کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 4.67 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تدبر در ساحت بیت(زوجیت شرط تکامل)
۱۰:۱۵, ۲۳/مهر/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/مهر/۹۳ ۱۱:۵۰ توسط یاســین.)
شماره ارسال: #1
آواتار
[تصویر: %D8%A8%D8%B3%D9%85_%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87_.png]
سلام خدمت دوستان گرامی
تا حالا به این سوالا فکر کردید؟
- اینکه خدا در قران میگه همه چیز رو زوج افریدیم یعنی چی؟
-وقتی تو قران میگه هر کس به زوجیت برسه به ارامش میرسه،اما چرا ما زن و شوهرایی داریم که همش باهم دعوا میکنن و بعضا به طلاق هم منجر میشه؟پس منظور ایه چی بوده؟
-حقیقت شب قدر حضرت فاطمه سلام الله علیها است یعنی چی؟
-بیتی که ملائک بهش نازل میشن چه خصوصیاتی داره؟
-نقش زن و مرد از نظر اسلام چیه؟
-پیامبر صلوات الله علیه و امام علی علیه السلام پدران امت هستن یعنی چی؟
.......
اگه تا حالا به همچین سوالایی برخوردین با ادامه مطلب همراه باشین.
یه کلید واژه داریم به اسم رحمت،یعنی : دادن وجود و فیض به هر موجود قابلیت داری
در اسمای الهی هم جزو رئوس اسما است که دو تا زیر اسم رحمان و رحیم داریم که رحمان عام و رحیم خاص هست.
حالا هر چیزی رو که فکر کنید ذیل صفت رحمان هست: بهشت ،جهنم،انسان،ملائکه،شیطان .......
حالا یه صفت رحیم هم داریم که همه موجودات ذیل این نیستن.که نبودش ایجاد عذاب میکنه،تفاوت بهشت و جهنم در همینه،در جهنم رحمانیت هست اما چون رحیمیت نیست عذاب توشه.
رحمت نازل شدنیه.اولین چیزی که هبوط پیدا کرد چی بود؟
حضرت ادم و حوا
شاید کسی بگه قبل از ادم و حوا ،باز هم ماده داشتیم،اما صفت رحمت خدا حول انسان محوریت پیدا میکنه.
جالب اینه که تکی هبوط پیدا نکردن بلکه به صورت بیت هبوط یافتن.
محور دریافت رحمت در عالم هستی میشه بیت

حالا فقط منظور بیت انسان نیست.در همه بیت ها،اعم از حیوانات و گیاهان و همه چیز،هر زوجی که تشکیل میشه یه بیت هم بوجود میاد که محل نزوله رحمت هست.
حالا زوج چیه؟
هر ذکر و اونثی(،منظور نر و ماده نیست ،خیلی مفهوم وسیع تری داره.ذکر و اونثی هر کدوم ظرفیت و قابلیتی دارن که وقتی بهم برسن همدیگر رو کامل میکنن و زوج میشن،در این حالت سکونت برقرار میشه.)
بالاترین سطح رحمت کجاست؟
سوره مبارکه هود:خدا اگه میخواست شما رو امت واحده قرار میداد،اما با هم اختلاف دارید نگر اینکه خدا رحم کند.
امت واحده توحیدی تمام هستی رو به نهایت ظرفیتش میرسونه.مثل حکومت امام زمان علیه السلام که میگن زمین تمام ذخائرش رو عیان میکنه....
بالاترین سطح رحمت میشه امت واحده توحیدی

خوب پس این امت در واقع یه بیت هست که نزول رحمت صورت گرفته،در احادیث داریم که مومنان برادران هم هستند و پیامبر و ائمه(امام علی علیه السلام) ،پدران این امتند.
در احادیث داریم که در بهشت هم همه زوج دارند،پس زوجیت و بیت فقط مربوط به عالم ماده نیست.جنسیت مخصوص عالم ماده است و نه زوجیت،و تنها برای خداوند زوجیتی وجود نداره.
کل شی زوج هستند.

هر جا در عالم هستی،موجودی بخواهد مورد رحمت قرار بگیرد و به تعالی برسد باید زوجیت و بیت تشکیل دهد.

حالا از کوچکترینش که یه زن و شوهر هستند تا حالت های بزرگتر که میلیاردها انسان با رسول تشکیل بیت میدهند.(حالا اینجا ببینید که وقتی در سوره نور میگه به فرزندان اذن یاد بدید در واقع داره ولایت پذیری رو در اونها فعال میکنه که وقتی در بیت عظیم رسول خدا هم قرار گرفت،اذن رسول براش موضوعیت پیدا میکنه)
همانطور که بیت دارای مراتب هست،زوجیت هم دارای مراتب است.
زوجیت غریزی داریم(غریزه جنسی)-زوجیت برای تشکیل فرزند داریم-زوجیت سکونت -زوجیت سکینه داریم(به ارامش رسیدن)-زوجیت اجتماعی داریم........
حالا هر شخصی برای اینکه به زوجیت برسه اول باید در خودش نیاز ببینه و به یه بلوغی برسه.بلوغ هم دارای مرتب هست
حالا مشکل اینه که ادما با یه بلوغه مرتبه پایین توقع یه زوجیت با مرتبه بالا دارن.هر چقدر مراحل بلوغ بالاتر باشه مراحل زوجیت ما کاملتر میشه.
هر زوجیتی ولدی داره که که بیت رو گسترش میده،همین ولد هم مرتبه داره.مثلا دوتا عالم میتونن زوج شن و ولدشون بشه کتاب مشترک.الزاما ولد به معنیه بچه نیست.
خوب باقیش بمونه واسه بعد
مطالبی که نوشته میشه برای جلسه تدبر در ساحت بیت مدرسه قران و اهل بیت علیه السلامه
ج1-00:23
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Hadith ، Havbb 110 ، سید ابراهیم ، Eve ، السا ، زینب خانوم ، mahdy30na ، قلب ، آفتاب ، عقیق ، zahra11 ، مصباح ، azade ، Night_World ، رکن الهدی ، SHA.453 ، رضوانه ، Bamdaad ، مجید املشی

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۳:۵۶, ۵/آذر/۹۳
شماره ارسال: #11
آواتار
زوجیت شرط تکامل

یک سوال دارم

[b]
به نظرتون هر زوجیتی انسان رو به تکامل میرسونه؟

صرفا در مورد انسان دارم صحبت میکنم
[/b]

[b]
چه اون ازدواج موفق باشه چه نباشه؟

باز هم اون فرد به تکامل میرسه؟
[/b]

[b]
آخه من توی احادیث و روایات ندیدم که استثناء قائل شده باشن

و این برام سواله

یعنی اگر موفق نباشه یه ازدواج ، باز هم این جمله درسته؟

[/b]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: azade ، Eve ، آفتاب ، یاســین ، عقیق ، مجید املشی
۱۴:۰۲, ۵/آذر/۹۳
شماره ارسال: #12
آواتار
سلام
بله این امکان وجود داره و در این موضوع هم استاد بهش اشاره میکنند ، فکر میکم هنوز پیاده سازی های یاسین جان به اونجا نرسیده باشه.
اتفاقایکی از نتایجی که این مباحث داره ،‌در باره همین موضوع هست که راه تکامل برای همه افراد باز هست ،‌ چه خانواده بدی داشته باشه و چه خوب . و همینطور چه همسر خوبی نصیبش بشه و چه اینکه نشه. (من برای اینکه نظم و روند مباحث بهم نخوره مطرحشون نمیکنم تا وقتش برسه ان شاالله )

اما به عنوان یک نمونه حضرت آسیه هستند که با اینکه همسر فرعون بودند جزو یکی از چهار زن برتر هستند.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رضوانه ، رکن الهدی ، آفتاب ، یاســین ، عقیق ، مجید املشی
۱۴:۰۰, ۶/آذر/۹۳
شماره ارسال: #13
آواتار
(۵/آذر/۹۳ ۱۳:۵۶)رضوانه نوشته است:  
زوجیت شرط تکامل

یک سوال دارم

[/font]
[b]
به نظرتون هر زوجیتی انسان رو به تکامل میرسونه؟

صرفا در مورد انسان دارم صحبت میکنم
[/b]

[b]
چه اون ازدواج موفق باشه چه نباشه؟

باز هم اون فرد به تکامل میرسه؟
[/b]

[b]
آخه من توی احادیث و روایات ندیدم که استثناء قائل شده باشن

و این برام سواله

یعنی اگر موفق نباشه یه ازدواج ، باز هم این جمله درسته؟

[/b]
[font=Tahoma]
سلام

ممنون ازاده جان،اتفاقا هر چی به ذهنتون میرسه بگین من خوشحال تر میشم چون هر کسی یه بیانی داره و ممکنه دوستان حرف شما رو بهتر متوجه بشنSmile

و اما

ماجرا از اونجایی شروع میشه که نه هر زوجیتی ازدواجه و نه هر ازدواجی ،زوجیت محسوب میشه.
یه تعدادی از ازدواج ها به زوجیت به عنوان کامل کلمه میرسه.
قبلش هم گفتیم که زوجیت مراتب داره
زوجیت غریزی داریم که فقط در حد رفع غریزه جنسی شون به کار هم میان.
زوجیت داریم که برای ارامش و در کنار هم بودن زوج میشن.
حالا بر اساس اون مراتب بلوغی که داریم و ادما به چه بلوغی میرسن،زوجیت های مختلف داریم.
از دوره رشد چهار به بالا زوجیت مطلوب میشه.یعنی بلوغ عاطفی ،یعنی طرف کاملا از دایره خودخواهی و توقع خارج میشه.
حالا همین طور که ازاده جان گفتن در قران همه مدلی ایش رو داریم.

1- حضرت اسیه و فرعون........> ایه ای که در مورد ایشون اومده استثناییه،یعنی خود خدا واسش اون بیت رو فراهم کرده،مکان نزول رحمت رو بوجود اورده و یکی از حجتهایی هست که کسی نمیتونه بگه چون همسرم بد بود من از کمالم جاموندم.حالا اینو تو سوره فلق بهش رسیدیم که در عالم شری وجود نداره برامون جز شر حاصل از انتخاب خودمون.

2-حضرت لوط و همسرش(حضرت امام حسن علیه السلام و جعده) .....> این دیگه اخرشه،ادم در جوار منبع رحمت الهی باشه و ملعون شه.

3-حضرت ابراهیم و همسرانش

4-ابی لهب و زنش

یعنی چهار مدلشو داریم.
اما سوالاتون

فقط زوجیت ادمو به تکامل میرسونه اما بازم میگم منظور از زوجیت ازدواج نیست،ازدواج اسون ترین راه هست وگرنه حضرت فاطمه معصومه و حضرت یحیی مجرد بودن و به تکامل هم رسیدن.
ببینید همه صفات الهی در ظرف انسان گذاشته شده.حالا اگه من صفت جبار داشته باشم خوبه یا صفت رئوف(حالا من زوج صفات رو بلد نیستم )،جوابش اینه که هیچ کدوم.مهم اینه که در موقعیتش چه جوری ابراز بشه. مثل حضرت علی که در جنگ صفت جبارش رو میبینیم(حالا دوستان به واژه ها گیر ندن چون من معنی صفات رو بلد نیستم) و در کنار یتیم رافت و شفقت داره.حالا اگه جاش برعکس بشه این اشکال داره.
حالا در زنها یه سری صفات بارز هست و در مردان یه سری،در ازدواج یه الگو میزارن جلوی ما،که صفاتش کاملا متفاوته و اکثرا در ما خفته و ما در ازدواج باید یاد بگیریم صفاتمون رو رشد بدیم.اینکار یعنی زوجیت.حالا یه ادمی میتونه با قران صفاتش رو رشد بده و به زوجیت برسه،ازدواج اسونترین کار هست.
حالا از اون طرف در حضرت فاطمه و حضرت زینب،مقام مردانه شون رو هم در حمایت از ولی زمانشون میبینیم و این یعنی تکامل.شما به وقتش صفتی که مناسب باشه بروز بدی و متجلی کنی.

حالا سوال دوم
ادما به اندازه بلوغی که دارن در اون زوجیت میتونن کامل شن.اون ادمی که به بلوغ عقلی نرسیده ،در زوجیتش هم به کمال واقعی نمیرسه.

حالا نمیدونم منظورم رو رسوندم یا نه.
حالا باز اینا رو بخونید بعد اگه ابهامی بود بنده در خدمتم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Eve ، آفتاب ، عقیق ، Night_World ، مجید املشی ، azade
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا