کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ثقلین یا کتب دیگر؟؟
۰:۵۶, ۳۰/مرداد/۹۳
شماره ارسال: #1

بسم الله الرحمن الرحیم

مَّا فَرَّطْنَا فِي الكِتَابِ مِن شَيْءٍ

عنوان مطلبم رو ثقلین نامیدم به دلیل آنکه قصد پرداختن به مقوله ثقلین رو دارم.

گاهی اوقات این سوال در ذهنم تداعی می کنه که چرا بجای استفاده مستقیم از متن قرآن و از متن کتب حدیثی معتبر، از تفاسیر قرآن به غیر از تفاسیر روایی و از کتب علمای مختلف و متعدد بهره می جوییم.

مگر نمی شود مستقیما از منبع و مرجع همه چیز یعنی قرآن و حدیث استفاده نمود و به مطالعه مستقیم و بدون واسطه آنها پرداخت؟
چه الزامی هست که برای مثال از تفسیر تسنیم یا المیزان و ... و یا از کتب برای مثال استاد مطهری یا هر عالم دیگه استفاده کنیم ( با وجود در دسترس بودن قرآن و حدیث)؟( اسامی مورد استفاده فقط و فقط جهت مثال آورده شدند)

بنده زیاد فکر کردم ولی به نتیجه مشخصی نرسیدم.

ما میبینیم مثلا علما توصیه به استفاده از کتب فلان استاد و فلان آیت الله و فلان علامه می کنند با وجود بودن قرآن و حدیث.

دوستان متخصص و اهل فن بدین سوالات پاسخ دهند تا بهره ها ببریم.

یا حق
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، حضرت عشق
۳:۵۷, ۳۰/مرداد/۹۳
شماره ارسال: #2
آواتار
(۳۰/مرداد/۹۳ ۰:۵۶)rezamohammadi نوشته است:  دوستان متخصص و اهل فن بدین سوالات پاسخ دهند تا بهره ها ببریم.

سلام
من اهل فن نیستم ولی این رو میدونم قرآن و حدیث بر تمام کتب ارجعیت داره
حالا اگر کسی به مطالعه کتب دیگری سفارش کرده به منظور درک بهتر همان قرآن و حدیث هست.
مثلا بدون تفسیر که نمیشه از تمام مطالب ناب قرآن بهره برد
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: rezamohammadi ، سید ابراهیم ، حضرت عشق
۹:۰۲, ۵/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #3
آواتار
با تشکر از رضای عزیز.

البته این را فراموش نکنیم که خود کتب تفسیر ما هم بدون الهام از قرآن کریم و احادیث شریف نبوده است. تفاسیر کار من خواننده را راحت کرده است. چطور؟

ببینید مثلا من یک آیه ای را تلاوت می کنم.. خب این آیه مسلما بواطنی دارد. من چقدر مسلط هستم که بخواهم این آیه و باطن آن را متوجه بشوم. در حالی که در این آیه کلماتی به کار رفته شده است که در آیات دیگر قران کریم به صراحت بیشتر آمده است و من از آن غافلم. در این جا مفسر با آوردن آن آیات دیگر و یا احادیث دیگر به فهم این آیه کمکم میکنم. مثلا در تفسیر المیزان حضرت علامه دقیقا این کار را انجام داده اند در فهم یک آیه از آیات دیگر و احادیث استفاده کرده اند و این عملشان به روشنتر شدن معنای آن کمک بسزایی کرده است.

نمی دونم متوجه شدید یا نه؟ اگر نه بگید تا بیشتر توضیح بدهم.

امضای سید ابراهیم
[تصویر: 70398176744835468767.png]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حضرت عشق
۹:۱۷, ۵/شهریور/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۵/شهریور/۹۳ ۹:۱۸ توسط آیات.)
شماره ارسال: #4
آواتار
بسم الله الرّحمن الرّحیم

سلام

تفسیر مجمع البیان علامه طبرسی رحمة الله علیه تفسیری است که از روایات ونقل قول های متنوعی در آن استفاده شده است و مثل برخی تفاسیر با چیزهای بیخودی مثل نقطه چین آمیخته نشده است ونسبت به آن تفاسیر قدمت زیادی هم دارد

ولا تلبسوا الحق بالباطل وتکتموا الحق وانتم تعلمون
۱۴:۴۱, ۵/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #5

(۵/شهریور/۹۳ ۹:۰۲)سید ابراهیم نوشته است:  با تشکر از رضای عزیز.

البته این را فراموش نکنیم که خود کتب تفسیر ما هم بدون الهام از قرآن کریم و احادیث شریف نبوده است. تفاسیر کار من خواننده را راحت کرده است. چطور؟

ببینید مثلا من یک آیه ای را تلاوت می کنم.. خب این آیه مسلما بواطنی دارد. من چقدر مسلط هستم که بخواهم این آیه و باطن آن را متوجه بشوم. در حالی که در این آیه کلماتی به کار رفته شده است که در آیات دیگر قران کریم به صراحت بیشتر آمده است و من از آن غافلم. در این جا مفسر با آوردن آن آیات دیگر و یا احادیث دیگر به فهم این آیه کمکم میکنم. مثلا در تفسیر المیزان حضرت علامه دقیقا این کار را انجام داده اند در فهم یک آیه از آیات دیگر و احادیث استفاده کرده اند و این عملشان به روشنتر شدن معنای آن کمک بسزایی کرده است.

نمی دونم متوجه شدید یا نه؟ اگر نه بگید تا بیشتر توضیح بدهم.

بسم الله الرحمن الرحیم
منظور بنده این نبود.
منظور بنده این بود که چرا بجای مطالعه هزار هزار کتاب از هزار عالم، از گنجینه عظیم کتب حدیثی غافلیم و وقتمان را صرف این کتب نمی کنیم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آیات ، أین المنتظر
۱۵:۰۸, ۵/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #6
آواتار
من هم خدمتتان عرض کردم اخوی گرامی. این کتب هم که غیر حدیثی محض نیستند. حضرت علامه رفته اند زحمت کشیده اند مثلا احادیث مربوط به این آیه خاص را ورده اند در کنارش برای فهم بیشتر آن حدیث و آن آیه مطالبی هم افزوده اند.

اتفاقا اینطوری که مطالب دسته بندی تر و موضوع بندی تر است.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حضرت عشق ، rezamohammadi ، أین المنتظر
۱۶:۲۴, ۵/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #7
آواتار
(۳۰/مرداد/۹۳ ۰:۵۶)rezamohammadi نوشته است:  
بسم الله الرحمن الرحیم

مَّا فَرَّطْنَا فِي الكِتَابِ مِن شَيْءٍ

عنوان مطلبم رو ثقلین نامیدم به دلیل آنکه قصد پرداختن به مقوله ثقلین رو دارم.

گاهی اوقات این سوال در ذهنم تداعی می کنه که چرا بجای استفاده مستقیم از متن قرآن و از متن کتب حدیثی معتبر، از تفاسیر قرآن به غیر از تفاسیر روایی و از کتب علمای مختلف و متعدد بهره می جوییم.

مگر نمی شود مستقیما از منبع و مرجع همه چیز یعنی قرآن و حدیث استفاده نمود و به مطالعه مستقیم و بدون واسطه آنها پرداخت؟
چه الزامی هست که برای مثال از تفسیر تسنیم یا المیزان و ... و یا از کتب برای مثال استاد مطهری یا هر عالم دیگه استفاده کنیم ( با وجود در دسترس بودن قرآن و حدیث)؟( اسامی مورد استفاده فقط و فقط جهت مثال آورده شدند)

بنده زیاد فکر کردم ولی به نتیجه مشخصی نرسیدم.

ما میبینیم مثلا علما توصیه به استفاده از کتب فلان استاد و فلان آیت الله و فلان علامه می کنند با وجود بودن قرآن و حدیث.

دوستان متخصص و اهل فن بدین سوالات پاسخ دهند تا بهره ها ببریم.

یا حق
با سلام خدمت آقا رضای عزیز!
اینکه قرآن و کتب حدیث مثل نهج البلاغه و صحیفه سجادیه و ... از کتاب های دیگر بهتر هستند، هیچ جای شک و تردید نیست!
حد اقل برای ترجمه و فهم ساده مطالب نیاز به کسی هست که خوب دوره ادبیات عرب رو گذرونده باشه و مسلما باز برای فهم بیشتر نیاز به گذروندن یک سری علوم دیگه هست!
به نظر شما اگر کسی علم خاصی رو کسب نکرده باشه میتونه در مورد اون علم اظهار نظر کنه؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، rezamohammadi ، أین المنتظر
۳:۱۲, ۶/شهریور/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/شهریور/۹۳ ۳:۱۳ توسط rezamohammadi.)
شماره ارسال: #8

بسم الله الرحمن الرحیم

سید ابراهیم عزیز و گرامی!
سوء تفاهمی پیش نیاد.(احساس می کنم ناراحتSad و یا اندکی تندAngry شدیدBig Grin.)
بالاخره شما از چشمه ای آب می نوشین که احتمال آلودگی آن می رود یا از اقیانوسی که عاری از آلودگیست؟

بحث مسلط بودن به زبان عربی رو قبول دارم.

در مورد مرحوم علامه طباطبایی از شاگرد ایشان شنیدم که ایشان اواخر عمر شریفشان نگاه به بحار الانوار می کردند و می فرمودند:« تماما نور است» یا چیزی قریب به این مضمون.

یا حق
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، آیات ، أین المنتظر ، حضرت عشق
۱۶:۳۰, ۶/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #9
آواتار
نه رضا جان چرا این فکر را میکنی. اصلا.

اخه جالبیش اینه که من نمیدونم کدوم چشمه است. چشمه اصلی کجاست؟

چرا نباید از کسانی که این راه را رفته اند و چشمه شناس هستند کمک بگیریم.

علامه قاضی هم که استاد علامه طباطبایی بودند، در اواخر عمرشون تنها فصوص میخواندند.

اینطور که نمیشود احتجاج کرد. Smile
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حضرت عشق ، rezamohammadi
۲۳:۰۶, ۸/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #10

بسم الله الرحمن الرحیم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه؛ حجت الاسلام والمسلمین فاطمی نیا، در شب شهادت امام صادق(علیه السلام) در مسجد اعظم قم، با اشاره به این که نقل حدیث در گذشته دارای ضابطه های خاص اجازه از استاد و مشایخ صورت می گرفت که متاسفانه این رویه این روزها کم رنگ شده است، گفت: جایگاه احادیث اهل بیت(علیهم السلام) بسیار بالاست، نباید هرکسی که مختصری درس خوانده به نقل و تفسیر احادیث روی بیاورد.

وی به ارسال احادیث از طریق پیامک اشاره کرد و ادامه داد: آیا احادیث که از منبع نورای اهل بیت (علیهم السلام) صادر شده اند نباید موقع بیان و ارسال مورد دقت قرار گیرد؟متاسفانه احادیثی از طریق پیامک ها ارسال می شود که سند ندارند و یا سندی را ذکر می کنند که یک کتاب تخصصی است و باید متخصصین حدیث شناس درباره آن نظر دهند.

این استاد حوزه یادآور شد: افرادی این احادیث را ارسال می کنند که حدیث شناس نیستند و منبع موثق و غیر موثق را نمی شناسند.

حجت الاسلام والمسلمین فاطمی نیا، علم و آگاهی را شرط خدمت به مکتب اهل بیت (علیهم السلام) دانسته و گفت: فقه جعفری تک بعدی نیست که برخی ها خیال می کنند، شیعه تنها به یک بُعد فقه توجه دارد؛ در حالی که فقه شیعه در همه ابعاد علوم وارد شده است .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حضرت عشق ، سید ابراهیم
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا