کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مرجع تقلید شما کیست؟
۱۸:۰۸, ۱۳/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام خدمت اعضای محترم بیداری اندیشه.

امروز در کلاس فقه موضوعی مطرح شد و برآن شدم که پاسخ آن را بیابم.
موضوع از این قرار است که استاد از ما پرسیدند که به نظر شما افراد بر چه اساسی مرجع تقلید خود را انتخاب کرده اند؟
یکی گفت:دسترسی آسان به رساله,دیگری گفت: شهرت,دیگری گفت:همشهری بودن و..

استاد از ما خواستند که بین افراد مختلف این سوال را مطرح کنیم و ببینیم افراد بر چه اساسی مرجع تقلید خود را انتخاب میکنند.
قرار هست تا فردا نتایج را به دست ایشان برسانیم.لطفا اینجانب را همراهی بفرمایید.

حال سوال من از شما این است:

مرجع تقلید شما کسیت؟
چرا ایشان را به عنوان مرجع تقلید خود انتخاب کرده اید؟
لطفا درمورد علت انتخابتان کمی توضیح دهید.
با تشکر.

نفر اول خودم شروع میکنم:
آقای خامنه ای
چون ایشان را بیشتر از دیگر مراجع میشناختم(شهرت نزد من) و در منزل به راحتی به رساله ایشان دسترسی داشتم.از اطرافیانم نیز پرس و جو کردم و ایشان را به من پیشنهاد کردند.

ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آوا ، رکن الهدی ، یاســین ، شیدا ، انتصـار ، عبدالرحمن ، مجتبی110 ، میم.حسین.الف ، السا ، سیمرغ ، حسن.س. ، مصباح ، rezamohammadi ، آفتاب ، azade ، حسن عزتي ، شهیدطیبه واعظی ، mohamad ، Ali#59 ، افشین ، Hadiss313 ، Hadith

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۳:۱۰, ۱۳/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #11
آواتار
سلام.

اگه آیت الله بهجت یا آیت الله یثربی در قید حیات بودن حتما یکی از این دو بزرگوار.....مخصوصا آیت الله بهجت.
ایشون وقتی نماز میخوندن انگار یه چیزی رو درک میکردن که بقیه نمیتونن درک کنن.نمیدونم فبلمهاش رو دیدید یا نه.

فعلا آیت الله جوادی آملی.

ولی خداییش از هر کی بپرسی یه نفرو به عنوان مرجع دینیش معرفی میکنه ولی کمتر کسی هست که واقعا رجوع کنه به مرجع تقلیدش .فقط در ظاهر همه مرجع تقلید دارن....
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شیدا ، علی املشی ، parisan ، آفتاب ، حسن عزتي ، Havbb 110 ، شهیدطیبه واعظی ، افشین
۰:۱۳, ۱۴/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #12
آواتار
سلام
آیت الله سیستانی
بنا بر وظیفه بر تحقیق که همه مراجع تحقیق رو لازم می دونند تحقیق کردم و دریافتم اکثر علمای مشهد ایشون رو اعلم می دونند ، چه علمای انقلابی و چه غیر انقلابی.
البته باید بگم در هر حوزه ای یک مرجه وجود داره
درک و تجربه آیت الله سیستانی رو در مسائل دینی مشهود دیدم ، و در مسائل سیاسی مقام معظم رهبری.هرچند اگر در عراق بودم اوضاع متفاوت می بود.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: parisan ، آفتاب ، السا ، شیدا ، رکن الهدی ، حسن عزتي ، شهیدطیبه واعظی ، افشین
۲۰:۳۱, ۲۵/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #13
آواتار
به نام خدا

بنده در زمان انتخاب مرجع ،سوالاتی در مورد مرجع اعلم از چند نفر پرسیدم و پس از مشورت با چند معتمد به این نتیجه رسیدم که بهترین انتخابم می تونه امام خامنه ای باشه و ایشون رو انتخاب کردم.

و الحمدلله الان پس از گذشت سالها، میبینم ک بهترین انتخاب رو انجام دادم

امضای حسن عزتي
اگر چه خرمن عمرم غم تو داد به باد
به خاک پای عزیزت که عـهـد نشکستم

چگونه سر ز خجالت برآورم بر دوست
که خدمتی به سزا برنیامد از دستم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجتبی110 ، شیدا ، شهیدطیبه واعظی ، parisan ، رکن الهدی ، السا ، افشین
۲۱:۲۵, ۲۵/بهمن/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/بهمن/۹۳ ۲۱:۲۷ توسط Havbb 110.)
شماره ارسال: #14

(۱۳/بهمن/۹۳ ۲۰:۲۷)مجتبی110 نوشته است:  یک بنده خدایی از آشنا ها مقلد آقای خامنه ای بود ازش پرسیدم اعلم مراجع چه کسی هست! گفت بعد از امام، از حضرت آقا عالم تر نداریم!

دلایل جالی داشت که از اسفار اربعه و سفر چهار و نهایی اسفار، استدلال می کرد! یعنی سفر فی الخلق بالحق : سفر با حق در میان خلق!

زیرکی و بینش در مسائل روز در کنار خصوصیت عرفانی امام (و رهبر انقلاب) رو به عنوان استدلال برای این مطرح می کرد!

تو سایت ملاصدرا در این مورد چنین نوشته:

در هرحال من خودم خیلی تو حکمت متعالیه و اسفار اربعه و .. سر رشته ندارم! زیاد نمی فهمم اما دلایل جالبی بود که اگر کسی اینجا مسلط تر هست بیاد توضیح بده ما هم استفاده کنیم!!

البته خودم مرجع تقلیدم رو پیرو خانوادم که همه مقلد آقای خامنه ای بودند، من هم ایشون رو به عنوان مرجع انتخاب کردم!

بسم الله الرحمن الرحیم

این چه استدلالی بود؟ ایشون فقط سفر چهارم رو توضیح دادن و نگفتن چه ربطی به اعلم بودن داره؟!

پ.ن : مرجع بنده آیت الله حسینی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: افشین
۱۸:۴۴, ۲۷/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #15
آواتار
باتشکر از دوستانی که در این بحث اینجانب را یاری کردند.

اما نتیجه که خیلی وقت هست میخوام بنویسم.

درباره انتخاب مرجع تقلید راه هایی هست که هم مورد اعتماد هست و هم بنیادی و قابل اتکا.

به این راه ها اشاره میکنم:

در توضیح المسائل امام خمینی (رحمة الله علیه) آمده:

مجتهد و اعلم را از سه راه می‏توان شناخت:

اول: آنکه خود انسان یقین کند، مثل آنکه از اهل علم باشد و بتواند مجتهد و اعلم را بشناسد.

دوم: آنکه دو نفر عالم عادل که می‏توانند مجتهد و اعلم را تشخیص دهند مجتهد بودن یا اعلم بودن کسی را تصدیق کنند، به شرط آنکه دو نفر عالم عادل دیگر با گفته آنان مخالفت ننمایند.

سوم: آنکه عده‏ ای از اهل علم که می‏توانند مجتهد و اعلم را تشخیص دهند و از گفته آنان اطمینان پیدا می‏شود، مجتهد بودن و یا اعلم بودن کسی را تصدیق کنند.

به نظر میرسد که این سه راه قابل اطمینان تر از راه های دیگر باشد و میتوان به ان استناد کرد.در واقع راه اصلی همین هست.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حسن عزتي ، رکن الهدی ، شیدا ، یاســین ، السا ، شهیدطیبه واعظی ، افشین
۲۱:۱۲, ۲۷/بهمن/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/بهمن/۹۳ ۲۱:۱۲ توسط آیات.)
شماره ارسال: #16
آواتار
به نام خدا

باسلام

من بین انتخاب آیت الله مکارم ورهبری عزیز مانده بودم در نهایت رهبری رو انتخاب نمودم چون در مسائلی ویژه آسانگیر تر هستند وهم اینکه اجازه عدول در مسائل را می دهند...
البته قبل از این مقلد آیت الله فاضل بودم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حسن عزتي ، افشین ، parisan
۲۳:۰۳, ۲۷/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #17
آواتار
میگن اگه دو فرد عادل مجتهدی رو تایید کنند،اون فرد مرجع تقلید مناسبی برای شماست.
نه دو مورد،بلکه چندین و چند مورد دیدم که افراد مطمئنی مقام معظم رهبری رو به عنوان اعلم معرفی کردند.

برای عموم مردم،میشه آیت الله بهجت (رحمة الله علیه) و علامه حسن زاده رو نام برد.
البته آیت الله سیستانی رو هم به شخصه خیلی قبول دارم،اما بعد از رهبر.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رکن الهدی ، افشین ، دل خسته ، parisan
۱۰:۳۹, ۲۸/بهمن/۹۳
شماره ارسال: #18
آواتار
سلام
من مقلد امام خامنه ای هستم.دلیلشم اینه که ایشون رو بیشتر شناختم و اون صبر و شکیبایی و علمشون در مقابله با مشکلات و تاکتیکهای دشمن منو مجذوب خودش کرد.البته قبل از ایشون بنده مقلد آیت الله لنکرانی بودم که علت انتخابم مادرم بود و زیاد تحقیق نکردم.بعد از درگذشت ایشون مقلد آیت الله بهجت شدم که حالات عرفانی ایشون در نماز و مطالبی که ازشون شنیده بودم دلیل انتخابم بود،هرچند به قول خانم کوروش بزرگ بنده فقط اسمآ مقلد ایشون بودم متأسفانه!آیت الله بهجت که دار فانی رو وداع گفتن امام خامنه ای رو انتخاب کردم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حسن عزتي ، رکن الهدی ، آوا ، شیدا ، parisan
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:

[-]