کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 4.67 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
برند یا تولید داخلی؟؟!!
۱۷:۳۳, ۲۴/اسفند/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/اسفند/۹۳ ۱۸:۲۵ توسط مصباح.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

[تصویر: made_in_iran.jpg]

رهبر معظم انقلاب در چند نوبت مختلف طی سالیان اخیر به موضوع تقویت اقتصاد داخل و خرید کالای ایرانی تاکید داشته اند.
در حقیقت همانگونه که سبک زندگی ما باید تغییر کند، سبک خرید ما نیز نیازمند تغییر و تجدید نظر است.

در همین رابطه حجت‌الاسلام والمسلمین فلاح‌زاده عضو دفتر استفتائات رهبر معظم انقلاب و رئیس مرکز موضوع‌شناسی احکام فقهی به مهمترین سؤال مطابق با فتاوای مقام معظم رهبری در این خصوص پاسخ داده اند:

سؤال:
  • آیا سخنان حضرت آقا درباره‌ خرید کالای داخلی به معنای فتوای حرمت خرید جنس خارجی در صورت وجود مشابه داخلی است؟
  • یا اینکه صرفاً یک توصیه است؟
  • یا اینکه حکم حکومتی است؟
  • در هر صورت چه نسبتی با نظرات دیگر مراجع تقلید دارد؟

پاسخ:

اگرچه اینجا نمی توانیم بگوییم که این فتوای شرعی است و اگر کسی یک مورد کالای خارجی خریده و بخواهد استفاده کند، او مرتکب کار حرام و گناه شده است، اما از طرف دیگر هم نمی توانیم این سخنان را یک توصیه‌ ساده تلقی کنیم.
ایشان در بیاناتشان تعبیر «باید» داشتند اما «باید» به معنای حرمت فقهی نیست.

ولی به هر حال همه‌ کسانی که نظر حضرت آقا برایشان محترم است یا به کشورشان و تقویت اقتصاد کشورشان علاقه دارند، به دنبال پیشرفت کشورشان هستند، به این توصیه گوش دهند.

فرقی هم نمی کند که این افراد مقلد مراجع دیگر باشند یا مقلد حضرت آقا.

به هر حال مجتهد جامع‌الشرایطی که رهبری جامعه را بر عهده دارند و بر قله‌ اداره‌ کشور قرار دارند و از مسائل کشور به خوبی آگاه هستند، یک توصیه ای به مردم می کنند و مردم اگر پیشرفت کشورشان را می خواهند باید به این توصیه گوش دهند.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

هرچند نمی شود از بیان حضرت اقا حرمت خرید کالای غیر ایرانی را برداشت نمود ولی بنابر نظر حجت السلام فلاح زاده اگر قصدمان از خرید کالای ایرانی این باشد که نظر حضرت آقا، مراجع معظم تقلید و دین این است، یا به هر حال این کار ما موجب تقویت مسلمانان و اقتصاد مملکت اسلامی شود تا بتوانیم در مقابله با دشمن و تحریم دشمن روی پاهای خودمان بایستیم و استقلال خود را حفظ کنیم، قطعاً این کار ما ثواب دارد.

البته نه باید از این طرف بام افتاد نه از آن طرف!
یعنی نه اینطور باشد که چشم و گوش بسته هر کالای بنجلی را به اسم ثواب بردن بخریم و نه اینکه برای خرید هر کالای خارجی یک توجیه دست و پا کنیم و بگوییم این کالا که مشابه ایرانی اش نیست، این یکی ایرانی اش کمیاب است، این یکی فلان است و...!

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

در رابطه با این موضوع به این خاطره توجه کنید :

مقام معظم رهبری در دیدار با کارگزاران حج نیز به موضوع جالبی اشاره نموده اند:

«بعضى‌ها به عنوان چيز متبرك، از آنجا [مکه] سوغاتى مى‌آورند؛ تبركى ندارد.
اين جانمازهايى كه در سنندج و كردستانِ خودمان مي بافند، به مراتب از جانمازهايى كه از آنجا مى آورند، بهتر است.

برادرِ خودتان را تقويت كنيد، ساخت دست او را كه هم زيباتر است، هم بهتر است، بخريد و اين را به عنوان سوغاتى بدهيد. اين را آنجا ببريد و به افرادى كه دوست داريد، سوغاتى بدهيد. همه اجناس خودمان همين طور است؛

حالا من جانماز را مثال زدم كه مقدس‌ترين است. اينها را رعايت كنيد.»

یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mohammadhadi ، سید ابراهیم ، سدرة المنتهی ، انتصـار ، mohamad ، سیمرغ ، soora ، sagheb ، رکن الهدی ، حضرت عشق ، افشین ، بیداری12 ، عقیق ، عبدالرحمن ، دل خسته ، azade ، Wakeup ، شیدا ، Ramin_Ghn ، Tolou ، آفتاب ، ترنم ، عبدالرحیم ، مجید املشی ، سرباز17 ، amrtat71 ، السا

آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۴:۵۶, ۲۷/اسفند/۹۳
شماره ارسال: #21
آواتار
به نام خدا

سلام

چند وقت پیش به طور اتفاقی با محصول ایرانی آشنا شدم به نام ، پوشاک Salian (سالیان)

من تو انتخاب لباس حساس هستم ، شایدم مشکل پسندم ( ی پالتو رو حدودا کمتر از دو سال طول کشید تا پیدا کنم و خوشم بیاد ازشAngel)

فقط متاسفانه شعبه های کمی داره فعلا ، اگه اشتباه نکنم 7 شعبه تو کشور داره!

لباس های با کیفیت خوبی هست ، از شلوار کتان اون هم راضیم.
اگه هم با قیمت مناسب تری می خواهید خرید کنید ، زمانی که حراج می کنند خیلی خوبه ، مثلا حراج زمستانه و تابستونش
خیلی محصولات ایرانی خوب و با کیفیتی تو کشور فعال هستند و ما باید ازشون حمایت کنیم تا جوون های این مرز و بوم مشغول کار بشن ، صنعت و اقتصاد کشورمون پیشرفت های بیشتری کنه.

اینم معرفی شعبه هاش
http://salian.ir
دوستان اگه اطلاعات بیشتری از این محصول یا محصولات دیگه دارن بیان کنند.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آفتاب ، ترنم ، رکن الهدی ، Mitsonary ، Tolou ، Wakeup ، حسن عزتي ، شیدا
۱۹:۴۲, ۲۷/اسفند/۹۳
شماره ارسال: #22
آواتار
(۲۷/اسفند/۹۳ ۱۴:۵۶)Night_World نوشته است:  به نام خدا

سلام

چند وقت پیش به طور اتفاقی با محصول ایرانی آشنا شدم به نام ، پوشاک Salian (سالیان)

من تو انتخاب لباس حساس هستم ، شایدم مشکل پسندم ( ی پالتو رو حدودا کمتر از دو سال طول کشید تا پیدا کنم و خوشم بیاد ازشAngel)

فقط متاسفانه شعبه های کمی داره فعلا ، اگه اشتباه نکنم 7 شعبه تو کشور داره!

لباس های با کیفیت خوبی هست ، از شلوار کتان اون هم راضیم.
اگه هم با قیمت مناسب تری می خواهید خرید کنید ، زمانی که حراج می کنند خیلی خوبه ، مثلا حراج زمستانه و تابستونش
خیلی محصولات ایرانی خوب و با کیفیتی تو کشور فعال هستند و ما باید ازشون حمایت کنیم تا جوون های این مرز و بوم مشغول کار بشن ، صنعت و اقتصاد کشورمون پیشرفت های بیشتری کنه.

