|
خدا چه کسی را بیشتر دوست دارد ....
|
|
۰:۱۵, ۲/آبان/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲/آبان/۹۳ ۱:۴۳ توسط آفتاب.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
کسانی که خداوند دوستشان دارد ... خداوند متعال در قرآن کریم می فرماید: ... در راه خدا انفاق کنید و خود را به دست خود به هلاکت نیفکنید و نیکی کنید که خداوند نیکوکاران را دوست دارد بقره همانا خداوند توبه کنندگان را دوست دارد و پاکان را نیز دوست دارد. بقره آری کسی که به پیمان خود وفا کند و پرهیزگاری پیشه نماید، خدا او را دوست می دارد ؛ (زیرا خداوند پرهیزگاران را دوست دارد). آل عمران به برکت رحمت الهی ، در برابر آنان مردم نرم و مهربان شدی ؛ اگر تندخو و سخت دل می بودی از اطراف تو، پراکنده می شدند . پس آنها را ببخش و برایشان آمرزش بخواه و در کارها با ایشان مشورت کن ، امّا هنگامی که تصمیم گرفتی ، قاطع باش و بر خدای توکّل کن که خدا توکّل کنندگان را دوست دارد آل عمران کدام آفریده ات را بیشتر دوست داری ؟ (و فی مناجاة موسی علیه السلام أی رب أی خلقک أحب إلیک قال من إذا أخذت حبیبه سالمنی ). موسی علیه السلام در مناجات با خدا عرض کرد: خدای من ! کدام آفریده ات را بیشتر دوست می داری ؟ خدا فرمود: آن کس را که چون محبوبش را از او بگیرم با من آشتی باشد. به امید خدا ادامه دارد .... |
|||
|
| آغاز صفحه 5 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۰:۲۵, ۵/آذر/۹۳
شماره ارسال: #41
|
|||
|
|||
|
ملاقات دوست ((و فى الخبر المشهور إن إبراهيم قال لملك الموت إذ جاءه بقبض روحه هل رأيت خليلا يميت خليله فأوحى الله تعالى إليه هل رأ يت محبا يكره لقاء حبيبه فقال يا ملك الموت الا ن فاقبض و هذا لا نجده إلا عند من يحب الله بكل قلبه فإذا علم أن الموت سبب اللقاء انزعج قلبه إليه و لم يكن له محبوب غيره حتى يلتفت إليه )). ... چون خداى تبارك و تعالى خواست روح ابراهيم علیه السلام را بگيرد ملك الموت را فرو فرستاد گفت : اى ابراهيم ! درود بر تو! ابراهيم جواب داد و فرمود: اى عزرائيل ! براى ديدار آمدى يا براى مرگ ؟ گفت : براى مرگ ، و بايد اجابت كنى. ابراهيم گفت : آيا ديدى دوستى ، دوست خود را بميراند؟ ملك الموت برگشت و در برابر خداى تعالى ايستاد و عرض كرد: معبودا! شنيدى خليل تو ابراهيم چه گفت ؟ خطاب رسيد: اى عزرائيل ! برو و به او بگو: دوستى را ديدى كه ملاقات دوست را بد بدارد؟ براستى هر دوستى خواهان ملاقات دوست است . ابراهيم علیه السلام گفت: اى عزرائيل ! همين حالا جان مرا بگير. ... مستدرك الوسائل : ج 2، ص 94. و بحارالا نوار: ج 6، ص 127. |
|||
|
|
۱۶:۰۱, ۶/آذر/۹۳
شماره ارسال: #42
|
|||
|
|||
|
هر كه را من دوستش داشته باشم او را مى كشم ... َنْ سَأَلَنِى أَعْطَيْتُهُ وَ مَنْ أَعْطَانِى شَكَرْتُهُ وَ مَنْ عَصَانِى سَتَرْتُهُ وَ مَنْ قَصَدَنِى أَبْقَيْتُهُ وَ مَنْ عَرَفَنِى خَيَّرْتُهُ وَ مَنْ أَحَبَّنِى ابْتَلَيْتُهُ وَ مَنْ أَحْبَبْتُهُ قَتَلْتُهُ وَمَنْ قَتَلْتُهُ فَعَلَيَّ دِيَتُهُ وَ مَنْ عَلَيَّ دِيَتُهُ فَأَنَا دِيَتُهُ . خداوند تبارك و تعالى مى فرمايد: هر كس مرا بخواند اجابت كنم ، و هر كس از من چيزى بخواهد به او عطا كنم ، و هر كس كه در راه من احسان كند ، تشكّر كنم ، و آنكه مرا معصيت كند ، پرده پوشى كنم ، و هر كس به جانب من بيايد او را ثابت قدم بدارم و هر كس مرا بشناسد او را براى كارهاى پسنديده برگزينم . و هر كه مرا دوست بدارد او را به ( بلا ) مبتلى كنم . و هر آنكه را من دوستش داشته باشم او را مى كشم (توفيق شهادت در راه خود به او نصيب كنم ) و هر كه را من بكشم ديه او را به عهده مى گيرم و ديه هر كس كه به عهده من باشد ، وصال خود را ديه او قرار مى دهم. ... مستدرك الوسائل : ج 18، ص419. |
|||
|
|
۱۹:۰۳, ۷/آذر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۷/آذر/۹۳ ۱۹:۰۴ توسط آفتاب.)
شماره ارسال: #43
|
|||
|
|||
|
بار خدايا كدام بنده ات رادوست دارى ؟ … عَنِ النَّبِيِّ صلى الله عليه و آله أَنَّهُ قَالَ: ُأَنِّى أَعْلَمُ مَنْ تُحِبُّ مِنْ عِبَادِكَ فَأُحِبَّهُ فَقَالَ إِذَا رَأَيْتَ عَبْدِى يُكْثِرُ ذِكْرِى فَأَنَا أَذِنْتُ لَهُ فِى ذَلِكَ وَ أَنَا أُحِبُّهُ وَ إِذَا رَأَيْتَ عَبْدِى لَا يَذْكُرُنِى فَأَنَا حَجَبْتُهُ وَ أَنَا أُبْغِضُهُ)). … پيامبر خدا صلى الله عليه و آله سلم فرمود: بارخدايا ! دوست دارم بدانم كدام بنده ات را دوست دارى تا من نيز دوستش بدارم ؟ خداوند فرمود : هرگاه ديدى بنده ام بسيار به ياد من است (بدان كه ) من توفيق اين امر را بدو داده ام و دوستش دارم . و هرگاه ديدى بنده ام به ياد من نيست من او را از اين كار محروم كرده ام و دشمنش داشته ام. … مستدرك الوسائل : ج 5، ص293، باب استحباب كثرة الذكر بالليل و ...
|
|||
|
|
۲۱:۵۳, ۱۰/آذر/۹۳
شماره ارسال: #44
|
|||
|
|||
|
من به بندگانم مهربانتر از مادر هستم ... جوانى بسيار مغرور و از خود راضى بود ، همواره مادرش را رنج مى داد ، بى مهرى او به مادر به جایى رسيد كه روزى مادرش را كه بر اثر پيرى و ضعف ، توان راه رفتن نداشت ، به كول گرفت و بالاى كوه بُرد و در آنجا گذاشت ، تا طعمه درّندگان بيابان شود، هنگامى كه مادر را در آنجا گذاشت و از بالاى كوه سرازير شد تا به خانه باز گردد، مادرش در اين فكر افتاد: مبادا پسرم در مسير پرتگاه كوه بيفتد و بدنش خراش بردارد و يا طعمه درندگان گردد! براى پسرش چنين دعا كرد: خدايا! پسرم را از طعمه درّندگان و از گزند حوادث حفظ كن ، تا به سلامت به خانه اش بازگردد. از سوى خداوند به موسى عليه السلام خطاب شد! اى موسى ! به آن كوه برو و منظره مهر مادرى را ببين . موسى عليه السلام به آنجا رفت ، وقتى مهر مادرى را دريافت ، احساساتش به جوش و خروش آمد، كه به راستى مادر چقدر مهربان است ولى به زودى خداوند به او وحى كرد كه : اى موسى ! من به بندگانم مهربانتر از مادر هستم . سرگذشتهاى عبرت انگيز: ص 252.
|
|||
|
|
۲:۲۳, ۲۱/آذر/۹۳
شماره ارسال: #45
|
|||
|
|||
|
حضرت علی بن الحسین علیه السّلام فرمودند : به راستی خدا دوست دارد هر بنده ی غمنده را و دوست دارد هر بنده ی پر شکرگزار را. ... اصول کافی جلد 4 ، ص 303
|
|||
|
|
۲:۲۱, ۴/دی/۹۳
شماره ارسال: #46
|
|||
|
|||
|
او را مى بخشم زيرا دوستش دارم قال الصادق عليه السلام: (( قَالَ اللَّهُ عَزَّوَجَلَّ: نِينَ لَيُذْنِبُ الذَّنْبَ الْعَظِيمَ مِمَّا يَسْتَوْجِبُ بِهِ عُقُوبَتِي فِي الدُّنْيَا وَ الا خِرَةِ فَأَنْظُرُ لَهُ فِيمَا فِيهِ صَلَاحُهُ فِي آخِرَتِهِ فَأُعَجِّلُ لَهُ الْعُقُوبَةَ عَلَيْهِ فِي الدُّنْيَا لِأُجَازِيَهُ بِذَلِكَ الذَّنْبِ وَ أُقَدِّرُ تْرُكُهُ عَلَيْهِمَ وْقُوفاً غَيْرَ مُمْضًى وَ لِى فِى إِمْضَائِهِ الْمَشِيئَةُ وَ مَا يَعْلَمُ عَبْدِى بِهِ فَأَتَرَدَّدُ فِى ذَلِكَ مِرَاراً عَلَى إِمْضَائِهِ ثُمَّ أُمْسِكُ عَنْهُ فَلَا أُمْضِيهِ كَرَاهَةً لِمَسَاءَتِهِ وَ حَيْداً عَنْ إِدْخَالِ حَبَّةً لِمُكَافَاتِهِ لِكَثِيرِ نَوَافِلِهِ الَّتِى يَتَقَرَّبُ بِهَا إِلَيَّ فِي لَيْلِهِ وَ نَهَارِهِ فَأَصْرِفُ ذَلِكَ الْبَلَاءَ عَنْهُ وَ قَدْ قَدَّرْتُ هُوَ قَضَيْتُهُ وَ تَرَكْتُهُ مَوْقُوفاً وَ لِي فِي إِمْضَائِهِ الْمَشِيئَةُ ثُمَّ أَكْتُبُ لَهُ عَظِيمَ أَجْرِ نُزُولِ ذَلِكَ الْبَلَاءِ وَ أَدَّخِرُهُ وَأُوَفِّرُ لَهُ أَجْرَهُ وَ لَمْ يَشْعُرْ بِهِ وَ لَمْ يَصِلْ إِلَيْهِ أَذَا هُوَ أَنَا اللَّهُ الْكَرِيمُ الرَّءُوفُ الرَّحِيمُ)).
امام صادق عليه السلام فرمود : خداوند متعال مى فرمايد: همانا ، بنده اى از بندگان مؤ من ، گناهى بزرگ مرتكب مى شود كه مستوجب كيفر و عقوبت در دنيا و آخرت است . من آنچه صلاح آخرت اوست رادر نظر مى گيرم و عقوبت گناه او را در دنيا قرار مى دهم. با توجّه به ميزان گناه او ، كيفر تعيين كرده و بدان حكم مى كنم ولى آن را جارى نمى سازم و اجرايش را به مشيّت خود وا مى گذارم ولى بنده ام اين مطلب را نمى داند و بارها اجراى آن را به تأ خير مى اندازم چون راضى به ناراحتى بنده ام نيستم و از ايجاد كدورت براى او دورى مى كنم . من با گذشت و ناديده گرفتن گناه او ، بر او منّت نهاده و او را مى بخشم زيرا دوست دارم كه به نمازهاى نافله ی او كه در شب و به واسطه آنها به من تقرب مى جويد ، پاداش دهم . پس بلاها را از او دور مى گردانم و با اينكه به كيفرش حكم كرده بودم ، آن را متوقّف كرده و اجراى آن بستگى به مشيت من دارد . و آنگاه به اين هم بسنده نكرده و اجر بزرگ نزول اين بلائى كه ازسر او گذشت را برايش مى نويسم و ذخيره مى كنم . و مزدش را نيز زياد مى كنم با اينكه خودش آگاه نيست چون آزار آن بلا به او نرسيده و منم آن خداوند كريم ومهربان و رحيم. كافى : ج 2، ص 449. |
|||
|
|
۱۲:۴۳, ۵/دی/۹۳
شماره ارسال: #47
|
|||
|
|||
|
"من طلبنی وجدنی و من وجدنی عرفنی و من عرفنی احبنی و من احبنی عشقنی و من عشقنی عشقته و من عشقته قتلته و من قتلته فعلیّ دیته و من علیّ دیته فانا دیته" ؛ آن کس که مرا طلب کند، من را می یابد و آن کس که مرا یافت، من را می شناسد و آن کس که مرا شناخت، من را دوست می دارد و آن کس که مرا دوست داشت، به من عشق می ورزد و آن کس که به من عشق ورزید، من نیز به او عشق می ورزم و آن کس که من به او عشق ورزیدم، او را می کشم و آن کس را که من بکشم، خونبهای او بر من واجب است و آن کس که خونبهایش بر من واجب شد، پس خود من خونبهای او می باشم. حدیث ( من عشقنی...) را محدث و محقق بزرگ فیض کاشانی (م.1091 ه.ق) در کتاب خود به نام کلمات مکنونه نقل نموده!
|
|||
|
|
۲۲:۴۷, ۱۶/دی/۹۳
شماره ارسال: #48
|
|||
|
|||
|
او محبوب ترین است .... هر روز يكى از فرزندان انصار كارهاى پيغمبر را انجام مى داد . روزى نوبت انس بن مالك بود. ام ايمن ، مرغ بريانى را در محضر پيغمبر آورد و گفت : يا رسول اللّه ! اين مرغ را خود گرفته ام و به خاطر شما پخته ام . حضرت دست به دعا برداشت و عرض كرد: خدايا محبوبترين بندگانت را برسان كه با من در خوردن اين مرغ شركت كند. در همان هنگام در كوبيده شد ، پيغمبر صلى اللّه عليه و آله فرمود: انس ! در را باز كن ، انس گفت : خدا كند مردى از انصار باشد . اما از پشت در على (علیه السلام ) را مشاهده كرد ، پس گفت : پيغمبر مشغول كارى است و برگشت سرجايش ايستاد . بار ديگر در كوبيده شد ، باز پيغمبر صلى اللّه عليه و آله فرمود: در را باز كن . باز انس دعا كرد مردى از انصار باشد، در را باز كرد ديد باز هم على (علیه السلام ) است ،انس گفت : پيغمبر مشغول كارى است و برگشت سر جايش ايستاد. . باز در كوبيده شد، پيغمبر فرمود: انس ! برو در را باز كن و او را به خانه بياور ، تو اوّل كسى نيستى كه قومت را دوست دارى او از انصار نيست . من رفتم و على را به خانه آوردم ... آرى على محبوبترين افراد در پيشگاه خدا و پيغمبر صلى اللّه عليه و آله بود و قهرا در نزد شيعيانش بهترين محبوب هاست . ................................................................
جاذبه و دافعه على (علیه السلام )، ص 97 و 98 . |
|||
|
|
۱:۰۷, ۱۸/دی/۹۳
شماره ارسال: #49
|
|||
|
|||
|
اگر انسان محبوب خداوند واقع شد بالاتر از محبوبیت ، خداوند عاشق او می شود. بر اساس حدیث وارده از پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) که فرمود: "اذا احب الله عبداً عشقه و عشق علیه، فیقول عبدی انت عاشقی و محبی و انا عاشق لک و محب لک، ان اردت او لم ترد"؛ [طباطبائی، فاطمه، سخن عشق، ص 34.] زمانی که بنده ای محبوب خدا می شود، خداوند او را عاشق خویش می گرداند و خود نیز به او عشق می ورزد . سپس می گوید: بنده من تو عاشق و دوستدار منی و من نیز عاشق و محب تو هستم چه بخواهی چه نخواهی .
|
|||
|
|
۱۸:۰۹, ۳۰/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #50
|
|||
|
|||
|
حضرت محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) : آیا شما را خبر ندهم از مردمانی که نه پیامبرند و نه شهید اما در روز قیامت پیامبران و شهیدان به مقام ومنزلت آنان نزد خداوند غبطه می خورند ؟ عرض کردند: آنان کیستند ای پیامبر خدا ؟ فرمود: کسانی که موجب محبوبیت بندگان خدا نزد خدا و محبوبیت خدا نزد بندگانش می شوند و در جامعه به اندرز و خیر خواهی می پردازند. عرض کردم: این خدا را محبوب بندگانش می گرداند اما چگونه بندگان خدا را محبوب خدا می گرداند ؟ فرمود: آنان را به چیزی که خدا دوست دارد امر و از چیزی که خدا نفرت دارد نهی شان می کنند و هر گاه اطاعتشان کردند محبوب خداوند عزّوجلّ واقع می شوند. ************************* کنز العمال ٣/۶٨۵ |
|||
|
|
|
|
|
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| خدا دوست دارد... | zohur | 14 | 6,445 |
۱۱/مهر/۹۲ ۰:۲۵ آخرین ارسال: Night moans |