کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
وایبر بلایی دیگر
۱۷:۰۴, ۶/خرداد/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/آبان/۹۳ ۹:۰۳ توسط زینب خانوم.)
شماره ارسال: #1
آواتار
[تصویر: Viber-logo.png]

طبق معمول عیدها برای دیدن پدر و مادر آماده میشویم تا برای سر سلامتی به دیدارشان برویم...
دنبال زهرا میدوم تا تیشرتش را تنش کنم... شیطنتش گرفته...
موبایل همسرم زنگ میخورد و سریع میگذارد دم گوش من و اشاره میکند باباته...
برمیدارم و بعد از احوالپرسی پدرم مپرسد که کی راه می افتیم و بقیه منتظر ما هستند...
بهش میگویم که به محض گیر انداختن زهرا راه می افتیم...
من نمیدانم چرا این بابای ما هیچ وقت با تلفن خونه با ما تماس نمی گیرد؟
تازه هیچ وقت هم به منزل ما هم زنگ نمیزند...
همیشه موبایل به موبایل تماس میگیرد...
امان از دست این موبایل های همیشه در دسترس...
به مهمانی میرویم و بعد از تناول غذا خانم ها شروع میکنند به جمع کردن سفره...
سفره که چه عرض کنم... سفره ها تبدیل به سلف سرویس شده و دنبال بشقاب و لیوان ها در گوشه و کنار خونه میگردیم...
از توی آشپزخانه مامانم سر بابام داد میزنه که عباس! دست بردار...
صدای خنده های ریز ریز بابام و دامادهاش همه را کنجکاو میکند...
کارهای آشپزخانه تمام میشود و میرویم بنشینیم در کنار خانواده...
وقتی وارد پذیرایی میشوم میبینم همه موبایل هایشان در دستشان و در حال خندیدن هستند...
کاشف به عمل میاد که پدرم کار با وایبر را یاد گرفته و برای همدیگه کلیپ میفرستند
اون کلیپ دخترها که تصادف میکنند را به همه نشان میدهد و نیم ساعتی بحث میکنیم ببینیم واقعی است یا ساختگی...
بعد عکس دوم بعد از تصادفشان را نشان میدهد...
قانع میشوم که ساختگی نبوده...
بعد چند کلیپ از بچه های بامزه را نشان میدهد...
تصور کنید که در هر لحظه یک قسمت از پذیرایی با حضور 2-3 نفر از صدای خنده منفجر میشد...
مامانم هم که کلیپ ها را دیده بود، بلافاصله برای خودش میفرستاد...
متوجه شدیم که ایشان هم کار با وایبر را یاد گرفته اند...
از دامادهایشان میپرسند که چی کار کنیم که نصفه شب مسیج برایمان نیاد...
آخر این تنها ایراد وایبر است!!!!
من گوشی هم ندارم، چه برسد به وایبر...
احساس املی نصف وجودم رو میگیرد...
حس حسادت هم نیمه دیگر وجودم را گرفته...
من بابای خودم رو میخوام. پدری که در خندوندن 50 نفر هیچ کمکی احتیاج نداشت و بداهه همه را میخنداند...
کجاست آن همه خلاقیت؟
تا من می آیم که شوخی ای بکنم، باز هم کلیپی دیگر رو میشود و باز هم ماجرا تکرار میشود...
به همه میگویم:
به من هم مهلت بدهید، شاید من هم بتوانم شما را بخندانم...
از این که این تکنولوژی ساده چطور خانواده ما را عوض کرده حس چندشی بهم دست میدهد...
با خود میگویم کاش حداقل کلیپ های امام زمانی هم Share میشد و شاید کسی را برای غفلتهایش قلقلک میداد...
همه در کنار همیم و ذهنها جای دیگر...

جکایت افراد خانواده ما شده:
من در میان جمع و دلم جای دیگر است...

