کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 5 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
کنترل جمعیت، رشد جمعیت
۱۱:۵۰, ۳۰/اردیبهشت/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/آبان/۹۳ ۷:۵۸ توسط زینب خانوم.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحيم

ابلاغ سیاست‌های کلی «جمعیت» از طرف امام خامنه اي

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی سیاست های کلی «جمعیّت» را که بر اساس بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی و پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین شده است، ابلاغ کردند.

متن ابلاغیه رهبر انقلاب به رؤسای قوای سه گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به شرح زیر است:

بسم الله الرّحمن الرّحیم

با عنایت به اهمیّت مقوله جمعیّت در اقتدار ملّی؛ و با توجه به پویندگی، بالندگی و جوانی جمعیّت کنونی کشور به عنوان یک فرصت و امتیاز؛ و در جهت جبران کاهش نرخ رشد جمعیّت و نرخ باروری در سال‌های گذشته، سیاست‌های کلی جمعیّت ابلاغ می‌گردد. با در نظر داشتن نقش ایجابی عامل جمعیّت در پیشرفت کشور، لازم است برنامه‌ریزی‌های جامع برای رشد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور متناسب با سیاست‌های جمعیّتی انجام گیرد. همچنین ضروری است با هماهنگی و تقسیم کار بین ارکان نظام و دستگاه‌های ذیربط در این زمینه، اقدامات لازم با دقّت، سرعت و قوّت صورت گیرد و نتایج رصد مستمر اجرای سیاست‌ها گزارش شود.
سیّدعلی خامنه‌ای
۳۰/اردیبهشت/۱۳۹۳

بسم‌الله‌الرّحمن‌الرّحیم

«سیاست‌های کلی جمعیّت»

۱- ارتقاء پویایی، بالندگی و جوانی جمعیّت با افزایش نرخ باروری به بیش از سطح جانشینی.

۲- رفع موانع ازدواج، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده و افزایش فرزند، کاهش سن ازدواج و حمایت از زوج‌های جوان و توانمندسازی آنان در تأمین هزینه‌های زندگی و تربیت نسل صالح و کارآمد.

۳- اختصاص تسهیلات مناسب برای مادران بویژه در دوره بارداری و شیردهی و پوشش بیمه‌ای هزینه‌های زایمان و درمان ناباروری مردان و زنان و تقویت نهادها و مؤسسات حمایتی ذی‌ربط.

۴- تحکیم بنیان و پایداری خانواده با اصلاح و تکمیل آموزش‌های عمومی در باره اصالت کانون خانواده و فرزند پروری و با تأکید بر آموزش‌ مهارت‌های زندگی و ارتباطی و ارائه خدمات مشاوره‌ای بر مبنای فرهنگ و ارزش‌های اسلامی- ایرانی و توسعه و تقویت نظام تأمین اجتماعی، خدمات بهداشتی و درمانی و مراقبت‌های پزشکی در جهت سلامت باروری و فرزندآوری.

۵- ترویج و نهادینه‌سازی سبک زندگی اسلامی- ایرانی و مقابله با ابعاد نامطلوب سبک زندگی غربی.

۶- ارتقاء امید به زندگی، تأمین سلامت و تغذیه سالم جمعیّت و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، بویژه اعتیاد، سوانح، آلودگی‌های زیست محیطی و بیماری‌ها.

۷- فرهنگ سازی برای احترام و تکریم سالمندان و ایجاد شرایط لازم برای تأمین سلامت و نگهداری آنان در خانواده و پیش‌بینی ساز و کار لازم برای بهره‌مندی از تجارب و توانمندی‌های سالمندان در عرصه‌های مناسب.

۸- توانمندسازی جمعیّت در سن کار با فرهنگ سازی و اصلاح، تقویت و سازگار کردن نظامات تربیتی و آموزش‌های عمومی، کارآفرینی، فنی ـ حرفه‌ای و تخصصی با نیازهای جامعه و استعدادها و علایق آنان در جهت ایجاد اشتغال مؤثر و مولّد.

۹- باز توزیع فضایی و جغرافیایی جمعیّت، متناسب با ظرفیت زیستی با تأکید بر تأمین آب با هدف توزیع متعادل و کاهش فشار جمعیّتی.

۱۰- حفظ و جذب جمعیّت در روستاها و مناطق مرزی و کم تراکم و ایجاد مراکز جدید جمعیّتی بویژه در جزایر و سواحل خلیج فارس و دریای عمان از طریق توسعه شبکه‌های زیربنایی، حمایت و تشویق سرمایه‌گذاری و ایجاد فضای کسب و کار با درآمد کافی.

۱۱- مدیریت مهاجرت به داخل و خارج هماهنگ با سیاست‌های کلی جمعیّت با تدوین و اجرای ساز و کارهای مناسب.

۱۲- تشویق ایرانیان خارج از کشور برای حضور و سرمایه گذاری، و بهره‌گیری از ظرفیت‌ها و توانایی‌های آنان.

۱۳- تقویت مؤلفه‌های هویت‌بخش ملی (ایرانی، اسلامی، انقلابی) و ارتقاء وفاق و همگرایی اجتماعی در پهنه سرزمینی بویژه در میان مرزنشینان؛ و ایرانیان خارج از کشور.

۱۴- رصد مستمر سیاست‌های جمعیّتی در ابعاد کمّی و کیفی با ایجاد ساز و کار مناسب و تدوین شاخص‌های بومی توسعه انسانی و انجام پژوهش‌های جمعیّتی و توسعه انسانی.

پ.ن.
*اين سياست ها تازه در سايت رهبري به آدرس www.khamenei.ir قرار گرفتند.

**اين تاپيك فقط مختص بررسي چرايي اين سياست ها و چگونگي اجراي اونهاست. لطفاً دوستاني كه در اصل موضوع سوال يا مسئله اي دارند وارد اين مبحث نشوند. از دوستان جداً خواهش مي كنم از به حاشيه كشيدن اين مبحث خودداري كنند. اين تاپيك فقط براي بررسي و موشكافي دستور امام ايجاد شده.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مصباح ، یاســین ، مجتبی110 ، m.hossein ، azade ، عبدالرحمن ، Fatemeee ، بیداری اندیشه ، عبدالرحیم ، أین المنتظر ، mahdy30na ، Reza2035 ، مجید املشی ، حسن عزتي ، Night_World ، fazel ، fiftynine ، رضوانه ، fatemeh-55 ، Arash.j ، السا ، میم.حسین.الف ، علی امینی ، zahra11
۱۶:۵۲, ۳۰/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #2
آواتار
رهبر انقلاب سیاست‌های کلی جمعیت را ابلاغ کردند [تصویر: 139301311307133572567923.jpg]
خبرگزاری تسنیم: رهبر معظم انقلاب سیاست‌های کلی«جمعیت» را که براساس بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی و پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین شده است، ابلاغ کردند.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، امام خامنه‌ای سیاست‌های کلی «جمعیت» را که براساس بند یک اصل 110 قانون اساسی و پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین شده است، ابلاغ کردند.
متن ابلاغیه امام خامنه‌ای به رؤسای قوای سه‌گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به‌شرح زیر است:
بسم اللّه الرّحمن الرّحیم
با عنایت به اهمیت مقوله جمعیت در اقتدار ملی؛ و با توجه به پویندگی، بالندگی و جوانی جمعیت کنونی کشور به‌عنوان یک فرصت و امتیاز؛ و در جهت جبران کاهش نرخ رشد جمعیت و نرخ باروری در سال‌های گذشته، سیاست‌های کلی جمعیت ابلاغ می‌گردد.
با در نظر داشتن نقش ایجابی عامل جمعیت در پیشرفت کشور، لازم است برنامه‌ریزی‌های جامع برای رشد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور متناسب با سیاست‌های جمعیتی انجام گیرد.
همچنین ضروری است با هماهنگی و تقسیم کار بین ارکان نظام و دستگاه‌های ذی‌ربط در این زمینه، اقدامات لازم با دقت، سرعت و قوت صورت گیرد و نتایج رصد مستمر اجرای سیاست‌ها گزارش شود.
سیّدعلی خامنه‌ای
30/ اردیبهشت/ 1393
بسم اللّه الرّحمن الرّحیم
«سیاست‌های کلی جمعیت»
1 ــ ارتقای پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت با افزایش نرخ باروری به بیش از سطح جانشینی
2 ــ رفع موانع ازدواج، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده و افزایش فرزند، کاهش سن ازدواج و حمایت از زوج‌های جوان و توانمندسازی آنان در تأمین هزینه‌های زندگی و تربیت نسل صالح و کارآمد
3 ــ اختصاص تسهیلات مناسب برای مادران به‌ویژه در دوره بارداری و شیردهی و پوشش بیمه‌ای هزینه‌های زایمان و درمان ناباروری مردان و زنان و تقویت نهادها و مؤسسات حمایتی ذی‌ربط
4 ــ تحکیم بنیان و پایداری خانواده با اصلاح و تکمیل آموزش‌های عمومی درباره اصالت کانون خانواده و فرزند پروری و با تأکید بر آموزش‌ مهارت‌های زندگی و ارتباطی و ارائه خدمات مشاوره‌ای بر مبنای فرهنگ و ارزش‌های اسلامی ــ ایرانی و توسعه و تقویت نظام تأمین اجتماعی، خدمات بهداشتی و درمانی و مراقبت‌های پزشکی در جهت سلامت باروری و فرزندآوری
5 ــ ترویج و نهادینه‌سازی سبک زندگی اسلامی ــ ایرانی و مقابله با ابعاد نامطلوب سبک زندگی غربی
6 ــ ارتقای امید به زندگی، تأمین سلامت و تغذیه سالم جمعیت و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، به‌ویژه اعتیاد، سوانح، آلودگی‌های زیست محیطی و بیماری‌ها
7 ــ فرهنگ‌سازی برای احترام و تکریم سالمندان و ایجاد شرایط لازم برای تأمین سلامت و نگهداری آنان در خانواده و پیش‌بینی سازوکار لازم برای بهره‌مندی از تجارب و توانمندی‌های سالمندان در عرصه‌های مناسب
8 ــ توانمندسازی جمعیت در سن کار با فرهنگ سازی و اصلاح، تقویت و سازگار کردن نظامات تربیتی و آموزش‌های عمومی، کارآفرینی، فنی ــ حرفه‌ای و تخصصی با نیازهای جامعه و استعدادها و علایق آنان در جهت ایجاد اشتغال مؤثر و مولّد
9 ــ بازتوزیع فضایی و جغرافیایی جمعیت، متناسب با ظرفیت زیستی با تأکید بر تأمین آب با هدف توزیع متعادل و کاهش فشار جمعیتی
10 ــ حفظ و جذب جمعیت در روستاها و مناطق مرزی و کم‌تراکم و ایجاد مراکز جدید جمعیتی به‌ویژه در جزایر و سواحل خلیج فارس و دریای عمان از طریق توسعه شبکه‌های زیربنایی، حمایت و تشویق سرمایه‌گذاری و ایجاد فضای کسب و کار با درآمد کافی
11 ــ مدیریت مهاجرت به داخل و خارج هماهنگ با سیاست‌های کلی جمعیت با تدوین و اجرای سازوکارهای مناسب
12 ــ تشویق ایرانیان خارج از کشور برای حضور و سرمایه گذاری، و بهره‌گیری از ظرفیت‌ها و توانایی‌های آنان
13- تقویت مؤلفه‌های هویت‌بخش ملی (ایرانی، اسلامی، انقلابی) و ارتقای وفاق و همگرایی اجتماعی در پهنه سرزمینی به‌ویژه میان مرزنشینان و ایرانیان خارج از کشور
14 ــ رصد مستمر سیاست‌های جمعیتی در ابعاد کمّی و کیفی با ایجاد سازوکار مناسب و تدوین شاخص‌های بومی توسعه انسانی و انجام پژوهش‌های جمعیتی و توسعه انسانی.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
پ.ن : امیدوارم مسئولین از مورد اول به ترتیب شروع کنن نه اینکه از وسط شروع کنن و بگن ما کاری کردیم ، چون ارزش برنامه رو میارن پایین. از اسونش باید شروع بشه به نظر من.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، مصباح ، مجتبی110 ، azade ، عبدالرحیم ، MohammadSadra ، أین المنتظر ، m.hossein ، fazel ، میم.حسین.الف
۱۸:۱۶, ۳۰/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #3
آواتار
نقل قول:
1 ــ ارتقای پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت با افزایش نرخ باروری به بیش از سطح جانشینی

سطح جانشینی میدونید چنده؟

عددش

میخوام یه نتیجه بگیرم ازشا

خودتون عددشو بگید
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مصباح ، azade ، أین المنتظر ، MohammadSadra
۱۸:۴۶, ۳۰/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #4
آواتار
به نام خدا

فک کنم به ازای هر فرد، دو نفره. یعنی برای هر زوج می شه 4 تا بچه
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، azade ، أین المنتظر ، MohammadSadra
۱۸:۴۹, ۳۰/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #5
آواتار
(۳۰/اردیبهشت/۹۳ ۱۸:۴۶)مصباح نوشته است:  به نام خدا

فک کنم به ازای هر فرد، دو نفره. یعنی برای هر زوج می شه 4 تا بچه

بله درسته

پس معنی بیش از سطح جانشینی چیست؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مصباح ، azade ، أین المنتظر ، MohammadSadra
۱۹:۳۲, ۳۰/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #6
آواتار
ممنون آقای محمد صدرا ...
من اصل افزایش جمعیتی رو قبول دارم اما در مورد بعضی از سیاستها ، میخواستم مشکلات موجود رو بگم..
اصل دوم-
جدیدا شنیدم که همون چندرغاز وامی که دولت میداد برای ازدواج هم حذف شده.. البته بعید میدونم کسی به خاطر وام ازدواج ترغیب به ازدواج میشد اما حذفش یک جورهایی شانه خالی کردن دولت از همین کمک حداقلی به جوانها و خانواده هاشون بود/

اصل سوم-
خوشبختانه الان هزینه زایمان طبیعی ، باز هم طبق اخباری که شنیدم، رایگان شده که این خودش خوبه و خبر مسرت بخشی هست .. البته باید در کنارش اطلاع رسانی بشه که مزایای زایمان طبیعی چی هست و مضرات بی شمار سزارین هم اعلام بشه.
اما در مورد پوشش کارهای بیمه ، به طور کلی ، من یکی که به شدت دلم خونه ، حتی بیمه تکمیلی هم از زیر بار مسئولیت شانه خالی میکنه ( البته وقتی دولت فراریه وای به حال شرکت های خصوصی)

اصل یازدهم و دوازدهم -
مخصوصا بحث مهاجرت به ایران..
بعضی وقتها ، وقتی شرایط کشورمون و بی تدبیری و خودخواهی ها و ... ی مسئولین رو میبینم ، دلم میخواد مهاجرت کنم به یک کشور دیگه .
مثلا وضع بیمه و از اون طرف هزینه های درمانی هنگفت ، باز شدن در دانشگاه ها ، به طوری که کسانی که توی خوابشون هم نمیدیدند که برن دانشگاه الان دارند بهترین رشته های مهندسی رو توی همین دانشگاه های بوق میخونند ، تا ظرفیت ارشد و دکتری که مثلا امسال یک رشته توی ارشد 8000 نفر مجاز به جز پیام نور اعلام شدند.
به قول یکی از استادهامون، برای اینکه جوانها رو چند سال بیشتر سر کار بذارن ، در دانشگاه ها رو باز کردند...
در هر حال، وجود شرایط روابط و ترجیح اون بر ضوابط، باعث شده که الان خیلی از نخبه ها در سطحی پایین تر از خودشون مشغول به کار باشند یا اصلا کاری نداشته باشند.
معرفی الگوها توی کشور اسلامی ما اصلا الگوهای اسلامی نیست.
بودجه های دولتی صرف کسانی میشه که یا خودشون پولهای کلان دارند یا صرف بازیگران و فوتبالیستها ( به ویژه فوتبالیستها ) میشه که اصلا 1صدم اونهم حقشون نیست ...اما پولی که صرف طرحهای تحقیقاتی دانشگاهی میشه باید از صد تا کانال بگذره و بررسی بشه و بعد هم این چند تومنی که میدن مقداریش رو دانشگاه بر میداره و اندکی هم سهم کسی میشه که بیشترین زحمت رو براش کشیده ، یعنی دانشجو.
....
الان از معدود خدمت های مثبت دولت، رایگان بودن هزینه تحصیل تا مقطع دکترا هست ..

دل من خیلی پره ، این قدر پره که نمیتونم تفکیک کنم و بنویسم.
اما معنی این حرفهام این نیست که پس نباید بچه دار شد ، اما چون امام عزیز ما ، سیاستهایی رو ابلاغ کردند و فرمودند شرایط لازم فراهم بشه ، من هم اون شرایطی رو که باید باشه و نیست بیان کردم.
وگرنه اگر میخواستم حرف از نشدن بزنم ، الان نباید در به در تلاش میکردم که برای برادرم یک دختر خوب پیدا کنم و زدوتر از این عزب بودن خارجش کنم .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، MohammadSadra ، Fatemeee ، أین المنتظر ، مجید املشی ، حسن عزتي ، یاســین ، fazel
۱۹:۵۵, ۳۰/اردیبهشت/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۳۱/اردیبهشت/۹۳ ۰:۱۴ توسط مصباح.)
شماره ارسال: #7
آواتار
به نام خدا

نقل قول:معنی بیش از سطح جانشینی چیست؟

یعنی حداقل 4 و اگه شرایطش مهیا بود، بیشتر از 4 (منظور از شرایط مد نظر من اصلا وضعیت اقتصادی نیستش)

تا 40 سال آینده از هر 4 ایرانی یه نفر سالمنده. یعنی در صورتی که روند کنونی ادامه پیدا کنه، جمعیت ایران تا سال 1480 به کمتر از 32میلیون می رسه. که بیش از 25 درصدش سالمندان هستن

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، azade ، أین المنتظر ، MohammadSadra ، مجید املشی ، یاســین ، fazel
۲۰:۳۴, ۳۰/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #8

مطمئنید سطح جانشینی برای هر نفر 2 فرزنده؟

من تا الان خیال می کردم سطح جانشینی برای هر زوج 2 فرزنده!

من یکی 4 فرزند رو نیستم رو من حساب نکنید Big Grin

مگر اینکه بگذارن از حق قانونیمون استفاده کنیم 4 تا زن بگیریم! (کاملا هم جدی گفتم :dodgySmile
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، أین المنتظر ، یاســین ، MohammadSadra ، fazel ، A L I
۲۰:۳۹, ۳۰/اردیبهشت/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۳۱/اردیبهشت/۹۳ ۰:۰۵ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #9
آواتار
موارد زير در نامه امام مشهود هستند. هر يك از موارد زير نياز به شرح و بسط خواهند داشت.

1-اهميت موضوع
موضوع اولي كه تو نامه امام خودش رو نشون ميده اولين جمله اونه، ايشون با اين جمله نامه رو شروع مي كنند.

"با توجه به اهميت مقوله جمعيت در اقتدار ملي"

با توجه به اهميت جمعيت در اقتدار ملي اين سياست ها ابلاغ شده اند. وابستگي اقتدار ملي به جمعيت و به عكس بوجود آمدن مشكلات امنيت ملي در اثر كاهش جمعيت با اين جمله آشكار ميشه. به زودي سعي مي كنم در باره اين مطلب مباحث تكميلي ارائه كنم.

2-هدف ابلاغ
ايشون هدف از ابلاغ اين سياست ها رو به اين شكل بيان كردند.

"و در جهت جبران کاهش نرخ رشد جمعیّت و نرخ باروری در سال‌های گذشته، سیاست‌های کلی جمعیّت ابلاغ می‌گردد"

هدف از ابلاغ اين سياست ها جبران كاهش نرخ رشد جمعيت و نرخ باروري مي باشد. پس در سال هاي آينده هدف خانواده هاي ايراني فرزند آوري براي جبران خسارت بوجود آمده و جبران مافات است. اين سند اولويت اول خانواده هاي ايراني رو افزايش نرخ باروري اعلام كرده.

3-لازم و ملزوم (مقدم و تالي)
ايشون در بخش بعد مي فرمايند.

"لازم است برنامه‌ریزی‌های جامع برای رشد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور متناسب با سیاست‌های جمعیّتی انجام گیرد."

يعني بايد سياست هاي جامع رشد اقتصادي و اجتماعي و فرهنگي متناسب با سياست هاي جمعيتي باشند. بديهيه ايشون سياست هاي جمعيتي رو در اولويت و مقدم بر باقي مسائل معرفي كردند كه باقي سياست ها بايد در تبعيت از اون باشه.

4-رابطه پيشرفت و جمعيت
در جمله زير دو نكته به چشم مي خوره.

"با در نظر داشتن نقش ایجابی عامل جمعیّت در پیشرفت کشور، ..."

اول، تابعيت پيشرف از عامل جمعيت
دوم، نقش ايجابي عامل جمعيت در پيشرفت

براي رسيدن به پيشرفت رشد جمعيت واجب خواهد بود و بدون اون پيشرفت معني نخواهد داشت. رسيدن به ايران 1404 بدون رشد جمعيت محال خواهد بود.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مصباح ، عبدالرحمن ، azade ، أین المنتظر ، مجید املشی ، m.hossein ، حسن عزتي ، یاســین ، عبدالرحیم ، fazel ، بیداری اندیشه
۲۰:۴۵, ۳۰/اردیبهشت/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/اردیبهشت/۹۳ ۲۰:۴۵ توسط مجتبی110.)
شماره ارسال: #10

[تصویر: nemodar10.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، azade ، MohammadSadra ، أین المنتظر ، مصباح ، حسن عزتي ، یاســین ، fazel
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]