کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 7 رای - 4.57 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آسیب شناسی ازدواج
۲۳:۰۷, ۱۰/خرداد/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/خرداد/۹۳ ۱۵:۱۱ توسط zahra11.)
شماره ارسال: #1
آواتار
با سلام و تبریک ایام مبارک ماه پرفیض و رحمت شعبان خدمت همه دوستان!!!

این روز ها هر کجا می روی صحبت ازدواج است !! خدا را شاکریم که میبینیم به حول و قوه الهی !! پس از فرمایش رهبر معظم انقلاب شکر خدا میزان ازدواج رو به افزایش است! اما نکته مهمتر از ازدواج حفظ حریم خانواده است که بخشی از آن به قبل از ازدواج برمی گردد!!

به نظر برخی روانشناسان برخی مشکلات هست که در صورت ازدواج هم برطرف نمی شود و حریم خانواده را با مشکلات و موانعی رو برو می سازدکه اهم آنها عبارتند از :

1-افرادی که سوء ظن دارند و از این بیماری روانی رنج می برند چه زن و چه مرد برای ازدواج مناسب نیستند !!!از این افراد دوری کنید!! ندرتا افراد میتوانند از دام این بیماری خلاص شوند و اکثرا بد گمانی و چک کردن مدام همسر را بیماری تلقی نمی کنند و بنابراین به فکر درمان هم نیستند!!!

2- افرادی که پول دارند و نمی توانند خرج کنند!!! این بیماری بیشتر در بین آقایون شایع است و از اون جایی که بیشتر مدیریت اقتصاد خانواده به عهده مرد هست، زندگی با چنین افرادی محکوم به فناست!!!!!

3-افراد خشن و پرخاشگر که هر زمان حرفی یا عملی مخالف میلشان ببینند بلافاصله عکس العمل فیزیکی یا رفتاری خشونت آمیز بروز دهند!! به خصوص کسانی که برخورد فیزیکی میکنند قابل تحمل نیستند و زندگی با چنین افرادی محکوم به فناست!!

4- افراد بی احساس و بی عاطفه !!!!یا کسانی که احساس دارند ولی نمی توانند بروز دهند زندگی سخت و توام با مشکلات بسیار دارند!! چنین افرادی غالب مواقع فراموش می کنند همسر دارند!!!!!

از یاسین عزیز و همچنین آفای املشی خواهش می کنم در صورت وجود ایراد در پست فوق زحمت تصحیحش رو بکشند!!!

و دوستان هم لطف کنند موارد دیگری که به ذهنشون می رسه مشارکت کنند!

لازم به ذکر است هدف ایجاد تاپیک پیدا کردن راهکارهای عملی و مفید در جهت استحکام و حفظ اصلی ترین نهاد بشری یعنی

خانواده است!
حتما دوستان در اطراف و نزدیکان خود به مواردی بر می خورید که بنا به دلائلی خانواده با چالش های جدی رو به رو می شوند یا خدای ناکرده طلاق!! اگه براتون مقدوره یا در جریان هستید اون موارد رو به صورت جزئی و موردی بیان کنید!

امید است با کمک شما بتونیم به یه فرمول مشترک جهت حفظ زندگی در این دوره برسیم!!!ان شاالله
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Eve ، شیدا ، azade ، السا ، Havbb 110 ، aakbarib ، عبدالرحیم ، Asma ، aaaaa ، ضحی ، اسکای ، مجید املشی ، اميرمهدي ، یاســین ، حضرت عشق ، nasimesaba ، mahdy30na ، مجنون الحسین ، جویای حقیقت ، ساجد ، Agha sayyed ، fafa* ، mofa ، ترنم

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۶:۵۲, ۱۱/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #11
آواتار
متاسفانه وقتی من میگم زن باید قوی باشه میان و میزنن تو سر ایده هات که تو شیرین عبادی دوم هستی و فمینیسم هستی .

متاسفانه حق طلاق هم که با مرده و راحت با مهریه میتونه خانوم رو طلاق بده و حضانت بچه هم که با پدره و مادر تمکن مالی هم نداره .خیلی شرایطشون پس سخته .

خاک بر سر دخترایی که اویزون مردای متاهل میشن . ببخشید حیفه خاک که باید تو سر همچین دخترایی ریخت .

راه حل اول :

من بودم ، یه مرد مورد اعتماد میفرستادم با دختره طرح دوستی بریزه و از این طرف یجوری به این مرد هوسباز هم اطلاع میدادم که عشقت با کسی دیگست. شاید آدم شد و قدر زنشو دونست .

این جواب میده، یه مرد پایه میخواد که به اندازه ی همون مرد خوش تیپ و جذاب باشه . و 100 البته مجرد که دختره رو جذب کنه .
جواب میده منتها شاید این آقا غیرتی شد یه بلایی سر دختره یا اون پسره آورد . ریسک داره .

یه راه حل هایی تو این مایه ها جواب میده .منتها باید همه ی جوانب رو سنجید.الان خودم هم شک کردم به قتل نکشه
.Confused

************************************************************************************

راه حل دوم من : اصلا طلاق نخواد و بزاره مرد پا پیش بزاره . تو پروسه ی طلاق چند ماهی طول میکشه و شاید اون دختره هم خسته بشه .

راه حل سوم : طلاق بگیره و بچه رو نخواد . بزاره پیش شوهره . دختره خسته میشه، شروع کنه به غر غر کردنی چیزی . شاید هم آقا ازش خسته بشه و برگرده مثل ادم زندگیشو کنه .

راه حل هام کلا دردسر دارن .Confused
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، رضوانه ، nasimesaba ، مجنون الحسین ، zahra11 ، ساجد ، mofa
۱۷:۰۵, ۱۱/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #12
آواتار
نمیشه اسکای خانوم!
اگه بگه بچه رو نمیخوام، ممکنه دختره هزار و یک بلا سر بچه اش بیاره...
بابایی که نمیخواد خرج بچه اش رو بده، توقع داری بین اون و یه دختر هرزه کی رو انتخاب کنه؟
ممکنه شب بچه اش رو دم در بذاره که خانوم خانوما بهشون بد نگذره...
خیلی دردناکه...
زهرا خانوم!
موقع عقد تمام صفحات عقدنامه رو امضا کردن؟
چون اکثراً نخونده همه رو امضا میکنن، نمیدونن که اگه تمام صفحات عقدنامه رو امضا کنن، در واقع حق طلاق رو به خانم واگذار کردن...
متاسفانه ادامه این زندگی اگه نگیم غیرممکنه، بسیار سخته...
سر برادر خودم هم همه این راه هایی که اسکای گفت به ذهنمون خطور کرد و خواستیم که انجام بدیم...
اما واقعاً شدنی نیست...
آدم کدوم مردی رو تو معرض خطر بندازه که بره با اون دختره طرح دوستی بریزه؟؟؟
فقط کش پیدا کردن این قضیه ممکنه این مرد رو از این دختر دلسرد کنه...
شاید حتی چند شبی هم بره پیش دختره، اما بلاخره اینهمه سردرگمی و بلاتکلیفی مرده رو خسته نکنه، دختره رو خسته میکنه...
متاسفانه مردان پولدار بسیار در معرض خطر هستن و خودشون هم نمیدونن که دخترای خیابونی واسه پولشون کیسه دوختن...
چی بگم؟
همه این اتفاقات برای برادرم افتاد و امسال بعد از 2 سال جدایی از هم، هنوز طلاق هم نگرفتن...
پدر و مادر این آقا انسان های درستی نیستن که از عروس و نوه شون حمایت کنن؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: السا ، azade ، nasimesaba ، soora ، مجنون الحسین ، جویای حقیقت ، zahra11
۱۷:۲۱, ۱۱/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #13
آواتار
(۱۱/خرداد/۹۳ ۱۵:۲۶)zahra11 نوشته است:  خدمت دوستان عرض کنم! ازدواج خودش یه جور موفقیت هست! به هر حال شخص به مرحله ای پا میذاره که اصطلاحا به اون گفته می شه سر و سامان گرفتن! ولی وقتی می شه گفت ازدواج موفقیت آمیزه که ثبات داشته باشه و طرفین از بودن با هم احساس رضایت داشته باشه ، از نبود هم احساس نارضایتی!!!! ازدواجی که نا مناسب باشه یا منجر به طلاق بشه که ازدواج نیست بلکه اشتباه هست!!!

الان در خویشاوندان ما زوجی هستند که پس از 9 سال زندگی مشترک در شرف طلاق هستند! از اون جایی که مادر بنده رو قبول داشتند دو طرف با ایشون صحبت کردند!

خانمه: اصلا دیگه ادامه زندگی برام ممکن نیست همسرم مرد هوسبازیه و هیچ امیدی به بازگشتش ندارم و نیازهای منو ارضا نمی کنه!!! و حتی تمام مدتی که تو خونس با موبایلش مشغول کار های کثیفش هست!!

آقاهه: حالم از همسرم بهم میخوره و هیج جور نمی تونم تحملش کنم! 14 سکه اش رو هم کنار گذاشتم تا بره پی کارش!! من دختر دیگه ای رو دوست دارم و می خوام زودتر از شر این خلاص بشم و با اون ازدواج کنم!!!

مادرم! تکلیف پسر 7 سالتون چی می شه!! ؟؟؟
خانمه: نوکرشم هستم ازش مراقبت میکنم!!
آقاهه:به من چه ؟ من تازه 32 سالمه و باید دنبال زندگی خودم باشم و هیچ کس نمی تونه بگه من باید به خاطر بچه از حقم کوتاه بیام!!

دوستان این زوج از نظر ظاهری به هم نمی خورند ! آقاهه 3 سال کوچکتر از خانمه است و قد بلند و خوش تیپ !! خانمه کوتاه و معمولی!!

چه راه حلی به ذهنتون می رسه؟؟؟
زهرا خانم احیانا این آقا موقع ازدواج قد و صورت این خانم رو ندیده بوده؟؟؟!
چشم بسته بردنش خونه بخت؟؟؟! Big Grin
اون موقع زنش کوچیکتر از خودش بوده؟؟؟!
الان بزرگتر شده؟؟؟!
کسی زورش کرده بوده اون خانم رو بگیره؟؟؟؟

آبجی دیگه برای ما که اینا رو نگید که...( با صدای ارسطو بخونید Big Grin)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: السا ، azade ، nasimesaba ، مجنون الحسین ، جویای حقیقت ، zahra11 ، fafa*
۱۸:۵۵, ۱۱/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #14
آواتار
نقل قول:
شوهرش هم تا پارسال اوضاع مالیش جالب نبود امسال خوب شده که متاسفانه زده جاده خاکی!!!!!

بخاطر همینه ک میگم مهریه، باید نصف اموالی باشه ک توی زندگیشون ب دست آوردن، هر جور حساب می کنم می بینم غیر از این باشه، ظلم در حق دو طرفه ... Dodgy

اگه توی این زندگی، چیزی ب دست نیاوردن، دوتایی با هم ب دست نیاوردن و اگه چیزی ب دست آوردن، بازم اون رو دوتایی ب دست آوردن Dodgy

راه حل هم زیاده، اما فکر می کنم منطقی ترین راه، اینه ک بمونه خونه شوهرش، عرصه رو ب هووش نده!

الان اگه طلاق بگیره و بره، معلوم نیست کارش ب کجاها میرسه، چون پشتوانه مالی هم نداره پس بهتره توی همون خونه بمونه، حداقلش اینه ک ی سقفی بالا سرش هست ...

فکر هم نکنم هر چقدر هم ک با همسر برادرش صمیمی باشه،بعد از طلاقش بتونه توی خونه اونها دووم بیاره

اما اگه طلاق بگیره، شاید امکان ازدواج مجددش باشه >> گرچه زن مطلقه خیلی کم پیش میاد ک مورد مناسبی برای ازدواج پیدا کنه، باز اگه زن بیوه بود، احتمالش بیشتر بود

اگه حضانت بچه رو هم بگیره، ک دیگه احتمال ازدواج مجددش ب صفر میرسه! کدوم مردیه ک حاضر باشه بچه ی مرد دیگه رو بزرگ کنه ؟ <-- هستن، ولی خیلی خیلی خیلی کم هستن!

** البته طلاق رو عجولانه نباید انتخاب کرد! ی مدتی صبر کنه ...
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رضوانه ، azade ، Eve ، nasimesaba ، مجنون الحسین ، جویای حقیقت ، zahra11
۱۹:۳۴, ۱۱/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #15
آواتار
به نظر منم تو این چند مدت (بالاخره چند ماه طول میکشه که طلاق بده)،تو این مدت یه کاری یاد بگیره ،کارای هنری،اگه خواستی بهت میگم چکارایی بعد تا وقتی که مرده طلاقش داد
اول بچه رو نگیره،یه مدت کار کنه و پول جمع کنه بعد بچه رو بگیره منتها از نفقه بچه نباید کوتاه بیاد

به هر حال نمیتونه خیلی بمونه،زمانی میشه با هوو جنگید که مرد جفتشونو بخواد،هر چند یکیشونو کمتر
این حرفایی که این اقا زده اصلا نمیخواد،جهیزیه ام که مال خودشه

این جور مواقع جاهایی مثل بهزیستی یا ... شاید بتونن تا یه مدتی جا بدن و کمک کنن.
اینجاها میگن خلا قانونی داریم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Eve ، nasimesaba ، azade ، soora ، مجنون الحسین ، zahra11
۱۹:۳۹, ۱۱/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #16
آواتار
(۱۱/خرداد/۹۳ ۱۵:۲۶)zahra11 نوشته است:  خدمت دوستان عرض کنم! ازدواج خودش یه جور موفقیت هست! به هر حال شخص به مرحله ای پا میذاره که اصطلاحا به اون گفته می شه سر و سامان گرفتن! ولی وقتی می شه گفت ازدواج موفقیت آمیزه که ثبات داشته باشه و طرفین از بودن با هم احساس رضایت داشته باشه ، از نبود هم احساس نارضایتی!!!! ازدواجی که نا مناسب باشه یا منجر به طلاق بشه که ازدواج نیست بلکه اشتباه هست!!!

الان در خویشاوندان ما زوجی هستند که پس از 9 سال زندگی مشترک در شرف طلاق هستند! از اون جایی که مادر بنده رو قبول داشتند دو طرف با ایشون صحبت کردند!

خانمه: اصلا دیگه ادامه زندگی برام ممکن نیست همسرم مرد هوسبازیه و هیچ امیدی به بازگشتش ندارم و نیازهای منو ارضا نمی کنه!!! و حتی تمام مدتی که تو خونس با موبایلش مشغول کار های کثیفش هست!!

آقاهه: حالم از همسرم بهم میخوره و هیج جور نمی تونم تحملش کنم! 14 سکه اش رو هم کنار گذاشتم تا بره پی کارش!! من دختر دیگه ای رو دوست دارم و می خوام زودتر از شر این خلاص بشم و با اون ازدواج کنم!!!

مادرم! تکلیف پسر 7 سالتون چی می شه!! ؟؟؟
خانمه: نوکرشم هستم ازش مراقبت میکنم!!
آقاهه:به من چه ؟ من تازه 32 سالمه و باید دنبال زندگی خودم باشم و هیچ کس نمی تونه بگه من باید به خاطر بچه از حقم کوتاه بیام!!

دوستان این زوج از نظر ظاهری به هم نمی خورند ! آقاهه 3 سال کوچکتر از خانمه است و قد بلند و خوش تیپ !! خانمه کوتاه و معمولی!!

چه راه حلی به ذهنتون می رسه؟؟؟

چقدر ناراحت کننده واقعا Sad

ببینید این دوتا الان داغن . نمیفهمن دارن چی میگن. فکر میکنن اگه طلاق بگیرن دیگه همه چیز عالیه .

به نظر من ببیرینشون پیش یه مشاور خوب تا به عمق فاجعه پی ببرن ... تا خوب تفهیم بشن
درک کنن که هیچی شخص اول و ازدواج اول نمیشه
درک کنن که اگه طلاق بگیرن تا اخر عمر یه زندگی نفرین شده پر از کابوس خواهند داشت...
درک کنن بعد از عمل قبیح طلاق هیچ قطعیتی در خوشبختی ایندشون نیست ...

مرده با عمق وجود درک کنه یه بچه رو نمیشه به امان خدا رها کرد ...اون تا اخر عمر بهش وابستست ... تا اخر عمر میشه آینه دق براش

این دو تا تا به عمق فاجعه پی نبردن دست از این تفکرات مزخرفشون بر نمیدارن SadSadSad
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: nasimesaba ، azade ، یاســین ، السا ، soora ، مجنون الحسین ، مجید املشی ، zahra11
۱۹:۴۶, ۱۱/خرداد/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/خرداد/۹۳ ۱۹:۵۰ توسط nasimesaba.)
شماره ارسال: #17
آواتار
به نام خدا

والا تا جایی که من میدونم اگه آقا خواهان طلاق باشه و بخواد خانم رو طلاق بده علاوه بر مهریه اش باید خیلی از حق و حقوقات خانم در طول زندگی زناشویی رو به اون پرداخت کنه ، پس بهتره کوتاه نیاد شاید در این مدت سر اون آقا هم به سنگ بخوره و آدم شه و وقتی ببینه که حق خانمش خیلی بیشتر از 14 سکه اس از صرافت طلاق بیفته ، بعدشم طلاق آخرین راهه ، بهتره شتاب زده عمل نکنه و حتما با یه مشاوره خانواده و وکیل مشورت کنه.

به آینده بچشون بیشتر فک کنن.آخه زندگی که شوخی نیست ، اونم بعد از 9 سال ، تا حالا زندگیشون چطو بوده؟
شاید اگه خانمه بیشتر صبر کنه بهتر باشه ، البته نه اینکه دست رو دست بزاره ، بره دنبال چاره برای تحکیم زندگیش
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، soora ، مجنون الحسین ، السا ، zahra11
۲۰:۰۸, ۱۱/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #18
آواتار
(۱۱/خرداد/۹۳ ۱۵:۲۶)zahra11 نوشته است:  الان در خویشاوندان ما زوجی هستند ...
...
خانه از پایبست ویرانه ست.
همینه که می گم هر کسی به خودش اجازه نده فرزندی به دنیا بیاره.
همین طوری ازدواج می کنن و همین طوری فرزند به دنیا میارن و بعدشم هر کاری که می خوان، می کنن.
حیوانات هم این طوری نیستن. این ها آدم نیستن و در رده های پایینی انسانیت هستن.

خدا توفیق بده غیرت به خرج بدیم و کمکاری بی غیرت هارو جبران کنیم و جامعه رو از این وضع رها کنیم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: sakineh110 ، السا ، zahra11 ، یاســین ، fafa*
۲۰:۴۸, ۱۱/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #19
آواتار
زهرا جان
این خانوم با توجه به شرایطی که شما میگید طلاق بگیره براش ضرره!!!!
اگر اندوخته ی مالی داشت، سر کار میرفت یا پشت وانه ی قوی مثل پدر داشت میشد یه کاری کرد....
این خانوم فعلا باید کج دار مریض با این موضوع کنار بیاد تا بتونه یه شرایط مالی و کاری برای خودش فراهم کنه بعد جدا بشه....
مهریه و نفقه دردی از دردش دوا نمیکنه...
هر زنی باید تو زندگیش کار یا حرفه یا پولی برای خودش داشته باشه که تو همچین مواقعی به دادش برسه، البته نه فقط برای طلاق، ممکنه شوهر آدم بیکار بشه اینجا زن با این سیاست میتونه کمک خرج زندگی بشه ...
یه کار دیگه هم میشه کرد، به همسرش بگه من فکر طلاق نیستم ،این آقا یی که من میبینم هرجور شده پول و شرایط و جور میکنه جدا بشه ، این خانوم به این بهانه هم میتونه خونه و یه حساب بانکی از شوهرش بگیره ....
از طرفی مردی که دل و روحش رفته رفته امیدی به اینک آدم بشه نباید داشت... لیاقت اون مرد همون تفاله چاییه
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: جویای حقیقت ، السا ، zahra11 ، یاســین
۲۱:۲۸, ۱۱/خرداد/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/خرداد/۹۳ ۲۱:۳۲ توسط یوسف יוסף.)
شماره ارسال: #20
آواتار

قرآن، کتاب هدایت و سعادت بشری و منبع شایسته‌ای برای درک مفاهیم و مسایل ازدواج است. بر خلاف دیگر کتاب‌های مقدس که رهبانیت و تجرد را مقدس می‌‌شمارند یا آزادی و بی‌بند و باری در اخلاق جنسی را پیشنهاد می‌کنند، قرآن راه میانه را برگزیده است. خداوند متعال می‌فرماید

وَابْتَغِ فِیمَا آتَاکَ اللَّهُ الدَّارَ الْآخِرَهَ وَلَا تَنسَ نَصِیبَکَ مِنَ الدُّنْیَا وَأَحْسِن کَمَا أَحْسَنَ اللَّهُ إِلَیْکَ وَلَا تَبْغِ الْفَسَادَ فِی الْأَرْضِ إِنَّ اللَّهَ لَا یُحِبُّ الْمُفْسِدِینَ ؛ و به آنچه خدایت داده است، برای آخرت را بجوی و سهم خود را از دنیا فراموش مکن و هم چنان که خدا به تو نیکی کرده است، نیکی کن و در زمین فساد مجوی، زیرا خدا، فسادگران را دوست نمی‌دارد.
بر اساس همان قاعده‌ کلی ـ وابستگی دیدگاه هر دین و ملتی درباره ازدواج به دیدگاه آن درباره‌ی زن ـ هرگاه در جامعه‌ای زن جایگاه حقیقی خود را به دست آورده، ازدواج نیز از اهمیت فراوانی برخوردار شده است. بر عکس، هرگاه در جامعه‌ای، انسانیتی برای زن فرض نشود و تنها مانند کالای قابل خرید و فروش بدان بنگرند، می‌توان حدس زد که جایگاه ازدواج در آن جامعه چگونه خواهد بود
بنابراین، در آغاز بحث، دیدگاه قرآن و اسلام را نسبت به زن بررسی می‌کنیم

1ـ خداوند هیچ گاه در قرآن میان زن و مرد، تفاوت نگذاشته و تنها به مردان خطاب نکرده است، بلکه با جمله‌ی یا ایها الناس با آدمی سخن گفته است. هم چنین اگر در دایره محدودتر، به مؤمنان ندا داده است که
یا ایهاالذین آمنوا باز منظور، زن و مرد مؤمن بوده است نه تنها مرد، البته تاریخ نشان داده است که گاهی این زنان بوده‌اند که زودتر از مردان به این ندای الهی، پاسخ مثبت داده‌اند. برای نمونه، حضرت خدیجه نخستین زن مسلمان تاریخ است

2-سخن در این است که: مرد و زن از یک مبدأ آفریده شده‌اند یا از دو مبدأ گوناگون؟ آیا زن به تبع مرد ـ و نه به دلیل اصل وجودی‌اش ـ آفریده شده است؟ قرآن به این پرسش چنین پاسخ می‌دهد

یَا أَیُّهَا النَّاسُ اتَّقُواْ رَبَّکُمُ الَّذِی خَلَقَکُم مِّن نَّفْسٍ وَاحِدَهٍ وَخَلَقَ مِنْهَا زَوْجَهَا وَبَثَّ مِنْهُمَا رِجَالاً کَثِیرًا وَنِسَاء ؛ ای مردم! از پروردگارتان که شما را از نفس واحدی آفرید و جفتش را [نیز] از او آفرید و از آن دو، مردان و زنان بسیاری پراکنده کرد، پروا دارید.

از این گفته درمی‌یابیم که همه‌ی انسان ها اعم از زن و مرد از یک مبدأ و گوهر آفریده شده‌اند ودر این زمینه، مردان بر زنان هیچ گونه برتری ندارند. پس قرآن به این نظریه که وجود زن، اصلی نبوده و تابع وجود مرد است، پاسخ منفی می‌دهد
3-یکی از بحث‌های دیگری که میدان تاخت و تاز نظریه‌های گوناگون شده این است که: چه چیزی سبب گرایش زن و مرد به یکدیگر می‌شود؟ چه عاملی، زن و مرد را وادار می‌کند به ازدواج باندیشند و به آن تن دردهند؟
برخی در پاسخ به این پرسش، تنها میل جنسی را عامل اصلی گرایش زن و مرد به یکدیگر معرفی می‌کنند. در مقابل، قرآن با رد این نظریه می‌گوید: انسان، اشرف موجودات جهان است. بنابراین، هدفی را که برای حیوانات اصیل است و سبب گرایش نر و ماده حیوانی به یکدیگر می‌شود، نمی‌توانیم درباره او صادق بدانیم. قرآن، عامل اصلی علاقه‌ی زن و مرد به یکدیگر را آرامش و سکونی معرفی می‌کند که در پرتو ازدواج به آن دست می‌یابند

هُوَ الَّذِی خَلَقَکُم مِّن نَّفْسٍ وَاحِدَهٍ وَجَعَلَ مِنْهَا زَوْجَهَا لِیَسْکُنَ إِلَیْهَا ؛ اوست خدایی که همه شما را از یک تن بیافرید و از ا و نیز جفتش را مقرر داشت تا با او انس و الفت گیرد.

این آیه با تکیه بر یکی بودن اصل و گوهر زن و مرد، عامل اصلی گرایش را آرام بودن زن و مرد در کنار یکدیگر معرفی می‌کند. خداوند در جای دیگر می‌فرماید

وَمِنْ آیَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُم مِّنْ أَنفُسِکُمْ أَزْوَاجًا لِّتَسْکُنُوا إِلَیْهَا وَجَعَلَ بَیْنَکُم مَّوَدَّهً وَرَحْمَهً إِنَّ فِی ذَلِکَ لَآیَاتٍ لِّقَوْمٍ یَتَفَکَّرُونَ ؛ و یکی از نشانه‌های لطف الهی این است که برای شما از جنس خودتان، جفتی (و همسری) بیافرید که در بر او آرامش یابید و با هم انس گیرید و میان شما، مهربانی و قرار ساخت. به یقین، در این [نعمت] برای مردمی که می‌اندیشند، نشانه‌هایی است.
این آیه به صراحت می‌گوید که این مهربانی و آرامش را خود خداوند ایجاد کرده و در ذات زن و مرد قرار داده است. پس خود خداوند، مهر و محبت همسران را در دل هم گذارده و این محبت الهی، آن دو را به سوی یکدیگر می‌کشاند

علامه طباطبایی در تفسیر المیزان در ذیل این آیه می‌نویسد: هر یک از زن و مرد در حد خود و فی نفسه، ناقص و محتاج به طرف دیگر است و از مجموع آن دو، واحدی تام و تمام درست می‌شود و به خاطر همین نقص و احتیاج است که هر یک به سوی دیگری حرکت می‌کند و چون بدان رسید، آرامش و سکونت می‌یابد؛ چون هر ناقصی مشتاق به کمال است و هر محتاجی مایل به زوال حاجت و فقر خویش است.
بنابراین، عامل اصلی گرایش زن و مرد ـ همسران ـ به یکدیگر را که پیش زمینه ازدواج است، در آیات قرآن دیدیم

از همین آیات، هدف ازدواج نمودار می‌گردد؛ زیرا ازدواج چون به آرامش قلبی زن و مرد می‌انجامد، در رستگاری و نزدیکی او به خداوند نیز نقش مهمی دارد

اینک به طور گذرا به آیاتی می‌پردازیم که جنبه‌هایی از شرایط و احکام ازدواج را بیان کرده‌اند. در این بخش می‌کوشیم تنها آن آیه‌هایی را بیاوریم که بیشتر با بحث ازدواج تناسب دارد؛ زیرا آیات فراوانی درباره احکام ازدواج بیان شده است

ایمان، شرط اساسی همسر
وَلاَ تَنکِحُواْ الْمُشْرِکَاتِ حَتَّى یُؤْمِنَّ وَلأَمَهٌ مُّؤْمِنَهٌ خَیْرٌ مِّن مُّشْرِکَهٍ وَلَوْ أَعْجَبَتْکُمْ ؛ با زنان مشرک ازدواج نکنید، مگر ا ین که ایمان آورند. همانا کنیزکی با ایمان از زن آزاد مشرک بهتر است، هر چند [زیبایی] او، شما را به شگفتی آورد.
این آیه، یکی از شرایط ازدواج، یعنی همتایی دینی همسر را بیان می‌کند. زن مشرک همتای مرد مسلمان نیست. بنابراین، شایستگی ازدواج با یک مؤمن را ندارد و بر عکس، این آیه نشان می‌دهد که ایمان از معیارهای بسیار مهم در همسر گزینی است

خوش رفتاری با همسر
خداوند می‌فرماید

عَاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ فَإِن کَرِهْتُمُوهُنَّ فَعَسَى أَن تَکْرَهُواْ شَیْئًا وَیَجْعَلَ اللّهُ فِیهِ خَیْرًا کَثِیرًا ؛ در زندگی با زنان خود، با انصاف و خوش رفتار باشید و چنان که زن دلپسند شما نباشد، چه بسا بسیار چیزها ناپسند شما است و حال آن که خدا در آن، خیر بسیار برای شما مقدر فرموده است

به گفته‌ی علامه طباطبایی، این آیه یک اصل آسمانی قرآن برای زندگی اجتماعی زن می‌باشد
حتما می دانید؛ در برخی اقوام و ملت‌ها، مردان حق داشتند زنان خود را به راحتی بکشند و با او مانند حیوان رفتار می‌کردند. در این جا می‌بینیم که قرآن با منطق بسیار زیبا، زن را لازمه مرد و مکمل او معرفی می‌کند. از این رو، به او دستور می‌دهد که با همسر خود با انصاف و کرداری خوش، رفتار کند و از ستم کاری در حق او بپرهیزد. حتی گوشزد می‌کند که اگر خوش تان نیامد، او را مانند کالایی به بیرون پرتاب نکنید، بلکه تا آن جا که ممکن است اندیشه جدایی و طلاق را به خود راه ندهید. این بدان دلیل است که انسان همواره دچار حب و بغض‌هایی می‌شود. شاید اگر بردبار باشید و بر اساس رفتار اسلامی با او رفتار کنید، حقایق آشکار شود و به اشتباه خود پی ببرید. در این جا نیز می‌بینیم که دیدگاه قرآن درباره ازدواج و گزینش همسر، دیدگاهی مهربانانه و همراه با رحمت و محبت است و ازدواج را تنها خرید یک کالا نمی‌داند که هرگاه شوهر نخواست، بتواند آن را پس بدهد

ترس از فقر نباید مانع ازدواج شود
خداوند می‌فرماید:
وَأَنکِحُوا الْأَیَامَى مِنکُمْ وَالصَّالِحِینَ مِنْ عِبَادِکُمْ وَإِمَائِکُمْ إِن یَکُونُوا فُقَرَاء یُغْنِهِمُ اللَّهُ مِن فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِیمٌ وَلْیَسْتَعْفِفِ الَّذِینَ لَا یَجِدُونَ نِکَاحًا حَتَّى یُغْنِیَهُمْ اللَّهُ مِن فَضْلِهِ

همسران خود و غلامان و کنیزان درست کارتان را همسر دهید. اگر تنگ دستند، خداوند آنان را از فضل خویش بی‌نیاز خواهد کرد، زیرا خدا گشایش‌گر داناست. کسانی که [وسیله‌ی] زناشویی نمی‌یابند، باید عفت ورزند تا خدا، آنان را از فضل خویش بی‌نیاز گرداند
خداوند در آیه نخست، همه مسلمانان را تشویق می‌کند که به تشکیل خانواده دست یازند. از سوی دیگر، درباره یکی از موانع ازدواج، یعنی فقر مادی و اقتصادی می‌فرماید که فقر نباید مانع ازدواج گردد. خداوند به زن و مرد فقیر مژده می‌دهد که ، اگر پیش قدم شوند، آنان را از فضل خویش بی‌نیاز می‌سازد

هم‌چنین در آیه دوم اشاره می‌کند که اگر به هر علتی، زن و مردی نتوانستند ازدواج کنند، باید بکوشند با عفت و پاکدامنی و تقوای الهی غریزه‌ی به هیجان در آمده خود را کنترل کنند. در این صورت، خداوند نیز به آنان لطف می‌کند و زمینه تشکیل خانواده را برای ایشان فراهم می‌آورد. در این جا به این دو نکته می‌رسیم که اسلام بر خلاف رهبانیت و بوداییسم، ازدواج را تشویق می‌کند. هم‌چنین به آنان که زمینه ازدواج ندارند، پیشنهاد می‌کند که خویشتن دار باشند و بر خلاف اندیشمندان غربی، آنان را به بی‌بند و باری جنسی فرا نمی‌خواند. پیش گرفتن چنین شیوه‌هایی از آن جا ریشه می‌گیرد که اسلام، دین انسان سازی و قرآن، کتاب رستگاری است

چهل حدیث زیبا در مورد ازدواج

1) پیامبر اكرم (صل الله علیه و آله) :
[b]
وقتی كسی كه به خواستگاری می آید و اخلاق و دین اش مایه رضایت است به او زن دهید كه اگر چنین نكنید ، فتنه و فساد زمین را پر خواهد كرد
(نهج الفصاحه ، ح247)
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
2 ) پیامبر اكرم (صل الله علیه و آله) :
بهترین ازدواجها ها آن است كه آسان تر انجام گیرد .
(نهج الفصاحه ، ح248)
3 ) پیامبر اكرم (صل الله علیه و آله) :
در اسلام هیچ بنایی ساخته نشد ، كه نزد خدای عز وجل محبوبتر و ارجمند تر از ازدواج باشد .
(بحار الانوار . ج103 0ص222)
4 ) پیامبر اكرم (صل الله علیه و آله) :
ازدواج سنت من است پس هر كه از سنت من روی بر گرداند از من نیست .
(بحار الانوار . ج103 0ص220)
5 ) پیامبر اكرم (صل الله علیه و آله) :
هر كه دوست دارد كه پاك و پاكیزه خدا را دیدار كند ، با همراه داشتن همسری به دیدارش رود0
6 ) پیامبر اكرم (صل الله علیه و آله) :
هر جوانی كه در دوره جوانی خود ازدواج كند ، شیطانش فریاد بر آورد كه : وای بر او دین خود را از گزند من حفظ كرد .
(كنز العمال . ح44441)
7 ) پیامبر اكرم (صل الله علیه و آله) :
هر كه ازدواج كند نصف عبادت به او داده شده است .
8 ) پیامبر اكرم (صل الله علیه و آله) :
دو ركعت نمازی كه ازدواج كرده می خواند ، برتر از هفتاد ركعت نمازی است كه فرد عزب می خواند .
(بحار الانوار . ج103 0ص219)
9 ) پیامبر اكرم (صل الله علیه و آله) :
زن بگیرید ؛ زیرا كه ازدواج كردن روزی شما را بیشتر می كند .
(بحار الانوار . ج103 0ص217)
10 ) پیامبر اكرم (صل الله علیه و آله) :
مردان عزب خود را زن دهید ؛ زیرا با این كار خداوند اخلاق آنان را نیكو می گرداند و روزیهایشان را زیاد می كند و بر جوانمردی های آنان می افزاید .
11 ) امام صادق (علیه السلام) :
هر كه از ترس تهیدستی ازدواج نكند ، به خدای متعال گمان بد برده است . خدای متعال می فرماید : « اگر تهیدست باشد خداوند از فضل خود توانگرشان می سازد » .
(نور الثقلین . ج3 . ص597)
12 ) پیامبر اكرم (صل الله علیه و آله) :
از مردی به نام عكاف پرسید : آیا همسری داری ؟ عرض كرد : خیر . پرسید : آیا كنیزی داری ؟ عرض كرد : خیر . پرسید : آیا توان مالی داری ؟ عرض كرد : آری . حضرت فرمود : ازدواج كن مگر نه از گناه كاران هستی .
(بحار الانوار . ج103 0ص219)
13 ) امام صادق (علیه السلام) :
هر كه مجردی را زن دهد ، از جمله كسانی است كه خداوند در روز قیامت به او نظر می افكند .
(اصول كافی . ج5 . ص331)
14 ) امام علی (علیه السلام) :
بهترین وساطتها این است كه میان دو نفر در امر ازدواج وساطت شود . تا سر وسامان بگیرند .
15 ) امام باقر (علیه السلام) :
مردی خدمت رسول خدا (صل الله علیه و آله) آمد و در امر ازدواج كسب تكلیف و اجازه كرد ، حضرت فرمود : آری ازدواج كن و بر تو باد به زنان متدین ، خدا خیرت دهد .
(وسائل الشیعه . ج14 . ص21)
16 ) پیامبر اكرم (صل الله علیه و آله) :
نباید حسن صورت زن را بر حسن دین داری او برگزید .
(كنز العمال . ح44590)
17 ) پیامبر اكرم (صل الله علیه و آله) :
با زن به خاطر ۴ چیز ازدواج می شود : مال و ثروتش ، زیبایی اش ، دینداری اش و اصل و نسب خانواده اش ؛ و تو با زنان متدین ازدواج كن
(كنز العمال . ح44602)
18 ) امام حسن (علیه السلام) :
به مردی كه با ایشان در باره ازدواج دختر خود مشورت كرد ، فرمود : او را به مردی با تقوا شوهر ده ؛ زیرا اگر دختر تو را دوست داشته باشد گرامیش می دارد و اگر دوستش نداشته باشد به وی ستم نمی كند .
(مكارم الاخلاق . ج1 . ص446)
19 ) امام صادق (علیه السلام) :
شومی و ناخجستگی زن ، زیاد بودن كابین او و نافرمانی از شوهرش می باشد .
(معانی الاخبار . ص152)
20 ) پیامبر اكرم (صل الله علیه و آله) :
بهترین مهریه سبكترین آن است .
(كنز العمال . ح44707)
21 ) امام كاظم (علیه السلام) :
جهاد زن خوب شوهر داری كردن است .
(اصول كافی . ج5 . ص507)
22 ) پیامبر اكرم (صل الله علیه و آله) :
هر گاه مرد به زن خود آبی بنوشاند ، پاداش برد .
(كنز العمال . ح44435)
23 ) پیامبر اكرم (صل الله علیه و آله) :
به زن خود خدمت نكند ، مگر صدیق یا شهید یا مردی كه خداوند خیر دنیا و آخرت او را بخواهد .
(بحار الانوار . ج104 0ص132)
24 ) پیامبر اكرم (صل الله علیه و آله) :
هر زنی كه شوهرش را هفت روز خدمت كند ، خداوند هفت در دوزخ را به رزی او ببندد و هشت در بهشت را به رویش بگشاید ، تا از هر در كه بخواهد وارد شود و هیچ زنی نیست كه جرعه ای آب به شوهرش بنوشاند مگر آنكه این عمل او برایش بهتر از یكسال عبادت باشد كه روزهایش را روزه و شب هایش را به عبادت سپری كند .
(إرشاد القلوب . ص175)
25 ) پیامبر اكرم (صل الله علیه و آله) :
بدانید كه خداوند عز و جل و رسولش بیزارند از كسی كه به زنش ستم می كند تا آنكه زن طلاق خلع بگیرد .
(ثواب العمال . ص 339 )
26 ) پیامبر اكرم (صل الله علیه و آله) :
مراسم ازدواج را آشكار برگزار كنید و خواستگاری را پنهان .
(كنز العمال . ح44532)
27 ) پیامبر اكرم (صل الله علیه و آله) :
هر كه به اعتماد خدا و به امید ثواب ازدواج كند بر خدا لازم است كه او را یاری كند .
(نهج الفصاحه ، ح278)
28 ) امام رضا (علیه السلام) :
با كسی كه اخلاقش بد است وصلت نكنید .
(وسائل الشیعه . ج5 . ص10)
29 ) امام باقر (علیه السلام) :
با كسی كه از اخلاق و دینش رضایت دارید ازدواج كنید ، خودداری شما از وصلت با او باعث فتنه و فساد بزرگ در جامعه می شود .
(اصول كافی . ج5 . ص347)
30 ) پیامبر اكرم (صل الله علیه و آله) :
از خوشبختی و سعادت مرد این است كه زن با فضیلت و شایسته ای نصیبش گردد .
(اصول كافی . ج5 . ص327)
31 ) امام صادق (علیه السلام) :
هر زنی كه به شوهر خود بگوید كه از تو خیری ندیده ام عمل چنین زنی هیچ گشته و باطل می شود .
(وسائل الشیعه . ج14 . ص115)
32 ) امام باقر (علیه السلام) :
چرا مومن زن نگیرد ، كه شاید خدا به او فرزندی دهد كه زمین را به «لااله الاالله»سنگین سازد .
(مكارم الاخلاق . ص573)
33 ) پیامبر اكرم (صل الله علیه و آله) :
هر كه قدرت بر ازدواج داشته باشد و ازدواج نكند از من نیست .
(مكارم الاخلاق . ص؟)
34 ) امام رضا (علیه السلام) :
اگر در باره ازدواج و دامادی آیتی محكم و سنتی پیروی شده (از رسول خدا(صل الله علیه و آله)) هم نبود ، باز موضوع نیكی به خویشاوندان و مانوس شدن با بیگانه كه خداوند در این امر قرار داده است ؛ انگیزه ای بود كه خردمند صاحبدل به ازدواج رغبت كند و عاقل درست اندیش به آن بشتابد .
(مكارم الاخلاق . ص449)
35 ) پیامبر اكرم (صل الله علیه و آله) :
بهترین ازدواج ها آن است كه آسان تر انجام بگیرد .
(نهج الفصاحه ، ح248)
35 ) پیامبر اكرم (صل الله علیه و آله) :
سه چیز است كه در آن شوخی نیست : طلاق ، نكاح و آزاد كردن بنده .
(نهج الفصاحه ، ح258)
36 ) امام صادق (علیه السلام) :
افراد با ایمانی كه ازدواج می كنند با این عمل نصف دین خود را از خطر مصون می دارند .
(اصول كافی . ج5 . ص329)
37 ) پیامبر اكرم (صل الله علیه و آله) :
بهترین امت من در درجه اول كسانی هستند كه ازدواج كرده اند و مردان و زنان بدون همسر در مرتبه آخر قرار دارند .
(مسترك الوسائل . ج2 . ص531)
38 ) پیامبر اكرم (صل الله علیه و آله) :
آن كس كه دختر خود را به ازدواج مرد فاسقی در آورد با این عمل از او قطع رحم نموده است .
(محجت البیضاء . ج3 .ص94)
39 ) امام صادق (علیه السلام) :
از دعا های رسول خدا (صل الله علیه و آله) این بود كه خدایا به تو پناه می برم از زنی كه مرا پیر می كند قبل از آنكه زمان پیری ام فرا رسد .
(اصول كافی . ج5 . ص326)
40 ) پیامبر اكرم (صل الله علیه و آله) :
ای جوان زود ازدواج كن و از زنا بپر هیز زیرا كه زنا ریشه های ایمان را از دلت می برد .
(مكارم الاخلاق . ص96)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: soora ، یاســین ، azade ، لیلا ، 135
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]