اینم معرفی شعبه هاش
http://salian.ir
دوستان اگه اطلاعات بیشتری از این محصول یا محصولات دیگه دارن بیان کنند.
اینو گفتید یه چیزی یادم اومد
یه کاپشن خریدم تولید شرکت زاگرس پوش! فک کنم سال 88 خریدمش...خیلی خوب کار کرد بعدش دیگه یه کاپشن D&G خریدم ولی اینو هنوز دارمش سالم و صحیح Big Grinفقط برای تا سر کوچه رفتن یا تو حیاط رفتن میپوشمش...
D&G (به قول فروشنده اصل ایتالیا) الان یکم کنار یقه اش رفته! اما این زاگرس بعد گذشت 5 سال هنوز سالمهBig Grin نمیدونم جنسش چیه!! با این کاپشن ما دو جفت لاستیک برا ماشین عوض کردیم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آفتاب ، دل خسته ، Tolou ، Wakeup ، حسن عزتي ، شیدا
۰:۴۶, ۲۸/اسفند/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/اسفند/۹۳ ۰:۵۱ توسط مجید املشی.)
شماره ارسال: #23
آواتار
برخی از بزرگواران اشاره داشتن به این موضوع که وقتی کالایی و یا محصولات ایرانی با کیفیت باشه یا حداقل قابل رقابت باشه، طبیعتا ترجیح میدن از محصولات داخلی استفاده کنن تا نمونه ی خارجی.
در مورد کالاهای بی کیفیت داخلی که بحثی نیست؛ اما حداقل با خودمون یه عهدی ببندیم که وقتی کالا و محصولات داخلی با کیفیت تر هست از نمونه های خارجی استفاده نکنیم.
کمک به رونق مصرف محصولات ایرانی کمک به خانواده های خودمون برای فراهم آوردن بستر اقتصادی مناسب هست.

قبلا در ارسالی مفصلا در مورد کیفیت چای ایرانی صحبت کرده بودم.
دیدیم که با وجود کیفیت برتر چای املش اکثر مردم در کشور چای خارجی مصرف می کنن!
خدا از اون هایی که با واردات بی رویه زحمات مردم رو هدر میدن نگذره
http://forum.bidari-andishe.ir/thread-30...#pid249449
(۱۹/بهمن/۹۲ ۲۰:۲۰)مجید املشی نوشته است:  یکی از پرمصرف ترین چیزهایی که در هر خونه استفاده میشه و به عنوان نوشیدنی ایرانیه چایه.

اصلا برام مسئله شده که چرا وقتی چای به این خوبی یعنی چای گیلان هست مردم ترجیح میدن چای خارجی استفاده کنن. اون هم با این همه رنگ و طعم دهنده های مصنوعی که فوق العاده مضرم هست.
البته دلایل زیادی وجود داره. یکیش حرکت مردم به سوی مدرن شدن هست. یکی از شاخصه های مدرن شدن نداشتن زمانه. نداشتن وقت کافی برای هرچیزی از جمله برای خوراک. لذا سبک غذایی در زندگی مدرن غذاهای فست فودی هستن؛ که نیازی به گفتن نداره که چقدر هم مضرن.
حتی وقتی چای گیلان میخوری احساس می کنی دهان طعم خوبی به خودش گرفته. برعکس این چای های خارجی که طعم دها رو خراب می کنه.
تا تفاوت رو امتحان نکنید درک نمی کنید
ذائقه ی مردم در طول زمان تغییراتی کرده. طعم های مصنوعی جای طعم ها مزه های طبیعی و عالی رو گرفته. محیط مدرن، خانواده رو تحت فشار میزاره تا بالاجبار از محصولات مصنوعی استفاده کنن. اهمیت غذایی که می خوریم و نوشیدنیی که مینوشیم قابل وصف نیست.

املش یک سوم چای کشور رو تولید می کنه. باور کنید الان ده ساله اقتصاد شهرمون فلج شده.به تصاویر زیر نگاه کنید. اینها هم مثل پدرمادرهای خودمون هستن که دارن تلاش می کنن.
خدا از اون هایی که با واردات بی رویه این زحمات رو هدر میدن نگذره

[تصویر: Chai5.jpg]

[تصویر: Cahi4.jpg][تصویر: Chai1.jpg][تصویر: Chai3.jpg][تصویر: Chai2.jpg]
نکته ی جالبش اینجاست که ما میگیم که خب اگه کیفیت اون چایی ها بهتره اصلا بحثی نبود. امااااااااا اینطور نیست. کیفیت چای گیلان از هر نظر بهتر هست. وقتی جنسی در داخل داریم که بهترین کیفیت رو داره دیگه واقعا استفاده از جنسی خارجی نامردیه

امضای مجید املشی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دل خسته ، Tolou ، شیدا ، mohammadhadi ، رکن الهدی ، Eve ، مصباح ، حسن عزتي
۲۲:۱۹, ۲۹/اسفند/۹۳
شماره ارسال: #24
آواتار
منم سعی میکنم تا جای ممکن ایرانی بخرم.تولید داخلی که هم کیفیت داشته باشه هم ارزش.
از ملزومات خونه میتونم به خیلی چیزا اشاره کنم.پودر لباسشویی و نرم کننده سافتلن.خمیردندون مردیت.شامپو فیروز و کلی چیزای دیگه.
از لوازم خونه که تو جهیزیه ام هستش، لوازم برقی پارس خزر با کیفیت فوق عالی.لوازم الکتریکی ایرانی.
و البته پوشاک از جمله البسکو، دنیس تریکو، سالیان و لباس های کودک آشور و غنچه و رولان و.......
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Tolou ، رکن الهدی ، دل خسته ، مجید املشی ، مصباح ، حسن عزتي ، شیدا
۱۱:۱۳, ۱۱/فروردین/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/فروردین/۹۴ ۱۱:۱۴ توسط Wakeup.)
شماره ارسال: #25
آواتار
آره ، واقعا این ما هستیم که مسئولیم ،
من خودم حقیقتش هر از گاهی میام دوباره توی این تایپیک تا تصمیمم برای استفاده از تولیدات ملی محکم تر بشه..

ما یه سری اوقات میگیم جنس ایرانی بی کیفیت هست و ازجنس خارجی گران قیمت ولی باکیفیت استفاده میکنیم
وقت هایی هم که مثل قضیه چایی و.. جنس ایرانی اون کالای باکیفیت و گران قیمت هست ، به بهانه قیمت از جنس چینی بی کیفیت استفاده میکنیم
ای کاش اقلا یبار تکلیف خودمون رو با خودمون مشخص کنیم ، چون با ین کار هامون فقط داریم بازار تولید اشک ملی رو داغ تر میکنیم

[تصویر: _تولید_اشک_ملی_copy.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Tolou ، دل خسته ، مصباح ، مجید املشی ، رکن الهدی ، حسن عزتي ، شیدا
۱۴:۱۵, ۱۹/فروردین/۹۴
شماره ارسال: #26
آواتار
به نام خدا

سلام

به نظر بنده کلیپ جالب و خوبیه در رابطه با عزمی راسخ داشتن در مسیر خرید کالای ایرانی . . .

کلیپ کوتاه به خاطر تو . .

یاعلی (علیه السلام) مدداست.

امضای حسن عزتي
اگر چه خرمن عمرم غم تو داد به باد
به خاک پای عزیزت که عـهـد نشکستم

چگونه سر ز خجالت برآورم بر دوست
که خدمتی به سزا برنیامد از دستم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شیدا ، Tolou ، سیمرغ
۱۷:۴۰, ۲۸/فروردین/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/فروردین/۹۴ ۱۷:۴۱ توسط مصباح.)
شماره ارسال: #27
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

دو سوال از مجموعه سوال های دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری :

سؤال ۱:
اینجانب در مغازه‌ام کالای تولید ایران را که برند خارجی دارد می فروشم. آیا این کار جایز است؟

پاسخ کوتاه:
به اشتباه انداختن مردم نوعی دروغ عملی و حرام است.

سؤال ۲:

این عرف بازار است و همه می دانند پس چرا می گویید اشکال دارد!؟

پاسخ:

اولاً اینگونه نیست که همه بدانند؛

ثانیاً اگر همه می دانند، دیگر این کار چه فایده‌ای دارد!؟ پس معلوم می شود که بسیاری یا حداقل برخی نمی دانند و به اشتباه می افتند.
دروغ که حتماً نباید از زبان صادر شود!

اگر کسی چیزی را بنویسد، یا برندی بزند یا کاری انجام دهد که حکایت از مطلب غیر واقعی کند و طرف مقابل به اشتباه بیفتد، کذب است.

بنابراین اگر کالای داخلی را برند خارجی بزنند و افراد به اشتباه بیفتند و تصور کنند این کالا خارجی است، این کار حرام است.

یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سیمرغ ، شیدا ، آفتاب
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]