|
(سیر و سلوک در ماه رمضان/المراقبات) ( خیلی مهم)
|
|
۳:۲۸, ۳/تیر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۴/تیر/۹۳ ۱۲:۵۷ توسط حضرت عشق.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
با سلام! قسمت هایی از کتاب شریف المراقبات (مراقبت های ماه رمضان) رو در این تاپیک قرار می دهم باشد که با استفاده از فرمایشات گرانسنگ شاگرد ملا حسینقلی همدانی یعنی آمیرزا جواد آقا ملکی تبریزی بتوانبم به حضرت رب الارباب تقرب بجوییم! *** ***فضائل ماه رمضان*** [b]در جعفریات از حضرت امیر مؤمنان علی (علیه السلام) روایت شده است که حضرت فرمود: (( رمضان مگویید؛ زیرا شما نمی دانید که رمضان چیست! اگر کسی اینگونه گفت، باید صدقه بدهد و روزه بگیرد؛ همانگونه که خداوند آن را ماه رمضان نامیده، شما هم به آن (ماه رمضان) بگویید.)) یکی از مهمترین وظایف سالک در ماه رمضان این است که حق بزرگ این ماه را بشناسد؛ ماه رمضان ماهی است که خداوند پویندگان راه خود را به میهمانیِ خوانِ کرمِ خویش دعوت کرده و این ماه، ماه میهمانی خداوند است.سپس بداند که چه نسبتی بین روزه و میهمانی خداوند است. سپس سعی کند که در تمامی نشست و برخاست ها و اعمال، اخلاص داشته و کارهایش مطابق میل و رضای خداوند باشد. [b]التماس دعا! |
|||
|
|
۱۲:۵۱, ۴/تیر/۹۳
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
***فایده گرسنگی***(مهم) گرسنگی فواید زیادی برای سالک، در تکمیل نفس و شناخت پروردگار دارد و فضیلت های زیادی برای گرسنگی در اخبار و روایات آمده است که بد نیست اشاره ای به این روایات داشته باشیم و سپس پرده از فلسفه و حکت نهفته در روزه برداریم. *از پیامبر خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) روایت شده که حضرت فرمودند: (( به وسیله ی تشنگی و گرسنگیبا نفس خود جهاد کنید؛ زیرا پاداش جهاد کننده با نفس، مانند جهاد کننده در راه خدا می باشد؛ به درستی که عملی، دوست داشتنی تر از گرسنگی و تشنگی (روزه) نزد خدا نیست.)) *در روایت دیگری فرمودند: ((برترین شما در روز قیامت نزد خداوند متعال کسی است که بیشتر گرسنگی کشیده و درباره خداوند متعال بیشتر فکر کرده است.)) *پیامبر خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به اُسامه فرمودند: (( اگر می توانی با شکم گرسنه و جگر تشنه با عزرائیل ملاقات کنی، این کار را بکن؛ زیرا به وسیله این کار به بالاترین مقامات رسیده و با پیامبران همنشین می شوی و فرشتگان با دیدن روح تو شاد شده و خداوند جبار بر تو درود می فرستد.)) *** در حدیث معراج آمده است که خداوند متعال به پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود: ((ای احمد! آیا می دانی ثمره روزه چیست؟)) پیامبر خدا عرض کرد: ((خیر)) خداوند فرمود: ((ثمره روزه کم گفتن و کم خوردن است.)) سپس فرمود: (( ثمره سکوت حکمت و ثمره حکمت، معرفت و ثمره ی معرفت یقین می باشد و هنگامی که بنده ای به یقین برسد، دیگر ترس سپری کردن روزگار را ندارد و برای او فرقی نمی کند که روزگار بر او سخت بگذرد یا آسان و این مقام، مقامِ صاحبانِ (رضا) است و هرکس (رضا) به (رضای من) باشد و مطابق خوشنودی من عمل کند، سه خصلت به او می دهم: شکری که آلوده به نادانی نباشد، ذکری که در آن فراموشی راه نداشته باشد و دوستی و محبتی که دوستی مرا به آفریدگانم ترجیح می دهد. هنگامی که بنده ای مرا دوست داشته باشد، من هم او را دوست دارم و دوستی او را در دل بندگانم نیز می اندازم و چشم دل او را به بزرگی و عظمتم باز می کنم و علم آفریدگانم را برای او آشکار ساخته و در تاریکی های شب و روشنایی روز با او به مناجات و راز و نیاز می پردازم و راز خودم که آن را از همه مخفی کرده ام بر او نمایان میسازم ...)) خداوند در ادمه فرمود: (( من عقل و خرد چنین بنده ای را در دریای معرفت و شناخت خود غوطه ور می سازم و میزان درک و فهم او را بالا می برم و مرگ و سختی ها و ترس آن را بر او آسان می کنم تا اینکه وارد بهشت شود و هنگامی که عزرائیل پیش او بیاید، به او بگوید: (( آفرین به تو، خوشا به حالت! خوشا به حالت! زیرا که خداوند مشتاق توست...)) سپس خداوند فرمود: (( من به بنده ام می گویم: (این بهشت من است، در آن آرام بگیر و در مجاورت من سکنی گزین.)) روح این شخص عرض می کند: (( خداوندا! ای معبود من! تو خودت را به من شناساندی و من به وسیله ی این شناخت، از تمامی خلق تو بی نیاز شدم، قسم به عزت و جلالت که رضای تو در این باشد که مرا قطعه قطعه کنند و به بدترین و فجیع ترین شکل، هفتاد با مرا بکشند، باز رضا و خوشنودی برای من دوست داتنش تر است ...)) تا بدانجا که خداوند فرمود: (( سوگند به عزت و جلالم من بین خودم و تو، در هیچ زمانی، مانع قرار نمی دهم تا هر وقت که بخواهی، بتوانی پیش من بیای و من اینگونه با دوستانم رفتار می کنم...)) [b] *** این اخبار و روایات آشکارا به بیان حکمت و فضیلت گرسنگی و روزه داریر پرداخته اند، ولی برای توضیحات بیشتر می توانی به کتاب های علمای اخلاق، که در آن روایات مربوط به روزه آمده مراجعه کنید! التماس دعا!
|
|||
|
|
۲:۳۵, ۵/تیر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۵/تیر/۹۳ ۲:۳۶ توسط حضرت عشق.)
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
مهمترين فوايد روزه گرفتن 1. يكي از مهمترين فوايد گرفتن روزه صفاي دل مي باشد زيرا (سيري) باعث مي شود كه بخار مغز زياد شده و حالتي شبيه حالت مستي در انسان به وجود بيايد. و همين امر سبب مي شود كه مغز نتواند به خوبي فكر كند، و سرعت انتقالش كم مي گردد و سيري باعث كور دلي مي شود؛ اما گرسنگي، باعث مي شود كه انسان صفاي قلب پيدا كرده و دل نازك مي شود. گرسنگي دل را براي تفكري پيوسته كه به شناخت و معرفت منجر مي گردد، آماده مي سازد و دل صاحب نوري آشكار و نمايان مي گردد. پيامبر خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند: هركس شكم خويش را گرسنه نگاه دارد، انديشه و فكر او بزرگتر مي شود. 2. گرسنگي و روزه، باعث ايجاد صفت تواضع و فروتني در انسان مي گردد و سبب مي شود كه روح سرمستي و ناسپاسي كه سر منشأ سركشي و طغيان است، در انسان از بين برود. هنگامي كه در نفس انسان، حالت تواضع و فروتني ايجاد شود، نفس خود به خود خوار و زبون شده و در برابر پروردگارش آرام و خاشع مي گردد. 3. گرسنگي و روزه، باعث شكسته شدن شدت شهوات و اميال نفساني و نيروهايي مي گردد كه همين ها مسبب گناهان كبيره هستند؛ زيرا شهوت كلام و شهوت جنسي، منشأ بيشتر گناهان كبيره مي باشند، و كم كردن اين دو شهوت، باعث ايمني از گناهان كبيره و نجات از مهلكه ها مي شوند. 4. يكي ديگر از فوايد گرسنگي و روزه، اين است كه خواب انسان كم مي شود و خواب، همان عاملي است كه عمر انسان را تباه مي كند و سرمايه تجارت اخروي انسان را به باد مي دهد. گرسنگي، موجب بيداري مي شود و بيداري، منشأ تمامي خيرات مي باشد و همچنين انسان روزه دار را براي شب زنده داري و تهجد ياري مي دهد؛ كه همين امر، سبب رسيدن به مقام محمود مي گردد. این موضوع ادامه دارد...
|
|||
|
|
۴:۳۸, ۷/تیر/۹۳
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
5. فایده دیگر گرسنگی این است که انجام تمامی عبادات برای انسان میسر می گردد؛ زیرا انسان در حالت روزه داری کمتر احتیاج به قضای حاجت دارد و نیز انسان روزه دار، در حال روزه در پیِ به دست آوردن غذا نیست. 6. دیگر فایده روزه گرفتن این است که شخص روزه دار، به علت کمتر خوردن، کمتر بیمار می شود؛ زیرا همانگونه که در روایات گوناگون هم آمده: (( المعدة بیت کلّ داء و الحمیّة رأس کلّ دواء)) (معده انسان، خانه تمام بیماری هاست و پرهیز و کم خوردن، سر آمد تمامی دواهاست.) 7. روزه باعث می شود انسان به مشکلاتی که از غذا خوردن به وجود می آیند، گرفتار نشود؛ مشکلاتی که انسان به خاطر آنها محتاج دارایی و مقامات دنیایی می شود و همین ها هستند که باعث هلاکت و نابودی انسان می گردند. 8. روزه باعث تمکن برای بخشیدن مال و دادن غذا به درماندگان و بیچارگان و پیوستن به خویشان و احسان و زیارت بیت الله الحرام و عتبات عالیات و خلاصه تمامی عبادت های مالی می گردد. ******** این ها بخشی از فاید روزه بود که انسان با عقل بشری اش قادر به درک روشنی از آن ها نیست؛ به خصوص نخستین فایده روزه، که همان تفکر و اندیشیدن است؛ زیرا اندیشیدن در اعمال، مثل نتیجه آن و غیر فکر، به منزله ی مقدمات است. تفکر، همان حرکت و سیر و غیر فکر، مقدمه حرکت و سیر است. به همبن خاطر در مورد فکر روایت شده است که: (( تفکّر ساعة خیر من عبادة سبعین سنة)) (یک ساعت تفکر و اندیشیدن بهتر از هفتاد سال عبادت است.) موضوع بعدی: سفارشات امام صادق (علیه السلام) به روزه داران! |
|||
|
|
۴:۴۴, ۸/تیر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۸/تیر/۹۳ ۴:۴۵ توسط حضرت عشق.)
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
سفارشات امام صادق (علیه السلام) به روزه داران
1. همگامی که روزه دار هستی، خودت را نزدیک به آخرت ببین. 2. حالت در هنگام روزه داری باید حالت خضوع و خشوع و شکستگی و خواری باشد و همانند بنده ای که از مولای خود ترسان است، تو نیز در حال خوف و ترس باشی. 3. دلت را از جمله عیب ها و باطنت را از هر حیله مکری پاک ساز. 4. از هرچه جز خدا بیزاری و برائت بجوی. 5. هنگامی که روزه ای تناه خدا را ولی و سرپرست خود بدان و آنطوری که شایسته خداوند پیروز است، از او بترس! 6. هنگام روزه داری روح و بدن خویش را، به طور کامل در اختیار محبت و ذکر خدا قرار بده. 7. جسم و جان خویش را برای عمل به اوامر و دشتورات خدا و چیزهایی که تو را به سوی آن ها دعوت کرده و سفارشاتش، آماده و مهیا ساز. 8 . اعضای بدن خود را از انجام کارهای حرام، که مخالف فرامین و دستورات الهی هستند، باز دار؛ مخصوصا زبان را از خوردن سوگند راست و جدل، نگاهدار. حضرت در انتهای روایت فرمودند: (( اگر به تمامی این موارد عمل کنی در حقیقت، به تمامی آن اعمال که شایسته روزه دار است عمل کرده ای، و هر چه قدر از این اعمالی که بازگو شد کم کنی، از فضیلت و پاداش و ثواب روزه ی خود کاسته ای.)) خدا را قسم می دهیم به مقربان درگاهش که اگر شده فقط یک روز، چنین روزه ای را نصیب ما فرماید. موضوع بعد: مراتب و درجات روزه![/b] |
|||
|
|
۳:۲۱, ۱۰/تیر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/تیر/۹۳ ۳:۲۴ توسط حضرت عشق.)
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
مراتب و درجات روزه
روزه دارای سه مرتبه و درجه می باشد: مرتبه نخست ((روزه عوام)) است؛ یعنی روزه ای که در آن شخص روزه دار از خوردن و آشامیدن و زن دوری می کند. یعنی گرفتن روزه با عمل به دستوراتی که فقها و علما در رساله های خویش آورده اند. مرتبه دوم، ((روزه خاص)) است؛ در اینجا شخص روزه دار علاوه بر عمل به دستورات فقها، اعضا و جوارح بدن خود را نیز از مخالفت با دستورات خداوند متعال باز می دارد. مرتبه سوم ((روزه خاص الخاص)) است؛ در اینجا شخص روزه دار از هر چیز حلال یا حرامی که سبب غفلت او از یاد خدا می شود دوری می گزیند. مرتبه دوم و سوم خود دارای اقسام دیگری هم هستند، مخصوصا مرتبه دوم که اقسام بی شماری دارد که شماره آن به تعداد مؤمنین از اصحاب یمین می باشد و حتی امکان دارد که حد روزه هر کدام از خواص، با روزه دیگر خواص، تفاوت داشته باشد و هر کدام از آن ها حد خاصی دارند که شبیه دیگری نیست.امکان دارد که عمل عده ای از افراد این مراتبی که در بالا ذکر شد، به عمل درجه و مرتبه ی بالاترش نزدیک باشد، اما جزو آن درجه و مرتبه نباشد. **************************************************** موضوع بعد: اقسام روزه دارن از نظر نیت |
|||
|
|
۳:۱۰, ۱۳/تیر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/تیر/۹۳ ۳:۱۴ توسط حضرت عشق.)
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
اقسام روزه داران از نظر نیت
*************************** آنچه در بالا گذشت، چیز هایی بود که شخص روزه دار، هنگام روزه داری از انجام آن باید خود داری کند، اما روزه داران از جهت نیت هم به چند دسته تقسیم می شوند: 1- عده ای از مردم هستند که نیتشان در روزه، خدا نمی باشد، اینان برای غیر خدا روزه می گیرند به عنوان مثال به خاطر ترس از مردم و یا برای رسیدن به منفعتی از جانب آنان یا از روی عادت روزه می گیرند. 2- عده ای از روزه داران در نیت خود، موارد بالا را با کمی ترس از مجازات خدا یا امید به پاداش الهی در آمیخته اند. 3- عده ای نیتشان از روزه، فقط به خاطر ترس از عذاب خدا و امید به پاداش و ثواب خدا می باشد که بیشتر مردم نیتشان از گرفتن روزه همین است. 4- عده ای هم نیتشان علاوه بر ترس از عذاب و امید به پاداش، جلب رضای خداو تقرب به درگاه او نیز می باشد. 5- و دسته پنجم کسانی اند که تنها نیتشان از گرفتن روزه، قرب، رضا و خشنودی خداوند می باشد.[/b] ******************************************************** پ ن: خدایا! دست ما را بگیر تا از روزه داران نوع پنجم (یعنی نیتمان از روزه فقط قرب و رضای تو باشد) باشیم! بار الها! کمکم کن تا تمام کارها و رفتارم برای تو و در جهت تو باشد! ********************************************* موضوع بعدی: انواع روزه داران از نظر تغذیه |
|||
|
|
۵:۰۶, ۱۵/تیر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/تیر/۹۳ ۵:۱۰ توسط حضرت عشق.)
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
انواع روزه داران از نظر تغذیه
*************************************** روزه داران از نظر تغذیه و خورد و خوراک به چند دسته تقسیم می شوند: 1- عده ای از آن ها خورد و خوراکشان از راه حرام است. مَثَل چنین کسانی، مَثَل باربران است که بارهای سنگین مردم را به دوش گرفته و به منازلشان می برند. بنابراین پاداش روزه چنین کسانی برای صاحب مال است و گناه ظلم و غصب مال حرام، بر گردنشان می ماند یا مَثَل اینان، مثل کسی است که بر چهارپایی غصبی سوار شده و خانه خدا را طواف می کند. 2- عده ی از آن ها خوردنی و آشامیدنیشان ازمال شبهناک است که این گروه خود دو دسته می شوند: الف) دسته اول کسانی اند که این مال شبهناک به حرام واقعی، ظاهرا بر آنان حلال است. ب) دسته دوم کسانی اند که این مال شبهناک، نه در باطن و نه در ظاهر، بر آن ها حلال نیست. حکم دسته اول، همانند حکم کسی است که خورد و خوراک او حلال است، گرچه یک درجه از او پایین تر است و حکم دسته دوم، حکم کسی است که غذای حرام می خورد، گرچه یک درجه از او بالاتر است. 3- عده ای هم هستند که تغذیه شان از راه حلال است، اما سفره های آنان بیش از حد رنگین می باشد. آن ها چند نوع غذا سر سفره گذاشته و پر خوری می کنند، این چنین کسان، انسان های پستی هستند که در حضور پروردگار، کارهایی می کنند که او دوست نمی دارد. خدا از بنده روزه دار انتظار دارد که تنها به یاد او و به یاد تقرب به او باشد و از اینگونه مسائل لذت ببرد. بنده ای که تمامی همّ و غمّش شکمش باشد، لیاقت مجلس خدا را ندارد و باید او را با محبوبانش ( مسائل مربوط به شکم) تنها گذاشت و چنین کسی بیشتر از اینکه بنده خدا باشد بنده شکمش است! 4- گروه چهارم که از افراد بالا هم جلوتر رفته و آنقدر به خورد و خوراک خویش اهمیت می دهند که به مرتبه اسرافکاران می رسند. حکم چنین کسی مانن حکم شخص حرام خوار است. او نیز بیشتر از آنکه بنده مطیع و فرمانبردار باشد، بنده گنهکار به شمار می آید. 5- گروه پنجم روزه دارانی اند که همه خورد و خوراک و همه زندگیشان از راه حلال است؛ اینان نه اسرافکار اند و نه عیّاش، بلکه در حد حلال می خورند و می آشامند و به درگاه خدا اظهار فروتنی کرده و لذایذ را هم ترک می کنند. اینگونه روزه داران افرادی کم خوراک هستند؛ به عنوان مثال فقط یک نوع غذا می خورند و بعضی لذت ها را ترک گفته و از زیاده خواری پرهیز می کنند. درجه این چنین کسان نزد خداوند، که مراقب مجاهدت ها و مراقبت های آنان است، محفوظ می باشد. اینان پاداش عمل خود را گرفته و از سعیشان سپاسگذاریر می شود و هنگام حساب و کتاب، به اندازه ذره ای مورد ظلم واقع نمی شوند و خدایشان پاداشی بهتر از آنچه انجام داده اند، به آنان می دهد و با فضل و بخشش خویش بی حساب به آن ها بخشش می کند و چه نعمت های بزرگی که باعث روشنایی چشم است و به قلب بشری خطور نکرده برای آن ها ذخیره شده است. **************************************************** موضوع بعد: آداب افطاری و سحری [/b] |
|||
|
|
۵:۰۰, ۱۶/تیر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/تیر/۹۳ ۱:۵۳ توسط حضرت عشق.)
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
آداب افطاری و سحری
1- مستحب است که قبل از خوردن افطاری یا سحری، مقداری قرآن تلاوت شده و دعاهای وارده خوانده شوند. خوب است که قبل از شروع افطار یا سحری، و در بین آن و بعد از آن، شکر و سپاس خداوند به جای آورده شود. 2- قبل از خوردن افطاری و سحری مهمترین چیز گفتن (( بسم الله الرحمن الرحیم)) و سپس خواندن (سوره قدر) است. 3- پیش از افطار دعایی از سید بن طاووس در کتاب اقبال به اسناد خود از مفضل بن عمر و او از حضرت جعفر بن صادق (علیه السلام) روایت کرده را بخواند که حضرت فرمود: پیامبر خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به حضرت امیر مؤمنان امام علی (علیه السلام) فرمود:[/b] ای علی! ماه رمضان فرا رسید. (هر شب) پیش از آنکه افطار نمایی، این دعا را بخوان؛ زیرا جبرئیل بر من نازل شد و عرض کرد: (( ای محمد! هر کس در ماه رمضان پیش از خوردن افطاری و قبل از اینکه روزه خود را باز کند، این دعا را بخواند خداوند دعاهایش را مستجاب و نماز و روزه او را قبول می کند و ده دعای او را به اجابت رسانده و گناهانش را می بخشد و غم و اندوهش را برطرف کرده و خواسته ها و حاجتش را بر آورده می سازد و عمل او را همراه عمل پیامبران و صدیقین بالا می برد و روز قیامت در حالی وارد عرصه محشر می شود که صورت او از ماه شب چهارده درخشان تر است.)) گفتم : ای جبرئیل آن دعا چیست؟[/b] گفت: (( اللهم ربّ النّور العظیم ...)) این دعا به صورت کامل در کتاب (( اقبال سید بن طاووس)) آمده است![/b] ***************************************************** از باب اینکه عزیزان در یافتن این دعا با مشکل مواجه نشوند این دعا را در همین جا قرار می دهیم تا عزیزان استفاده کنند و به اطلاع دوستان دیگر برسانند و از فیض این دعای عظین الشأن بهره مند گردند. هزینه خواندن این دعا: دعا جهت تعجیل در فرج حضرت![/b] دعا برای همه دوستان تالار جهت ثبات قدم در گناه نکردن! ********************************************************[/b] متن کامل دعا: اللَّهمَّ ربَّ النُّورِ العَظیم، ورَبَّ الکُرسیِّ الرَّفیع، ورَبَّ البَحرِ المَسجور، ورَبَّ الشَّفعِ الکَبیر، والنُّور العَزیز، ورَبَّ التَّوراهِ والإنجیلِ والزَّبورِ، والفُرقانِ العَظیمِ. أنت إلهٌ مَن فی السَّمواتِ وإلهُ مَن فی الأرضِ لا إلهَ فِیهِما غَیرُکَ، وأنتَ جَبّارُ مِن فی السِّموات وجَبّار مَن فی الإرضِ لا جَبّار فیهِما غَیرُکَ، أنت مَلِکُ مَن فی السَّموات، ومَلِکُ مَن فی الأرضِ، لا مَلِکَ فیهما غَیرُکَ، أسألُکَ بِاسمِکَ الکَبیرِ، و نُور وَجهِکَ المُنیرِ، وبمُلکِکَ القَدیمِ. یا حَیُّ یا قَیِّومُ، یا حَیُّ یا قَیُّوم یا حَیُّ یا قَیّوم، أسألُکَ بِاسمِکَ الّذی أشرَقَ بِهِ کُلِّ شَیءٍ، وبِاسمِکَ الّذی أشرَقَت بِهِ السّمواتُ والأرضُ، وبِاسمِکَ الّذی صَلُحَ بِهِ الأوَّلونَ، وبِهِ یَصلُحُ الاخِرونَ. یا حَیّاً قَبلَ کُلِّ حَیّ، ویا حَیّاً بَعدَ کُلِّ حَیّ، ویا حَیُّ لا إلهَ إلا أنت صَلِّ علی مُحَمّدٍ وآلِ مُحَمَّد، واغفِر لی ذُنُوبی، واجعَل لی مِن أمرِی یُسراً وفَرَجاً قَریباً، وثَبِّتنی علی دینِ مُحَمَّدً وآل محمد و وعلی هُدی مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّد، وعلی سُنَّهِ مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّد، علیه وعلیهِم السَّلام. واجعَل عَملِی فی المَرفوعِ المُتَقَبِّلِ، وهَب لی کما وَهَبتَ لأولیائِکِ وأهلِ طاعَتِکَ، فانّی مُۆمِنٌ بِکَ، ومُتَوَکِّلٌ عَلیک، مُنیبٌ الیکَ، مَعَ مَصیری إلیکَ، وَتَجمَع لی ولأهلِی وَلوِلَدَی الخَیرَ کُلَّهُ، وتَصرِف عَنّی وَعَن وَلَدی وأهلِی الشَّرَّ کُلَّهُ. أنتَ الحَنّانُ المَنّانُ بَدیعُ السّمواتِ والأرضِ، تُعطِی الخَیرَ مَن تَشاءُ، وتَصرِفُهُ عَمَّن تَشاءُ، فَامنُن علی بِرَحمَتِکَ یا أرحَمَ الرّاحِمِینَ.
موضوع بعدی: فضیلت ماه رمضان[/b] |
|||
|
|
۴:۵۷, ۱۷/تیر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/تیر/۹۳ ۴:۵۸ توسط حضرت عشق.)
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
فضیلت ماه رمضان
درباره فضیلت ماه رمضان و گستردگی رحمت خدا در این ماه ، مطالب سودمند و زیادی در روایات و احادیث آمده است! اما این مطالب برای کسی سودمند است که اهل دل باشد و گوش فرا داده و از آن ها استفاده لازمه را ببرد. (( لمن کان له قلب أو ألقی السمع و هو الشهید))![]() تعدادی از این احادیث که درباره ماه مبارک رمضان هستند، در اینجا می آوریم: 1- (( خداوند در هر شب از ماه رمضان هنگام افطار، هفتاد میلیون بنده، که مستوجب عذاب آتش دوزخ هستند، نجات می دهد و به تعداد کسانی که در ماه مبارک رمضان آزاد نموده در آخر آن آزاد می کند.)) 2- (( خداوند متعال در نخستین شب از ماه رمضان، هر کدام از بندگانش را که بخواهد، مورد آمرزش قرار می دهد و می بخشد و در شب دوم این تعداد را به دو برابر می رساند و در شب سوم، دو برابر شب های قبل، بنده از آتش دوزخ آزاد می کند، که به اندازه دو برابر تمام کسانی که در این ماه آزاد کرده، آزاد می کند!)) این موضوع ادامه دارد ............ |
|||
|
|
|
|
|
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| ما رجب الحرام در محضر میرزا جواد آقا ملکی تبریزی (المراقبات) | حضرت عشق | 0 | 1,107 |
۲۲/فروردین/۹۵ ۱۵:۱۶ آخرین ارسال: حضرت عشق |
|