کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
شيطان پرستي يا خود پرستي؟ شيطان كاهن اعظم معبد نفس!!
۱۹:۳۲, ۸/خرداد/۹۰
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحيم

خود سازي

مسئله خود سازي مسئله خيلي خيلي مهميه. اصلاح نفس و خود سازي تنها راه رسيدن به سعادت و رستگاريه. خداوند تمام انسانها رو فطرتا " كمال گرا " آفريده تا با اصلاح عيوب و نقوص نفس، به سمت خدا حركت كنن و به بالاترين درجات كمال دست پيدا كنن.

اما شيطان كه بزرگترين دشمن انسانه ، مي خواد تا انسانها رو " لذت گرا " كنه تا پيرو هواي نفس باشن . چون خدا كمال مطلقه و پرستش خدا ، انسان رو به كمال مي رسونه.اما نفس ما گمراه و معيوبه و پيروي از نفس باعث گمراهي و تباهي ما ميشه.

ونفس وما سواها * فألهما فجورها وتقواها * قد أفلح من زكيها *وقد خاب من دساها ...

شناخت نفس

همه موجودات و مخلوقات خدا، جلوه اسماء و صفات خدا هستن. اما انسان علاوه بر اين جلوه ذات خدا هم هست.يعني انسان هم " خود " داره ، يعني داراي نفسه.

ذات خدا پاك و مقدس و كامل و بي عيب و بي انتهاست، خواسته ها و مطالبات نفس ما هم نامحدود و بي انتهاست!اما همين نامحدود بودن خواسته هاي نفس به ما كمك مي كنه تا بتونيم به بالاترين درجات كمال كه بي نهايته برسيم و در بي نهايت سير كنيم.

اما نفس بدون تربيت و هدايت الهي نمي تونه راه رسيدن به كمال رو پيدا كنه چون جاهل و معيوبه .

آيت الله طباطبايي در تفسير الميزان ذيل آيه 7 سوره ضحي اين طور توضيح مي دن:

و وجدك ضالا فهدي (ضحي-7)
و ما تو را گمراه يافتيم ، پس هدايت نموديم.

مراد از (ضلال ) در اينجا گمراهى نيست بلكه مراد عدم هدايت است ، و منظور از هدايت نداشتن رسول خدا (صلى اللّه عليه و آله و سلم )، حال خود آن جناب است ، و يا صرفنظر از هدايت الهى مى خواهد بفرمايد اگر هدايت خدا نباشد تو و هيچ انسانى ديگر از پيش خود هدايت نداريد مگر به وسيله خداى سبحان ، پس رسول خدا (صلى اللّه عليه و آله و سلم ) هم نفس شريفش با قطع نظر از هدايت خدا ضاله و بى راه بود، هر چند كه هيچ روزى از هدايت الهى جدا نبوده و از لحظه اى كه خلق شده بود ملازم با آن بود، در نتيجه آيه شريفه در معناى آيه زير است ، كه مى فرمايد: (ما كنت تدرى ما الكتاب و لا الايمان )، و از همين باب است كلام موسى كه بنا به حكايت قرآن كريم از آن جناب گفته بود: (فعلتها اذا و انا من الضالين )، يعنى هنوز به هدايت رسالت اهتداء نشده بودم .

حتي اشرف مخلوقات هم احتياج به هدايت الهي داره تا گمراه نشه، چون همه كمالات از طرف خداست.

راهكار شيطان

شيطان كسي رو به خودش دعوت نمي كنه! به خدا هم دعوت نمي كنه!، بلكه انسان رو به خودش دعوت مي كنه! دائما خواسته هاي نفس رو براش زيبا جلوه مي ده تا از خدا غافل شه و مطيع خواسته هاي بي قيد و بند خودش باشه.

خود پرستي نقطه مقابل خدا پرستيه.خود پرستي، انسان گرايي، انسان خدايي. همه يه چيزه و اون "پيروي از هواي نفسه!"

افرايت من اتخذ الهه هواه(جاثيه-23)
آيا مي بيني كسي را كه هواي نفسش را خدا خود قرار مي دهد؟

پس در حقيقت شيطان پرستي و پيروي از شيطان خود پرستي و پيروي از هواي نفسه و " شيطان كاهن اعظم معبد نفسه" و ما رو به پيروي از نفس دعوت مي كنه. حالا چه پيرو هواي نفس خودمون باشيم چه نفوس معيوب ديگران .مهم اينه كه دنبال رسيدن به خدا و كمال نباشيم ، هدف اصلي شيطان اينه.
اميد وارم كه خداوند به همه ما توفيق خود سازي و اصلاح نفس بده.

الهی قلبی محجوب، و نفسی معیوب ، و عقلی مغلوب ، و هوائی غالب ، و طاعتی قلیل و معصیتی کثیر ،
و لسانی مقر بالذنوب، فکیف حیلتی یا ستار العیوب و يا علام الغيوب ، و يا كاشف الكروب، اغفر ذنوبي كلها
بحرمة محمد و آل محمد ،يا غفار يا غفار يا غفار ، برحمتك يا ارحم الراحمين
.

معبود من! قلبم زنگار بسته ، و نفسم معيوب است.عقلم شكست خورده و هواي نفسم چيره گشته. فرمانبرداريم كم است و نا فرمانيم بسيار و زبانم معترف به گناهان.پس چاره چيست؟ اي پوشاننده عيب ها و اي داننده پنهانيها و اي رفع كننده غمها .
به آبروي محمد و خاندان پاكش از تمامي گناهام در گذر اي آمرزنده! اي آمرزنده! اي آمرزنده! به حق رحمت و بخششت اي مهربانترين مهربانان.
(بخشي از دعاي صباح امير المومنين علي(علیه السلام))

اللهم صل علي محمد و آل محمد و عجل فرجهم
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mohamad ، parisan ، بیداری اندیشه
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]