبه "گردش خورشید گرد زمین در قرآن" را مطرح می کردند بیشتر برام مطرح می شد تااینکه دیشب این ویدئو را دیدم که به شکلی کاملا زیبا و تصویری همین نکته را نشان داه بود که زمین در حقیقت امر آنطور که ما تصور می کنیم ، یه شکل اسب عصاری دور خورشید نمی چرخد بلکه همراه با خورشید با حرکتی زیگ زاگ به سیر در فضای لابتناهی می پردازند تا اجلش سر برسد!

لینک دانلود ویدئو با حجم اندک 11 مگ در زیر هست که حتما پیشنهاد دانلود آن را می کنم. من که واقعا جا خوردم...

http://uplod.ir/brxfh5r80bez/ejaz.mp4.htm

متاسفانه نحوه زیر نویس کردم ترجمه متن عربی را نمی دانستم اما ترجمه آن را در زیر قرار می دهم تا اگر کسی در فهم آن مشکل داشت استفاده کند.
اگر کسی از دوستان متن را زیر نویس ِ ویدئو کند که چه بهتر ؛ به زیبایی کار می افزاید.

زمین دور خورشید نمی چرخد!

آیا براستی سیارات منظومه شمسی در حال گردش به گرد خورشید هستند؟!

در ویدئو بالا حرکت حقیقی زمین و سیارات منظومه شمسی را می بینیم.

اگر از محدوده منظومه شمسی خارج شویم و از بیرون به آن نگاه کنیم

در خواهیم یافت که خورشید حرکت موجی زمین را استمرار می بخشد؛

از اینجا مشخص می شود که زمین به گرد خورشید نمی چرخد

بلکه دَوَران زمین تنها ظاهر قضیه است...

به این صحنه نگاه کنید که خورشید در حرکت است و سایر سیارات آن را دنبال می کنند

زمین و سیارات دور خورشید نمی چرخند

زمین و سیارات با حرکتی مثل امواج دریا به حرکت ِ "رو به جلو" خود ادامه می دهند

و چنین حرکتی موجی ای را هر سال تکرار می کنند

همچنان که خداوند در قرآن می فرماید:
"خورشید و ماه را مسخر ساخت
و هر کدام تا اجلی معلوم در حرکت اند"

اما یک سوال...

پیامبر خدا از کجا می دانست که خورشید حرکت می کند؟

در قران چنین آمده که "خورشید به[سوی] قرارگاه خود روان است"

به همین خاطر است که قرآن از دوران زمین سخنی به میان نیاورده است

چون از حرکت موجی زمین سخن گفته است...

خداوند در قرآن می فرماید: الم نجعل الارض كفاتا .

کلمه "کفاتا" به چه معناست؟

در زبان عرب چنین آمده:
كَفَت الطائر: پرنده شتاب کرد و بالا و پایین شد در حین پرواز (أسرع و تَقلَب فی طیرانه)

حرکت پرنده ها در حین پرواز اینگونه است.

که کاملا شبیه حرکت موجی زمین است

این است حرکت حقیقی زمین...

در حالی که حرکت و جریان حقیقی مربوط به خورشید است

و زمین و سایر سیارات از آن تبعیّت می کنند.

و زمین خط سیری شبیه آنچه پرندگان ایجاد می کنند بجا می گذارد

حرکنی صعودی و نزولی...

حرکت زمین نیز به همین شکل صعودی و نزولی است

چگونه پیامبر به حرکت حقیقی زمین آگاه بوده؟

از کجا می دانسته که خورشید در حرکت است؟

چطور می دانسته که حرکت زمین مانند حرکت پرنده است؟

و چگونه می دانسته که سیارات در حال پیشی گرفتن ِ مداوم از یکدیگرند؟

همانا خداوند بلند مرتبه است که قرآن کریم را فرو فرستاده و در آن فرموده است:

"تا نشانه هایمان را در آفاق به آنان بنمایانیم..."
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: fazel ، رهگذر. ، هادی... ، عبدالرحمن ، mohammadhadi ، captaincharisma ، عشقم کربلا ، sadegh313 ، neyestan23 ، MohammadSadra ، عبدالرحیم
۹:۲۵, ۸/اردیبهشت/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/اردیبهشت/۹۳ ۹:۲۶ توسط مجتبی110.)
شماره ارسال: #2

علامه طباطبایی در تفسیر المیزان ' نوشته است:  
الم نجعل الارض كفاتا احياء و امواتا... فراتا

كلمه (كفات ) و همچنين كلمه (كفت) به معناى جمع كردن و ضميمه كردن است، مى فرمايد: مگر ما نبوديم كه زمين را كفات كرديم، يعنى چنان كرديم كه همه بندگان را در خود جمع مى كند، چه مرده ها را و چه زنده ها را. بعضى گفته اند: كفات جمع كفت به معناى ظرف است. و معناى آيه اين است كه : مگر ما زمين را ظرفهايى براى جمع احيا و اموات نكرديم.

پ ن : من مدت ها بود که دنبال این بودم که تمام دینم رو با علم اثبات کنم! اما الان به این رسیدم نگاه اثبات گرایانـه (به قولی پوزیتیویستی) من اشتباه بوده!
قضیه یکم پیچیده است! تفاسیر گوناگون هم زیاد هست! و اگر بخوایم دین رو با علم اثبات کنیم یکم به پوچی می خوریم!

من تجربه کردم که میگم! البته نمی خوام الان بگم این مطالب اشتباه هست می خوام بگم این مسائل ایمان نمی سازه، فقط و فقط ایمان رو محکمتر می کنه!

لینک
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ali#59 ، هادی... ، عبدالرحمن ، mohammadhadi ، یاســین ، HermeS ، azade ، MohammadSadra ، عبدالرحیم
۹:۴۸, ۸/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #3
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

خب مشخصه که خورشید ثابت نیست

تازه خورشید حرکت خطی نداره

حرکت خورشید تقریبا بصورت نامنظم (نه البته نامنظم بلکه شکل پیچیده ای داره) در محدوده خاصی از کهکشان راه شیریست

کهکشان راه شیری یه دورانی داره بخاطر نیروی جاذبه بزرگ بین کهکشانی (یعنی بین کهکشان خودمون و همساده ها) که باعث میشه اجرام زیر مجموعش هم حرکت داشته باشند

البته در مورد فیلم مذکور

مدلی که نشان داده بود چون از کنار بود در نگاه اول باعث تعجب بیننده میشه

ولی اگر از همان محور اصلی بهش نگاه کنیم میشه همین مدل همیشگی

البته به این جور کلیپ ها تکیه نکنید چون منبع خاصی که نداره

و همونطور که گفتند نگاه تجربی نباید داشت

ولی لازمه که تحقیق کنیم
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: fazel ، Ali#59 ، عشقم کربلا ، مجتبی110 ، HermeS ، azade ، MohammadSadra ، meisamtiger
۱۴:۱۸, ۸/اردیبهشت/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/اردیبهشت/۹۳ ۱۵:۱۲ توسط HermeS.)
شماره ارسال: #4
آواتار
(۸/اردیبهشت/۹۳ ۹:۲۵)مجتبی110 نوشته است:  پ ن : من مدت ها بود که دنبال این بودم که تمام دینم رو با علم اثبات کنم! اما الان به این رسیدم نگاه اثبات گرایانـه (به قولی پوزیتیویستی) من اشتباه بوده!
قضیه یکم پیچیده است! تفاسیر گوناگون هم زیاد هست! و اگر بخوایم دین رو با علم اثبات کنیم یکم به پوچی می خوریم!

من تجربه کردم که میگم! البته نمی خوام الان بگم این مطالب اشتباه هست می خوام بگم این مسائل ایمان نمی سازه، فقط و فقط ایمان رو محکمتر می کنه!

لینک
سلام.
بل. آن که صد البته. ایمان با عمل تولید میشه. یعنی هماهنگی عقیده و عمل که استواری عقیده قلبی را به همراه می اورد.
اما اینجا بیشتر به خرده گیری های بعضی که مدام به حرکت خورشید در قرآن اشاره می کنند هم نوجه شده بود.

(۸/اردیبهشت/۹۳ ۹:۴۸)عبدالرحمن نوشته است:  بسم الله الرحمن الرحیم

خب مشخصه که خورشید ثابت نیست

تازه خورشید حرکت خطی نداره

حرکت خورشید تقریبا بصورت نامنظم (نه البته نامنظم بلکه شکل پیچیده ای داره) در محدوده خاصی از کهکشان راه شیریست

کهکشان راه شیری یه دورانی داره بخاطر نیروی جاذبه بزرگ بین کهکشانی (یعنی بین کهکشان خودمون و همساده ها) که باعث میشه اجرام زیر مجموعش هم حرکت داشته باشند

البته در مورد فیلم مذکور

مدلی که نشان داده بود چون از کنار بود در نگاه اول باعث تعجب بیننده میشه

ولی اگر از همان محور اصلی بهش نگاه کنیم میشه همین مدل همیشگی

البته به این جور کلیپ ها تکیه نکنید چون منبع خاصی که نداره

و همونطور که گفتند نگاه تجربی نباید داشت

ولی لازمه که تحقیق کنیم

سلام.

راستش من این حرکت را از حرکت های اصلی می دونم و معتقدم حتی جهت حرکت زمین هم می تواند نسبی باشد.
به عبارتی پیش از دیدم این کلیپ بارها به این مساله فکر کرده بودم.
جهان ما دچار نسبیت در حرکت است. حتی این جهت حرکتی که ما از زمین می بینیم بنظرم اگر نوع نگاه و هوشیاری تغییر کند می تواند در آن واحد تغییر کند. خورشید ما همان طور که گفتید حرکتی مارپیچ مانند حول مرکز کهکشان دارد. از طرفی چون هر کهکشان شرایط خاص خودش را دارد حرکت ها در جهان ما دچار نسبیت است.
تراکم یا عدم تراکم ماده نسبیت در زمان و گذر آن را ایجاد می کند.
برای روشن شدن بیشتر منظورم مدل های که گاهی ساخته می شود را مثال می زنم.
مثال هایی ساخته شده است که وقتی فرد در نگاه اول به آن چشم می دوزد در جهت چپ به راست در چرخش است اما تمرکز و دقت که می کند جهت چرخش تغییر می کند. یا افراد در تشخیص جهت چرخش با هم تفاوت می کنند.
بنظرم این نوع تفاوت منظر ها در جهان ما و هوشیاری و زوایه های دید ما بسیار وجود دارد که از هندسه پیچیده جهان ما نشات گرفته.

از طرفی انحراف 23 ذرجه ای محور گردش زمین نیز از همین نیروی گریز از مرکز کهکشان ایجاد می شود. اگر زمین تنها تابع نیروی خورشید بود باشد بدون هیچ انحرافی از مدار خود گرد آن می چرخید اما تمام سیارات با انحرافی معین دور خورشید می چرخند که اگر در مدل مورد نظر توجه کنیم این انحراف حاصل نیرویی بیرونی که در جهت پیشروی خورشید و کل منظومه شمسی هست تامین شده.

در کل تمام جهان یک مکانیک پیچشی شدیدا پیچیده وجود دارد. حتی چند وقت پیش از مکانیک پیچشی ماهیچه های قلب که چند ایرانی روی آن کار کرده بودند بحث بود. نیرو ها در جهان میل به حرکت مارپیچ و انحراف دارند. درست مانند حرکت آب هنگامی که داخل چاهک می شود. این حرکت به علت چرخش زمین ایجاد می شود اگر دقت کرده باشی جهت پیچش آب همیشه در این موارد در جهات عقربه های ساعت است.

اضافه می کنم که حرکت مارپیچ فرو رفتن آب در چاهک در نیم کره جنوبی زمین دقیقا بر عکس نیم کره شمالی است. یعنی اگر در نیم کره شمالی در جهت عقربه های ساعت است و نیم کره جنوبی خلاف آن.

این تاثیر پنهان نیرو ها بر گردش در اونگ فوکو نیز قابل مشاهد است. اگر یک آونگ را آزادانه بدون هیچ گونه اصطحکاک و اتلاف نیرو روی زمین به حرکت در اوریم محور نوسان اونگ هر 24 ساعت دقیقا متناسب با چرخش زمین دور خود ، یک دور کامل گردش می کند.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: neyestan23 ، عبدالرحمن ، MohammadSadra
۳:۲۲, ۹/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #5

اين هم از جمله ويدئو هاييست كه دوستان(؟!!) بي سليقه ي حافظ اسلام و مسلمين از مستندهاي علمي و خوش ساخت غربيها بر مي دارند و براي اثبات حقانيت اسلام قسمتهاي مورد نظرشون رو برش داده و نواهاي ملكوتي رعب آوري را ضميمه ي آنها كرده و روانه اينترنت مي فرمايند!!!
دوست عزيز اصل قضيه ي حركت زمين به دور خورشيد حتي با ديدن اين كليپ تغييري نمي كند!
۱۱:۱۶, ۹/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #6
آواتار
این مستند نشون میده علم دائما در حال تغییره و نظریه ها و فرضیه ها عوض میشن
هیچکدوم ازینا قابل اعتماد نیستند
بهتره به قرآن اعتماد داشته باشیم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن
۱۳:۲۴, ۹/اردیبهشت/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۹/اردیبهشت/۹۳ ۱۳:۳۴ توسط HermeS.)
شماره ارسال: #7
آواتار
(۹/اردیبهشت/۹۳ ۳:۲۲)رضا1357 نوشته است:  اين هم از جمله ويدئو هاييست كه دوستان(؟!!) بي سليقه ي حافظ اسلام و مسلمين از مستندهاي علمي و خوش ساخت غربيها بر مي دارند و براي اثبات حقانيت اسلام قسمتهاي مورد نظرشون رو برش داده و نواهاي ملكوتي رعب آوري را ضميمه ي آنها كرده و روانه اينترنت مي فرمايند!!!
دوست عزيز اصل قضيه ي حركت زمين به دور خورشيد حتي با ديدن اين كليپ تغييري نمي كند!
بهتر است تعصب را کنار بگذاریم. چرا حافظان حقیقی و منادیان اسلام ناب محمدی کاری نمی کنند. کنار بیان آداب طهارت و تشویق به بچه زایی(!) به این ها هم گاهی می شود پراخت!
این نکته ای که در ویدئو گفته بود بسیار جالب توجه و بود واز نظر علمی نیز به طور کلی قابل رد نیست.
در ابتدا که مطرح شده بود گفته شد که حرکت گردابی سیارات به آن شکل که در ویدئو می گوید نیست اما اینکه چنین حرکتی در کلیت خود رد شود چنین هم نیست. در یونیورس تو دی به نقد این نظریه پرداخته شده بود.

http://www.universetoday.com/107322/is-t...-a-vortex/

اما این مطلبی که در پست قبلتر گفتم درباره جهان ما صدق می کند: نسبیتی همه گیر که برای همه قابل درک نیست.

(۹/اردیبهشت/۹۳ ۱۱:۱۶)baharkhanom نوشته است:  این مستند نشون میده علم دائما در حال تغییره و نظریه ها و فرضیه ها عوض میشن
هیچکدوم ازینا قابل اعتماد نیستند
بهتره به قرآن اعتماد داشته باشیم
قرآن هم تفکر را تعطیل نکرده. من خودم را در تفسیر و نطر دادن درباره آیات قرآن برعکس تفاسیر رایج هیچ محدود نمی بینم. عمری در مدرسه و اجتماع گفتند اگر تفسیر کنی ...می سوزه اون دنیا!
اگر این طور هست این همه تشویق برای تفکر و مشاهد چی هست در قرآن. نمی شود دین و کتاب خدا را به شکل امتیازی انحصاری در ید افرادی خاص گذاشت!
اتفاقا کسی که ایمان بیشتری به قرآن دارد تشنگی بیشتری برای فهم آن دارد و کسی که موروثی به تلاوت آن میپردازند باید خود را از شک مصون کند.
۱۸:۱۵, ۹/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #8
آواتار
چرا انقدر علم و دین رو جدا میکنید؟علم قوانین خداست!دین هم قوانین خداست!یکیش کامله،یکیش ناقصه چون کشفش با ماست!چه ایرادی داره دنبال اثبات دین با علم باشیم وقتی ایمانو محکم تر میکنه؟حضرت ابراهیم هم دنبال نشانه بودندSmile
۱۸:۲۸, ۹/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #9
آواتار
(۹/اردیبهشت/۹۳ ۱۸:۱۵)Sdg نوشته است:  چرا انقدر علم و دین رو جدا میکنید؟علم قوانین خداست!دین هم قوانین خداست!یکیش کامله،یکیش ناقصه چون کشفش با ماست!چه ایرادی داره دنبال اثبات دین با علم باشیم وقتی ایمانو محکم تر میکنه؟حضرت ابراهیم هم دنبال نشانه بودندSmile

اتفاقا خوب شد حضرت ابراهیم رو مثال زدید

حضرت ابراهیم دقیقا همین روش تجربی رو رد میکنن در همون ستاره و خورشید و ...

وَإِذْ قَالَ إِبْرَاهِيمُ لأَبِيهِ آزَرَ أَتَتَّخِذُ أَصْنَامًا آلِهَةً إِنِّي أَرَاكَ وَقَوْمَكَ فِي ضَلاَلٍ مُّبِينٍ وَكَذَلِكَ نُرِي إِبْرَاهِيمَ مَلَكُوتَ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ وَلِيَكُونَ مِنَ الْمُوقِنِينَ فَلَمَّا جَنَّ عَلَيْهِ اللَّيْلُ رَأَى كَوْكَبًا قَالَ هَـذَا رَبِّي فَلَمَّا أَفَلَ قَالَ لا أُحِبُّ الآفِلِينَ فَلَمَّا رَأَى الْقَمَرَ بَازِغًا قَالَ هَـذَا رَبِّي فَلَمَّا أَفَلَ قَالَ لَئِن لَّمْ يَهْدِنِي رَبِّي لأكُونَنَّ مِنَ الْقَوْمِ الضَّالِّينَ فَلَمَّا رَأَى الشَّمْسَ بَازِغَةً قَالَ هَـذَا رَبِّي هَـذَآ أَكْبَرُ فَلَمَّا أَفَلَتْ قَالَ يَا قَوْمِ إِنِّي بَرِيءٌ مِّمَّا تُشْرِكُونَ إِنِّي وَجَّهْتُ وَجْهِيَ لِلَّذِي فَطَرَ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضَ حَنِيفًا وَمَا أَنَاْ مِنَ الْمُشْرِكِينَ
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: meisamtiger ، Eve
۱۹:۱۳, ۹/اردیبهشت/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۹/اردیبهشت/۹۳ ۱۹:۱۴ توسط baharkhanom.)
شماره ارسال: #10
آواتار
بخث تعطیل کردن تفکر نیست بلکه اینجور نباشیم که تا تونستیم یه تطبیقی با علوم رمان انجام بدیم بگیم این همون ایه ی قرآنه
خیلی ها اومدن ازینکارا کردن ولی بعد افراد واردتر به این موضوعات اومدن حرفشونو زیر سوال بردن اخرش هم هیج به هیچ

علوم فیزیک در باب فضا و ستاره ها خیلی گسترده است تا اطلاعات کافی دراین باره نداشته باشیم نمیتونیم به یک کلیپ اعتماد کنیم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Eve
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا