کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام



ارسال پاسخ  به روز آوری
 
رتبه به موضوع
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
وفات بانوی مهربان حرم است. کوچه های قم غمگین اند. برهمه خوبا
۲۰:۵۶, ۱۰/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #1

وفات بانوی مهربان حرم است. کوچه های قم غمگین اند. برهمه خوبان تسلیت!

فداها ابوها
از راه دور مي آمديم ، خستگي راه بر شانه هايمان سنگيني مي کرد و تنها اميدمان ديدار محبوب قلبهايمان امام کاظم عليه السلام بود.
شبها که اطراق مي کرديم ، چشم در چشم ستاره ها تا طلوع فجر با مولايمان عاشقانه مي گفتيم . از هستي و ظرايف و دقايق آن سئوال مي کرديم و آرزو داشتيم آقا جوابمان را بدهد. چه شبهايي که در خلوت ، با آقا صحبت مي کرديم و مجنون وار در پي اين بوديم که بهترين واژه ها را براي سخن گفتن با آقا بيابيم ...

آه چه شبهايي بود!
وارد مدينه شديم، گفتند: آقا به مسافرت رفته اند. چقدر سخت بود ، وقتي اين حرف را از زبان مردم شنيديم . تمام ناراحتي مان از اين بود که بايد هر چه سريعتر به شهر خود باز مي گشتيم.

ناگزير سؤالهايمان را نوشتيم و از اصحاب امام خواستيم ، هنگام مراجعت آقا جواب سؤالهايمان را مکتوب کند ، تا حداقل به پاسخ سئوالهايمان دست يابيم ، اگر چه از ديدن آن وديعه الهي محروم شده بوديم.

سؤالهايمان را نوشتيم ، جهاز شتران را بستيم و آماده بازگشتن بوديم... که خبر آوردند " حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) " دختر خردسال و آشنا به مرام ولايت امام موسي سؤالهايمان را جواب داده اند!

شگفت زده بوديم وقتي به پاسخ ها نگاه مي کرديم، انواري خدايي که تنها در کلام معصومين مي توان يافت در آن يافتيم .
خوشحال از اينکه به پاسخ خواسته هايمان رسيديم و غمناک از اين که سعادت زيارت مولايمان را نيافتيم . ... خبرآوردند در مسير راه با کاروان امام تلاقي خواهيم کرد و زيارت امام کاظم (علیه السلام) نصيمان مي شود . اشک شوق چشمانمان را فرا گرفته بود و تصوير زيباي امام موسي کاظم (علیه السلام) در چشمهايمان نقش بسته بود ، چقدر دلپذير بود زيارت محبوب قلبها!

وقتي امام فهميدند که حضرت معصومه (سلام الله علیها) جواب سئوالهايمان را مکتوب کرده اند آنها را طلب کردند بعد از مطالعه جواب ها ، لبان نوراني شان آرام و مطمئن سه بار اين کلمات را تکرار کردند:
- فداها ابوها ... فداها ابوها ... فداها ابوها...
پدر به فدايش ... پدر به فدايش ... پدر به فدايش...


[تصویر: w535]
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آوا ، آفتاب ، محمدهادی ، سیمرغ ، 135 ، پارمیس ، مصباح
۲۱:۲۵, ۱۰/بهمن/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/بهمن/۹۳ ۲۲:۱۲ توسط آوا.)
شماره ارسال: #2
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

☆آمد اینگونه ولی هر چه که آمد نرسید
☆عشق همواره به مقصود به مقصد نرسید

☆که اویس قرنی هم به محمد(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نرسید
☆عاقبت حضرت معصومه (سلام الله علیها) به مشهد نرسید...


شهادت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها تسلیت باد...

~…~…~…~…~…~…~…~…~…~…~
√√ زندگانى حضرت معصومه سلام الله عليها√√


** ولادت

پدر بزرگوار حضرت معصومه سلام الله عليها امام هفتم حضرت موسى بن جعفر عليه السلام و مادرش طبق شواهدى جناب نجمه مادر امام رضا عليه السلام است .(1) و بنابراين حضرت با امام هشتم عليه السلام از طرف پدر و مادر يكى هستند.
ولادت حضرت فاطمه معصومه سلام الله عليها در مدينه منوره اول ماه ذى قعده سال 173 هجرى قمرى بوقوع پيوسته است .(2)
چنانچه آقاى نجم الممالك مصباح در استخراج 1347 گفته : ولادت حضرت معصومه سلام الله عليها اول ذى قعده بوده است .(3)


** سفر خراسان

از بزرگان اهل قم نقل شده كه وقتى ماءمون امام رضا عليه السلام را از مدينه به مرو طلب كرد يكسال بعد از آن خواهرش حضرت فاطمه معصومه سلام الله عليها به اشتياق ديدار برادر از مدينه بسوى مرو حركت كرد.(4)
همراهان حضرت معصومه سلام الله عليها
در اين سفر، حضرت معصومه سلام الله عليها با چهار نفر از برادران تنى خود: فضل ، جعفر، هادى و قاسم و بعضى از برادرزاده ها و چند خدمه همراه بود.(5)


**بيمارى حضرت

هنگاميكه آن حضرت به ساوه رسيد مخالفين اهل بيت عليهم السلام با خبر شدند و در صدد آزار آنان برآمده جنگ نمودند تا همه برادرها و برادرزاده هاى حضرت معصومه سلام الله عليها شهيد شدند، كه عده كشته شدگان 23 نفر مرد بودند.
اهالى قم باخبر شده بكمك شتافتند، ولى وقتى رسيدند كه همه مردها شهيد شده بودند. از طرفى حضرت معصومه سلام الله عليها در اثر حزن و اندوه بسيار از مصيبت وارده مريض شد.(6)
در آن زمان مردم ساوه سنى متعصب بودند و نسبت به خاندان علوى كينه مى ورزيدند، لذا حضرت سؤ ال فرمودند: بين ما و قم چقدر فاصله است ؟ عرض كردند: ده فرسخ . فرمود: مرا به قم ببريد زيرا از پدرم شنيدم كه فرمود: ((شهر قم مركز شيعيان ما مى باشد)).(7)
حضرت معصومه سلام الله عليها در 23 ربيع الاول سال 201 هجرى قمرى وارد قم شده و به خواهش موسى بن خزرج بن سعد اشعرى كه از بزرگان قم بود، منزل ايشان را به قدوم خود منور ساختند.


**استقبال از حضرت معصومه سلام الله عليها

طبق اخبار صحيح هنگاميكه خبر ورود حضرت فاطمه معصومه سلام الله عليها به قم رسيد، اشراف قم و پيشاپيش آنها موسى بن خزرج به استقبال آمدند، و هنگام ورود حضرت معصومه سلام الله عليها زمام شترش را موسى بن خزرج گرفته و تا منزلش آنرا بدوش مى كشيد.(8)
عده زيادى سواره و پياده در اطراف محمل دختر پيغمبر براه افتادند، و زنان و مردان قم با قربانى هاى بسيار مقدمش را گرامى داشتند.(9)

** وفات و مراسم دفن

حضرت در منزل موسى بن خزرج هفده روز ماند، تا در دهم ماه ربيع الثانى سال 201 هجرى قمرى در شهر قم وفات يافت .
بنابر اين نقل و با در نظر گرفتن سال تولد حضرت ، مدت عمر شريفش 27 سال و چهار ماه و ده روز بوده است و هنگام شهادت پدر بزرگوارش 8 ساله بوده است .(10)
هنگامى كه حضرت فاطمه معصومه سلام الله عليها وفات نمود او را غسل داده كفن كردند و سپس به قبرستان بابلان حمل شد و بر در سردابى كه برايش كنده شده بود گذارده شد. در اينجا آل سعد اختلاف كردند كه چه كسى حضرتش را به سرداب پائين ببرد، تا بالاخره همه بر خادمى كه پيرمردى صالح بنام قادر بود اتفاق كردند.
هنگاميكه بدنبال او فرستادند دو سوار نقابدار را ديدند كه از جانب ريگزار به سوى آنان مى آيند. وقتى نزديك جنازه رسيدند پياده شده بر جنازه حضرت نماز گذاردند، و سپس وارد سرداب شده و جنازه را پائين برده و در آنجا دفن كردند. آنگاه خارج شدند و بدون اينكه با كسى صحبت كنند سوار شده و رفتند و كسى ندانست آنها كيستند. (11)


پی نوشت:

1-زندگانى حضرت معصومه ، تاليف منصورى : ص 7.
2- وسيلة المعصومية : ص 65، نزهة الابرار فى نسب اولاد الائمه الاطهار.
3- وسيلة المعصومية : ص 65، نزهة الابرار فى نسب اولاد الائمه الاطهار.
4- منتهى الامال : ص 161.
5- زندگانى حضرت معصومه ، تاليف منصورى : ص 13، رياض الانساب و مجمع الاعقاب ، از نسخه هاى خطى كتابخانه سپهسالار تهران .
6- زندگانى حضرت معصومه ، تاليف منصورى : ص 13، رياض الانساب و مجمع الاعقاب .
7- درياى سخن ، تاليف سقازاده تبريزى .
8- عوالم : ج 21 ص 328 ح 1.
9- درياى سخن ، تاليف سقازاده تبريزى .
10- وسيلة المعصوميه : ص 66، البته اين محاسبات طبق نقل تاريخ و آنچه بنظر صحيح تر مى آيد مى باشد، ولى در هر صورت ادعاى دليل قطعى در اين مورد غير منطقى است .
11- عوالم : ج 21 ص 329.
12- منظور از عصمت پاكى حضرتش از گناه مى باشد، نه آن عصمت كه در مورد چهارده معصوم عليهم السلام منظور مى شود و اختصاص به آنها دارد.
13- زندگانى حضرت معصومه ، تاليف منصورى ، ناسخ التواريخ .

برگرفته از:
كتاب : وديعه آل محمد عليهم السلام ، فاطمه معصومه عليها السلام
تألیف : محمد صادق انصارى زنجانى
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آفتاب ، محمدهادی ، سیمرغ ، عمار رهبری ، 135 ، پارمیس ، مصباح
۲۰:۱۱, ۱۱/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #3

وفات حضرت معصومه سلام الله علیها، این قله رفیع نجابت، تسلیت باد.

.... در سال 201 هـ . ق، یک سال پس از سفر تبعیدگونه حضرت رضا(علیه السلام) به شهر مرو(خراسان)، حضرت فاطمه معصومه(سلام الله علیها) پیرو نامه عطوفت آمیز امام رضا(علیه السلام) به همراه عده ای از برادران و یاران برای دیدار برادر و تجدید عهد ولایی خویش، راهی دیار غربت شد.
• در طول راه به شهر ساوه رسید و همراهان و یاران حضرت با مأموران عباسی درگیر شدند و عده ای از همراهان حضرت در این حادثه غم انگیز به شهادت رسیدند.

• حضرت معصومه(سلام الله علیها) درحالی که از حزن و اندوه، بسیار ناتوان شده بودند، با احساس ناامنی در شهر ساوه با تفحص درباره شهر شیعیان راهی «قم» شدند.
• بزرگ خاندان شیعه، «موسی بن خزرج» با شور و شعف فراوان به استقبال حضرت شتافت و ایشان در منزل شخصی «موسی» نزول اجلال فرمودند.
• آن بزرگوار پس از هفده روز بیماری در سال 201 هـ .ق در دهم ربیع الثانی به لقاء حق شتافت.

• مشتاقان و دل سوختگان بعد از وفات ایشان، پیکر شریف آن حضرت را به سوی قبرستان «بابلان» (جایگاه کنونی حرم مطهر حضرت معصومه(سلام الله علیها)) تشییع و تدفین کردند.

برخی از محورهای زیارت نامه حضرت معصومه(سلام الله علیها):
1. اشاره به تأثیر محبت اهل بیت(علیه السلام) و برائت از دشمنان آنان در تقرب انسان به خداوند؛
2. دعا برای فرج قائم آل محمد و ظهور دولت حق ایشان و توفیق حضور در آن؛
3. توجه دادن به اهمیت تسلیم در مقابل خدا و رضایت به مقدرات انسان؛
4. تبیین اهمیت یقین به معارف و باورهای دینی نهفته در قرآن و سنت؛
5. اشاره به مقام شفاعت حضرت معصومه(سلام الله علیها) در درگاه الهی؛
6. بیان والایی شأن و منزلت حضرت معصومه(سلام الله علیها)؛
7. پرداختن اهمیت توجه به آخرت و حشر و نشر با ائمه(علیه السلام)؛
8. درخواست فرجام نیک و عاقبت به خیری از درگاه الهی.
اشارات شماره 119


[تصویر: w448]
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: پارمیس ، مصباح ، آوا
ارسال پاسخ  به روز آوری


[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]
موضوعات مشابه ...
موضوع: نویسنده پاسخ: مشاهده: آخرین ارسال
  اباصلت آبی بزن کوچه ها را قرار است امشب جوادم بیاید .... آفتاب 3 2,121 ۲۰/آذر/۹۴ ۲۰:۴۹
آخرین ارسال: آفتاب
  زخم وفات تو عمار رهبری 0 816 ۱۷/تیر/۹۳ ۱۲:۴۸
آخرین ارسال: عمار رهبری
  بانوی ادب حضرت سکینه مصطفي مازح7610 0 883 ۱۸/دی/۹۲ ۹:۴۷
آخرین ارسال: مصطفي مازح7610

پرش در بین بخشها:


بالا