|
جنگ نرم با خودم
|
|
۲۰:۳۵, ۱۴/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام دوستان من
همیشه می گیم یکی از اولین و موثر ترین کارهایی که می تونیم یرای لصلاح جامعه و البته ظهور انجام بدیم گناه نکردن است اما و اما چه طوری؟ بذارید شوال رو از حالت کلی خارج کنم ببینید فرض کنید یه نفر یه گناه بزرگی رو که از بد بودنش اگاهی داره گاهی انجام میده و بالافاضه پشیمون نی شه اما خب دوباره بعد یه مدت روز از نو و روزی از نو پیشنهاد های عملی شما چیه ؟ |
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۶:۰۴, ۶/مهر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۶/مهر/۹۳ ۱۶:۱۰ توسط محمد حسین.)
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
(۴/مهر/۹۳ ۳:۲۴)فانوس *7* نوشته است: اره برای به نتیجه رسیدن درست خوبه وارد جزییات بشیم البته به نظرم اول باید یه چند تا تقسیم بندی انجام بدیم: .گناهان گبیره و صغیره که گناهان کبیره در قرآن و روایات ذکر شده. .گناهان قلبی که بیشتر در قلب ریشه داره و بیشتر در قلب ما نهفته هست و گناهان بدنی که بیشتر با اعضا و جوارح ما سرو کار داره . فک کنم منظور شما اینه که ترک گناهان قلبی مثل حسد و حقد و کینه و سوء ظن و امثالهم سخت تر از گناهان بدنیه . خب همونطور که قبلا اشاره شد یه سری کار های پایه ای و اساسی در ابتدا لازمه تا ما آمادگی لازم رو برای ترک گناهان بدست بیاریم . اول باید روی ایمان و معرفت و شناختمون از خدا از جمله عادل بودن ، رحمانیت و رحیمیت ، حکمت ، مسبب الاسباب بودن خدا و .. ایمان به معاد و پاداش و جزای اخروی و دونستن شرح حال انسان در قیامت و بهشت و جهنم و ...و آثار سوء گناه در زندگی دنیوی و اخروی بیشتر کار کنیم . برای مثال گناه حسد که جناب یاسین مطرح کردن که اگر ما قبول کنیم عدالت و حکمت خداوند رو با این گناه راحت تر کنار میایم و به چیزی که داریم یا هستیم راضی میشیم . یا اگر بدونیم اگر دیگران بگذریم و اشتباهشون رو ببخشیم خدا هم ما رو می بخشه کمتر از دیگران کینه به دل می گیریم . یا اگر بدونیم سوء ظن رو خدا در قرآن گفته که اکثر اینها گناهه و ما توصیه شدیم به حسن ظن و اینکه سوء ظن چقدر می تونه زندگی رو برای ما سخت و تلخ کنه و .. اینها می تونه به ما کمک کنه تا بهتر با این گناه ها کنار بیایم . . به همین دلیل هم هست که اساتید اخلاق مراحلی رو برای طی مسیر تهذیب و پاکسازی نفس ذکر کردن که همه این مراحل رو ح و روان انسان رو مرحله به مرحله برای با مبارزه گناهان و تربیت نفس آماده می کنه . |
|||
|
|
۳:۳۸, ۷/مهر/۹۳
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
|
درسته اما من فکر می کنم کسیرکه از گناه خودش در حین ارتکابش پشیمون میشه و زشتی ر
اون رو درک می کنه این تئوری ها رو قبلا پاس کرده |
|||
|
|
۱۵:۰۴, ۷/مهر/۹۳
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
|
خب نه همیشه . خودم شخصا دیدم کسایی که خیلی از این مسائل رو نمی دونن . فقط می دونن فلان عمل گناهه و نباید انجام بدن و بعد از انجام دادنش دچار عذاب وجدان و پشیمونی میشن .
بله . افرادی هم هستن که این موارد رو می دون اما گرفتار تکرار گناه هستن . یکی از عواملش بحث غفلته که از حربه های اصلی شیطون برای گرفتار کردن آدمها به گناهه . وقتی ادم از یاد خدا غافل شه واین موارد رو فراموش کنه حتی تو یه لحظه کوتاهی و غفل ممکنه مرتکب گناه شه .. در مقابل غفلت ، ذکر و یاد مداوم خدا و توسل به ائمه و معصومین (علیه السلام) قرار داره و اینکه بدونیم همه جای عالم محضر خداست . این همه سفارش به دعا و عبادات خاص در ساعات مختلف شبانه روز هم یکی از فلسفه هاش همینه که ما دچار غفلت نشیم و همیشه خودمونرو در محضر خدا بدونیم . اما گاهی انسان با آگاهی و هشیاری دست به گناه می زنه . این دیگه نشونه ضعف و سستی و معیوب بودن نفسه که احتیاج به تنبیه و ریاضت نفس داره . وقتی نفس خوب ترببیت نشده باشه . سختی نکشیده باشه . و انسان به نفسش لگام نزده و مهارش نکرده باشه با آگاهی از زشتی عملش و آثار بدش باز هم مرتکب گنه میشه. مثل قضیه بلعم باعورا . بنده خودم اوایل خیلی معتقد به سخت گیری و ریاضت نفس نبودم و بعضی از حالات اولیای الهی که به خودشون خیلی سخت می گرفتن و ریاضت می کشیدن رو می خوندم واسم قابل هضم نبود . اما یکمی که بالاخره سنم بالاتر رفت و از اون پاکی و معصومیت دوران کودکی و نوجوانی که بیرون اومدم و دیدم که چقدر نفس می تونه سرکش و نافرمان باشه متوجه این مطلب شدم که باید در مقابل خواسته های نفس ایستاد و بهش سخت گرفت تا رام و آرام بشه و در مواردی که فس خیلی کشش داره برای انجام گناه بشه آرومش کرد . |
|||
|
|
۱۹:۱۴, ۷/مهر/۹۳
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
|
"عالم محضر خداست ، در محضر خدا گناه نکنید"
همه آنچه باید گفت در این فرمایش امام راحل نهفته است و اگر بخواهیم بحث را بازتر کنیم ، خلاصه می شود در "ایمان" چرا ایمان و ایمان چیست به نقل از شخصی :"ایمان بر تمام طبیعت انسان تاثیر می گذارد ، بر اساس دلیل مناسب با اعتقاد ذهن و فکر شروع می شود ، با اطمینان قلب و احساسات بر اساس اعتقاد ادامه پیدا می کند ، در توافق میل و اراده به اوج و کمال می رسد و نتایج آن در رفتار ظاهر می شود " بخش اول اشاره به عقلانیت دارد که نیازمند اندیشه و در پی آن کسب آگاهی ، اطلاعات و... بخش دوم به تعبیر بنده اشاره به توکل ، خودشناسی و خداشناسی که در پی بخش اول ظاهر می گردد دارد و نهایتا سبب اتخاذ رفتار از سوی شخص می شود که ممانعت از گناه هم یکی از شاخه های آن است و این امر شخصی است و موفقیت ویا عدم موفقیت آن بسته خود شخص است بنابر این گمان نمی کنم بتوان برای آن فرمول علمی ثابت و یا دارویی یافت ، همان توصیه هایی که اسلام در مواجه با گناه را بر آن تاکید کرده با داشتن ایمان راسخ کفایت می کند. بر هرکس لازم است و واجب است در جهت سعادت و تعالی خود اقدام کند. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |