کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
غیرت زن
۱۵:۱۹, ۲۹/اردیبهشت/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/اردیبهشت/۹۳ ۱۵:۱۹ توسط عبدالرحمن.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

نظرتون رو در مورد احادیث زیر بگید

از امیرالمومنین علیه السلام : (نهج البلاغه ،حکمت 124)

غَیْرَةُ الْمَرْأَةِ كُفْرٌ وَغْیْرَةُ الرَّجُلِ إیمَانٌ

غیرت زن كفر است، و غیرت مرد ایمان

و

غَيرَةُ النِّساءِ الحَسَدُ ، والحَسَدُ هو أصلُ الكُفرِ ، إنّ النِّساءَ إذا غِرْنَ غَضِبنَ ، وإذا غَضِبنَ كَفَرنَ إلاّ المُسلِماتِ مِنهُنَّ .

امام باقر عليه ‏السلام :
غيرت زنان حـسـادت است و حسادت ريشه كفر است . زنان هرگاه غيرت و رشك ورزند ، خشم گيرند و چون خشم گيرند به كفر گرايند ، مگر زنان مسلمان .

الكافي : 5 / 505 / 4 منتخب ميزان الحكمة : 438
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Reza2035 ، السا ، Havbb 110 ، یاســین ، ترنم ، ISOD ، شیدا ، تفکر ، مجنون الحسین ، MohammadSadra

آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۱:۵۲, ۳۰/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #31
آواتار
(۳۰/اردیبهشت/۹۳ ۱۱:۱۸)عبدالرحمن نوشته است:  کدوم اقدام؟
ازدواج دوم (دایم یا موقت)

(۳۰/اردیبهشت/۹۳ ۱۱:۱۸)عبدالرحمن نوشته است:  یطور القا نکنید که بقیه فکر کنند من میخوام برای خودم کیسه بدوزم!!!
همچین قصدی به هیچ عنوان نبوده ولی با معذرت و کمال احترام به شما برادر بزرگوار،حس میکنم ارسالات شما در این زمینه این القائات رو هم به همراه داشته که واقعا برای منم سوال شد
(۳۰/اردیبهشت/۹۳ ۱۱:۱۸)عبدالرحمن نوشته است:  بحث اینه که اگر کسی در این دوره و زمانه چند همسر گرفت به صورت پیش فرض اون شخص هوس ران و ظالم معرفی نشه

همینطور در مورد ازدواج موقت
به صورت پیش فرض درسته،این اقدام برای اقایون به معنی ظالم بودن نیست
(ولی ممکنه منجر به ظالم شدنشون بشه)
...
میدونم نیت شما مقدسه و می خواهید احکام اسلام پشت و رو نشه
و کاملا قبول دارم که به شرط "عدالت" اقایی که این اقدام رو کرده ظالم نیست
(۳۰/اردیبهشت/۹۳ ۱۱:۱۸)عبدالرحمن نوشته است:  شما از کجا میدانید (مورد دوم) با علایق شدید نیستند این خانم ها؟
به طور نسبی عرض کردم
مواردی بوده که یا علاقه شدیدی نبوده یا اگر بوده بعد از این اقدام شوهر ،از میزان علاقه کم شده
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Fatemeee ، عبدالرحمن
۱۲:۰۱, ۳۰/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #32
آواتار
خوب..

در جواب سوال من

جز کاپیتان کسی حرف جدیدی نزد

در اون موردی که ایشون گفتن که بدیهی بود که طرف حتی اگه یه زن داشت هم کلی بهش ظلم میکرده دیگه برسه به چندتا
گفتن نداره همه مون میدونیم که مثلا اگه یه مرد غریبه با غیرتی وجود داشت،اون سبد و بچه رو از اون ریحانه میگرفت و واسش میبرد،بدون چشمداشت،وقتی شوهر که نزدیکترین ادم به اون شخصه این کار رو میکنه معلومه که فرعون مصر خودشه.

بگذریم...........
روی صحبتم با اقایون هست

با توجه به اینکه در اسلام هم صیغه داریم و هم تعدد زوجات و اعتقاد دارم حکم فردی نداریم،هر حکمی بعد اجتماعی هم داره؛
حالا تعدد اگه کاملا به نفع مرد باشه:
سوالی که پیش میاد اینه که وقتی صیغه هست و مسئولیت مرد خیلی خیلی کمتر از حالت ازدواج دائم هست،چرا یه مرد باید بره دو تا زن بگیره؟اگه فقط بحث شهوت بود که در صیغه خیلی ازادتر و بهتر جواب میگرفت!

در صیغه زن تا وقتی که جوان و زیباس خواهان داره
اما در ازدواج دائم در حالت طبیعی،زنی که زیباییش رو صرف خانواده کرده در دوران پیری میتونه از مزایای اون استفاده کنه و مرد مستلزم این هست که نفقه و مهریه اون رو بده.

حالا فرض میگیریم تعدد زوجات به نفع زنان باشه(نگفتم زن)
دو حالت داره
1-تعداد مردان خیلی کم شده و دختران مجرد زیاد،حالا اونا چه گناهی کردن که تا اخر عمر باید مجرد باشن؟(نمیگم مجردی بده اما من که جفتشو تجربه کردم،تاهل هزار مزیت به تجرد داره)،اینم قبول داریم که مثلا یه دختر خانوم خانواده دار معمولا صیغه شدن رو برای ادامه زندگیش انتخاب نمیکنه بلکه دائم رو ترجیح میده.
خلاصه این دخترانی که در جامعه هستند چیکار کنن؟

2-افراد بی سرپرست که بچه دارن و ...
که به هر حال شاید خیلی ها بگن میشه فقط خرجشون رو داد،زندگی فقط پول نیست،ادما به عاطفه هم نیازمندن.
متاسفانه این قشر خیلی اسیب پذیر ترن چون ممکنه بخاطر نیاز مالی مجبور به خود فروشی شن،به هر حال ایمان همه یکسان نیست،هر چند از چشم من یه همچین خانومی که بخاطر شکم بچه اش این کارو میکنه شرف داره به ادمایی که خمس و زکات نمیدن و پول بیت المال رو حروم میکنن.

خلاصه ما دو تا قشر داریم که یکی بگه اینا پس چیکار کنن!!!!

خوب اینو گفتم که گفته باشم،اصل حکم اگه در جای مناسب استفاده شه با شرایطش حکم بدی نبوده،یعنی اقتضای جامعه اینو میرسونده،الان شما ببینید تو عراق و افغانستان چقدر زن و بچه بی سرپرست هست،خدا واقعا عمل بانی این جنگ ها رو به خودشون برگردونه .

این برداشت شخصیه منه اگه اشتباه میکنم بگید:
در ظاهر به نظر میرسه اولین منتفع صیغه مرد باشه
و در تعدد زنان(نه یک زن بازم تاکید میکنم)

پس بر اساس ای برداشت من،تعدد زوجات باید به نفع اون دو دسته خانومی که ذکر کردم باشه
اما اتفاقی که در ایران میفته:

در اکثر موارد،زن اول که یکم باب میل مرد نیست یا کمی از بهار جوانی ایش گذشته،کم کم حس میکنه شوهرش بهش کم محبت شده،کمتر وقت میذاره و .... بعد کاشف به عمل میاد که پای زنی در میان است.زن دوم هم معمولا میخواد که مرد مال اون باشه با اموال و .... از قدیم هم گفتن نو که اومد به بازار ،کهنه میشه دل ازار
زن اول میبینه بخاطر همسرش از حق اشتغالش گذشته،بابت کارهای خونه هم که پولی نگرفته و ..... اینجاس که احساس میکنه ازش سوء استفاده شده و سرش کلاه رفته

و این رفتار بی تدبیر مرد به جایی میکشه که زن اول اگه مجبور نباشه، طلاق بگیره،اگه قراره یکی به مطلقه ها اضافه شه که یکی سرو سامون بگیره،از نظر ریاضی چه فرقی کرد.
به نظر من مردی میتونه زن دوم بگیره در حالت کلی که زن اولش رو از دست نده،چون زن اول هم میره درقشر اسیب پذیره جامعه.
اگرم واقعا مشکل جنسی داشت،اولا قبلا هم گفتم که اکثر اینا با طب سنتی قابل درمان هست،حالا گیریم اونم جواب نداد مرد در سختی افتاد اون موقع میتونه صیغه کنه.

حالا حسادتها بماند که این حسادت ها هم طبیعیه ،حالا چرا؟
در قران در داستان ساره و هاجر،بخاطر ساره خدا دستور داد هاجر رو به بیابان ببره(حالا خدا نقشه خودشم داشت) اما به هر حال دوتا زن رو از هم جدا کرد.اگر حسادت ساره اینجا مورد داشت حتما خدا نکوهش میکرد چه بسا که در داستان های دیگه خدا نظرشو داده.[align=-WEBKIT-RIGHT]شخصی از امام صادق سوال کرد : زنی نسبت به مردش غیرت به خرج می دهد و باعث اذیت شدن مرد میشود؛ حضرت فرمورد این از محبت این زن نسبت به شوهرش است.[/align]

و این برای مردها قابل درک نیست،فکر کن زنی نازا باشه،برای همسررش زن بگیره بعد مرد با بچه اش بازی کنه و به مادر بچه خیلی توجه کنه،واقعا دیدن این صحنه خیلی دردناکه،و واقعا تدبیر خیلی خیلی زیاد مرد رو میطلبه!!!
یعنی تحملش کار هر کسی نیست.کلا حسادت زن همیشه نکوهیده نشده تا جایی که جلوی حکم خدا قرار بگیره که به کفر بیانجامه بده.
حالا یعنی چی؟
وقتی یه زنی بچه دار میشه،معمولا اگه بچه اول باشه،مرد به بچه خودش حسادت میکنه،چون توجه زن ناگهان معطوف شده به بچه و خیلی رک بگم گویا اکثر زنان بچه شون رو به شوهرشون ترجیح میدن
یا وقتی بچه دوم میاد،بچه اول حسادت میکنه

پس :1- حسادت در ذات ادم هست،درسته که باید روش کار کرد و تعادل بخشید اما بالاخره در ذات ما گذاشتن.
2-وقتی به اندازه ایکس،یه شخصی بهت مجبت میکرده و بعد از اتفاقی(ممکنه حتی فقط دو مثال بالا باشه)،از اون محبت کم شده و به ادم دیگه ای داده شده،طبیعیه که طرف حسادت کنه.

تا اینجاش مشکلی نیست
اما اگه این حسادت رو نشه کنترل کرد و یه جایی با حکم خدا شاخ تو شاخ شه،باید ترسید.
پس اینقدر حب و بغض هامون رو زیاد نکنیم بعدا برامون درد سر نشه.
مثلا اگه من تا سر حد زیادی با تعدد زوجات مخالفت کنم(شکی هم توش نیست که هیچ زنی دوست نداره منتها درصد ها فرق داره) اگه یوقت امام زمان بیاد و به من بگه خانم همسر شما باید بخاطر بیوه شدن این همه ادم بره سه تا زن بگیره،من باید چیکار کنم،اگه الان روش کار نکنم در اون لحظه خشم من به حکم ولی،باعث کفر من شده.
متوجه منظورم میشید؟

نمیخواستم این همه حرف بزنم اما میترسم یه عده منظورمو نگیرن هی مجبورم بازش کنم.
بزگترین ترس من میدونید چیه؟
جنگ شه و همسر من بخواد بره جنگ،حالا جنگ کشور خودمون جدا،فکر کنید مجبور شه بره سوریه بجنگه
واقعا من چیکار میکنم؟
اگه لحظه ای باعث تردید همسرم بشم کافرم،اون عکسی که خانم مصباح گذاشتن،مردی که 6 تا بچه کوچیک داشت و از لبنان رفته بود سوریه و شهید شده بود،واقعا دل ادم رو تکون میداد،معاذالله
قبل از اینکه امتحان الهی برسه باید رو اخلاق هامون کار کنیم و گرنه در زمان فتنه غربال میشیم.
استادمون میگفت یه فرهنگ غلطی وجود داره،زن فکر میکنه صاحبه مرد هست و باید اونو محکم نگه داره،در حالیکه مرد برای رفتنه ،زن باید فقط توشه راهش رو فراهم کنه و در بازگشت مرد، ترو خشکش کنه(منظور در جهاد هست)،این زن از کارگزاران خداست.این زن ارزش بالایی داره.
من که طاقتشو ندارم واقعا سخته.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مصباح ، عبدالرحمن ، Eve ، مجنون الحسین ، MohammadSadra
۱۲:۳۳, ۳۰/اردیبهشت/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/اردیبهشت/۹۳ ۱۲:۳۹ توسط captaincharisma.)
شماره ارسال: #33
آواتار
نقل قول:
جز کاپیتان کسی حرف جدیدی نزد

در اون موردی که ایشون گفتن که بدیهی بود که طرف حتی اگه یه زن داشت هم کلی بهش ظلم میکرده دیگه برسه به چندتا

گفتن نداره همه مون میدونیم که مثلا اگه یه مرد غریبه با غیرتی وجود داشت،اون سبد و بچه رو از اون ریحانه میگرفت و واسش میبرد،بدون چشمداشت،وقتی شوهر که نزدیکترین ادم به اون شخصه این کار رو میکنه معلومه که فرعون مصر خودشه.

البته این جواب من پیرو مقایسه شما در مورد زنان عرب و ما بود
که من بی پرده جواب دادم که فقط به نوع تربیت اونها مربوط هستش که در اونها نهادینه شده
که از 5% حقوق شرعی و مدنی خود هم آگاهی ندارند
و منشا موروثی یافته است
البته این دیدگاه رو به کاهش هستش و دادگاه های خانواده جای خود رو داره به فرمان شیوخ میدهد
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین
۱۲:۳۷, ۳۰/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #34
آواتار
(۳۰/اردیبهشت/۹۳ ۱۲:۳۳)captaincharisma نوشته است:  البته این جواب من پیرو مقایسه شما در مورد زنان عرب و ما بود
که من بی پرده جواب دادم که فقط به نوع تربیت اونها مربوط هستش که در اونها نهادینه شده
که از 5% حقوق شرعی و مدنی خود هم آگاهی ندارند
و منشا موروثی یافته است
البته این دیدگاه رو به کاهش هستش و دادگاه های خانوادگی جای خود رو داره به فرمان شیوخ میدهد
بعله متوجه منظور شما شدم
چون جوابتون کافی بود دیگه دوباره گویی نکردم و فقط تبصره زدم که رفتار اون مرد در اسلام جایی نداره
موضوع همینه: فرهنگ بومی هر جا
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: captaincharisma ، عبدالرحمن
۱۲:۴۹, ۳۰/اردیبهشت/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/اردیبهشت/۹۳ ۱۲:۵۰ توسط عبدالرحمن.)
شماره ارسال: #35
آواتار
خب در این تالار اگر کسی اون القا رو در نظر بگیره مدیونه (این رو گفتم برای بعد)

نقل قول:
ازدواج دوم (دایم یا موقت)

این بستگی به شرایط زندگی اشخاص دارد

مثلا میگم

خوردن میگو حلال است یا حرام؟

اگر حلال است چرا برخی نمیخورند؟ (مثال در حد تیم ملی!)

خب اگر کسی شخصا از چنین چیزی بدش بیاد مربوط میشه به سلیقش

حالا یکی بیاد بگه میگو خوردن اشکال دارد!!!!

چی میشه؟

میشه بدعت

حالا در مورد سوال شما

من اگر بگم حاضر نبودم یک نفر میگه : بیا! خودشم حاضر نیست و ...

و اگر بگم حاضر بودم: میگن ببین داره برا خودش میگه ها!!

پس این سوال شما یک مسئله شخصی تلقی میشه

من میگم چنین چیزی در شرایط خودش هیچ اشکالی نداره

نقل قول:
به صورت پیش فرض درسته،این اقدام برای اقایون به معنی ظالم بودن نیست

(ولی ممکنه منجر به ظالم شدنشون بشه)

...

میدونم نیت شما مقدسه و می خواهید احکام اسلام پشت و رو نشه

و کاملا قبول دارم که به شرط "عدالت" اقایی که این اقدام رو کرده ظالم نیست

Smile

کلا هیچ معنی نداره جز مطیع امر خدا بودن

در ضمن آقایون باید تو خونه کار کنند

اگر خانمشون کار میکنه لطف میکنه و هیچ وظیفه ای نداره

اینم یک امر دیگه خدا

نقل قول:
به طور نسبی عرض کردم

مواردی بوده که یا علاقه شدیدی نبوده یا اگر بوده بعد از این اقدام شوهر ،از میزان علاقه کم شده

این روش خوبی نیست

از جزء به کل رسیدن

مثل اینکه بگم مورد بوده فلان و بیسار

این مربوط میشه به خود خود زن

سوال

الان فرض میگیریم همه آقایون ازدواج کنند بدون هیچ استثنا

در این بین یسری خانم قطعا مجرد میمانند

باید مثل زنان راهبه تا آخر عمرشون از ترس خاله زنک ها ازدواج نکنند

یا اینکه ازدواج کنند و ..... خاله زنک ها!!

============

این جواب رو هم یکی از خوانندگان این مطلب دادند

اون چیزی که برای رعایت عدالت شرط شده، عدالت در روابط زناشویی و خانوادگی (یعنی تامین معاش و خورد و خوراکه ) نه احساسات و عواطف. چرا که رسیدن به عدالت در روابط تقریبا امری محال است و مرد نمی تواند همزمان آن را رعایت کنه

برای اینکه این حکم هم حکم محالی نباشه و قابلیت اجرا داشته باشه، شرط آن را همان عدالت در روابط خانوادگی و زناشویی دانسته اند

که اگه مردی توانست این شرایط را رعایت کند، مجوز چند همسری را دارد
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، مجنون الحسین ، MohammadSadra
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا