|
نهی سب و دشنام به دشمنان در اسلام
|
|
۱۳:۳۳, ۱۹/آذر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱/بهمن/۹۳ ۱۳:۵۱ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم گاهی در بعضی سایتها و شبکه های اجتماعی می بینیم خیلی راحت از لفظ حرومزاده در مقابل دشمنان و یا کسانی که هم دین ما نیستند استفاده میشه … لطفا سه روایت زیر رو ببینید : [b] «یکی از یاران امام صادق همراه غلامش در بازار با امام هم مسیر بود! در وسط بازار غلامش را ندید چند لحظه به جستجو پرداخت و بعد از یافتن او با خشم گفت: مادر فلان! کجا بودی؟ تا این جمله از دهانش خارج شد! امام صادق (علیه السّلام) به علامت تعجب دست خود را بلند کرد و محکم بر پیشانی خویش زد و فرمود : سبحان الله . چرا به مادرش دشنام می دهی ؟ چرا به مادرش نسبت ناروا می دهی ؟ من خیال میکردم تو مردی با تقوی و پرهیزگاری . معلومم شد که در تو ورع و تقوایی وجود ندارد . آن مرد گفت : یا بن رسول الله ، این غلام سندی است و مادرش هم از اهل سِند است . خودت می دانی که آنها مسلمان نیستند . مادر این غلام یک زن مسلمان نبوده که من به او تهمت ناروا زده باشم . امام فرمود : مادرش کافر بوده که بوده . هر قومی سنتی و قانونی در امر ازدواج دارند ، وقتی طبق همان سنت و قانون رفتار کنند ، عملشان ناروا نیست . سپس امام به او فرمود : دیگر از من دور شو! بعد از آن دیگر کسی ندید که امام صادق (علیه السّلام) با آن مرد راه برود تا مرگ بین آنها جدایی کامل انداخت!» از من دور شو[/B] قال رسول الله (صلّی الله علیه و آله و سلّم) : «من رمی محصنا او محصنه احبط الله عمله و جلده یوم القیمه سبعون الف ملک من بین یدیه و من خلفه ثم یومر به الی النار» پیامبر اسلام (صلّی الله علیه و آله و سلّم) فرمود : کسی که نسبت زنا به مرد یا زن پاکدامنی بدهد، خداوند کردار نیکش را از بین می برد و روز قیامت هفتاد هزار ملک او را از پس و پیش تازیانه می زنند و سپس وی را به آتش می افکنند. منبع : دستان راستان شهید مطهری «ابوالحسن حذاء می گوید : نزد امام صادق علیه السلام بودم . کسی از من پرسید : طلبکارت چه کرد ؟ گفتم : او مردی #زنازاده است … امام صادق علیه السلام نگاه تندی به من کرد . گفتم : فدایت شوم او #مجوسی است که با مادر و خواهرش ازدواج می کند . فرمود : مگر این کار در دین آن ها #ازدواج (نکاح) نیست ؟ یعنی به سبب مجوسی بودن نمی توان اورا زنازاده دانست .» منبع : مفاتیح الحیاه به سخنان رهبری در مورد اسراییل توجه کنید : ما رژیم صهیونیستی را یک رژیم نامشروع و حرامزاده میدانیم. ایشون از اشخاص این رژیم اسم نبردن و اونها رو حرومزاده خطاب نکردن بلکه خود رژیم رو گفتن شاید عده ای بیایند و با روایتی که در مورد دشمن حضرت علی علیه السلام گفته شده حرف خودشون رو توجیه کنند ولی به این عزیزان هم باید عرض کنم خیلی از اینها ممکنه از روی عدم اطلاع و نادانی باشه و بعد از مدتی برگردند مثل سلمان حدادی وهابی که بعد از مدتی راهش رو پیدا کرد و شیعه شد. به هرحال سیره اهل بیت علیهم السلام اینگونه نبوده و ما باید زینت ایشان باشیم نه موجب سرافکندگی ایشان. پس لطفا دیگه مراقب استفاده مون از الفاظ باشیم و هر نسبتی رو به افراد حتی گناهکاران ندیم . صالحون نوشت : مطالب و تصویر فوق کاری بود مشترک از چند تن از بچه های سایت افسران که حسب وظیفه بعد از خواندن متن در وبلاگ دوست عزیزم جناب پسندیده بر خوب واجب دونستم حتما این رو در صالحون هم نشر بدم.
|
|||
|
|
۱۶:۰۲, ۱۹/آذر/۹۳
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
آدما با رژیم فرق دارن.
رژیم صهیونیستی .... است یعنی با شیوه ای حروم ایجاد شده. یعنی همون غصب اراضی. لزوما به این معنی نیست که صهیونیستها اون کلمه هستن. |
|||
|
|
۱۶:۵۴, ۱۹/آذر/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/آذر/۹۳ ۱۶:۵۷ توسط درست پسند.)
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
قبلاً بحثش شده بود در مورد ملکهی ملعون انگلیس.
هرچی که ما میگفتیم که مردم متوجه موضوع نیستن و گفتنش نشونهی بیمنطقی میشه و اثر عکس میذاره، بعضیها حرف خودشون رو میزدن که اینها خودشون میگن که حرامزاده هست! اینجا فتوایی از امام خامنهای مطابق منظور ما آورده بودن: حرمت سب و دشنام سب و دشنام مؤمن، خواه شیعه و خواه غیرشیعه، حرام است. اما سب کافر در صورتیکه ظلم به او باشد حرام است، و اگر ظلم محسوب نشود، مکروه است. مگر در جایی که لازم باشد کفار را هجو کنند. موارد استثناء از حکم حرمت ۱. بدعتگذار (بدعت به این معناست که چیزی که مسلما از دین است، نفی کند، یا چیزی که از دین نیست وارد دین کند، و فرقی نمیکند که این بدعت در فروع باشد یا در اصول. همچنین فرقی نمیکند در اصول اساسی باشد یا در اصولی که اعتقاد به آن ملاک کفر و ایمان نیست، مثل بسیاری از مبانی اعتقادی که جزو اصول دین یا مذهب به حساب نمیآیند. لکن جزء اعتقاداتند.). چه بدعتگذار در اصول باشد و چه در فروع. الف) در صورتیکه دشنام به این افراد سبب منزوی شدن آنها شود، بهگونهای که نتوانند در ایمان مؤمنان اثر بگذارند، دشنام و سب آنها واجب است. ب) اگر در جایی سب این افراد اثر عکس گذارد، این سب حرام است؛ مانند اینکه به بدعتگذاری دشنام دهند و او در مقابل منشِ مظلومانه به خود بگیرد و باعث شود عدهای بگویند که این دشنام از بیمنطقی است. |
|||
|
|
۱۷:۰۵, ۱۹/آذر/۹۳
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
تاریخ عدالت داره
تاریخ سنت داره چیزی که براساس این سنت و این عدالت ایجاد نشه یک چیز مرتود و منحوسی هست حرام زاده بودن یک رژیم بدین معنی نیست که مادر نداره یا پدر نداره یه استعاره است از اینکه در بستر نامناسب تولید شده حروم زاده ها خوب می دونن/یه عاقبت کج اند/ نقطه ی مشترک بین تو با حیوونای جنگل (بهرام) |
|||
|
|
۱۱:۲۰, ۲۰/آذر/۹۳
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
سلام دوستان
ممنون ،از نظراتتان استفاده کردم. به نظر من بیشتر بحث حرامی بودن و یا حرام زادگی مربوط به بستر می شود . در مورد رژیم صهیونیستی ،عامل سرزمینی که صهیونیستها لانه های خود را در ان بنیان نهاده اند را می توان علت اصلی جعلی بودن این به اصطلاح کشور بیان کرد ....چرا که برای شکل گیری تک تک کشورهای موجود در این دنیا یک تاریخچه مستدل و اصلی و هویت اجتماعی و مجموعه ای از هویتهای درست باید دست به دست هم بدهند تا یک کشور تشکیل شود و به رسمیت شناخته شود......اما در این مورد ...عمل غصب و جنایت حرف اول را می زند و صاحبان اصلی هویت تاریخی و اجتماعی این سرزمین به حاشیه رانده شده اند و از حاکمیت خود خلع شده اند و با همکاری دوستان صهیونیسم رژیم صهیونیستی ،این مکان که فلسطین نام دارد را به نام اسرائیل می شناسند ،به همین علت است که حضرت امام خامنه ای این رژیم را حرام زاده خطاب می کند ،چون بستر شکل گیری این رژیم غصبی است . حتی اگر در مورد انسانها هم بخواهیم شرایط مشابه را در نظر بگیریم ،نمی توان کسی را اعم از مرد و زن به اجبار و یا زور و تقلب وادار به عمل لقاح کرد و از او بچه دار شد و این همان حرام زادگی را در پی دارد ...چون عمل غصب اتفاق افتاده است و بستر به صورت حلال فراهم نشده است . |
|||
|
|
۱۳:۴۲, ۱/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
در آيه 108 سوره انعام اين نكته به روشني بيان شده است:طبق آيات قرآن آيا سبّ دشمنان اسلام جايز است؟ «وَ لا تَسُبُّوا الَّذينَ يَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ فَيَسُبُّوا اللَّهَ عَدْواً بِغَيْرِ عِلْمٍ كَذلِكَ زَيَّنَّا لِكُلِّ أُمَّةٍ عَمَلَهُمْ ثُمَّ إِلى رَبِّهِمْ مَرْجِعُهُمْ فَيُنَبِّئُهُمْ بِما كانُوا يَعْمَلُون» و آنهايى را كه جز خدا مى خوانند دشنام مدهيد كه آنان از روى دشمنى [و] به نادانى، خدا را دشنام خواهند داد. اين گونه براى هر امتى كردارشان را آراستيم. آن گاه بازگشت آنان به سوى پروردگارشان خواهد بود، و ايشان را از آنچه انجام مى دادند آگاه خواهد ساخت. خداوند در اين آيه به روشني سبّ و دشنام به دشمنان را نهي كرده، بيان مي كند : اين رفتار باعث مي شود كه آنها نيز از روي تعصب حريم مقدس خداى متعال را مورد هتك قرار دهند و به همين دليل اين كار جايز نيست.[1] زيرا هر گروهي كار خود و باورهاي خود را صحيح مي داند و توهين به طرز فكر اشتباه آنها تنها باعث بازگشت اين توهين به مقدسات ما مي گردد. حضرت على (علیه السلام) به جمعى از يارانش كه پيروان معاويه را در ايام جنگ صفين دشنام مى دادند فرمود: «إِنِّي أَكْرَهُ لَكُمْ أَنْ تَكُونُوا سَبَّابِينَ وَ لَكِنَّكُمْ لَوْ وَصَفْتُمْ أَعْمَالَهُمْ وَ ذَكَرْتُمْ حَالَهُمْ كَانَ أَصْوَبَ فِي الْقَوْلِ وَ أَبْلَغَ فِي الْعُذْرِ[2]»؛
من خوش ندارم كه شما ناسزاگو باشيد، اگر شما به جاى دشنام، اعمال آنها را برشمريد و حالات آنها را متذكر شويد (و روى اعمالشان تجزيه و تحليل نمائيد) به حق و راستى نزديكتر است و براى اتمام حجت بهتر" بنابراين طبق اين آيه و روايت دو نكته برداشت مي شود:
پي نوشت: [1] . الميزان في تفسير القرآن، دفتر انتشارات اسلامى جامعهى مدرسين حوزه علميه قم، 1417ق، ج7، ص: 314 [2] . نهج البلاغه(للصبحي صالح)، شريف رضي، انتشارات هجرت، قم،ص323؛ بحار الانوار، بيروت،دار احياء التراث العربي، ج32، ص561 [3] . تفسير نمونه، ج5، ص: 394؛ دار الكتب الإسلامية، تهران، 1374ش |
|||
|
|
۲۰:۰۶, ۱/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
سلام ..
اگه اشتباه نکنم این تاپیک یه عنوان دیگه ای مثل این " لزوم دشنام به دشمنان" داشت البته میگم فکر کنم ها...... ولی حالا چطور عنوانش تغییر کرده؟؟ |
|||
|
|
۱۶:۴۴, ۲/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| در برابر توهین، دشنام و ناسزا چه کنیم؟ | بیداری اندیشه | 34 | 16,859 |
۲۶/خرداد/۹۳ ۰:۳۶ آخرین ارسال: soora |
|

![[تصویر: siP2y2f.jpg]](http://www.salehon.ir/wp-content/uploads/2014/01/siP2y2f.jpg)