|
چطور میشود این رسم های غلط را از بین برد(در عزاداری ها)؟؟؟؟
|
|
۱۵:۳۰, ۱۲/آبان/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/آبان/۹۳ ۱۴:۳۹ توسط مهسا110.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام دوستان.
یه موضوعی هست که این روزها ذهنمو درگیرکرده این رسم غلط که تو عزاداری ها ، خانم ها راه میفتن دنبال دسته های عزاداری ، و هم حواس خودشون رو پرت میکنن و هم خلق الله رو، چرا هنوز هم ادامه داره؟ چرا هیچ کس نمیگه همچین رسمی غلطه؟ واقعا آدم بیرون که میره اصلا عزاداری نمیتونه بکنه.... من که سالهاست الحمدالله قبح این کارو درک کردم... حالا باز شهرستان ها... چند سال پیش من شام غریبان تهران بودم... واقعا داشتم دیوونه میشدم دختر پسرا یکی یدونه شمع گرفته بودن دستشون عشقولانه میرفتن اینور اونور ![]() چرا برنامه درستی برای اینجور مراسم ها ریخته نمیشه؟؟؟ هیئتی ها فقط به فکر خودشونن البته بعضیها اگه کسی قرار باشه مسولیت خوب برگزار شدن این مراسم ها رو داشته باشه همین هیئتی ها هستن که معمولا تو این روزها اصلا نیستن و نمیبینن این بی حرمتی هارو شاید هم میبینن و .... نظررهبری درمورد حضور زنان در دسته های عزاداری منظور مقام معظم رهبری در خصوص عدم شرکت زنان در دستهجات عزاداری چیست؟ لطف نظر مبارک ایشان را تبیین فرمایید. چرا که در ایام شهادت ائمه بسیاری از هیئات مذهبی اقدام به راهاندازی دستهجات مذهبی مینمایند و زنان نیز پشت سر مردان حضور دارند. آیا این حضور زنان در پشت سر مردان در دستهجات اشکال دارد؟ اولا اگر مصداق اختلاط محرم و نامحرم باشد که حرام است که دیگر حدودی برای این مسئله مشخص شده است و همین جا توصیه میکنیم در هیئتها و در مجالس عزا، همه جا باید این رعایت شود و خانمها حجابشان را مراعات کنند و همه نگاهشان را نگه دارند؛ نگاه به نامحرم. اما در خصوص اینکه خانمها هم دنبال دسته عزا راه بیافتند و دسته عزاداری راه بیاندازند گفتند این شایسته نیست که خانمها هیئت عزاداری و دسته عزاداری داشته باشند؛ حتی دنبال دستههای عزاداری راه بیافتند. شیوه عزاداری از قدیمالایام مرسوم بوده و خانمها هم در مجلس عزا شرکت میکردند با مراعات حدود و ثغور شرعی و حجاب و عفاف. |
|||
|
|
۲۳:۳۱, ۱۲/آبان/۹۳
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
رسم غلط دیگه :
هر ساله تو تبریز ، تو بازار مظفریه عزاداری برگزار میشه از ساعت 5 تا 12 اینا، بعدش هم میرن شاه حسین گویان و تا ساعت 2 یا 3 عزاداری میکنن. امروز من اونجا بودم. اذان مغرب رو داد ولی هیشکی نرفت تو مسجد نماز بخونه به جز 10 نفر اینا. همه داشتن عزاداری میکردن. حالا من مطمئن نیستم ولی نماز خیلی ها قراره قضا بشه. امام حسین وسط جنگ رفتند و نماز خواندند. ولی این جماعت وسط عزاداری نرفتن نماز بخونن و این جای تاسف داره که بین اون همه جمعیت فقط 10 نفر که همشون هم سالمند بودند برن نماز بخونن. |
|||
|
|
۰:۲۱, ۱۳/آبان/۹۳
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
یه رسم خیلی خوبی که مسجد محل ما داره و کمتر هیئتی که دیدم رعایت کنه ، اینه که به محض اینکه اذان ظهر رو گفتن توی راه توقف میکنیم و در نزدیک ترین مسجد نماز رو اقامه میکنیم تا به یکی از اصلی ترین نیت های امام حسین ع عمل کرده باشیم. تاثیر خوبی هم داشته خداروشکر
|
|||
|
|
۳:۲۴, ۱۳/آبان/۹۳
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
واقعا بعضی ها خونه بمانند خیلی ثوابش بیشتر هست از این مدل عزا داری .
بعضی ها هستند فقط عشق آتش روشن کردن دارند و سالی یک بار مراسم مذهبی شرکت می کنند اونهم کثیف کاری شمع جلوی در مساجد هست . دیگه فردا نیستند که ببینند اون شمع با ظاهر و ورودی مسجد چه کرده . به قول ینده خدایی ما فقط عبادتهای بی دردسر رو دنبالش هستیم . این شمع روشن کردن و حاجت گرفتن رو من نمی دونم کی اختراع کرده !!! چه عزاداری هست آخر ![]() ![]()
|
|||
|
|
۴:۱۶, ۱۳/آبان/۹۳
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
یکی از ویژگی های یه مومن تمبز بودنش و نظافتش است
بعضی از افراد میان تو این مراسما نذری و بالاخره خوراکی های دیگه می خورند میریزن می پاشند و می رند مسجد و خیابون رو کثیف می کنند اون وقت چهار نفر که فرداش از جلومسجد رد می شند میگن بیا اینم از اینا |
|||
|
|
۵:۳۸, ۱۳/آبان/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/آبان/۹۳ ۵:۴۵ توسط ندا دهنده.)
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
سلام
بحثی که خواهرمون مهسا 110 مطرح کردن این روز ها خیلی مطرحه و در این مورد بحث زیادی هم در بین مردم میشه ، اینکه حضور زنان و دختران با رنگ های مختلف در میان دسته جات درسته یا نه ،( من پسر های رنگ و لعاب دار رو هم اضافه میکنم ) من اهل زنجان هستم هر سال هم تغریبا در دو دسته ی حسینیه ،و زینیه اعظم شرکت میکنم ، شما شاید ندونیید از TV نشون میده دسته ی بزرگی از مردم دارن عزاداری میکنن به به ، اما این دسته های بزرگ بدون حاشیه نیست اونهم چه حاشیه ای ، طی چند سال گذشته هم هی وضع بدتر شده جوری که طی دو سال گذشته تغریبا پیاده رو ها رو تو این روز ها( روز دسته جات) مجزا میکنن و انتظامات خواهر هم فعال میشن و برخورد سفت و سختی هم با مردان دارن (البته نه اینکه کسی قصدی داشته باشد اما شلوغ هست ،شکر خدا امسال خبری از حاشیه نبود یا من ندیدم و البته دسته ی زینبیه کم حاشیه تر است )بگذریم اتفاقا بنده هم یکبار بخاطر دیدن صحنه ای نا بحنجار و ناراحت کننده دسته را ترک کردم ،(البته بهانه ای بود برای رفتن پی کار هاییم) امسال هم بخاطر حضور پیکر 45شهید دفاع مقدس شلوغ تر هم بود و حتی در بسیاری از مسیر ها جا برای سوزن انداختن نبود ، همین امروز هم دوستی را دیدم که می گفت بادیدن صحنه هایی ناراحت و دسته ی حسینیه را ترک کرده بود ، اما من یک موضوع را تازه امسال متوجه شدم ، به دوستم گفتم فلانی تو چرا رفتی در گوشه ای ایستاده ای به تماشای دسته ، اگر وارد دسته میشدی ، همه چیز حل بود اصلا انگار پا به یک عالم دیگر گذاشته بودی ودیگر خیالت راحت (جمعیتی که در وسط خیابان اشک می ریختند و در این عالم نبودند، برای من که اینگونه بود ،هرسال برای اینکه در فشار نباشیم در گوشه ای ایستاده به تماشا ،بی خبر از آنکه تماشاگر همه چیز را میبیند ، . البته نمیگویم چه درست و غلط است اما از نظر من اگر همه برای شرکت در مراسم بیایند دیگر حاشیه ها رنگ میبازد کلام پایانی من در این سال ها دیده ام خواهر ها هم که به دنبال دسته جات پا به خیابان ها می گذارند ، همه دل دارند و انسان هستند ، حاجت دارند و دل کباب شده برای امام حسین (علیه السلام) ، این ظلم است بگوییم بخاطر چشم های ناپاکان محصور در خانه و محروم باش ، حق است چشم چران محصور در خانه باشد ، هرسال یکبار اکثریت امام حسین (علیه السلام)را میبینند. |
|||
|
|
۸:۵۳, ۱۳/آبان/۹۳
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
آقای قرائتی یه داستانی رو تعریف میکرد.
میگفت یه سری جوون همینجوری که شما میگین قرطی و علاف میرن دم یه هیاتی و فقط غذا میخورن. صاحب هیات ناراحت میشه. میره و بهشون میگه نمیشه که سینه زنی نمیکنین و غذا میخورین. جوونا هم بهشون بر میخوره و میرن از هیات. شب خواب امام حسین (علیه السلام) رو میبینه که به تو چه که مهمونای منو پر دادی؟اینجا سفره منه و اینا هم مهمونای منن. نه تو. فرداش میره و به اون جوونا میگه که چی خواب دیده و جالب این که جوونا هم عاقبت به خیر میشن. حالا باید امام حسین به خواب شما هم بیاد و همچین چیزی رو بهتون بگه؟ اونا هم ته دلشون حتما علاقه به امام حسین و لقمه اش بوده که وارد این گود شدن. من آدمای لاییکی رو دیدم که غذای امام حسینی رو با التماس میگیرن به نیت گره گشایی از کارشون و یا سلامتی. اکثر اونایی که از این چیزا ناراحت میشن صاحب مجالس و صاحب هیات ها هستن. من هم از اقوام صاحب مجالس هستم و هم از اقوام محتاجان نذری. خانواده خود من فوق بدحجابن. وقتی میبینم مثلا میگن من مطمئنم امام حسین به این غذا هر سال نظر میکنه که اینقدر خوب میشه ته دلم قنج میره از ذوق. در مورد دسته ها هم.... وقتی جوونا رو واسه دلبری میبینین خدا رو به خون امام حسین قسم بدین که به ازدواج ختم بشه. بلاخره اون دختر هم واسه یه نفر داره خودشو اون شکلی میکنه. دعا کنین. |
|||
|
|
۱۴:۴۷, ۱۳/آبان/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/آبان/۹۳ ۱۴:۵۰ توسط مهسا110.)
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
دیشب تو حسینیه اصلا جا نبود، چند شب پیش به خاطر نبود جا خانم ها تو خیابون بودن...
اما بعضیا دوست ندارن بیرون بایستن مجبورن بیان تو . تازه دیشب هم هوای شهر ما برفی بود... هیچی دیگه ،همه کفش همو له میکردن، همدیگرو له میکردن، البته نه به این شدت ولی زیاد وجه خوبی نداشت... من که خودم سرپا ایستادم... کم مونده بود لفظی بحث کنن با هم ... چراغا هی روشن میشد هی خاموش میشد... بعد جالبه آقایونم غر میزنن که سمت خانوما شلوغه... بابا آخه یه خانوم معمولا یه بچه هم پیششه بچه گریه میکنه گشنش میشه خوابش میاد ... از یه طرف دوست داره بچش تو این مراسما باشه از ی طرف... کاش یخورده نظم بدیم به هیئت ها... یه مهد موقته 10 روزه برای بچه ها... یه نظافت درست و حسابی.... یه جای بزرگ... فک کنم اینجوری خانما تو کوچه خیابونا نباشن... و به قول زینب خانوم به عزاداریشونم برسن... البته مجلس امام حسین عالی برگزار میشه ، همه اینایی که گفتم کم و کاستیای ماست که کم کم باید درست شه... |
|||
|
|
۲۲:۰۷, ۱۳/آبان/۹۳
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
من چیز بدی به نظر نمی رسه
یعنی خیلی هاش رو دوستان گفتن تنها مسئله غلطی که به نظرم می رسه "نوحه" ها هستن. همه اینجوری نیستن ولی بعضی هاشون هستن که دیگه... همین بعضی ها نقش ترب در میان نارنج رو دارن... گند می زنن به همه چی دیگه کم مونده بیان آهنگ سوسن خانم رو تبدیل کنن به حسین آقا بزنن تو هیئت بخونن... هیئتی ها هم اون وسط قر بدن شرمه به خدا اگه خلاقیت در طرح نوحه ندارن سنتی بخونن... نوحه نخونن... مرثیه بخوننن... مرثیه که خلاقیت نمی خواد ولی به خاطر جوان پسند شدن حاضرن نوحه با اون الفاظ زشت رو خونن و حال ملت رو به هم بزنن |
|||
|
|
۲:۱۲, ۱۴/آبان/۹۳
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
اتفاقا من اینقدر چیز بد به نظرم میرسه که نمیدونم کدومشونو بگم!!
حجاب خانوما که له لهم کرده ، تا جایی که توی بعضی شرایط ترجیح میدم نرم عزاداری تا چشمم بیشتر از این به این مزخرفات وا نشه! تو این وضع جامعه ، چشم پاک هم ناخودآگاه ناپاک میشه! آخه این چه وضعشه؟! ![]() هیچکی هم نمیگه ما جوونا و نوجوونا باید چه آشی بر سر بریزیم! و تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل... |
|||
|
|
|
|
|