کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
پیرامون آیه لا اکراه فی الدین و استفاده های ابزاری از آن
۱۷:۱۱, ۵/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #1
آواتار
[تصویر: Besmella.png]
سلام

حتما تا حالا چندین بار شنیدید که میگویند لا اکراه فی الدین !

چرا به زور می خواهید همه مسلمان باشند ؟!

حالا می خواهیم ببینیم که این آیه قبول دین به اکراه را رد می کند ؟ چه راهی پیشنهاد می کند ؟

HuhHuhHuh

آیه مورد نظر :

لاَ إِكْرَاهَ فِي الدِّينِ قَد تَّبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَيِّ فَمَنْ يَكْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَيُؤْمِن بِاللّهِ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَىَ لاَ انفِصَامَ لَهَا وَاللّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ

در دين هيچ اجبارى نيست و راه از بيراهه بخوبى آشكار شده است پس هر كس به طاغوت كفر ورزد و به خدا ايمان آورد به يقين به دستاويزى استوار كه آن را گسستن نيست چنگ زده است و خداوند شنواى داناست
بقره 256

پست اول : قسمت قرمز رنگ

عبارت لااکراه فی الدین

مفسر معروف اسلامى طبرسى در مجمع البيان در شان نزول آيه نقل مى كند:

مردى از اهل مدينه بنام ابو حصين دو پسر داشت برخى از بازرگانانى كه به مدينه كالا وارد مى كردند هنگام برخورد با اين دو پسر آنان را به عقيده و آيين مسيح دعوت كردند، آنان هم سخت تحت تاثير قرار گرفته و به اين كيش وارد شدند و هنگام مراجعت نيز به اتفاق بازرگانان به شام رهسپار گرديدند.
ابو حصين از اين جريان سخت ناراحت شد و به پيامبر (صلى الله عليه و آله و سلم ) اطلاع داد و از حضرت خواست كه آنان را به مذهب خود برگرداند و سوال كرد آيا مى تواند آنان را با اجبار به مذهب خويش باز گرداند؟

آيه فوق نازل گرديد و اين حقيقت را بيان داشت كه : در گرايش به مذهب اجبار و اكراهى نيست .

در تفسير المنار نقل شده كه ابو حصين خواست دو فرزند خود را با اجبار به اسلام باز گرداند، آنان به عنوان شكايت نزد پيغمبر آمدند ابو حصين به پيامبر عرض كرد من چگونه به خود اجازه دهم كه فرزندانم وارد آتش ‍ گردند و من ناظر آن باشم آيه مورد بحث به همين منظور نازل شد.

خوب پس در پذیرش دین اجبار وجود ندارد .

(البته یک مسئله ای هست این هست که جامعه اسلامی یک سری قوانین اجتماعی هم برایش وضع می شود که رعایت آن برای همه افراد حاضر در جامعه ، لازم الاجرا هست مثل حجاب )

یعنی پس اگر بخواهیم کسی رو به زور هدایت کنیم در دین همچین چیزی وجود ندارد .

ولی آیا قرآن کریم به گفتن این جمله بسنده کرده و کلام خود را به پایان برده است !؟!!!!!

خــــــــــــــــــیر !!

در پست بعدی به راهی که به جای اکراه پیشنهاد شده می پردازیم ان شاء الله ...

پ.ن

1 ) این آیه از مظلوم ترین آیات قرآن کریم کریم هست که افراد با استفاده ابزاری از اون ، می خواهند بگویند بهشت رفتن اجباری نیست ! ان شاء الله حق کوچکی از این آیه کریمه رو به جای بیاوریم !

2 ) خیلی دوست دارم از نظرات دوستان گرامی استفاده کنم .
منتها برای جلوگیری از اغتشاش در بحث اجازه بدید کلام رو به پایان برسانم ، بعد منتظر نظرات ارزشمند شما گرامیان هستیم.
البته ان شاء الله Smile
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: هادی... ، سید ابراهیم ، Eve ، mohammad reza ، انتصـار ، میلاد.م ، ساقی ، حفیظ ، میم.حسین.الف ، مصباح ، amrtat71 ، azade ، 135 ، رکن الهدی ، mahdy30na ، بیداری12 ، عبدالرحمن ، mohammadhadi ، Mohammad Trust ، السا ، mkashipazha ، بیداری اندیشه ، Woodi2020

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۳:۰۰, ۶/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #11
آواتار
(۶/بهمن/۹۳ ۱۱:۳۸)کوروش کبیر نوشته است:  1-چرا هست....چون همونطور که گفتم حجاب هم بخشی از دین است .پس وقتی میگوییم در دین اجباری نیست در مسائلی مثل حجاب که تازه جز اصول اصلی دین هم نیست نباید اجباری باشد.
2- هر کس حق دارد در مورد دینش تحقیق و تعقل کند.چه در مورد مسائل تخصصی چه عادی.
حتی اگر هم قرار است در مورد مسائل تخصصی به عالم یا دانشمندی رجوع بشه این حق رو باید به خود شخص بدن که به چه کسی مراجعه کند.

نه .ببینید من میگم انتخاب شخصی دین با موروثی رسیدن دین به یک شخص با هم فرق دارد و شرایط و نتایج متفاوتی هم مسلما خواهد داشت.....

اتفاقا نظر کلی دین هم مخالف این رویه موجود است، لذاست که در بند ابتدایی بیشتر رساله های مراجع عظام این آمده است که تقلید در اصول دین جایز نیست.

امضای سید ابراهیم
[تصویر: 70398176744835468767.png]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فاطمه خانم ، mahdy30na ، عبدالرحمن ، حفیظ ، Ali#59 ، mkashipazha
۱۳:۲۵, ۶/بهمن/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/بهمن/۹۳ ۱۴:۰۹ توسط فاطمه خانم.)
شماره ارسال: #12
آواتار
SadSad
بنده که عرض کردم دوستان صبر داشته باشند تا بنده کلامم را عرض کنم سپس ایراد بگیرند !
فرصت ندادند متاسفانه !!

...........

در ذیل عبارت قد تبین الرشد من الغی بحث بسیار خوبی در تالار داشتیم که دوستان می تونن مراجعه کنند و بخونند .

منتها ...

اگر از روی عبارت اول به سلامتی گذشته باشیم (!) و بتوانیم نیک بنگریم ، خواهیم دید که راه از بی راه مشخص شده است !

خداوندی که ما انسانها و تمام موجودات رو آفریده ، برنامه ای هم قطعا برای ما قرار داده است که اسم آن برنامه دین هست .

خداوند به انسان فرموده که اگر لاالله الا الله بگوید به فلاح رسیده وگرنه راهش به ضلالت است !

کافی است انسان لحظه ای اندیشه کند ...

انسانی که اینقدر حسابگر هست و برای لحظه لحظه زندگی اش به این فکر هست که ضرر نکند ، چگونه ممکن هست که راه رو نادیده بگیرد و بیراهه را ترجیح بدهد ؟!

یعنی عقل سلیم حکم می کند که انسان به راه سلامت قدم بگذارد ...

آن هم سعادتی و ضلالتی که یک دوروزه نیست و مادام هست !

...........
درباره سوال دوستان هم که ...
قانون اجتماعی ممکن هست از دین نشات گرفته باشد ممکن هم هست مقتصای جامعه انسانی باشد یا توامان . مثلا دزدی در هیچ جامعه ای پسندیده نیست . چه اسلامی چه آزاد و غربی .
وقتی کشور اسلامی هست قانون قانون اسلامی هست . یعنی آدمها باید رعایت قانون را بفرمایند .
مثلا در کشورهای مهد آزادی بیان حجاب در دانشگاه ممنوع هست ! کسی تشریف ببرد با روسری نمی تونه وارد دانشگاه بشود . دقت کردید مهد آزادی !

(۶/بهمن/۹۳ ۱۰:۳۷)کوروش کبیر نوشته است:  سلام.

خب بحث حجاب هم بخشی از دین هست تازه جز اصول دین هم نیست.
پس وقتی در خود دین اجباری نباشد نباید در بحث حجاب هم اجباری باشد.چون حجاب هم بخشی از همان دین است.
سلام
بیشترش رو که توضیح عرض کردم .
ببینید خداوند هر مسئله ای رو که در قرآن فرموده ، رعایتش واجب هست .
گفته به زنها بگو ( آیه حجاب ) رعایت کنند مسائل رو
مثل نماز مثل روزه
مگه نماز و روزه اصول دین هست که ما رعایت می کنیم ؟ Smile

امضای فاطمه خانم
[تصویر: 793255_714.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مصباح ، رکن الهدی ، سید ابراهیم ، عبدالرحمن ، حفیظ ، MohammadSadra ، Mohammad Trust ، السا ، mkashipazha ، بیداری اندیشه
۱۳:۵۰, ۶/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #13
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

(۵/بهمن/۹۳ ۱۷:۱۱)فاطمه خانم نوشته است:  
خیلی دوست دارم از نظرات دوستان گرامی استفاده کنم .
منتها برای جلوگیری از اغتشاش در بحث اجازه بدید کلام رو به پایان برسانم ، بعد منتظر نظرات ارزشمند شما گرامیان هستیم.
البته ان شاء الله Smile

کاش به نظر ایجاد کننده ی تاپیک احترام می ذاشتیم و بهشون فرصت می دادیم ببینیم چی می خوان بگن بعد سوالاتمون رو می پرسیدیم.

این موضوع چند بار توی تالار مطرح شده ولی همیشه قبل از اینکه بحث به انجام برسه موضوع منحرف می شد بدون هیچ نتیجه گیری خاصی!!

الان هم از همه ی بزرگواران خواهش دارم به ایجادکننده ی تاپیک فرصت بدید تا حرفاش رو بزنه، اون موقع اگه سوالی داشتیم و شبهاتمون برطرف نشد، مطرحش می کنیم.

یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فاطمه خانم ، رکن الهدی ، سید ابراهیم ، عبدالرحمن ، یاســین ، حفیظ ، بیداری اندیشه
۱۹:۳۱, ۶/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #14
آواتار
در پذیرش دین هیچ اجباری نیست چون راه رشد از تباهی بصورت کامل برای همه شما بیان و تمیز داده شده است.

با این وجود طبیعیه که اجباری نباشه چون اگر کسی قبول نکنه از روی جهلش نیست بلکه از روی عنادشه

البته هنوز خیلی افرادند که دین رو نشناختند

================

در مورد احکام اجتماعی مثل حجاب بحثش جداست و این آیه در مورد خود شخص صحبت میکنه نه اجتماعش

طرف نشسته تو اتاق (زمستون)

پنجره رو باز میکنه

میگیم چرا باز کردی

میگه چون گرمم شده

میگیم خب پاشو برو دم در که خنک تره

حق همه مردم محترمه

وقتی با پوشش های بد میای بیرون زندگی ها رو بهم میزنی

مجردها رو اذیت میکنی

کلا تک ارسال بود

شایدم تکراری
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رکن الهدی ، حفیظ ، MohammadSadra ، mkashipazha
۱۲:۰۱, ۳۰/مرداد/۹۶ (آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/مرداد/۹۶ ۱۲:۰۳ توسط مصباح.)
شماره ارسال: #15
آواتار
به نام خدا

سلام

"اکراه" اصلا به معنی "اجبار" نیست
اکراه به معنی ناخوشایند بودن یک امر یا یک چیزه
مثلا وقتی من به یک غذایی اکراه دارم، یعنی اون غذا خوشایند من نیست
یا انجا که توی قرآن می گوید: عسی ان تکرهوا شیئا... (چه بسا چیزی ناخوشایند شما باشد...)
به همین ترتیب وقتی می گویند یک عملی مکروه است، یعنی خوشایند حرکت کمالی شما نیست، شما را از سرعت در حرکت رشدتان باز می دارد (نه اینکه مانع بشود، چون انچه که مانع است حرام است نه مکروه)

بنابراین، منظور از "لا اکراه فی الدین" یعنی در دین هیچ امر ناخوشایندی وجود نداره، امری که مخالف فطرت و عقل و ... باشه
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mahdy30na
۱۲:۲۷, ۳۰/مرداد/۹۶
شماره ارسال: #16
آواتار
سلام و تشکر .
تا زمانی که معنای تحقیق و بعد پذیرش رو برخی ها درک نکنن این داستان هست .
اصول رو اول میپذیری بعد فروع واجب میشه نه اینکه برعکسش .
شما اول میری درس میخونی در یک مدرسه بعد اشوب میکنی بعد که از مدرسه میندازنت بیرون میگی حق نداری چون هنوز ثبت نام مکردم ؟
برداشت برخی از گرامیان از این ایه همین هست ولی دقت نمیکنن که مراد ایه چیه .
بعدشم این ایه رو بریده استفاده میکنن . مثلا خوبه اون ایه که درباره وقتی سکران استفاده میکنی نماز نخونی ( به نماز نزذیک نشید )
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَقْرَبُوا الصَّلَاةَ وَأَنْتُمْ سُكَارَى حَتَّى تَعْلَمُوا مَا تَقُولُونَ وَلَا جُنُبًا إِلَّا عَابِرِي سَبِيلٍ حَتَّى تَغْتَسِلُوا وَإِنْ كُنْتُمْ مَرْضَى أَوْ عَلَى سَفَرٍ أَوْ جَاءَ أَحَدٌ مِنْكُمْ مِنَ الْغَائِطِ أَوْ لَامَسْتُمُ النِّسَاءَ فَلَمْ تَجِدُوا مَاءً فَتَيَمَّمُوا صَعِيدًا طَيِّبًا فَامْسَحُوا بِوُجُوهِكُمْ وَأَيْدِيكُمْ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَفُوًّا غَفُورًا
﴿۴۳نساء﴾
فقط همون قسمت اول رو بگیریم و بگیم خدا گفته به نماز نزدیک نشین و بقیه رو بیخیال بشیم .

وقتی خدا میگه لا اکراه فی الدین حرفهایی توش هست ولی کیه دقت کنه .
فرق بین اجبار و اکراه در ادبیات قرانی فرق هست اصلش هم فرق داره ولی در عامه نزدیک هم استفاده و جای هم استفاده میشه مثل خیلی دیگه از اصطلاحات که عامه یکی استفاده میکنن .
لطفا توی مباحث قرانی و عقیدتی و حیدثی سعی بشه از الفاظ به بهترین شکل و صحیح ترین استفاده بشه تا اشکال و شبهه و ایرادی پیش نیاد و کمک کنه در رفع مباحث پیشین .
با تشکر از همه
۱۷:۵۱, ۳۰/مرداد/۹۶
شماره ارسال: #17

با نام ویاد خدا

درود بردوستان وشادی از دیدار شما

در مساله اکراه در دین این موارد بنظر بنده میرسد

1-اکراه در دین وجودندارد درنتیجه اجبار که مرحله بالاتری است حتما مردود است

2-مراد ازدین در اینجا ابتدا گزینش دین است که هیچ اجبار واکراهی وجودندارد چرا که بفرموده خداوند راه رشد وغی روشن است پس هرکس مختار است انتخاب کند.در دنیای امروز باین امر آزادی دراندیشه میگویند که در قانون اساسی بدان اشاره شده است. در مرحله بعدی عمل به احکام دین است که دراینجا دودسته میشود

یک:اعمال فردی مانند عبادات وغیره که دراین امر نیز هیچ اکراهی واجباری وجودندارد

دو:اعمال اجتماعی مانند آنچه بعنوان قانون تصویب شده است .در اینجا حتما الزام وجوددارد چرا که قانون نسبت بهمه لازم الاجراست مثلا اگر قانون حجاب وجوددارد حتما باید اجرا شود. مساله مهم ارتداد است که چون درکشور ما ارتداد جرم است لذا با مرتد برخورد میشود.ممنونم
۲۲:۰۶, ۳۱/مرداد/۹۶ (آخرین ویرایش ارسال: ۳۱/مرداد/۹۶ ۲۲:۱۴ توسط Nadia.)
شماره ارسال: #18

(۳۰/مرداد/۹۶ ۱۷:۵۱)Mforootaghe نوشته است:  چون درکشور ما ارتداد جرم است لذا با مرتد برخورد میشود.

برچه اساس عقلی ارتداد جرمه؟ Huh
چرا یک دین برای حفظ خودش باید متوسل به اجبار بشه؟ Dodgy

وقتی قراره به زور (جزیه در صدر اسلام یا مرگ و ...) مسلمان باشیم و الان هم به زور در اسلام باقی بمانیم خوب همان اول خدا همه را مسلمان خلق می کرد که دیگر بگیر و ببندی هم وجود نمی داشت!!

معنی نمیده بگه خودتون دین انتخاب کنید ولی وقتی من دینم موروثیه و میگم دین موروثی را قبول ندارم میگن باید بمیری!
من که دینم را خودم انتخاب نکردم موروثی بوده!!
حتی اگر خودم هم انتخاب کرده بودم و بعد تغییر عقیده دادم چرا باید بمیرم؟ دینی که خروج از اون مساوی مرگ باشه یعنی دینی که نمیتونه با دلیل و برهان معتقدشان را نگه داره و به زور متوسل میشه. به زور متوسل شدن یعنی پایه های ضعیف استدلالی و عقیدتی و دیکتاتور منشی!
نه فقط اسلام هر مکتب و عقیده و گروه و حزب و آرمانی که خروج از اون مساوی حکم مرگ باشه مشکل داره و نشانگر ضعف اون هست.

از اون گذشته وقتی خدای شما مرا ایرانی و زن آفریده و به من مثلا به جای استعداد فیزیک استعداد نقاشی داده و من کاری در این باره نمیتونم بکنم همین خدای شما مرا آفریده که بی خدا باشم! چرا در آفرینش خدا ایراد می بینید؟ Big Grin

(۳۰/مرداد/۹۶ ۱۷:۵۱)Mforootaghe نوشته است:  قانون نسبت بهمه لازم الاجراست مثلا اگر قانون حجاب وجوددارد حتما باید اجرا شود.

وقتی قانون غلطه و زوریه چرا باید اجرا بشه؟
کجای قران گفته حجاب اجباریه؟
کجای سیره پیامبر و امامان حجاب اجباری بوده؟

مسلمانهای کنونی معتقدند از خدای خودشون و پیامبر و امامانشون بیشتر می فهمن! خوب یکباره اعلام خدایی کنن خیال همه را راحت کنن دیگه Big GrinBig Grin

بعد هم با وقاحت و پررویی می گن:
تو حجابتو رعایت کن تا من بهت تجاوز نکنم، تو غذا نخور تا من بتونم روزه بگیرم، تو مشروب نخور چون من مسلمونم،تو اروم حرف بزن چون من نماز میخونم
اینارو به عنوان کیس پناهندگی ارائه بدیم در اروپا، کل اروپا بهمون پناهندگی می دن Big GrinBig GrinBig Grin

(۶/بهمن/۹۳ ۱۱:۱۲)سید ابراهیم نوشته است:  باید عرض کنم که دین همه دین است. اینگونه نمی شود که بگوییم تا این جای دین را قبول دارم باقی اش را خیر.

بستگی داره دین را چطور تعریف کنیم؟
دینی که مطابق قران و سیره پیامبر باشه یا مطابق نظر و عقیده مسلمانهای امروزی؟!!

اگه مسلمانهای کنونی نظرات خودشون را به عنوان دین ارائه بدن و بگن باید بپذیری حرف زور می زنن چون حرفشون حرف دین نیست

همین حجاب، کی پیامبر برای اون گشت ارشاد و امنیت اخلاقی می زاشتن؟ اگه کسی سوار شتر بوده کجاوه را مکان عمومی اعلام می کردن که کسی کشف حجاب نکنه؟!! Big GrinBig Grin

این دینی که الان داره اجرا میشه دین اسلام نیست. مطابق نظر قران و پیامبر نیست.
قران گفته رباخواری مبارزه با خداست ولی در ایران اجرا می شه. پس اگه من بگم من اینو قبول ندارم دین رو رد نکردم/ بدعت در دین رو رد کردم

پس لطفا بدعتها را به دین نچسبونید. (جالبه بدعت می زارن بعد هم طلبکار می شن Big GrinBig Grin)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mforootaghe
۲۲:۴۴, ۳۱/مرداد/۹۶
شماره ارسال: #19

با نام ویاد خدا

درود برشما وتشکر ازتوجه شما به مطلب بنده

1- ارتداد در همه ادیان الهی جرم است ولذا درقانون کشورما هم آمده است .این مشکل در کشوری مانند ایالات متحده که تغییر دین آزاد است وجودندارد اما درجوامع دینی مانند ایران یا اسرائیل ویا عربستان تغییر دین ارتداد محسوب وبا مرتد برخورد میشود .شاید این عمل نامعقول بنظر برسد ولی کسیکه میخواهد از اسلام بیرون بیاید برود دریک کشور آزاد اقدام کند . در ایران هم اعتقاد به دین پدری تا زمان بلوغ هست وبعدا باید آگاهانه باشد واگر کسی قصد تغییر دین خودرا داشته باشد حتما میرود پیش یک مرجع دینی واز دین خود آگاه میشود .چون انتخاب دین هم دیمی نیست باید تلاش کرد وآخرین دین را شناخت. البته بنده هم با برخورد شدید موافق نیستم وباید بفکر اصلاح امور باشیم

2-در مورد حجاب ویا هر مساله دیگری اگر قانون باشد قانون محصول اراده جمع است وباید محترم شمرده شود . اما متاسفانه قانون حجاب درمجلس تصویب نشده وبا مردم هم مشاوره نگردیده است لذا نتیجه کار همین است که می بینیم
۲۳:۰۷, ۳۱/مرداد/۹۶
شماره ارسال: #20
آواتار
(۳۱/مرداد/۹۶ ۲۲:۰۶)Nadia نوشته است:  برچه اساس عقلی ارتداد جرمه؟ Huh
چرا یک دین برای حفظ خودش باید متوسل به اجبار بشه؟ Dodgy

وقتی قراره به زور (جزیه در صدر اسلام یا مرگ و ...) مسلمان باشیم و الان هم به زور در اسلام باقی بمانیم خوب همان اول خدا همه را مسلمان خلق می کرد که دیگر بگیر و ببندی هم وجود نمی داشت!!

معنی نمیده بگه خودتون دین انتخاب کنید ولی وقتی من دینم موروثیه و میگم دین موروثی را قبول ندارم میگن باید بمیری!
من که دینم را خودم انتخاب نکردم موروثی بوده!!

حتی اگر خودم هم انتخاب کرده بودم و بعد تغییر عقیده دادم چرا باید بمیرم؟ دینی که خروج از اون مساوی مرگ باشه یعنی دینی که نمیتونه با دلیل و برهان معتقدشان را نگه داره و به زور متوسل میشه. به زور متوسل شدن یعنی پایه های ضعیف استدلالی و عقیدتی و دیکتاتور منشی!
نه فقط اسلام هر مکتب و عقیده و گروه و حزب و آرمانی که خروج از اون مساوی حکم مرگ باشه مشکل داره و نشانگر ضعف اون هست.

از اون گذشته وقتی خدای شما مرا ایرانی و زن آفریده و به من مثلا به جای استعداد فیزیک استعداد نقاشی داده و من کاری در این باره نمیتونم بکنم همین خدای شما مرا آفریده که بی خدا باشم! چرا در آفرینش خدا ایراد می بینید؟ Big Grin

وقتی قانون غلطه و زوریه چرا باید اجرا بشه؟
کجای قران گفته حجاب اجباریه؟
کجای سیره پیامبر و امامان حجاب اجباری بوده؟

مسلمانهای کنونی معتقدند از خدای خودشون و پیامبر و امامانشون بیشتر می فهمن! خوب یکباره اعلام خدایی کنن خیال همه را راحت کنن دیگه Big GrinBig Grin

بعد هم با وقاحت و پررویی می گن:
تو حجابتو رعایت کن تا من بهت تجاوز نکنم، تو غذا نخور تا من بتونم روزه بگیرم، تو مشروب نخور چون من مسلمونم،تو اروم حرف بزن چون من نماز میخونم
اینارو به عنوان کیس پناهندگی ارائه بدیم در اروپا، کل اروپا بهمون پناهندگی می دن Big GrinBig GrinBig Grin

بستگی داره دین را چطور تعریف کنیم؟
دینی که مطابق قران و سیره پیامبر باشه یا مطابق نظر و عقیده مسلمانهای امروزی؟!!

اگه مسلمانهای کنونی نظرات خودشون را به عنوان دین ارائه بدن و بگن باید بپذیری حرف زور می زنن چون حرفشون حرف دین نیست

همین حجاب، کی پیامبر برای اون گشت ارشاد و امنیت اخلاقی می زاشتن؟ اگه کسی سوار شتر بوده کجاوه را مکان عمومی اعلام می کردن که کسی کشف حجاب نکنه؟!! Big GrinBig Grin

این دینی که الان داره اجرا میشه دین اسلام نیست. مطابق نظر قران و پیامبر نیست.
قران گفته رباخواری مبارزه با خداست ولی در ایران اجرا می شه. پس اگه من بگم من اینو قبول ندارم دین رو رد نکردم/ بدعت در دین رو رد کردم

پس لطفا بدعتها را به دین نچسبونید. (جالبه بدعت می زارن بعد هم طلبکار می شن Big GrinBig Grin)

با سلام حدمت نادیای گرامی . خوبین ؟
قوانین رو برای چی میزن تا یکی هرجا سرش نندازه نره و نیاد ؟
تحقیق کنی نه اینکه ... .

خوب شما تحقیق کردی و قطغا فهمیدی دینت مشکل داره میتونی مشرف به غیر بشی . مگه کسی گفته نری ؟ تحقیق کردی و فهمیدی افرین و خوش به حالت که فهمیدی .
کی گفته دینت باید مورئثی باشه ؟ اصول دین که تقلیدی نیست . اگه برات شناسنامه گرفتن که اون چیز دیگست . وقتی به عقل رسیدی مکلفی عتقلانه تصمیم بگیری نه تقلیدی .

گروهی رو مثال بزن که خروج از اون مساوی با طرد نباشه .
میشه بگی ؟ میخواییم منطقی صوبت کنیما .
توی بحث خجاب هم اگه میل داشتی یه موضوع مطرح کن بحث مستند و صحیح انجام بدیم نه عوامانه و مردم فریب .

(۳۱/مرداد/۹۶ ۲۲:۴۴)Mforootaghe نوشته است:  با نام ویاد خدا

درود برشما وتشکر ازتوجه شما به مطلب بنده

1- ارتداد در همه ادیان الهی جرم است ولذا درقانون کشورما هم آمده است .این مشکل در کشوری مانند ایالات متحده که تغییر دین آزاد است وجودندارد اما درجوامع دینی مانند ایران یا اسرائیل ویا عربستان تغییر دین ارتداد محسوب وبا مرتد برخورد میشود .شاید این عمل نامعقول بنظر برسد ولی کسیکه میخواهد از اسلام بیرون بیاید برود دریک کشور آزاد اقدام کند . در ایران هم اعتقاد به دین پدری تا زمان بلوغ هست وبعدا باید آگاهانه باشد واگر کسی قصد تغییر دین خودرا داشته باشد حتما میرود پیش یک مرجع دینی واز دین خود آگاه میشود .چون انتخاب دین هم دیمی نیست باید تلاش کرد وآخرین دین را شناخت. البته بنده هم با برخورد شدید موافق نیستم وباید بفکر اصلاح امور باشیم

2-در مورد حجاب ویا هر مساله دیگری اگر قانون باشد قانون محصول اراده جمع است وباید محترم شمرده شود . اما متاسفانه قانون حجاب درمجلس تصویب نشده وبا مردم هم مشاوره نگردیده است لذا نتیجه کار همین است که می بینیم
میشه ماده قانونیش رو بگین ؟

امضای mahdy30na
بسم الله الرحمن الرحیم
ادع إلى سبيل ربك بالحكمة والموعظة الحسنة وجادلهم بالتي هي أحسن إن ربك هو أعلم بمن ضل عن سبيله وهو أعلم بالمهتدين

با حکمت و اندرز نيکو، به راه پروردگارت دعوت نما! و با آنها به روشى که نيکوتر است، استدلال و مناظره کن! پروردگارت، از هر کسى بهتر می‏داند چه کسى از راه او گمراه شده است؛ و او به هدايت‏يافتگان داناتر است

Invite to the way of your Lord with wisdom and good instruction, and argue with them in a way that is best. Indeed, your Lord is most knowing of who has strayed from His way, and He is most knowing of who is [rightly] guided.
نحل 125
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mforootaghe
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا