|
عصمت پیامبر وامام س
|
|
۱۶:۱۴, ۴/دی/۹۳
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بنام خدا
در اینکه پیامبران وامامان معصوم بوده اند شکی نیست اما دایره این معصومیت تا کجاست؟ اگر پیامبر وامام انسان بوده اندکه قران آنرا پاسخ داده است(انا بشرمثلکم یوحی الی)پس حتما فرشته وملک نبوده اند که عقل محضند وخدا هم نبوده اند تا علم وقدرت کامل داشته باشند .اگر چنین است باید عقلا دایره عصمت این عزیزان مشخص گردد چه انسانیکه نه خداهست ونه ملک پس ازقالب مادی محدود برخوردار است وهمانند دیگر انسانها بشمار میایند .تنها فرق میان آنان با سایر انسانها در مسوولیت پیامرسانی است یعنی درچارچوب مسوولیت خود کاملا معصومندازهرجهت گناه خطا وسهو .حال باید دید پیامبر وامام در تمام احوالاتشان ازاغاز تولد تامرگ این مسوولیت را داشته اند؟تا معصومیت را دارا باشند؟ پاسخ روشن است خیر پیامبر ازسن 40 سالگی وامام ازرحلت پیامبر به بعد این سمت را داشته اند بنابراین قبل از این سمت انها محمدبن عبدالله وعلی ابن ابیطالب بوده اند .تازه دردوران پیامبری وامامت نیز قرار نبوده که 24 ساعته مسوولیت داشته باشند والا امری ناممکن است در دوران استراحت که وحی درکار نبود او همچون انسانهای دیگر بود البته گناه وحرام وترک واجبی رخ نمیداد اما چه دلیلی دارد انسانی درخارج از مسوولیتش معصومیت نیز داشته باشد این با خردمندی سازگار نیست چون آنان خدا وفرشته نبوده اند باید عصمت آنانرا در چارچوب مسوولیتشان پذیرفت تا دچار مشکل درپاسخگوئی نشویم چیزی بگوئیم که با خرد سازگار باشد خداوند درقران کریم بیش از50 بار انسانهارا به تعقل سفارش نموده وهر روایتی که با عقل سازگار نیست جایش بردیوار است ومسایل باورها زیر بنایش عقل آدمی است درخدمتم ممنون |
|||
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۹:۴۵, ۵/دی/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۵/دی/۹۳ ۱۹:۵۶ توسط مصباح.)
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
(۵/دی/۹۳ ۱۸:۵۰)behabadi نوشته است: اولین گزاره قرانی بنده بیش از 50 ایه است که انسانرا به تعقل تدبر تفقه تامل وتفکر واداشته است من هم تاکید کردم که منکر تفکر و تعقل نیستم. اما چه تفکر و تعقلی؟؟؟؟ تمام حرفهای شما تعقل محض یک انسان غیرمعصوم و غیرکامل هستش. اینجاست که کار غلطه اینجاست که خروجیش می شه مکاتب مادی . معمولا ما به یک سری گزاره پیش می ریم : استفاده از قرآن و روایات و احادیث و علما و ...====> بعد نتیجه گیری عقلی، نه ایمکه کلا اول و آخر من و عقلم!! (۵/دی/۹۳ ۱۸:۵۰)behabadi نوشته است: دومین گزاره اولین مساله رسالات عملیه است که میگوید دراصول دین تقلید جایز نیست حال بنده درمورد عصمت معصوم که ازجمله باورهای عقلی است تعقل میکنم با همین عقل خداداده اشکال کار کجاست؟ برادر محترم! اصول دین تقلیدی نیست، تحقیقی که هست!!!!! فَبَشِّرْ عِبَادِ الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ برو دنبال حق و حقیقت، حرفای صاحب اندیشه رو بخون، کتابا رو بخون، تا جایی که به رسیدنت به حق و حقیقت کمکت کنند، اون وقت براساس چیزهایی که ازشون فهمیدی، برو با قوه ی تعقلت خوب رو از بد، صواب رو از ناصواب، حق رو از باطل و... تمییز بده. (۵/دی/۹۳ ۱۸:۵۰)behabadi نوشته است: مگر ندیده اید که روایاتی که با عقل نمیخواند جایش بردیوار است؟ نه بنده ندیده ام همچین روایتی را که اگر با عقل نخواند جایش بر دیوار است!!!! شما که خوندید لطفا منبع دقیق رو ارائه بدید. اتفاقا من همچین روایتی رو از ائمه شنیدم که اگر روایتی رو خوندید و با قرآن جور در نیامد، اونوقت بکوبیدش روی دیوار نه اینکه اگه با عقل شما جور در نیومد. اتفاقا توی تاپیک آیات محکم و متشابه شما یک سری ادعا در رابطه با علم معصوم داشتید که با قرآن در تناقض بودند. که طبق همین کلام معصوم هم آن نظرات جایشان بر .... (اون عقلی که گفته شده باهاش روایات رو بسنجید، عقل به تنهایی نیست : عقل در کنار قرآن و سیره هستش. اون هم عقل رشید یعنی تکامل یافته و هدایت یافته و جست و جو کرده====> همون نظر علمای دین که کلی تحقیق کردن و شدن متخصص علم رجال و حدیث=====> توجه کنید که گفتم عقلی که برای تشخیص روایاته) درمورد مابقی نظراتتون هم بحث شده. |
|||
|
|
۲۰:۱۵, ۵/دی/۹۳
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
|
با سلام وتشکر ازدختر عزیزم اولا عقل گوهر الهی دروجود انسان است وهرانسانی درحد خود میتواند مسایل را تحلیل کند ودر همان حد هم مسوول است قصه شبان وموسی را خوانده اید؟ ثانیا بنده درهیچ علمی تخصص ندارم وبرای انکه بتوانم ورود پیدا کنم باید دران زمینه تحصیل کنم والا باید ازمتخصص ان علم بپرسم مانند احکام دین که پیرو مرجع دینی ام اما درباره باورهای دینی هرکس توانی دارد ومنهم با آشنائی با علوم دینی تا حدودی آگاهم ومیتوانم تحلیل کنم وشماهم میتوانید پاسخ دهید پس جدلی درمیان نیست جز تبادل دلایل ثالثا روایات از منابع فقه اند وفقیه ازآنها استفاده میکند نه بنده چون مسایل بنده وشما امری عقلی است وبصرف بیان دریک روایت ادمی اقناع نمیشود ولذا در مورد معصومیت پیامبر بنده تنها درحد پیامبری قائلم چون عقلم چنین حکم میکند اما درمورد سایر موارد نه ضرورتی دارد ونه منطبق با محدودیت توان انسان است.درپایان کتابهایم محصول 40 جلد تفسیر نمونه وموضوعی ایت الله مکارم وبخشی کتب دیگر است . واما پاسخ سوالتان براساس دستور قران کریم بنده ایات را میخوانم آنچه در محدوده باورهاست اگر عقلم قاصر باشد از عقل معصوم یاری میگیرم ودرصورت فقدان روایت بعنوان ایه متشابه نظری بران نمیدهم موفق باشید
|
|||
|
۲۳:۱۶, ۵/دی/۹۳
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
|
سلام اقای بهابادی .مطالب شمارو خوندم تحقیق وبرسی کردم جواب دوستان و نظراتشون دادن خوندم روی عقل ومنطق نیست جواب دادن اولا قبل از جواب بدنند دوستان برنند تحقیق کنند بعد نظربدنند.اقا بهابادی مطالبی که شما گذاشتید جالب ومنطقی است من ازدوستان عذرخواهی میکنم
|
|||
|
|
۰:۴۱, ۶/دی/۹۳
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
|
بنام خدا
باسلام وتشکر نیازی به عذر خواهی نیست بحث عقلی است وکمی هم دشوار حتما بنده هم اشتباهاتی دارم هدف تکامل داشته های آدمی است تعقل بزرگترین نعمت الهی است ومورد تاکید قران کریم . درهرحال نظر بنده آنگونه نیست که خدای نکرده انبیا واولیا غیر معصوم تلقی شوند هرگز آنچه برای بنده مطرح است سلامت قران کریم وسنت است که توسط رسول اکرم وامامان برای مردم بیادگارمانده وسالم وسلامت است غیر ازاین دیگر نیازی به اصرار برمعصومیت همه جانبه ونا منتها نیست اگر کمی دقت دراین آیه شود میتوان حقیقت رادریافت (انا بشر مثلکم الا یوحی الی) من بشری مثل شما هستم تنها برمن وحی میشود یعنی درامر وحی من معصومم اما جزآن انسانی مانند شمایم موفق باشید |
|||
|
۰:۵۸, ۶/دی/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۶/دی/۹۳ ۰:۵۹ توسط شیدا.)
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
|
سلام
این برداشت شما از آیه هست که پیامبر فقط در دریافت وحی معصوم هستن خواهرم مصباح هم تو پست های قبلیشون توضیح دادن قل انما انا بشر مثلكم... |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| عصمت پایه ها اقسام ودرجات آن | mdroudgar | 0 | 680 |