کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

نظرسنجی: آيابراي شما اتفاقي كه باعث تغييير 180 درجه اي شما شود افتاده است؟
این نظرسنجی بسته شده است.
بلي 75.00% 6 75.00%
خير 25.00% 2 25.00%
تمام 8 رأی 100%
  اگر در نظرسنجی شرکت کرده باشید، گزینه انتخابی شما با * مشخص شده [نمایش جزئیات آرا]

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
شما چقدر پايبند هستيد...؟
۱۸:۳۲, ۵/مهر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/مهر/۹۳ ۱۰:۰۷ توسط alisan.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم رب الشهدا والصديقين

بحث دين بود در جمع دوستان....

يكي حرفي زد خوشم آمد ...

گفت : دين يعني برنامه زندگي ...از خودم پرسيدم برنامه يعني چه...پيش خودم گفتم، (در نظرم چنين آمد كه جوابش را خودم ميدانم) يعني كه امور زندگيت را طبق اصول و ضوابط ديني كه بدان پايبندي تنظيم كني....اگر مسلماني كتاب و سنت و عقل را در زندگي بكار بگير .... به واجبات و مستحبات عمل كن ( نه درحد توان بلكه يشتر از حد توان )....مقدارش برايم جاي سوال دارد چه مقدار عقل و چه مقدار كتاب و ...
آيا هميشه مي توانم اينها را بكارگيرم و با برنامه پيش بروم يا گاهي از خدا و خود فارغ خواهم شد و بيخيال برنامه خواهم شد....

راستي مي شود هميشه پايبند به اين برنامه زندگي بود....

از خودتان پرسيده ايد كه آيا مي شود....

آخر شرايط زندگي سخت شده ...

حالا دوستان هركسي اتفاقي و يا هرچيزي كه براش افتاده و باعث شده زندگيش (به قول دوستمون سرباز 180 درجه تغيير كنه....كامنت بذاره...
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سرباز17 ، sarallah ، فاطمه خانم ، سید ابراهیم ، Mohammad Trust ، 135 ، السا ، آفتاب ، Sarina
۱۸:۵۸, ۵/مهر/۹۳
شماره ارسال: #2
آواتار
نمیدونم داداش واقعا نمیشه جواب قطعی داد... اینکه همیشه پایبند میمونم.

خود من یه زمانی هرکول بودم واسه خودم زورگیری میکردمBig Grin

به جان خودم راست میگمBig Grin ولی آن 180 درجه برگشتم...

خودم هم باورم نمیشه!

حکم مستوری و مستی همه بر خاتم است
کس ندانست که آخر به چه حالت برود
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: sarallah ، فاطمه خانم ، alisan ، سید ابراهیم ، Mohammad Trust ، محمدهادی ، MohammadSadra
۳:۲۷, ۶/مهر/۹۳
شماره ارسال: #3
آواتار
سلام
ما که زیاد زیر قولمون زدیم اما

خداوند خیلی مهربون هست . علیرغم اینکه به قول شما دوره زمونه سخت هست ،
گناه دم دست هست .
اما اگر واقعا قدم در راه خداوند بگذاریم ، یا ازش کمک بخواهیم
قطعا کمکمون می کند .

وَالَّذِينَ جَاهَدُوا فِينَا لَنَهْدِيَنَّهُمْ سُبُلَنَا وَإِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنِينَ ﴿۶۹) سوره عنکبوت
و كسانى كه در راه ما كوشيده ‏اند به يقين راه‏هاى خود را بر آنان می نماييم و در حقيقت‏ خدا با نيكوكاران است (۶۹)
..........................

به قول علامه جوادی آملی :

عقل سراج است . صراط نیست .
یعنی عقل فقط راه را روشن می کند . برنامه زندگی به وسیله دین هست نه به وسیله عقل ...

امضای فاطمه خانم
[تصویر: 793255_714.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: alisan ، سید ابراهیم ، Mohammad Trust ، محمدهادی ، Sarina
۱۳:۴۸, ۶/مهر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/مهر/۹۳ ۱۴:۰۲ توسط مصباح.)
شماره ارسال: #4
آواتار
بسم الله الرحمن الرحيم

من يه نكته رو بگم :
درست ترش اينه كه بگيم دين سبك زندگيه. يعني اسلام دين زندگيه، دين در زندگيه.
وقتي مي گيم برنامه از نقش دين كم كرديم. برنامه يعني اينكه اگه درس بخوني موفق مي شي. اما سبك زندگي ديني يعني مدرسه اي كه با شيوه هاي خودش درهر صورت نفر اول كنكور تحويل مي ده.
وقتي برنامه بشه سبك زندگي يعني همه ديگه مي رن سراغش. آخه سبك زندگي همون مد هستش.

اگه دين رو برنامه بدونيم مثلا مي گيم حجاب واجبه. اينم از فلسفه ي حجاب( كه درست هم هست). ولي درستترش ارائه ي حجاب در قالب مد و سبك زندگي دينيه.
توي ارائه ي حجاب به اين روش ميايم دو الگو از يه با حجاب و بي حجاب ارائه مي ديم تا مردم خودشون به عينه ببينن و مزايا و معايب هركدون رو درك كنن و درسته رو بپذرن.
توي روش برنامه و گفتن احكام و فلسفه خيلي جواب نمي گيريم. نتيجش مي شه الان ما كه غالب افراد جامعمون سواد ديني و معارفي بالايي دارن ولي رنگ و بوي زندگي اسلامي خيلي ديده نمي شه.
اينجاست كه تو حديث از امام صادق (علیه السلام) داريم دعوت كننده ي مردم به دين باشيد بغير السنتكم.
كه اين شيوه ي غير زبان مي شه همون سبك زندگيامون.

اينجاست كه پيامبر اومد انساناي به تعبير قران عصر جاهليت و امي را بالا برد و از يه ادم جاهلي يه ادم تمدن ساز بار اورد.
راز موفقيتشون هم صرفا تبليغ دين نبوده بلكه تبديل دين به سبك زندگي بودش. و چون خود شخص پيامبر دين رو زندگي كرد، جامعه هم بهش علاقه مند شد و به كار گرفتش.

يه نكته ي ديگه :
دين صرفا يه سري عبادت و رفتار و واجبات و يا ترويجشون نيستش.
مثلا اگه يه نوع عبادت تو جامعه زياد شه به عنوان مثال همه ظهرا برن نماز جماعت به معني گسترس دين نيستش.

چرا كه دين خيلي وسيعه و براي همه ي ريز به ريز زندگيموت برنامه داره (چه براي نيازاي طبيعي ادم مثل خوردن و نيازاي جنسي و... به عنوان يه موجود بيولوژيكي، چه براي نيازاي عاطفي مثل دوست داشتن و دوست داشته شدن، چه براي نيازاي معنوي مثل عبادت و...)
پس تمركزمون رو نبايد صرفا رو تقويت برنامه هاي عباديمون بذاريم.
كه اگه غير اين باشه نتيجش مي شه الان جامعمون.
مثلا خونواده هاي تك فرزندي نتيجه ي اجازه ي ورود به دين ندادن براي قالب خانوادس.
دين وقتي مي گه خانواده منظورش صرفا پدر و مادر و فرزند نيست. بلكه ارحام هم شاملش مي شه.
توي خونواده هاي تك فرزندي اين مفهوم كم كم از بين مي ره و ديگه جايي باقي نمي مونه براي پياده كردن اين اصل اسلام يعني صله رحم كه موجب افزايش روزي و طول عمر و ريختن گناها و.... مي شه.
اينجاست كه با دست خودمون ديني رو كه منجر به سعادتمون مي شه تيكه تيكه مي كنيم.

پس دين صرفا يه سري اعمال عبادي و واجبات نيستش.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سرباز17 ، alisan ، محمدهادی ، Sarina
۱۷:۱۸, ۶/مهر/۹۳
شماره ارسال: #5
آواتار
(۶/مهر/۹۳ ۱۳:۴۸)مصباح نوشته است:  بسم الله الرحمن الرحيم

من يه نكته رو بگم :
درست ترش اينه كه بگيم دين سبك زندگيه. يعني اسلام دين زندگيه، دين در زندگيه.
وقتي مي گيم برنامه از نقش دين كم كرديم. برنامه يعني اينكه اگه درس بخوني موفق مي شي. اما سبك زندگي ديني يعني مدرسه اي كه با شيوه هاي خودش درهر صورت نفر اول كنكور تحويل مي ده.
وقتي برنامه بشه سبك زندگي يعني همه ديگه مي رن سراغش. آخه سبك زندگي همون مد هستش.

اگه دين رو برنامه بدونيم مثلا مي گيم حجاب واجبه. اينم از فلسفه ي حجاب( كه درست هم هست). ولي درستترش ارائه ي حجاب در قالب مد و سبك زندگي دينيه.
توي ارائه ي حجاب به اين روش ميايم دو الگو از يه با حجاب و بي حجاب ارائه مي ديم تا مردم خودشون به عينه ببينن و مزايا و معايب هركدون رو درك كنن و درسته رو بپذرن.
توي روش برنامه و گفتن احكام و فلسفه خيلي جواب نمي گيريم. نتيجش مي شه الان ما كه غالب افراد جامعمون سواد ديني و معارفي بالايي دارن ولي رنگ و بوي زندگي اسلامي خيلي ديده نمي شه.
اينجاست كه تو حديث از امام صادق (علیه السلام) داريم دعوت كننده ي مردم به دين باشيد بغير السنتكم.
كه اين شيوه ي غير زبان مي شه همون سبك زندگيامون.

اينجاست كه پيامبر اومد انساناي به تعبير قران عصر جاهليت و امي را بالا برد و از يه ادم جاهلي يه ادم تمدن ساز بار اورد.
راز موفقيتشون هم صرفا تبليغ دين نبوده بلكه تبديل دين به سبك زندگي بودش. و چون خود شخص پيامبر دين رو زندگي كرد، جامعه هم بهش علاقه مند شد و به كار گرفتش.

يه نكته ي ديگه :
دين صرفا يه سري عبادت و رفتار و واجبات و يا ترويجشون نيستش.
مثلا اگه يه نوع عبادت تو جامعه زياد شه به عنوان مثال همه ظهرا برن نماز جماعت به معني گسترس دين نيستش.

چرا كه دين خيلي وسيعه و براي همه ي ريز به ريز زندگيموت برنامه داره (چه براي نيازاي طبيعي ادم مثل خوردن و نيازاي جنسي و... به عنوان يه موجود بيولوژيكي، چه براي نيازاي عاطفي مثل دوست داشتن و دوست داشته شدن، چه براي نيازاي معنوي مثل عبادت و...)
پس تمركزمون رو نبايد صرفا رو تقويت برنامه هاي عباديمون بذاريم.
كه اگه غير اين باشه نتيجش مي شه الان جامعمون.
مثلا خونواده هاي تك فرزندي نتيجه ي اجازه ي ورود به دين ندادن براي قالب خانوادس.
دين وقتي مي گه خانواده منظورش صرفا پدر و مادر و فرزند نيست. بلكه ارحام هم شاملش مي شه.
توي خونواده هاي تك فرزندي اين مفهوم كم كم از بين مي ره و ديگه جايي باقي نمي مونه براي پياده كردن اين اصل اسلام يعني صله رحم كه موجب افزايش روزي و طول عمر و ريختن گناها و.... مي شه.
اينجاست كه با دست خودمون ديني رو كه منجر به سعادتمون مي شه تيكه تيكه مي كنيم.

پس دين صرفا يه سري اعمال عبادي و واجبات نيستش.

خیلی خوب هست که روی این مسائل اساسا صحبت کنیم .
اگر لازم می دونید می تونید موضوع جدیدی ایجاد کنید تا بهتر یشه صحبت کرد .

خانم مصباح
بسیاری از اعمال عبادی در دین ما به صورت دست جمعی هست و در حالت عمومی برگزار کردنش ، مشخص می کنه که اعمال عبادی هم جزء زندگی عمومی ما باید باشند .
اینکه بگیم دین صرفا اعمال عبادی نیست ، الان به نظرم وقتش نیست !
چون هنوز ما نتونستیم به آسیب شناسی این مسئله برسیم چون هنوز دین به صورت عمومی در حتی ظاهر مردم کشورمون نتونسته وارد بشه .
مردم هنوز همه وقتی صدای اذان رو می شنوند وقتی در خیابون هستند شاید 10 درصدشون هم به مسجد نروند . پس الان وقت این نیست که بگیم مردم به مسجد میرن و این سبک رو بیاییم نقد کنیم .

یعنی اول بیاییم و بگیم وقتی مردم به مسجد میروند این نشانه گسترش اسلام نیست ! ما هنوز به این نقطه اصلا نرسیدیم !!! که بخواهیم بسنجیم خوب بوده یا نبودنش رو . تا ردش کنیم یا بپزیریم .

به نظر من اول ما باید خودمون رو و سپس جامعه مون رو درست کنیم به لحاظ اعتقادی ،بعد بریم سراغ آسیب شناسیه اینکه چرا اعمال عبادی ، زندگیمون رو هنوز درست نکرده .
چون همونطور که عرض کردم ظاهر جامعه ما هم هنوز (اگر نگیم اصلا و ابدا )اسلامی نیست .
و من مطمئن هستم وقتی جلوه ی عمومی اسلام ظاهر بشود به عنوان حجاب مثلا ((حتی به عنوان یک عمل عبودی ) بسیاری از مشکلات سبک زندگی الانی هم تصحیح خواهد شد .

درست هست ، دین صرفا اعمال عبادی نیست . هزار نوع مستحب و مکروه داریم که به جوانب عادی زندگی روزانه می پردازه ، اما وا گذاشتن ِ همین یک مقدار ِ کم اعمال عبادی که داریم موجب میشه وضع جامعه رو بسیار اسفناک تر از حالایی که هست ، بره .
اصلا وقتی نیت عبودیت باشه ، زندگی میشه عبودیت . مسواک زدن میشه عبودیت . یعنی از طریق عبودیت ، سبک زندگی هم خود به خود عبودی میشود .

شایدم من بد متوجه شدم نوشته شما رو . نمی دونم !!
اما اینکه تمرکز رو نباید روی اعمال عبادی بگذاریم رو واضحا فرمودید که من مخالفم با این گفتار .
با این حال توضیح شما رو پیگیری می کنم .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سرباز17 ، محمدهادی ، Sarina ، alisan
۱۷:۴۱, ۶/مهر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/مهر/۹۳ ۱۷:۴۷ توسط مصباح.)
شماره ارسال: #6
آواتار
بسم الله الرحمن الرحيم

اينكه دين رو تيكه تيكه نكنيم و بگيم اين وجهش براي عباداتمونه و به خود شخص برمي گرده مابقيشم مي شه قوانين اجتماعي. با اين كارا دين تو زندگيمون نمياد مي شه وضع الان جامعه. همه چي رو فقط به حالت تئوري و علم فهميديمش و توي زندگيامون يعني رفتارامون جايي نداره يا حداقل كمرنگه

براي واضحتر شدن، منظورم رو از زبان علامه جوادي آملي مي گم :
ما موحد و يكتاپرستيم اما توحيد در زندگي هاي ما نيست. در نماز و روزه و حج و عمره ي ما هست اما در نحوه ي زندگي كردن ما نيست. مي دانيم كه روزي همه از مار و عقرب و ... دست خداست آنوقت مثلا از تحريم فلان كشور ميترسيم.
مي دانيم خدا ضمانت كرده كه اگر بچه اي را بدهد روزيش را هم مي دهد، ولي با اين حال باز از صاحب بچه ي بيشتر شدن مي ترسيم.

كل حرف منم اينه كه دين فقط نماز و روزه و حج و حجاب و قوانين اجتماعي نيست. تك تك رفتارا و كاراي ما بايد ديني باشه.
بايد همه رو با هم تقويت كنيم. به قول حديثي از پيامبر ما اگه دين رو عملي كنيم، باور و ايمان هم پشتش برا آدم مياد.

درسته كل دين عبوديته منظور من اعمال عبادي ظاهري بودش. اينكه دين صرفا اونا نيستش بلكه خيلي وسيعتره.

اتفاقا همين الان وقتشه كه بگيم دين صرفا يه سري عبادات ( مثلا همون فروع) نيستش.
خودتون جواب رو داديد : دين اونطور كه بايد هنوز وارد زندگي مردم جامعه نشده. پس الان وقتشه كه بگيم ديگه و اين ديني كه همش گفته شده نجات بخش هستش رو عرضه كنيم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سرباز17 ، محمدهادی ، فاطمه خانم ، Sarina ، alisan
۲:۲۸, ۷/مهر/۹۳
شماره ارسال: #7
آواتار
(۶/مهر/۹۳ ۱۷:۴۱)مصباح نوشته است:  بسم الله الرحمن الرحيم

اينكه دين رو تيكه تيكه نكنيم و بگيم اين وجهش براي عباداتمونه و به خود شخص برمي گرده مابقيشم مي شه قوانين اجتماعي. با اين كارا دين تو زندگيمون نمياد مي شه وضع الان جامعه. همه چي رو فقط به حالت تئوري و علم فهميديمش و توي زندگيامون يعني رفتارامون جايي نداره يا حداقل كمرنگه
.

كل حرف منم اينه كه دين فقط نماز و روزه و حج و حجاب و قوانين اجتماعي نيست. تك تك رفتارا و كاراي ما بايد ديني باشه.
بايد همه رو با هم تقويت كنيم. به قول حديثي از پيامبر ما اگه دين رو عملي كنيم، باور و ايمان هم پشتش برا آدم مياد.

درسته كل دين عبوديته منظور من اعمال عبادي ظاهري بودش. اينكه دين صرفا اونا نيستش بلكه خيلي وسيعتره.

اتفاقا همين الان وقتشه كه بگيم دين صرفا يه سري عبادات ( مثلا همون فروع) نيستش.
خودتون جواب رو داديد : دين اونطور كه بايد هنوز وارد زندگي مردم جامعه نشده. پس الان وقتشه كه بگيم ديگه و اين ديني كه همش گفته شده نجات بخش هستش رو عرضه كنيم.
تقریبا حرف شما و بنده در یک راستا هست .
منتها حرف من این هست که
اعمال عبادی و روش زندگی همه می تونن در راستای عبودیت و دینداری باشند و تفکیک دین به
سبک زندگی اسلامی و اعمال عبادی اشتباه هست .
زندگی به روش اسلامی مهم هست ، همون قدر هم اعمال عبادی مهم هست .
اما اینکه بگیم دین صرفا اعمال عبادی نیست انگار داریم اعمال عبادی رو تخفیف می کنیم و اعمال عبادی رو منحصر می کنیم به مثلا نماز و روزه و اینها .
عرض بنده این هست که کل و خود زندگی و سبک زندگی هم می تونه عبودی باشه و ما باید دنبال همین باشیم .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مصباح ، محمدهادی
۲۳:۵۷, ۷/مهر/۹۳
شماره ارسال: #8

من که 3 سالیه منتظر اتفاقه هستم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: alisan
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند: