کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

موضوع بسته شده  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تغذیه و بهداشت دهان در سربازی تابستانه و رمضانی
۲۳:۰۳, ۱۸/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #1
آواتار
به نام خدای زیبایی ها
سلام دوستان

انشاالله ابتدای تابستون 93 می رم سربازی. می تونستم زودتر برم، اما نرفتم! چون می خوام ذره ای از سختی ها و شیرینی های دفاع مقدس رو بچشم. می دونم اصلا قابل مقایسه نیست. اما همین که فضا شباهت هایی داره رو دوست دارم. تابستان است و ماه مبارک رمضان. تشنگی و گرسنگی و فضای معنوی و بدور از فناوری و مسایل مادی. سعی می کنم خوش بگذرونم و استفاده کنم.

سوال اول : من همراه سحری هایی که می خوردم در رمضان اخیر، میوه هم می خوردم. میوه که می خوری شبیه کیسه ی آب می شه در بدن و باعث می شه در طی روز، کمتر احساس تشنگی کنیم. البته می دونم که باید احساس تشنگی کنیم. اما برای این که بدنمو می شناسم، بهتره یه چیزی بخورم همراه سحری که همون کار میوه رو بکنه. من نمی تونم با خودم میوه ببرم Smile شاید اون جا بدن. اما اگر ندادن، یه چیز کوچکی که بتونم با خودم ببرم پیشنهاد بدید ممنون می شم. منظورم خوردنی ایه که کمتر احساس تشنگی کنم در طی روز. (عرض کردم؛ بدنم شاید به خاطر گرمی هوا و تحرک بدنم، کم بیاره).

سوال دوم : به دلیل خشکی زیاد دهان، دهان بوی نامطبوعی خواهد داد. چه طوری می تونم چند بار در روز این رو برطرف کنم بدون این که روزه م باطل بشه؟

تشکر پیشاپیش
التماس دعا
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، رضوانه ، عبدالرحمن ، هادی...
۲۳:۱۱, ۱۸/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #2
آواتار
سلام
ایشالا ک سربازی خوب و سازنده ای باشه
و منشا کلی اتفاقات خیر شه براتون :-)
البته نمیدونم عملیه یا نه
میتونید تخم شربت یا خاکشیر ببرید البته شستن تخم شربتی راحتره
هم خشکه و نگه داریش راحته
اگه طرز استفاده شو خاستید بگید بنویسم
اینا خوبه و اب رو نگه میداره

در مورد بوی بد دهان
معمولا بخاطر معده است خیلی کاری نمیشه کرد
بعضی ها هم میگن بخاطر شکستن چربیه!
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: soheyl68 ، رضوانه ، عبدالرحمن ، هادی...
۲۳:۲۱, ۱۸/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #3
آواتار
عرق کاسنی و عرق نعنا هم خوبه
برای بوی دهان
و برای تشنگی هم
شربت آبلیمو در سحر عالیه....عالی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، soheyl68 ، عبدالرحمن ، هادی...
۲۳:۳۳, ۱۸/فروردین/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/فروردین/۹۳ ۲۳:۳۷ توسط عبدالرحمن.)
شماره ارسال: #4
آواتار
من این رو امتحان نکردم

ولی یک آدم مطلعی گفت

غرغره کردن دارچین+عسل+آب جوش
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: soheyl68 ، هادی... ، یاســین
۲۳:۳۵, ۱۸/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #5
آواتار
برای رفع بوی بد دهان، می شه مایعی در دهان بچرخانیم و همه شو خارج کنیم؟ اگر از حلق پایین تر نره و قورت داده نشه روزه باطل نمی شه، درسته؟
اگر بله؛ یه مایع بگید که وقتی بچرخونیم در دهان، بوی دهان رو تغییر بده تا چند دقیقه حداقل.
البته محدودیت هایی در بردن برخی موارد به پادگان ها هست و محدودیت هایی که خودم دارم؛ مثلا نمی تونم 30 تا میوه ببرم. به این موارد هم توجه کنید لطفا.
ممنونم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، هادی... ، یاســین
۲۳:۴۷, ۱۸/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #6
آواتار
(۱۸/فروردین/۹۳ ۲۳:۳۵)soheyl68 نوشته است:  تشکر
برای رفع بوی بد دهان، می شه مایعی در دهان بچرخانیم و همه شو خارج کنیم؟ اگر از حلق پایین تر نره و قورت داده نشه روزه باطل نمی شه، درسته؟
اگر بله؛ یه مایع بگید که وقتی بچرخونیم در دهان، بوی دهان رو تغییر بده تا چند دقیقه حداقل.
البته محدودیت هایی در بردن برخی موارد به پادگان ها هست و محدودیت هایی که خودم دارم؛ مثلا نمی تونم 30 تا میوه ببرم. به این موارد هم توجه کنید لطفا.
ممنونم

نقل قول:۱٫ اگر بخواهد برای جلوگیری از بوی دهان در حال روزه، مسواک بزند، باید رطوبت مسواک در آب دهان به طورى از بین برود و یا کم باشد که رطوبت خارج از دهان به آن گفته نشود، اما اگر مسواک را از دهان بیرون آورد و دوباره به دهان ببرد و رطوبت آن را فرو برد، روزه او باطل مى‏شود.[۱]

۲٫ اما اگر براى خنک شدن، یا بى‏جهت مضمضه کند؛ (آب در دهان بگرداند) و بى‏اختیار فرو رود، قضای روزه بر او واجب است، ولى اگر فراموش کند که روزه است و آب را فرو دهد، یا براى وضو مضمضه کند و بى‏اختیار فرو رود، قضا بر او واجب نیست‏.[۲]

برخی از فقها می گویند: اگر آب شست و شوی دهان بدون اراده به حلق برسد، اشکالى ندارد، ولى اگر از اوّل بداند بى‏اختیار به حلق مى‏رسد، روزه‏اش باطل است.[۳]‏ و مضمضه زیاد براى روزه دار مکروه است و اگر بعد از مضمضه بخواهد آب دهان را فرو برد، بهتر است سه مرتبه آب دهان را بیرون بریزد.[۴]

بنابراین، با رعایت شرایط بالا، روزه دار می تواند دهان خود را جهت جلوگیری از بوی دهان بشوید؛ ولی بهتر است سه مرتبه آب دهان خود را بیرون بریزد.

[۱]. توضیح المسائل (المحشی للامام الخمینی)، ج۱، ص ۸۹۲، م ۱۵۷۳٫
[۲]. همان، ص ۹۳۹، م ۱۶۸۸٫

[۳]. همان، ص ۸۹۵، ذیل م ۱۵۸۲؛مکارم، شست و شوى دهان با آب یا داروها اگر چیزى از آن فرو نرود، روزه را باطل نمى‏کند و اگر بدون اراده به حلق برسد، اشکالى ندارد، ولى اگر از اوّل بداند بى‏اختیار به حلق مى‏رسد روزه‏اش باطل است و قضا و کفّاره دارد.

[۴]. همان، ص ۹۴۲، م ۱۶۹۰٫
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: soheyl68 ، هادی... ، یاســین
۹:۰۵, ۲۵/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #7
آواتار
زمان اعزامم به سربازی شد اول شهریور

در صورت صلاحدید، موضوع رو ببندید.

تشکر از دوستان
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین
موضوع بسته شده  به روز آوری