|
...عروس رفته گل بچینه..
|
|
۱۶:۵۰, ۲۱/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
با سلام
امروز یه سایتی رو وقتی مطلبش میخوندم این موضوع به چشمم خورد هرکداممان یا این صحنه را حضوری یا از طریق تلویزیون دیدیم یا اینکه شنیدیم که سر سفره عقد، وقتی عاقد داره خطبه میخونه و میخواد از عروس خانم وکالت بگیره، بعد از خوندن دفعه ی اول، حضار گرامی با هم میگند “عروس رفته گل بچینه” و بعد از بار دوم هم میگند “عروس رفته گلاب بیاره” (چند هفته پیش هم صداوسیما یک گزارش از بین الحرمین پخش کرد و یک سفره عقدی که در آنجا انداخته بودند! و حضار بعد از دفعه اول با هم گفتند :”عروس رفته زیارت!!” و نوع جدیدی از این تعارف و دروغ را نشون دادند) این جمله ها شاید بگیم که شایع شده است و دیگه در فرهنگمان جا افتاده ولی اولا من فلسفه اش را اصلا نمیدونم و هرچی هم فکر میکنم نمیفهمم که این جملات را برای چی میگند و هم اینکه گفتن این جملات را درست نمیدونم. [b] - ممکنه فلسفه اش را اینطوری تعبیر کنند که عروس باید حیا داشته باشه و همون دفعه اول از ذوقش “بله” نگه، که این هم به نظرم تعبیر مسخره و خیلی سطحی هست که درباره شخصی که حداقل یک هفته فکر کرده و تصمیم گرفته، گفته میشه - درست نبودن این جملات را هم از این جهت نوشتم که، وقتی عروس خانم سر سفره عقد نشسته و با حضار و مهمان ها، چند سانتیمتر فقط فاصله داره، چرا باید دروغ گفته بشه؟ چرا باید اول زندگی و نقطه اوج و بهترین لحظه دو نفر، با دروغ و یک حرف و جمله ای که راست نیست، شروع بشه؟ این سوال هم البته برمیگرده به همان فلسفه این کار و سنت!!! در زندگی و عرف امروزه جامعه ی ما، کم سنت و عرف های مسخره و غیراسلامی و بی اساس دیده نمیشه، این هم یکی شان است اما واقعا درسته عنوان دروغ رو برای این نوع سنت هاو عرف ها گذاشت بنابراین کنایه ها که در یک فرهنگ و زبان به کار می رود هرگز نماینگر دروغ نیستند و نسبت دادن دروغ به اینگونه گزاره ها گذری است از حیطه انصاف. بنابراین می توان اینگونه جملات را با مسامحه “دروغ نمای صادق” نامید. گرچه ظاهر اینگونه جملات دروغ است ولی گوینده ظاهر آنرا قصد نکرده است و از اینگونه گزاره ها به وفور در فرهنگ ها یافت می شود. اما در مورد غیر اسلامی خواندن آنها باید گفت که همانطور که ما سه گزاره “عقل ستیز ” و “عقل گریز ” و “عقل پذیر” داریم در مورد اسلام هم این سه گزاره صادق است. بعضی گزاره ها هست که در اسلام در مورد آنها نفیا و اثباتا چیزی نیامده است و به عقل و عرف ارجاع داده شده است که همین جمله عروس رفته گل بچینه نیز می تواند نمونه ایی از آن باشد. بنابر این غیر اسلامی خواندن این جملات نیز ظاهرا صحیح نیست. ![]() [font=B Nazanin][/font] |
|||
|
| آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۵:۵۱, ۲۲/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #21
|
|||
|
|||
|
بچه ها قران رو قبول دارید؟
دوست دارید بدونید قران چی گفته؟ صرفا برای اونایی که قران رو قبول دارن . یا ایّها الّذین امنوا اتّقوا اللَّه و قولوا قولا سدیدا. یصلح لکم اعمالکم و یغفر لکم ذنوبکم و من یطع اللَّه و رسوله فقد فاز فوزا عظیم |
|||
|
|
۱۹:۵۳, ۲۲/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #22
|
|||
|
|||
|
|
۲۰:۲۸, ۲۲/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #23
|
|||
|
|||
نقل قول:چه میدونم والا گویا باید ناقص العقلی زنا رو بدون تفسیر و توجیه قبول کرد. خیلی خوب میشه ک تاپیک جناب علی 110 رو در این زمینه بخونین ... اینجا بین زن و مرد، هم خوب داریم هم بد ... پس جامعه خانوم ها رو اینطوری خراب نکن عزیزم ... ممنون
|
|||
|
|
۲۰:۴۲, ۲۲/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #24
|
|||
|
|||
|
بعضی از دوستان دارن اینجا شورش و در میارن..
.سنت غلطیه ؟ شما از خودت و اگه تونستی از اطرافیات شروع کن...اگه تونستی؟
|
|||
|
|
۲۲:۵۲, ۲۲/شهریور/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/شهریور/۹۳ ۲۳:۳۰ توسط زینب خانوم.)
شماره ارسال: #25
|
|||
|
|||
|
یه توضیح کوتاه بدم در مورد ارسال قبلم
این رفته گل بچینه جلوی سنت های ... ایرانیا چیزی نیست (اشاره داره به برخی افکار در مورد حرمت برخی حلال های خدا) منظور من این بود که معیار میشه صحبتا و حرف های مفت خاله زنک* ها نه دینشون *خاله زنک هم میتونه مذکر باشه هم مونث! |
|||
|
|
۲۳:۱۸, ۲۲/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #26
|
|||
|
|||
|
دو تا مطلب عرض کنم :
اول اینکه، به نظر من یکی از پیشنیازهای حفظ و تحکیم اعتقاد، حفظ کردن فرهنگ و سنت - های صحیح و بجا نه بدعت ها - و بها دادن به اونهاست . چرا که، وقتی شما به فرهنگ خودت بها ندی، فرهنگهای بیگانه توی وطنت نفوذ میکنه و بی هیچ شکی فرهنگ هم با خوش اعتقاد رو میاره . اتفاقی که تا حدودی داره توی ایران میوفته . نسل جوان امروز و والدین فردا، آشنایی و وابسگی کمی به فرهنگ داخلی دارن و تو قید و بد مد جهانی که بالای 70%ش هم نامناسب هست، هستن . خداروشکر دارم میبینم که ی حرکتایی شده هرچند ضعیف. با استفاده از انیمیشنها و محصولات داخلی دارن روی نسل کودک امروز کار میکنن، ولی هنوز خیلی خیلی برای مقابله با تهاجم فرهنگی و از اون مهمتری تهاجم اعتقادی ضعیف هست . (در اثبات اهمیت بها دادن به سنتها) دوم اینکه، دوست داشتم ی نکته ای رو به خودم تذکر بدم، فراموش نکنم ! من خودم از اون دست آدمهایی هستم که اهمیت چندانی به حرف دیگران نمیدم. اما این دلیل نمیشه جنبه ی اجتماعی زنگیم رو فراموش کنم . اینکه خیلی راحت بگم نظر دیگران هیچ تاثیری توی زنگیم نداره، دروغی بیش نیست ! |
|||
|
|
۴:۰۳, ۲۳/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #27
|
|||
|
|||
|
جناب the amd
آیا شما قبول دارید که این مدل گفتن که " عروس رفته گلاب بیاره " دروغ هست یا خیر ؟ اگر نیست پس اسمش چه هست ؟ وجوب گفتنش چی هست ؟ اگر بخواهیم این مسئله رو در زمره تعارف هم بیاوریم باز هم دلیل مناسبی برای گفتنش نیست .. چون تعارف بیجا هم مصداق نفاق هست |
|||
|
|
۱۱:۰۷, ۲۳/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #28
|
|||
|
|||
(۲۳/شهریور/۹۳ ۴:۰۳)فاطمه خانم نوشته است: جناب the amd فاطمه خانوم شما می گویید دروغ هست؟ که نیست در ظاهر میتونه اذهان به سمت برچسب دروغ بکشونه اما دروغ نیست یه جنبه استعاره ای داره که بیانگر حیا ومتانت عروس هست حالا کار سختی نیست معمولا عروس هنگام خوندن خطبه عقد مشغول خوندن سوره های نور الرحمن یاسین...هستند حالا که برچسب دروغ میزنند میتونند بگن عروس بالفرض داره سوره نور میخونند یا نمونه هایی از این نوع که دیگه شائبه دروغ هم نباشه
|
|||
|
|
۱۲:۰۸, ۲۳/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #29
|
|||
|
|||
|
بچه ها!
خداییش سر چه چیزایی بحث میکنین! این دروغ به کی ضربه میزنه وقتی همه اونجا نشستن و دارن میبینن که عروس جایی نرفته... همه میفهمن که این یک جمله واقعی نیست... به قول کلاه قرمزی مثلاً وقتی میگیم برم بگیرم بخوابم، لابد دروغ داریم میگیم دیگه... چون چیو میگیریم که بخوابیم؟ بالش رو؟ پتو رو؟ اصطلاحه... یا وقتی مینویسم "خواهر" دروغ گفتیم دیگه... چون در واقع "خاهر" ه... یا وقتی فیلم میسازیم و فیلمنامه مینویسیم داریم دروغ میگیم دیگه... چون واقعیت نداشته دیگه... این حتی با تعارف هم فرق داره که شما نمیدونین طرف راست میگه یا دروغ... اینجا دارین همه عروس رو میبینین... همه میدونن که این واقعیت نداره... یعنی الآن مشکل اسلام و مملکت ما "عروس رفته گل بچینه" است؟؟؟ یعنی الآن موضوعات مهمتری نیست که راجع بهش صحبت کرد؟ شماها که ان شاء ا... خواستین عروس بشین، به اقوامتون بسپرین بگن، عروس اینجاست، اما فعلاً کار داره... ![]() والا... |
|||
|
|
۱۲:۲۱, ۲۳/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #30
|
|||
|
|||
|
من حرف زینب جون رو قبول دارم
الان شما به جای این که حساس بشین عروس رفته گل بچینه راسته یا واقعی توجه کنید نسل جدید داره به یه چیزی رو میاره که الان تک وتوک هست اما چند سال دیگه تبدیل به عرف می شه واونم خوندن خطبه عقد آریایی هست !!!!!! نمی گم این خطبه مشکل داره ها اتفاقا مضمونش جالبه اما این خطبه برای چه دینی هست و چه زمانی ایرانی ها استفاده می کردن!!!!!!!!!!!!!!الان که ما خودمون خطبه عقد رسمی داریم بخاطر گرایشات ناسیونالیستی و عرب و عجم کردن داریم به چیزی رو میاریم که به نظرم بعدها مشکل ساز خواهد شد |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| دخترم سایت مستهجن رفته | roosta88 | 31 | 9,848 |