|
?????? عدالت مردانه چیست ???????
|
|
۱۶:۲۰, ۲۹/اردیبهشت/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/اردیبهشت/۹۳ ۲۳:۴۷ توسط اسکای.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
وَإِنْ خِفْتُمْ أَلاَّ تُقْسِطُواْ فِي الْيَتَامَى فَانكِحُواْ مَا طَابَ لَكُم مِّنَ النِّسَاء مَثْنَى وَثُلاَثَ وَرُبَاعَ فَإِنْ خِفْتُمْ أَلاَّ تَعْدِلُواْ فَوَاحِدَةً أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُكُمْ ذَلِكَ أَدْنَى أَلاَّ تَعُولُواْ
و اگر در اجراى عدالت ميان دختران يتيم بيمناكيد هر چه از زنان [ديگر] كه شما را پسند افتاد دو دو سه سه چهار چهار به زنى گيريد پس اگر بيم داريد كه به عدالت رفتار نكنيد به يك [زن آزاد] يا به آنچه [از كنيزان] مالك شدهايد [اكتفا كنيد] اين [خوددارى] نزديكتر است تا به ستم گراييد [و بيهوده عيالوار گرديد] (۳) نساء وَلَن تَسْتَطِيعُواْ أَن تَعْدِلُواْ بَيْنَ النِّسَاء وَلَوْ حَرَصْتُمْ فَلاَ تَمِيلُواْ كُلَّ الْمَيْلِ فَتَذَرُوهَا كَالْمُعَلَّقَةِ وَإِن تُصْلِحُواْ وَتَتَّقُواْ فَإِنَّ اللّهَ كَانَ غَفُورًا رَّحِيمًا ﴿۱۲۹﴾نساء و شما هرگز نمىتوانيد ميان زنان عدالت كنيد هر چند [بر عدالت] حريص باشيد پس به يك طرف يكسره تمايل نورزيد تا آن [زن ديگر] را سرگشته [=بلا تكليف] رها كنيد و اگر سازش نماييد و پرهيزگارى كنيد يقينا خدا آمرزنده مهربان است (۱۲۹) قصه ای تکراریست .اما نیاز است. از برادرانی که دغدغه مند دلسوز دین هستند خواهش میکنم از نحوه ی عدالت در بین همسران هر چه که میدانند و منبع دارند بگویند و بنویسند. بالاخره وقتی دغدغه ی دین دارید و غیرت زن و حسادت کفر امیزش شما را نگران کرده است . 100 البته سوره ی نساء را حفظ هستید و کاملا به تمام آیات اشراف کامل دارید . و عدالت مردانه را میدانید . اگر دغدغه ی دین دارید بسم الله .............. عدالت مردانه چیست ؟
1) لطفا کپی و پیست های طولانی نفرمایید . لینک منبع هایی که اشراف کامل دارید را بگذارید .2)از خانم های گرامی خواهش میکنم احساساتی نشوند و در برابر این حق شرعی مردان، فقط مطالبات شرعیشان را دنبال کنند. بحث عشق نیست .بحث احساس نیست.بحث این است عدالت چیست ؟ |
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۸:۰۷, ۲۹/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
(۲۹/اردیبهشت/۹۳ ۱۶:۵۹)عبدالرحمن نوشته است: خبیه حالت دیگه هم داره : پیامبر در این یک مورد خاص،مانند باقی مردم نبودند... . همونطور که اجازه داشتند بیش از 4 همسر دائم داشته باشند،یا اینکه زنانشون اجازه نداشتند پس از ایشون ازدواج کنند. اینها نشون میده پیامبر در زمینه ازدواج با باقی مردم تفاوت داشتند. |
|||
|
|
۲۰:۵۶, ۲۹/اردیبهشت/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/اردیبهشت/۹۳ ۲۰:۵۸ توسط اسکای.)
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
|
مسأله بیم از عدم عدالت
انصاف باید داد كه افرادی كه شرایط اسلامی را در تعدد زوجات كاملاً رعایت می كنند بسیار كم اند. در فقه اسلامی می گویند: «اگر بیم داری كه استعمال آب برای بدنت زیان دارد وضونگیر» ، «اگربیم داری كه روزه برایت زیان دارد روزه نگیر» . این دو دستور در فقه اسلامی رسیده است. شما افراد بسیاری را می بینید كه می پرسند: می ترسم آب برایم زیان داشته باشد، وضو بگیرم یا نگیرم؟ می ترسم روزه برایم ضرر داشته باشد، روزه بگیرم یا نگیرم؟ البته این پرسشها پرسشهای درستی است. چنین اشخاصی نباید وضو بسازند و نباید روزه بگیرند. ولی نصّ قرآن كریم است كه «اگر بیم دارید كه نتوانید میان زنان خود به عدالت رفتار كنید، یك زن بیشتر نگیرید» . با این حال آیا شما در عمر از یك نفر شنیده اید كه بگوید: می خواهم زن دوم بگیرم اما بیم دارم كه رعایت عدالت و مساوات میان آنها نكنم، بگیرم یا نگیرم؟ من كه نشنیده ام. حتماً شما هم نشنیده اید. سهل است، مردم ما با علم و تصمیم اینكه به عدالت رفتار نكنند زنان متعدد می گیرند و این كار را به نام اسلام و زیر سرپوش اسلامی انجام می دهند. اینها هستند كه با عمل ناهنجار خود اسلام را بدنام می كنند. اگر تنها كسانی اقدام به تعدد زوجات نمایند كه لااقل این یك شرط را واجد باشند، جای هیچ گونه بهانه و ایرادی نبود. ************************************************************************************* جناب رضا ، شما هنوز من رو نشناختید . در همین حد که من بزرگترین دغدغم تاپیک از مردانه ، منو شناختید . من خانوم معلم خوب میدونم دارم چیکار میکنم . از شما شاگرد عباسی هم انتظار میره ، کمی از منش معلمتون رو پیاده کنید . من حوصله ی همچین شاگردایی رو ندارم . میام یه سر اندیشکده .
|
|||
|
|
۲۱:۰۴, ۲۹/اردیبهشت/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/اردیبهشت/۹۳ ۲۱:۰۵ توسط Reza2035.)
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
نقل قول: از شما شاگرد عباسی هم انتظار میره ، کمی از منش معلمتون رو پیاده کنید . من حوصله ی همچین شاگردایی رو ندارم . میام یه سر اندیشکده .
الحمدالله یه نگاهی به کتاب مطهری کردین , جای شکرش واقعا هست |
|||
|
|
۲۲:۲۳, ۲۹/اردیبهشت/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/اردیبهشت/۹۳ ۲۲:۴۱ توسط soora.)
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
|
کسی که کتاب های آیت الله مطهری و نخوانده دلیل نمیشه که فهمیده نباشه،،، زندگی،آدم هایی مثل من که خانواده خیلی تحصیل کرده و کتاب خون ندارن و از کلمات قلمبه سلنبه استفاده نمیکنن، درکشون،فهم شون تجربیانشو تومشکلات و سختی های زندگی اون هارو آب دیده کرده... چون کتاب نخواندن نمیشه گفت سطح پایین هستن...
مردی رو میشناسم که،نماز و روزش ترک نمیشه، نماز شب میخونه، ذکر میگه، خآدم حرم عبد العظیمه ، مدام حدیث و آیه میگه، با دوستانش خوش رفتاره، همه قبولش دارن این مرد دست زنش که فرزند شهید هم هست، شکونده این مرد دختر 26 ساله رو کتک میزنه به صورتی که میبینمش تمام تنش کبوده این مرد خرج خونه نمیده و دختر ها با کار خرج خونه،و خودشوون در میارن این مرد با کتک هاش باعث کر شدن گوش پسرش شده اما زن دوم مرد براش خونه خریده مسافرت میبرش بچه های این خانوم و سر و آسمون داده توجیه این مرد برای زن دوم اسلام اجازه داده چون این زن بیوه ست و نیاز به حمایت داره .... عدالت مرد! قرآن و خدا این عدالت و گفته بودن ترو خدا زن تون دوست،داشته باشید |
|||
|
|
۲۲:۵۸, ۲۹/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
(۲۹/اردیبهشت/۹۳ ۲۲:۲۳)soora نوشته است: مردی رو میشناسم که،نماز و روزش ترک نمیشه، نماز شب میخونه، ذکر میگه، خآدم حرم عبد العظیمه ، مدام حدیث و آیه میگه، با دوستانش خوش رفتاره، همه قبولش دارنالان همه ی وظیفه های انسانی و اسلامی و اینا به کنار... جان اجدادتون ولم کنین من یه فحش به این آدم ها بدم ![]() انصافا،انصافا،میخواین آدم بدی باشین،باشین...حداقل خودتون رو اسلامی نشون ندید. من این چند خط رو خوندم اصن............ نمیدونم چی بگم! نماز شب
|
|||
|
|
۲۳:۱۱, ۲۹/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
(۲۹/اردیبهشت/۹۳ ۱۷:۱۳)Reza2035 نوشته است: فرمودین کدام شیعه ؟ منم یه سخنرانی راجع به حقیقت تشیع به شما معرفی کردم ! اینجا هم تعریف عدالت میخواین و من نظر استاد مطهری رو مطرح کردم ! سلام . این حداعقل کاری بود که میتونستید در مقام جواب دادن به یک دختر مسلمان انجام بدید و جای گفتن نداره !! (۲۹/اردیبهشت/۹۳ ۱۷:۱۳)Reza2035 نوشته است: این همه آدمی که اینجا میان و هی حرف میزنن یه کتاب راجع به حقوق زن نخوندن , یه مطالعه ی درست ندارن , اینقدر سطح حرفهاشون پایینه که خلاصه میشه در زندگی شخصی شون و همه باید با اون الگو پیش برن , اسم تالار بیداری اندیشه است اون وقت من باید بیام واسه این فعالین اندیشه اسلامی کتاب مطهری رو معرفی کنم و بگم تا حالا کتاب مطهری رو خوندی ؟ درسته دوست عزیز اینجا تالار بیداری اندیشه هست اما نباید انتظار داشت همه سطح مطالعاتی بالای داشته باشن و بتونن به جوابهای شخصی خودشون برسن ، در این صورت بودن ما تو این تالار صرفا وقت گذرانی محصوب میشه ، یک سری مباحث واقعا تخصصی هستن و احتیاج به متخصص دارن تا بتونن موضوع را با فهم عمومی جامعه تطبیق بدن تا شاید دوگانگی تو مباحث نشیم ، کسی تو تالار شبهه ای داره ما وظیفه داریم تا حد توان بهش کمک کنیم و رفرنس بدیم ، شاید کمک ما به دوستان کمکی نکنه و باز موضوعی رو مطرح کنن و این جای خرده گیری نیست ، گرچه این تالار مدعی جوابگویی به سوالات نیست اما وقتی موردی مطرح میشه در حد راهنمایی میشه پیگیری مباحث رو کرد . (۲۹/اردیبهشت/۹۳ ۱۷:۱۳)Reza2035 نوشته است: هنوز هم معتقدم توی این تالار نباید بحث علمی بشه در هیچ زمینه ای چون نتیجه اش میشه ابتذال علم , یعنی همینی که من باید بیام به این حرفهای خرد و تجربه های شخصی پاسخ بدم , ابتذال علم یعنی بزرگترین دغدغه ی شما اینه که واسه مردها چرا تاپیک زده نمیشه...ابتذال علمی یعنی در تالاری که فعال ترین تاپیکش خنده ی حلاله و در سال فرهنگ میان به سینما نقد میکنن که اینها به درد ما نمیخوره و از یه فیلم در پیتی آنتاگونیستی حمایت میشه بیای از شهید مطهری صحبت البته هر کسی نظری داره اما از نظر حقیر ابتذال علم به معنی اینه که نتونیم یک فرد رو مجاب به قبول شرایط و احکام اسلامی کنیم ، اینجا کسی با تجربه شخصی جواب سوالی رو نمیده و اگر هم بده مبنای پاسخ گویی به سوالات نیست ، و این نحو تو تالار گفتگو چیز عادی حساب میشه ، ابتذال علم یعنی اینکه اگر کسی دغدغه داره، به جای اینکه روش درست پاسخگویی و قانع کردن رو یاد بگیریم برخورد تندی داشته باشیم و دوستانمون رو از خودمون برنجونیم که این روش اسلامی نیست !!!! بهتره تعریفمون رو از ابتذال علمی تغییر بدیم تا نیازهای یک تالار گفتگو رو بشناسیم و متوجه باشیم تو تالار با هر نوع انسانی طرف هستیم و هنر در ما برقراری ارتباط موثر با تک تک سلیقه هاست ، و اینکه دفاع از محتوای فیلم و چند ارسال برای جذاب کردن و شاد کردن دوستان تو تالار مصداق ابتذال علمی در نظر گرفته نمیشه . (۲۹/اردیبهشت/۹۳ ۱۷:۱۳)Reza2035 نوشته است: پ.ن : همچنان مخالفت کنید !!!!! |
|||
|
|
۲۳:۳۶, ۲۹/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
نقل قول: نوشته است: پ.ن : همچنان مخالفت کنید ایشون با من هستن، من شبهه افکنی نمیکنم که ایشون همه جا این رو میگن . من از اینکه فکر میکنن کتاب مطهری فقط تو خونه ی ایشونه بسیار متعجبم . وقتی خانومی ( که همسرش میبینه که از دست این جمعات ذکور عصبی میشه ، اونقدر مرد هست که بگه بی خیال و خودتو اذیت نکن و اون خانوم دیگه بحث نمیکنه) از عشقش به همسرش مینویسه، ناگهان هجمه ی سنگین میبینیم که ای وای که غیرت زن خود کفر است. که ای وای که شماها از حقوق خودتون نمیدونید و کتاب نخوندید . خاله زنکی بیش نیستید .بعد اسکای همیشه مخالف و لابد بیسواد که تا الان هیچ کتابی نخونده تاپیک میزنه و یه سوال ساده میپرسه و همون جماعت معلوم الحال حرف از ابتذال علمی میزنن . این تاپیک لخت بمونه ،خودم از عدالت مینویسم .منتظرم ببینم شما مردان میدونید عدالت چند بخشه.؟؟؟؟؟؟ اگه تاپیک غیرت زن کفر است رو برای یه یادداشت زدن ، من هم زدم که فقط ببینم پشت دغدغه های اون جماعت چی هست . ************************************************************************************
البته در اطراف بسیارند و مواخذه ی ما شبهه افکنی نیست.
![]() |
|||
|
|
۲:۲۲, ۳۰/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #18
|
|||
|
|||
(۲۹/اردیبهشت/۹۳ ۲۰:۵۶)SkyGirl نوشته است: در فقه اسلامی می گویند: «اگر بیم داری كه استعمال آب برای بدنت زیان دارد وضونگیر» ، «اگربیم داری كه روزه برایت زیان دارد روزه نگیر» . این دو دستور در فقه اسلامی رسیده است. شما افراد بسیاری را می بینید كه می پرسند: می ترسم آب برایم زیان داشته باشد، وضو بگیرم یا نگیرم؟ می ترسم روزه برایم ضرر داشته باشد، روزه بگیرم یا نگیرم؟ البته این پرسشها پرسشهای درستی است. چنین اشخاصی نباید وضو بسازند و نباید روزه بگیرند.قابل تأمل !!! |
|||
|
|
۸:۳۳, ۳۰/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #19
|
|||
|
|||
|
یه جمله بی ربط بگم و برم (اینقدر ناراحت هستم که نمیخوام وارد بحث بشم)
کاش زمانی برسه که برای دفاع از اسلام و دینمون، دست به هر کار غیر منطقی و غیر انسانی نزنیم. والله دین کاملی که ما داریم، نیاز به این جور دفاع کردنا نداره، اصلا چه ضرورتی داره، سید ابراهیمی که بلد نیست با طرف مقابلش دیالوگ مودبانه ای داشته باشه بیاد از دستورات دین دفاع کنه، کی اصلا همچین اجازه ای داده ![]() ببخشید بیشتر از یه جمله شد. سخن که بسیاره، ولی...
![]() |
|||
|
|
۱۰:۱۶, ۳۰/اردیبهشت/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/اردیبهشت/۹۳ ۱۰:۳۳ توسط مصباح.)
شماره ارسال: #20
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
در تکمیل صحبتای جناب سید ابراهیم : اینو از رو یه کتاب خوندم ( متاسفانه حافظه ی ضعیفی در به خاطر سپردن اسامی دارم ولی فک کنم یا از شهید مطهری بود یا علامه طباطبایی : دلیلی که باعث می شه مسلمونا نسبت به یه حکم گارد بگیرن و اونو انجام ندن و باعث تعطیلیش بشن و یا اون حکم و دستور رو غلط و یا مخالف طبیعتشون (مثل احساسات زنانه) بدونن، ایرادش توی اسلام و تشریع نیست. بلکه ایراد توی مسلمونی ماست که کاری کردیم باعث شده همچین دید و تفکری ایجاد بشه اتفاقا برای مثال هم بحث تجویز تعدد زوجات رو مطرح کرده بود. این بحث تعدد زوجات شروطی داره که رسیدن به اون شرایط هم امر محالی نیست. چرا که در غیر این صورت خدا به امر محال حکم کرده و نعوذبالله امر عبثی است. اصلا در کنار این شرایط، اون رو برای همه ی مردا لازم نکرده بلکه به طبیعت آدما هم توجه کرده و همچنین عوارضی که ممکنه احیانا برای افراد پیش بیاد رو هم در نظر گرفته(احتمالات رو هم در نظر گرفته) یعنی یک صلاحیت قطعی رو در نظر گرفته و تحت اون جایز دونستدش تا مصالح جامعه اسلامی تامین بشه. به عبارتی حکم " جواز" رو مقید به شرایطی دونسته که هیچ کدوم از اون تبعاتی که دوستان توی تاپیکای مختلف گفتن پیش نیاد. اون مردایی که هیچ توجهی به سعادت خودشون و زن و بچشون ندارن و جز شکم و شهوت چیزی براشون مهم نست، اونا اصلا ارتباطی با اسلام ندارن و اسلام هم به هیچ وجه اعمالشون رو امضا نمی کنه. (اینا حرفای من نبودن. برداشتی از اون کتابه) ببینید که چه دین جامع و کاملی داریم. ولی ما برای اثبات حقانیت یه حکمش چه راه غلط و اشتباهی رو می ریم. هرکی حکمی رو که خودش دوست داشته، برداشته یه طرفه بدون توجه به مابقی احکام و شرایط داره اثبات می کنه. اگه داری از یه حکم می گی، شرایط و قیودش رو هم بگید. اگه از یه حکم می گید، از وظایفی هم که در قبالشه بگید. اگه به یک حدیث یا روایت استناد می کنید، از اونجا که واژه ها تو زبان فارسی و عربی معانی متفاوتی می دن، لطفا تفسیرش رو هم بذارید. اینطور که شما دارید اثبات می کنید بدتر دارید گردن اون حکم و دستور رو می زنید بجای اثباتش. دینمون انقد دین جامع و کاملیه که تمام جزئیات و ظرافت ها رو در نظر گرفته که اصلا نیازی به اثباتش از طرف من و شما نیست. چرا که با این نوع برخورد ما، بدتر دارم ریشه ی دستور رو می زنم. من اومدم یه بخش احکام رو گرفتم، چون اینجا به نفعمه دارم به زعم خودم اثباتش می کنم. اون یکی هم از اون طرف به همین شکل. هر کدوم ناقص یه چیزیو برداشتیم انتظار هم داریم که طرفین قبول کنن یه چیزی هم در مورد زنها که انقد در موردشون داره تاپیک زده می شه : اسلام انقد برای زن ارزش قائل شده و حتی برای احساساتش که نیازی به اثبات و پادر میونی من نیستش. زن رو ریحانه دونسته. ریحانه یعنی چیزی که خیلی خیلی لطیف که کوچکترین خدشه ای تا مدتها اثرش رو روش بر جا می داره. (یه بار دیگه هم گفتم) در اثبات احترام به این احساسات زنانه همین بس، که در سوره ای که در شان خانواده ی علی (علیه السلام) است برای پاداش اون سه روزی که روزه گرفتن وعده ی تمامی نعمت های بهشتی داده شد به اون خونواده بجز نعمت حوری اون هم به احترام حضرت زهرا (سلام الله علیها). خیلیه این! این یعنی احترام تمام به زن! یعنی احترام به احساسات یک زن! پس لطفا اینطور ناقص و تک بعدی، هر دو طرف به قضیه نگاه نکنید و تمامی حقوق و تکالیف رو در کنار هم ببینید. اگه حقی به آقایون داده شده، اون حق اگه خاص باشه تابع شرایط خاص و سفت و سختیه و درش تمامی مصالح و حقوق زن هم رعایت شده. در مورد حقوق خانوما هم به این صورت پس خانوما انقد نگران حق و حقوقشون نباشن. خود دین حق ماها رو بدون دخالت خودمون برامون محفوظ نگه داشته و می گیره |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |

![[تصویر: happy.png]](http://forum.bidari-andishe.ir/images/smilies/happy.png)