|
...عروس رفته گل بچینه..
|
|
۱۶:۵۰, ۲۱/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
با سلام
امروز یه سایتی رو وقتی مطلبش میخوندم این موضوع به چشمم خورد هرکداممان یا این صحنه را حضوری یا از طریق تلویزیون دیدیم یا اینکه شنیدیم که سر سفره عقد، وقتی عاقد داره خطبه میخونه و میخواد از عروس خانم وکالت بگیره، بعد از خوندن دفعه ی اول، حضار گرامی با هم میگند “عروس رفته گل بچینه” و بعد از بار دوم هم میگند “عروس رفته گلاب بیاره” (چند هفته پیش هم صداوسیما یک گزارش از بین الحرمین پخش کرد و یک سفره عقدی که در آنجا انداخته بودند! و حضار بعد از دفعه اول با هم گفتند :”عروس رفته زیارت!!” و نوع جدیدی از این تعارف و دروغ را نشون دادند) این جمله ها شاید بگیم که شایع شده است و دیگه در فرهنگمان جا افتاده ولی اولا من فلسفه اش را اصلا نمیدونم و هرچی هم فکر میکنم نمیفهمم که این جملات را برای چی میگند و هم اینکه گفتن این جملات را درست نمیدونم. [b] - ممکنه فلسفه اش را اینطوری تعبیر کنند که عروس باید حیا داشته باشه و همون دفعه اول از ذوقش “بله” نگه، که این هم به نظرم تعبیر مسخره و خیلی سطحی هست که درباره شخصی که حداقل یک هفته فکر کرده و تصمیم گرفته، گفته میشه - درست نبودن این جملات را هم از این جهت نوشتم که، وقتی عروس خانم سر سفره عقد نشسته و با حضار و مهمان ها، چند سانتیمتر فقط فاصله داره، چرا باید دروغ گفته بشه؟ چرا باید اول زندگی و نقطه اوج و بهترین لحظه دو نفر، با دروغ و یک حرف و جمله ای که راست نیست، شروع بشه؟ این سوال هم البته برمیگرده به همان فلسفه این کار و سنت!!! در زندگی و عرف امروزه جامعه ی ما، کم سنت و عرف های مسخره و غیراسلامی و بی اساس دیده نمیشه، این هم یکی شان است اما واقعا درسته عنوان دروغ رو برای این نوع سنت هاو عرف ها گذاشت بنابراین کنایه ها که در یک فرهنگ و زبان به کار می رود هرگز نماینگر دروغ نیستند و نسبت دادن دروغ به اینگونه گزاره ها گذری است از حیطه انصاف. بنابراین می توان اینگونه جملات را با مسامحه “دروغ نمای صادق” نامید. گرچه ظاهر اینگونه جملات دروغ است ولی گوینده ظاهر آنرا قصد نکرده است و از اینگونه گزاره ها به وفور در فرهنگ ها یافت می شود. اما در مورد غیر اسلامی خواندن آنها باید گفت که همانطور که ما سه گزاره “عقل ستیز ” و “عقل گریز ” و “عقل پذیر” داریم در مورد اسلام هم این سه گزاره صادق است. بعضی گزاره ها هست که در اسلام در مورد آنها نفیا و اثباتا چیزی نیامده است و به عقل و عرف ارجاع داده شده است که همین جمله عروس رفته گل بچینه نیز می تواند نمونه ایی از آن باشد. بنابر این غیر اسلامی خواندن این جملات نیز ظاهرا صحیح نیست. ![]() [font=B Nazanin][/font] |
|||
|
|
۲۱:۱۰, ۲۱/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
درسته خب جمله جایگزین وجود نداره؟ دفعه اول بگن خوبه البته دلایلشو قبلا باید متذکر شد تا بقیه هم آگاه بشن! |
|||
|
|
۲۲:۲۴, ۲۱/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
گير مي دي ها ![]() ![]() ![]() اي كاش درد جامعه يمان فقط همين بود
|
|||
|
|
۲۳:۳۶, ۲۱/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
وقتی عروس و داماد میشینند پای سفره ی عقد باید سوره نوح یا مریمو بخونند.به خاطر همین طول میکشه.
حالا بماندتازگیا سوره رو نمیتونند بخونند یا غلط غولوط میخونند یا اینکه اصلا نمیخونند این که بحث کردن نداره. |
|||
|
|
۰:۲۹, ۲۲/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
(۲۱/شهریور/۹۳ ۲۳:۳۶)نجف آبادی نوشته است: وقتی عروس و داماد میشینند پای سفره ی عقد باید سوره نوح یا مریمو بخونند.به خاطر همین طول میکشه.سلام بایدی در کار نیست . ![]() بایدش فقط صیغه ای هست که خوانده میشود و لاغیر . |
|||
|
|
۱:۰۳, ۲۲/شهریور/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/شهریور/۹۳ ۱:۰۴ توسط | جستجوگر |.)
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
سلام دوستان .
بعد از خوندن این قسمت، دنبال ی لبه ی تیزی میگشتم که از شدت ناراحتی سرمــ ــو بکوبم توش (!) : نقل قول:با سلام که البته مشاهده ی باقی متن آب روی آتیش بود ؛ خطای دید و درشت بودن کل متن باعث شده بود خط اول رو متوجه نشم . بهرحال، یکی از چیزهایی که من همیشه مخالفش بودم، این هست که ما بخاطر دین، سنت ها و فرهنگمون رو از یاد ببریم . این مسئله هم یکی از سنت های ما بحساب میاد. من شخصا اطلاعی در مورد چرایی این سنت ندارم(اگر از دوستان کسی اطلاع داره، مارم در جریان بذاره )، ولی بدون شک، اکثریت قریب به اتفاق این سنتها ریشه در فرهنگ ما داشته و دلایل مناسبی دارند . البته تعداد معدودی هم ممکنه از این قاعده پیروی نکنن .
|
|||
|
|
۱:۳۷, ۲۲/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم بالاخره باید مشخص بشه پیرو که هستیم!یاد خاطره ای از یکی از آشنایان مرحوم آیت الله ابن الرضا افتادم. بنده خدا می خواسته گل یا پوچ بازی کنه از مرحوم آقا می پرسه: گل تو کدوم دستمه؟ آقا جواب می دند: نمیدونم. دو باره می پرسه: حالا شما یکیشو انتخاب کنید و بگید که تو کدوم دستمه؟ آقا جواب می دند: نمی دونم و نمیتونم یکیشو انتخاب کنم. بعد حدیثی امام جعفر صادق (علیه السلام) نقل می کنند که قریب به این مضمون می فرمایند از قول دروغ و حتی شبه دروغ هم پرهیز کنید. اگر من میگفتم گل توی فلان دستتون هست و نبود، قول من خلاف واقع بوده و.... یا حق |
|||
|
|
۱:۴۲, ۲۲/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
برای من بعضی چیز ها جالبه
برای برخی مناسبات می یان و می گن چون فلانی گفته درسته اونوقت تو برخی مناسبات دیگه می گن دلیل منطقی نمی بینیم پس غلطه. درسته! هیچ کدام از معصومین نگفت که این حرکت غلطه پس چرا کاسه ی داغ تر از آش بشیم بگیم غلطه؟ چون که توش قول دروغ هست؟ خوش یمن نیست؟ یه هفته شده فکر کنم. یکی از کاربر ها شبهه ای رو مطرح کرد که علما چون براش دلیل نفی نداشتن، حرامش نکرده بودن. الآن این مسئله حکمش حرامه؟ مکروه شده؟ بگذریم. |
|||
|
۱:۵۲, ۲۲/شهریور/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/شهریور/۹۳ ۱:۵۵ توسط | جستجوگر |.)
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
(۲۲/شهریور/۹۳ ۱:۳۷)rezamohammadi نوشته است: سلام علیکم . طبق توضیحات شما، فعل "حدس زدن" مکروه هست و اگر حدس اشتباه باشه، گناه مرتکب شدیم ! استدلالــ ــتون قابل قبول نیست برای بنده و حدیث هم ارتباط کمی با موضوع مورد بحث داره . ![]() پ.ن : اساتید محترم، لطف کنید دروغ رو تمام و کمال برای بنده کماطلاع توضیح بدید، بلکه شبهات برطرف بشه ؛ |
|||
|
|
۱:۵۹, ۲۲/شهریور/۹۳
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
درد ما گل چیدن عروس نیست.
درد ما عذب بودن جوونای بیچاره ماست درد ما لرزیدن زمین زیر پای عذبه لرزیدن زمین بدتره یا شنیدن این حرفا؟؟؟؟ ای کاش همه متاهل میشدن به وقتش و این دروغو بشنون باور کن خیلی هم حوشحال میشیم
|
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| دخترم سایت مستهجن رفته | roosta88 | 31 | 9,849 |
۹/بهمن/۹۶ ۱:۰۲ آخرین ارسال: ندا دهنده |
|
| بهترین لباس عروس ( ویژه خانمها ) | soshiant | 1 | 1,455 |
۲/تیر/۹۲ ۱۳:۵۰ آخرین ارسال: moshavereh |
|

![[تصویر: Flower_Yahoo_smiley.gif]](http://s2.picofile.com/file/7919449672/Flower_Yahoo_smiley.gif)