مواظب باشین وایبر خانواده شما را هم تسخیر نکند...
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رضوانه ، عبدالرحیم ، علمدار133 ، عبدالرحمن ، عشقم کربلا ، bi-ehsaas ، MohammadSadra ، soora ، fafa* ، السا ، ELENOR ، mahdy30na ، Havbb 110 ، چکاوک92 ، ضحی ، مجید املشی ، fazel ، mohammadhadi ، یاســین ، mahyamatin ، azade ، اميرمهدي ، zahra11 ، Farzaneh ، soshiant ، rezamohammadi ، یا زهرا ، انتصـار ، قلب ، فدايي ولايت ، علی امینی ، "شهید" ، Tolou ، yektasepas ، میلاد مسلمی ، ABCDE ، افشین ، kabir ، faateme-313 ، ترنم

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۹:۱۲, ۶/خرداد/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/خرداد/۹۳ ۱۹:۱۴ توسط Reza2035.)
شماره ارسال: #11

نرم‌افزار پیام رسان وایبر در حالی تنها با شماره تلفن فرد مورد نظر به کاربران اجازه استفاده از این سرویس را می‌دهد که شرکت صهیونیستی وایبر مدیا مکالمه کاربران را به مدت 30 ماه ضبط و نگهداری می‌کند و در اختیار سرویس‌های امنیتی قرار می‌دهد.
وایبر، نرم افزار پیام‌رسان موبایل جهت برقراری تماس و ارسال پیامک رایگان است که به جای استفاده از سرویس اپراتور موبایل، از اتصال اینترنت برای برقراری تماس و ارسال پیامک استفاده می‌کند. این نرم افزار برای گوشی‌های هوشمند با سیستم عامل اندروید، بلک‌بری، آی او اس، سیمبین، ویندوزفون، مایکروسافت ویندوز و مک او اس تولید شده است.

در این‌ نرم‌افزار برای برقراری تماس تلفنی یا ارسال پیامک احتیاج به هیچ شناسه یا پسوردی ندارید و فقط کافی است شماره شخص مورد نظر را وارد کنید.

تعداد کاربران وایبر تاکنون

پیام‌رسان وایبر برای اولین بار در سال 2010 با همکاری شرکت اپل در گوشی‌های آیفون به منظور رقابت با اسکایپ کار خود را آغاز کرد و روز به روز بر تعداد مشترکان خود افزود.

براساس آمارهای به‌دست آمده تا انتهای سال 2013 کاربران وایبر 175 میلیون نفر بوده‌اند و این در حالی است که کاربران این اپلیکیشن در سپتامبر 2012 تنها 100 میلیون نفر بوده است که تنها در 3 ماه بعد یعنی در ماه دسامبر این تعداد به 140 میلیون نفر می‌رسد.

براساس همین آمارها کاربران وایبر در روز حدود 10 میلیون مکالمه با میانگین 2 میلیارد دقیقه انجام می‌دهند و بیش از 6 میلیارد پیامک در ماه ارسال می‌کنند.

معرفی موسس وایبر

موسس وایبر،تالمون مارکو تاجر اسرائیلی است که در سرزمین‌های اشغالی به‌دنیا آمده و به عنوان افسر ارشد اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی کار کرده است. بخش اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی، یکی از واحدهای زیرمجموعه سرویس موساد است.

مارکو دارای مدرک کارشناسی کامپیوتر و مدیریت از «دانشگاه تل‌آویو» است که پس از گذراندن دوره تحصیلات خود به امریکا مهاجرت کرده است.

وی دارای سابقه‌ای طولانی در زمینه تولید جاسوس‌افزارها، ویروس‌های دانلودکننده اطلاعات و برنامه‌های هک است. نکته قابل توجه این است که نرم‌افزار وایبر در لیست تجاری وزارت اقتصاد و دارایی اسرائیل نیز ثبت شده است.

ممنوعیت استفاده از وایبر در ارتش مصر

ارتش مصر در اقدامی از سال گذشته استفاده سربازان از پیام‌رسان وایبر را به دلیل جاسوسی‌های مکرر رژیم صهیونیستی ممنوع اعلام کرد.

ارتش مصر در خصوص این ممنوعیت اعلام کرده‌است که موساد برای خوشایند حال مردم و یا سودآوری و درآمد اپلیکیشن رایگان تولید نکرده است بلکه اهداف جدی‌تری مانند جاسوسی را در سر داشته‌است.

نکات قابل توجه در فرم ثبت‌نام وایبر

پس از ممنوعیت استفاده از وایبر در ارتش مصر، عرب تایمز یکی از مطبوعات عربی با ارایه دلایل و جزییات بیشتری دلیل ممنوعیت وایبر برای عموم را روشن کرد.

این روزنامه اشاره کرده است که وایبر به صورت واضح و علنی سیاست خود برای جمع‌آوری و ذخیره اطلاعات کاربران را اعلام کرده است، در حالی که کاربران بدون توجه به این مورد به راحتی از کنار این نکته مهم رد می‌شوند.

عموم کاربران وایبر در هنگام اولین استفاده از این نرم‌افزار توجهی به نکات مندرج در این اپلیکیشن نمی‌کنند و این در حالی است که شرکت وایبر مدیا در فرم عضویت این نرم‌افزار به روشنی اعلام کرد: «نرم افزار وایبر فایل صوتی مفصلی از مکالمه هر تماسی از همه تلفن‌ها و شبکه‌ها بدست می‌آورد تا درک بهتری از عملکرد شبکه و جزئیات آن از نظر تعداد مکالمه‌های کاربران و مکان‌های تماس و زمان مکالمه‌ها و نوع شبکه استفاده شده، داشته باشد.

این شرکت در توجیه این جاسوسی علنی معتقد است این کار را به دلیل اطلاع از مشکل فنی و بهبود خدمات انجام می‌دهد در حالی که برخی از مطلعین این شرکت اعلام کرده‌اند که این شرکت صهیونیستی تمام فایل‌های مکالمه کاربران را به مدت 30 ماه ضبط و نگهداری می‌کند و در اختیار سرویس‌های امنیتی قرار می‌دهد.

گوشی‌های اندرویدی قربانی وایبر

نرم‌افزار وایبر بدون دریافت نام کاربری و رمز عبور و تنها با استفاده از شماره تلفن، فرد را جز کاربران خود قرار می‌دهد و ر اولین اتصال، وایبر تمام دفترچه تلفن‌های کاربران را اسکن کرده و همه افرادی که در لیست افراد از وایبر استفاده می‌کنند را شناسایی می‌کند. از این طریق امکان دستکاری اطلاعات تلفن همراه و سیم‌کارت کاربران فراهم شده و به صورت آنلاین ذخیره می‌شوند.

گوشی‌ها اندرویدی به دلیل دستکاری امنیتی به راحتی مستعد کنترل و شکستن قفل‌های امنیتی شده و در اولویت هجوم هکرها قرار می‌گیرند. به همین دلیل یک شرکت امنیتی ویتنامی اذعان کرده است که گوشی‌های اندرویدی قربانی وایبر می‌شوند.

از این رو استفاده ازن نرم‌افزارهای رایگان مانند پیام‌رسان‌های موبایل در عین صرفه اقتصادی، می‌توانند هزینه‌های جبران‌ناپذیری را در طول زمان به کاربران خود وارد کنند و حداقل هزینه آن نقض شدن حریم خصوصی و مورد سو استفاده واقع شدن توسط هکرها است.

منبع
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، السا ، ضحی ، fazel ، mohammadhadi ، یاســین ، azade ، zahra11 ، rezamohammadi ، یا زهرا ، قلب ، Sarina
۱۹:۲۰, ۶/خرداد/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/خرداد/۹۳ ۱۹:۲۷ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #12
آواتار
(۶/خرداد/۹۳ ۱۹:۰۲)moze84 نوشته است:  همین چند ماه پیش اخبار داشت میگفت دولت آنگلا مرکل تمام وب کم های تمام کامپیوترهای آلمان رو چک میکرده به خاطر امنیت...
یعنی گوشی شما، حتی اگه اطلاعاتی توش ذخیره نشده باشه، از این دوربینهای جلوی گوشی و حتی دوربین ساده نداره؟
به راحتی و با اجازه خودش تمام تصاویر خونه و زندگی شما رو ضبط میکنه و از شما به صورت بی حجاب عکس میگیره...
فیلم میگیره...
بعد این اطلاعات رو نگه میداره برای روز مبادا...
حالا فرض کنین ماها که آدمای بسیار معمولی هستیم، دکتر و مهندس و ... بخوایم یه جایی از حقانیت کسی دفاع کنیم...
بلافاصله عکس بیحجاب خودمون یا همسرانمون رو میذارن توی اینترنت و به همه هم میگن فلانی خودش همچین امامزاده هم نیست...
کسی که داره دم از اسلام و تشیع میزنه، خودش عکسای مورد دار داره...

خیلی ممنون از شما.

البته ممکنه ولی خیلی بعیده از این کارها بکنن. استفاده اونها خیلی خطرناکتر از این حرف هاست.

همین اواخر رفیق ما رو کشتند (مصطفی) من نمی گم این اطلاعات رو برای ترور ما استفاده می کنند ولی می تونه بهترین منبع برای ردیابی و ترور افراد مهم در ارتباط با ما باشه. شاید باورتون نشه ولی با دو یا حداکثر سه واسطه شما به یه آدم حساس مرتبط میشید، بدون اینکه بدونید.

در صورتی هم که قضیه ترور نباشه یکی از مهمترین و رایج ترین کارهایی که با افراد می کنند، اونها رو جذب سرویس های اطلاعاتی می کنند. این موضوع به این شکل نیست که طرف بره با سرویس های اطلاعاتی قراداد ببنده ها، حتی اکثر اوقات خودش هم خبر نداره چی شده. (این بیشترین مصرف اطلاعاته)

برخی اوقات زمینه لازم برای باج خواهی های مختلف از افراد، از طریق اطلاعاتی که بدون فکر توسط نزدیکانشون به اشتراک گذاشته شده، فراهم میشه. سفیرهای ما از این بلاها سرشون اومده.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: السا ، Ali#59 ، ضحی ، fazel ، یاســین ، azade ، zahra11 ، یا زهرا ، قلب ، Sarina
۱۹:۲۴, ۶/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #13
آواتار
مباحث سیستم عامل های هوشمند در تاپیک زیر پیگیری شود
http://forum.bidari-andishe.ir/showthread.php?tid=33847
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ali#59 ، ضحی ، fazel ، azade ، قلب ، Sarina
۱۹:۲۷, ۶/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #14
آواتار
میدونید مشکل چیه
برفرص من الان گوشیمو خاموش کردم گذاشتم کنار
خب؟
گوشی های اطرافیانم چی؟
کل خانوادم
دوستام
جمع های دور همی
یعنی اگر قرار باشه تصویر یا فیلمی از شما گرفته بشه
اگر خودت هم گوشیتو کنار بذاری...
انقدر راه نفوذ دور و برت هست....که اگر یه موقع به اطلاعاتت نیاز داشتن از راه های دیگه وارد بشن...
Nsa
همه اطلاعات همه کابران اینترنتی رو داره...
سخنرانی استاد عباسی رو گوش بدید...
من نه فیسبوک میرم...نه وایبر
که بخوام عکس و اینها و share کنم و در اختیار همه بذارم...
اما چرا خودمونو گول بزنیم
یهنی حتی یک بار هم نشده که سیستمتون رو به اینترنت وصل کرده باشید و توش عکس بی حجاب داشته باشید؟
بالاخره شاید یک بار شده....
من نمیخوام کسی رو بترسونم....ولی اگر قراره اطلاعاتی دست اونا! قرار بگیره گرفته

اما اگر بحث شما خانوادست...
بله قبول دارم که وجود ابن نرم افزار ها وقت ارزشمند دید و بازدید ها رو هم از آدم میگیره....من خودم وقتی میبینم توی یه جمع همه کلشون توی گوشیه....
میگم: کاش یه گیوتین داشتم! Big Grin
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: السا ، Ali#59 ، ضحی ، zahra11 ، rezamohammadi ، قلب ، Sarina
۱۹:۳۰, ۶/خرداد/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/خرداد/۹۳ ۱۹:۳۲ توسط زینب خانوم.)
شماره ارسال: #15
آواتار
من گیوتین رو پیشنهاد نمیکنم...

اره برقی بهتره...Big Grin

زهرا دیروز گوشی بابام رو از چنگش درآورد و دوید طرف مامانم که برام نی نی بیذار...
یعنی بچه من با مامان بزرگ و بابا بزرگش به خاطر این حال میکنه که اونا بهش اجازه استفاده از گوشی رو میدن...
این یعنی فاجعه و فاتحه برای خانواده...

در ضمن رضوانه جان!
اگه همه اطرافیان گوشی هاشون رو خاموش کنن چی؟؟؟
اونوقته که دیگه این مشکلات هم نیست...
بعضی کارها بسیج همگانی میطلبه...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رضوانه ، السا ، MohammadSadra ، ضحی ، fazel ، mohammadhadi ، azade ، zahra11 ، rezamohammadi ، یا زهرا ، قلب
۱۹:۳۷, ۶/خرداد/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/خرداد/۹۳ ۱۹:۳۸ توسط رضوانه.)
شماره ارسال: #16
آواتار
دقیقا مشکل همینه دیگه!
همین که ما نهایتا حق تغییر خودمونو داریم...در بهترین حالت دوستمون
ولی بقیه چی؟

الان خواهر زاده خودم عاشق گوشیه!
یعنی بیاد خونمون از اول تا آخر کنار گوش من میگه: خاله گوشیتو بده میخوام آسفالت بازی کنم!Big Grin
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، ضحی ، fazel ، azade ، قلب ، Sarina
۱۹:۴۳, ۶/خرداد/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/خرداد/۹۳ ۱۹:۴۴ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #17
آواتار
نمی گیم گوشیتون رو کنار بذارید.

من خودم همین یاهو رو که عضو شدم هم پشیمونم. دیگه جای دیگه ای تو اینترنت عضو نشدم.

خواهش می کنم دوباره مطالعه کنید.
http://forum.bidari-andishe.ir/thread-33...#pid277301

اشتباهات ما ممکنه یه آدم مهم رو تو دردسر بندازه. بدون اینکه ما حتی بشناسیمش. ما با دو یا سه واسطه به یه آدم حساس متصل هستیم. برای اونها خطر درست نکنیم.

پ.ن.
من فقط زمانی که مجبور شدم اینترنت آوردم خونم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رضوانه ، ضحی ، azade ، قلب ، Sarina
۲۰:۳۵, ۶/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #18
آواتار
کلا از هر چیزی درست استفاده بشه، بدرد میخوره

من استفاده میکنم، چیز بدی نداره به خودیه خودش
نحوه استفاده فرق میکنه

فرهنگ
فرهنگ
فرهنگ
فرهنگ
فرهنگ

صورت مساله رو لطفا پاک نکنید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: fafa* ، Havbb 110 ، اسکای ، mohammadhadi ، اميرمهدي ، قلب ، Sarina
۱:۴۲, ۷/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #19

بعضی ها از اینطرف پشت بوم میوفتن میگن چه اشکالی داره مگه خیلی هم خوب
بعضی ها از اونطرف میوفتن میگن کلا باید قیدش رو زد

صحیحش اینه که همراه هر چیزی باید فرهنگ استفادش هم بیاد. خیلی چیزا رو هم نباید سپرد دست رسانه ها و اموزشگاهها ، دیگه خود طرف باید شعورش بکشه که از هرچیزی چطوری استفاده کنه (مثل بچه های این تالار)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mohammad Trust ، اسکای ، fazel ، Ali#59 ، قلب
۴:۴۴, ۷/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #20
آواتار
اینجوری ها هم نیست آقا حامد که ما از اون ور بوم افتاده باشیم...(شایدم از این ور بومBig Grin)

بذارین براتون یه مثال بزنم...
همه مون میدونیم تهران به همین زودیها یه زلزله بسیار قوی رو در پیش داره و یا شرایط کشور شرایطیه که هر آن ممکنه وارد جنگ بشیم...
قبلاً هم گفتم...
وقتی جنگ بشه اولین کاری که میکنن اینه که برق ها رو قطع میکنن...
یا خودی ها برای این که یکسری جاها شناسایی نشه، یا بیخودی ها برای ضربه زدن...
یا اگه زلزله بیاد که خوب معلومه که همه برق ها قطع میشه...
اون موقع است که نه اینترنتی و نه موبایل و نه تلویزیون و نه حتی یخچال و فریزری و... به هیــــــــــــــــــــــــــــچ دردی نمیخوره...
حالا شما بفرمایید چند تا از ما رادیو از این باطری ای ها توی خونه داریم؟
چند تامون چند تا دونه شمع داریم توی خونه واسه روز مبادا...
حرف من اینه...
زندگی همیشه اینجوری باقی نمیمونه که...
بلاخره احتیاج پیدا خواهیم کرد که به جای غذا از توی یخچال آجیل خشک و بیسکویت بخوریم تا فعلاً از گشنگی نمیریم...
آیا لزومی نداره یکم از اینهمه تکنولوژی فاصله بگیریم و یکم کارهای اولیه رو یاد بگیریم و در واقع تمرین کنیم؟
نمیگم از الآن باید بیسکویت خوردها!!!!
منظورم اینه که آماده باشیم واسه روزی که این ها به درد لای جرز دیوار هم نمیخوره...
اما بعید میدونم ماها بتونیم مثل مامان و باباهامون توی این شرایط سخت دووم بیاریم...
چون بی نهایت - معذرت میخوام و خودم رو میگم - تن پرور و رفاه طلب شدیم...
اینجا که برزیل و آلمان و امریکا و روسیه نیست که...
اینجا ایرانه و این تکنولوژی ها واسه یه کشور لب خط جنگ به نظرم دور کردن هم سنای ما از مسائل واقعی دنیاست...
من خودم به خیلی چیزا معتاد شدم...
یکیش کامپیوتر و یکیش هم اینترنت...
اما اعتیادم به گوشی رو به دلیل عدم ضرورت درمان کردم...Smile

به نظرم گوشی همچین چیز مهمی نیست که آدم بدون اون به هول و ولع بیفته...
قدیما که گوشی نبود مردم چی کار میکردن؟
صبر میکردن تا طرف بیاد یا برسه اداره اش بهش زنگ میزدن...
حالا الآن چی اینقدر واجبه که حتماً باید هر وقت میخوایم به هم زنگ بزنیم و خودمون و عزیزانمون رو در معرض امواج موبایل قرار بدیم؟
وایبر هم که دیگه نور علی نوره...
اون اومد تا بیشتر از اونی که تا الآن به گوشی هامون وابسته ایم وابسته تر شیم...
لطفاً هم کسی نیاد بگه چقدر بدبینی و حالا که فعلاً یه تفریح کوچولوئه و ...
این سیستم ها داره شیوه زندگی ما رو ریزه ریزه تغییر میده و ما رو برای زندگی در شرایط اضطرار بی عرضه تر میکنه...
پ.ن:
من دارم توی تب میسوزم و ممکنه چرت و پرت نوشته باشم و فردا که بیام بخونم خنده ام بگیره...
خودتون اصل مطلب رو بگیرین دیگه...
اینا خطرناکن.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ELENOR ، MohammadSadra ، مجید املشی ، fazel ، Havbb 110 ، azade ، rezamohammadi ، یا زهرا ، قلب ، Sarina
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:

[-]