کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
شما هم شنیدین ؟!!؟ پیرامون شایعات ...
۲:۴۵, ۲/مهر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/مهر/۹۳ ۴:۲۲ توسط فاطمه خانم.)
شماره ارسال: #1
آواتار
[تصویر: Besmella.png]
سلام!

واقعا برای بنده سوال هست که چرا ما در عصر اطلاعات هستیم ولی هنوز شایعات اینقدر معتبر هستند !!!

فرض کنید خبری به شما میرسد
  1. همون اول باور می کنید ؟
  2. اول باور می کنید بعد تحقیق می کنید ؟
  3. یا اول تحقیق می کنید بعد باور می کنید ؟
خواهشا شعار زده جواب ندهید Smile واقعا کدامیک از موارد بالا ؟!

دوم سوال
با فرد ِشایعه پراکن چطوری برخورد می کنید ؟! جواب شایعه ای رو که براتون تعریف میکنه رو چی میدین ؟

یادداشت 1

یادداشت 2

یادداشت 3

امضای فاطمه خانم
[تصویر: 793255_714.jpg]
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دالاهو ، سید ابراهیم ، | جستجوگر | ، حضرت عشق ، آفتاب ، پرنیان ، شیدا ، حوریه سادات ، سیمرغ ، عبدالرحمن ، رکن الهدی ، قلب ، Eve ، السا
۹:۵۳, ۲/مهر/۹۳
شماره ارسال: #2
آواتار
خیلی بحث خوب و به جایی بود. بسیار ممنون.

یکی از نکاتی که خب تاثیر گذار است شخص ناقل خبر است. مثلا در همین تالار اگر x ,y به من یه خبری را بدهند مطمئنم که حداقل یه بزرگنمایایی شده است...

پس ناقل خود خبر هم مهمه.

امضای سید ابراهیم
[تصویر: 70398176744835468767.png]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: محمد حسین ، | جستجوگر | ، حضرت عشق ، آفتاب ، شیدا ، فاطمه خانم ، میرزا احمد ، حوریه سادات ، سیمرغ ، رکن الهدی ، قلب ، Eve ، 59-11(یامهدی)
۱۱:۳۲, ۲/مهر/۹۳
شماره ارسال: #3
آواتار
نقل قول:واقعا برای بنده سوال هست که چرا ما در عصر اطلاعات هستیم ولی هنوز شایعات اینقدر معتبر هستند !!!

الان که فکر میکنم میبینم اتفاقا برعکس انتظار ما عصر اطلاعات بیشتر به شایعات کمک کرده .

نقل قول:
همون اول باور می کنید ؟

1. اول باور می کنید بعد تحقیق می کنید ؟
  2. یا اول تحقیق می کنید بعد باور می کنید ؟

بستگی داره کی خبرو بهم بده ولی شده همون اول باور کنم بعد به دیگران هم بگم ولی بعد فهمیدم غلطه

یه کتابایی هست به اسم روانشناسی شایعه اونجا کاملا این چیزا بررسی میشه مثلا یه فیلم و یکی میبینه توش یه سفید پوست با یه سیاه پوست داره حرف میزنه ، و سفیده یه تفنگ داره اما شخصی که فیلمو دیده برای دیگران تعریف میکنه میگه سیاهه تفنگ داشته در واقع خبر رو بر اساس فرضیات و پیشینه ای که از سیاه ها تو ذهنشه تغییر میده .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: محمد حسین ، حضرت عشق ، آفتاب ، شیدا ، فاطمه خانم ، حوریه سادات ، سیمرغ ، قلب ، 59-11(یامهدی)
۱۱:۴۱, ۲/مهر/۹۳
شماره ارسال: #4
آواتار
من کلا آدمی هستم که به این سادگی ها اخبار جدید رو باور نمیکنم!
حتی اگه ناقل خبر هم مورد اطمینان 100 درصدی باشه بازهم یه مقدار شک ته دلم هستSmile

برای رفع این شک هم معمولا سعی میکنم اون شایعه رو در منابع مختلف جستجو کنم اگر در منابع معتبر وجود داشت باور میکنم و گرنه خیر.

در کل قبول کردن یه شایعه جدید برای من به ناقل خبر ، عاقلانه و منطقی بودن خبر و منبع اصلیش بستگی داره.

امضای sarallah
به امید روزی که این پُست سرتاسر این تالار گفت و گو را پرکند:
امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) آمد!
[تصویر: NatureGif16.gif]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: | جستجوگر | ، حضرت عشق ، آفتاب ، شیدا ، فاطمه خانم ، حوریه سادات ، سیمرغ ، قلب ، 59-11(یامهدی) ، m.hossein
۱۳:۴۲, ۲/مهر/۹۳
شماره ارسال: #5
آواتار
من باور می کنم!
بچه زودباوری هستم! حالا بعدش تحقیق هم می کنم البته اگه اون شایعه برای من اهمیت داشته باشه
البته! دیگه این روز ها اکثر شایعه ها اینقده آبکی هستن به جز یه سری کوچیک که دندون گیر می شن
مثلا شایعه داشتیم وهابی ها توی رشت دختر ها رو می دزدیدن. اینو کی باور می کنه؟(دشمن!)
اما شایعه داشتیم فلانی 170 میلیارد تومن زد و برد خارج الآن عشق و حال می کنه.
بستگی به خود فرد داره.
و اینکه کسب تجربه کنه
یه خصوصیت ذاتی نیست زود باوری
مثلا یه نفر هست در یک نقطه عطف خبری هست(مثلا یه خبرنگار)
این فرد نباید شایعات رو قبول کنه. باید تحقیق کنه. به همین دلیل در مرور زمان این تجربه رو کسب می کنه
اما یکی هست مثلا یه مغازه دار معمولی یا یه خانه نشین بی خبر از همه چیز. حالا شایعه رو قبول کنه یا قبول نکنه چی فرقی می کنه؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حضرت عشق ، شیدا ، فاطمه خانم ، | جستجوگر | ، حوریه سادات ، قلب
۱۴:۳۷, ۲/مهر/۹۳
شماره ارسال: #6
آواتار
من در 80 درصد موارد باور نمیکنم...بخاطر اینکه بعضیا قوه تخیل قوی دارن و داستانای عجیب غریب می سازن.... [تصویر: cool.gif]
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حضرت عشق ، شیدا ، فاطمه خانم ، | جستجوگر | ، رکن الهدی ، قلب ، Eve
۱۴:۴۲, ۲/مهر/۹۳
شماره ارسال: #7
آواتار
با سلام!
واقعا بحث ارزشمندی هست و تو روزمره خیلی ها گرفتار این مشکلات میشن!
والا یکی دو باری همچین اشتباهی برم رخ داد که بدون توجه به شخص گوینده حرفش رو قبول کردم و متوجه شدم که حرف اشتباه بوده!
البته این هم بگم تو این دور و زمونه نمیشه به افراد اطمینان کامل داشت!از این سمت هم چون به شخصی زیاد اطمینان داشتم یا قبول کردن حرفش منجر به اقدام اشتباه شد!
البه سه یا چهار سالی هست که دیگه زیاد به گوینده هم اطمینان کامل نمی کنم و 99 درصد خبرها رو خودم تحقیق می کنم البته جایی که تحقیق جایز باشه و جزء موارد (لا تجسسوا) نباشه!
از اونجایی که هر خبری احتمال صدق و کذب داره بهمحض شنیدن خبر باید این احتمال رو داد!
((مگر اینکه شخص خبر رو مستقیما از انسان معصوم شنیده باشه که اون بحثش جداست))
یا مـــــــــ ا د ر!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شیدا ، فاطمه خانم ، | جستجوگر | ، رکن الهدی ، قلب
۱۵:۰۵, ۲/مهر/۹۳
شماره ارسال: #8
آواتار
نقل قول: واقعا برای بنده سوال هست که چرا ما در عصر اطلاعات هستیم ولی هنوز شایعات اینقدر معتبر هستند !!!
در مقایسه با قدیم شایعات بیشتر شده ولی عمرشون خیلی کوتاه تر شده .
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فاطمه خانم ، حضرت عشق ، قلب
۱۵:۱۹, ۲/مهر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲/مهر/۹۳ ۱۵:۲۱ توسط Mitsonary.)
شماره ارسال: #9
آواتار
(۲/مهر/۹۳ ۲:۴۵)فاطمه خانم نوشته است:  سلام!

واقعا برای بنده سوال هست که چرا ما در عصر اطلاعات هستیم ولی هنوز شایعات اینقدر معتبر هستند !!!

فرض کنید خبری به شما میرسد
  1. همون اول باور می کنید ؟
  2. اول باور می کنید بعد تحقیق می کنید ؟
  3. یا اول تحقیق می کنید بعد باور می کنید ؟
با فرد ِشایعه پراکن چطوری برخورد می کنید ؟! جواب شایعه ای رو که براتون تعریف میکنه رو چی میدین ؟

بعله سوال واقعا خوبی است! مثلا برای مثال از همین تالار یک نفر سال قبل ، فردی شیرپاک خورده مدعی بوده که سایت من ویروسی شده! و افرادی که از تالار بیداری اندیشه به وبسایت من وارد می شوند ، یوزر و پسوردشون در سایت من بجای میماند!!! Mat

شایعه در این حد؟ Huh هکر های زبردست خارجی هم ازاین کار عاجز هستند.

هنوزه هنوزه من این شخص رو نشناختم ، ولی به نقل قول از فاطمه خانوم ، منبع موثق بوده!!!
نمی دونم چطور یک عده به این راحتی شایعه پراکنی می کنند؟ و اون دنیا چطور می خواهند جواب بدهند...

نقل قول:[*]اول باور می کنید بعد تحقیق می کنید ؟
[*]یا اول تحقیق می کنید بعد باور می کنید ؟
فاطمه خانوم یادمه شما هیچکدوم از این کار هارو نکردید ، حالت چهارمی هم وجود داره؟ Huh
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حوریه سادات ، قلب
۱۵:۳۷, ۲/مهر/۹۳
شماره ارسال: #10
آواتار
ممنون از همراهی همیشگی دوستانمSmile
بله .
به موارد خیلی خوبی هم اشاره کردید .
واقعا بعضی موارد رو می شنویم از افراد مختلف !
میگیم شما این رو که شنیدین چطوری باور کردید !حالا دارید برای من هم تعریف می کنید چطوری انتظار دارید باور کنیم !!! ولی مقصود ما از این موضوع این نیست !Smile

می خواهیم به موارد مختلف که در یک " پیام "به عنوان " شایعه "در حال انتقال هست توجه کنیم .

اول اتفاق ...
یک بار ه
ست یک اتفاق واقعا افتاده ! و فرد شاهد اون رو می بینه و برای دیگران تعریف می کند .
درست هم تعریف می کنه با این مورد کار نداریم .

اما و اما اوقاتی هست که قضاوت شخصی روی انتقال پبام تاثیر گذاشته .

مثل همین موردی که برادر مون arash.j تعریف کردند .

نقل قول: مثلا یه فیلم و یکی میبینه توش یه سفید پوست با یه سیاه پوست داره حرف میزنه ، و سفیده یه تفنگ داره اما شخصی که فیلمو دیده برای دیگران تعریف میکنه میگه سیاهه تفنگ داشته در واقع خبر رو بر اساس فرضیات و پیشینه ای که از سیاه ها تو ذهنشه تغییر میده .

شما همینطوری تجربیاتتون رو بگید ببنییم شما با چه مواردی مواجه بودین تا دسته بندی کنیم Smile

با ما همراه باشید ...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Arash.j ، قلب
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا