|
بنایی عجیب! در مکان و با نام و کاربردی که باور کردنش سخت است
|
|
۰:۳۷, ۲۹/اسفند/۹۳
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
فکر می کنید این بنا در کجا قرار دارد؟
لندن؟ پاریس؟ ایتالیا؟ آمریکا؟ ![]() ![]() فکر می کنید این بنا چه کاربردی دارد؟ سینما؟ موزه؟ فروشگاه؟ ![]() فکر می کنید این ساختمان به نام کیست؟ آبراهام لینکلن؟ فردریش نیچه؟ ریچارد داوکینز؟ ![]() ![]() با عرض معذرت: این بنا به نام مقدس حضرت صاحب الزمان و به عنوان مسجد و در قلب کشور مسلمان ایران! مسجد ولی عصر- چهار راه ولی عصر(خیابان ولی عصر) - تهران ![]() ![]() مَا كَانَ لِلْمُشْرِكِينَ أَن يَعْمُرُواْ مَسَاجِدَ الله شَاهِدِينَ عَلَى أَنفُسِهِمْ بِالْكُفْرِ أُوْلَئِكَ حَبِطَتْ أَعْمَالُهُمْ وَفِي النَّارِ هُمْ خَالِدُونَ مشركان را نسزد كه مسجدهاى خداى را آباد كنند در حالى كه بر كفر خويش گواهند آنانند كه كارهايشان تباه است و در آتش دوزخ جاودانه باشند. إِنَّمَا يَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللّهِ مَنْ آمَنَ بِاللّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ وَأَقَامَ الصَّلاَةَ وَآتَى الزَّكَاةَ وَلَمْ يَخْشَ إِلاَّ اللّهَ فَعَسَى أُوْلَـئِكَ أَن يَكُونُواْ مِنَ الْمُهْتَدِينَ مسجدهای خدا را کسانی عمارت می کنند که به خدا و روز قيامت ايمان آورده ، اند و نماز می گزارند و زکات می دهند و جز از خدا نمی ترسند اميد است که اينان از هدايت يافتگان باشند درباره این بنا: http://www.mashreghnews.ir/fa/news/39797...نان-تصاویر |
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۴:۰۶, ۲/فروردین/۹۴
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
|
سادگی رو تعریف کردم اول پستم.
اما دلیل ساده نبودن این مسجد پایبندی به معماری دشمنان اسلام هست و همین طور تضاد اون با فرهنگ کشورهای اسلامی. این امر در لباس شهرت هم مطرح هست. درسته گنبد و گلدسته ساده نیستند ، اما بالاخره از طرف مردم به عنوان نماد مسجد پذیرفته شدند و گردشگر جذب می کنند ، اما این معماری چی؟ معماری کاملا غربی که تنها سودش تفاوتش هست که خودش معضل هست. لذا من با ساده سازی مساجد مخالف نیستم ، اما ساده سازه به روش اسلامی ، نه پیچیده سازی به روش ضد اسلامی. |
|||
|
|
۲۳:۵۵, ۲/فروردین/۹۴
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
(۲/فروردین/۹۴ ۱۳:۱۹)دیدگاه نوین نوشته است: اتفاقا این مسجد یکی از سنت های قدیمی رو زنده کرده . در قدیم مردم ما برای دیدن هنر معماری به موزه نمیرفتند همین که به بازار و مسجد شهرشون میرفتند میتونستند اوج هنر معماری ، معماران کشورشون رو ببینند .سلام فکر کنم برای شما سوء تفاهم پیش آمده. این معماری کنونی مساجد بی دلیل و علت نیست. قدیمی ترین مساجد در سراسر منطقه تقریبا با همین معماری ساخته شدن همانطوری که معابد! هرمی شکل با قدمت 2-3 هزار ساله تقریبا شبیه هستند. در حالیکه منطقا سازندگان آنها مثلا در مصر و آمریکای جنوبی به هم دسترسی نداشتن! پس از گذشت 3 هزار سال و در عصر مدرنیته، همچنان هرم سازی خام ادامه داره. گلدسته سازی هرمی (آبلیسک) ادامه داره. الان دیگه میشه برج و داخلش ساکن میشن پس این معماری باستانی ما و آنها، دارای ابعاد گوناگون است که حتی قسمتهایی از آن برای ما ناشناخته است و حداقل به نظر می رسد دشمن ما بهتر از ما این مطالب را می داند. چند نکته در مورد این نوع معماری مسجد لازمه که ذکر بشه: 1- مسجد باید قابل شناسایی باشه. شما از چند کیلومتری مساجد رو می تونی شناسایی کنی. حتی حسینیه های دائمی هم که گنبد و گلدسته ندارن و یک ساختمان ساده هستن، طوری با کاشی به اسماء الحسنی متبرک شدن که از فاصله چند صد متری قابل شناسایی هستن. حالا این معماری کجاش مسجد و حسنیه رو در ذهن مردم تداعی میکنه؟ عرض کردم که چند بار من از جلوی این ساختمون رد شدم. 1% هم در ذهن من تداعی نکرد که مسجدی در این منطقه احداث شده!!! مسجدی برای دیده نشدن؟! 2- مسجد باید ساده باشه. با همین معماری فعلی مساجد هم در بعضی موارد زیاده روی میشه. این سادگی هم تعریفش رو هنر و معماری مشخص نمیکنه. تعریفش رو مردم مشخص میکنن. یعنی در عرف به مساجد معمولی درون شهرها کسی نمیگه مجلل و دارای معماری خاص! با همین معماری باید اولویت ویژه ای برای راحتی نمازگزار فراهم کرد. درب ورودی بزرگ و وضوخانه در مسیر و ورودی به داخل مسجد سر راست.... اینا برای مسجد باید اولویت باشه. نه ساخت مسجد چند طبقه با معماری پیچیده 3- نه تنها مسجد بلکه برای هر بنایی باید از معماری متناسب و معنادار استفاده کرد. در ساده ترین شکل آن بحث استفاده از سقفهای شیروانی در مناطق دارای بارندگی زیاد. در اکثر نقاط دنیا این مرسوم است. در زمینه معماری اسلامی هم تحلیلها زیاد است. قسمتی در همین تالار توسط دوستان گفته شده: مقایسه معماری اسلامی و ماسونی + تحلیل گنبد مقاله جامع گروه بیداری اندپشه پیرامون هنر و معماری اسلامی (۱/فروردین/۹۴ ۱۷:۳۹)Mitsonary نوشته است: مسجد ضرار!مطمئنا همانطوری که ایشان وقتی میاد، مردم فکر میکنن دین جدیدی آوردن، مساجدی هم که خلاف اسلام باشن، تخریب میکنن. حالا این مصداقش هست یا نیست دیگه فعلا حاکم شرع باید تشخیص بده |
|||
|
|
۰:۴۷, ۳/فروردین/۹۴
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
نقل قول:مسجد باید قابل شناسایی باشه. شما از چند کیلومتری مساجد رو می تونی شناسایی کنی. حتی حسینیه های دائمی هم که گنبد و گلدسته ندارن و یک ساختمان ساده هستن، طوری با کاشی به اسماء الحسنی متبرک شدن که از فاصله چند صد متری قابل شناسایی هستن. باور می کنید من هر روز از کنار این مسجد رد می شدم ولی نمی دونستم مسجده؟! دو روزه با خوندن این تاپیک فهمیدم اینجا مسجده...
|
|||
|
|
۱۱:۲۹, ۳/فروردین/۹۴
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
|
دوستان فقط که بحث سادگی نیست!
خودتون گفتید معمار های اسلامی از همون اول گنبد و گلدسته رو برای همچین چیزی در نظر گرفتن و خیلی ساده از کنار این جمله رد شدید! اتفافا نه ! باید توجه کرد که قطعا انتخاب اون مدل معماری از همون اول ، دلیلی داشته المان های موجود توی یک مسجد واقعی ، همشون نماد هستن.حالا شاید ما متوجه منظور اون نماد نشیم و نتونیم به زبان بیاریمشون ، اما قطعا هممون با دیدن یک مسجد (منظورم با همون معماری همشیگیه) ، همیشه یک حس خاصی پیدا میکنیم . یه آرامش ، یا... اسم خاصی برای به ذهنم نمیاد اما این بنا چی؟ یه معماری غربی که ترکیب های سیاه و سفیدش همش باعث یاس و نا امیدی و افسردگیه! غیر از اینه؟ ظاهر و نمای کلی مسجد به یک نقطه به سمت بالا اشاره میکنه ، اما این بنا چی؟ همش گرده ، همه چیش همه چیشو خنثی میکنه! من کلا با این معماری های غربی مخالفم . البته هنره ، و در دید اول خیلی قشنگ میشن معمولا. اما من تاحالا هیچ معماری سبک جدیدی ندیدم که از لحاظ حسی که انتقال میدن ، به گرد پای معماری های قدیمی برسن اصن هم اینا رو هم کنار بذاریم ، فقط ترکیب رنگی مساجد و معماری اسلامی و به اصطلاح قدیمی ما ، باهامون حرف میزنه! اما این نکته رو هم باید بگم.هنر هیچوقت قدیمی نمیشه! چون مثل فیزیک و شیمی نیست که بخواد هر روز پیشرفت کنه! چیزیه که از ازل بوده، در درون هر شخص ، درون هر نوزادی که متولد میشه یک هنر هیچوقت قدیمی نمیشه ، همونطور که طبیعت قدیمی نمیشه ، خورشید قدیمی نمیشه.ما هچیوقت نمیگیم این خورشید n ساله ی ما دیگه قدیمی شده و باید مدرنش کنیم! |
|||
|
|
۲۰:۵۳, ۳/فروردین/۹۴
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
|
خیلی ها با شنیدن نام عسل به یاد شیرینی میفتند
بحث روی معماری مساجد قسمتیش به حالات روحانی که از دیدن این اجسام به انسان دست میده مربوط میشه فلسفه معماری گنبد از حالت کثرت به وحدت اتخاذ شده یا حالت گبند و گلدسته ( همون حالت دست به دعا ) و خیلی موارد دیگه به نظر من مسجد تنها یک نام نیست بلکه به سیستمی گفته میشه که حالت روحانی را در فرد ایجاد می کنه این سیستم متشکل میشه از 1- معماری مسجد 2-نوع فرش 3-نوع نورپردازی 4-پرسنل مسجد . . . حالا بیایم یه اتاق تو یه اداره یا ترمینال فرش کنیم بگیم مسجد ! یا اصلا یه ساختمون مجلل بسازیم مثه بنای تاپیک اول بگیم مسجد به آب قند ، نمیگن عسل ، به آب و شکلات نمیگن عسل . . . |
|||
|
|
۲۰:۵۳, ۳/فروردین/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۳/فروردین/۹۴ ۲۱:۰۳ توسط دل خسته.)
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
|
سلام
ممنون از نظراتتون ، لیکن گنبد از ساختمون آتشکده های ساسانی الگو برداری شده ![]() مناره هم که از اسمش مشخصه ، مکان روشن نگاه داشتن آتش بوده. ![]() ![]() من قبول دارم معماری اسلامی کاملا اسلامی نیست ، اما هرچی باشه الآن شده معماری اسلامی و اگر قراره براش جایگزینی پیدا کنیم باید از اون یک درجه بالاتر باشه ، نه یک معماری کاملا غربی سکولار! در ضمن مسجد اسلامی همون مساجد اولیه هستند به دور از فخرفروشی خلفا که شامل یک چهاردیواری بوده ، یک سقف حصیری ساده و .... ، بدون هیچ کاشیکاری و نقاشی و گچبری و .. در داخل ، حتی محراب این شکلی هم نداشته تا اونجایی که خاطرم هست. توی مسجد نباید فرش رنگی و منقش باشه ، نباید نقشی باشه ، نباید آینه ای باشه ، مسجد اسلامی باید تهی از چیزهایی باشه که انسان رو از یاد خدا دور می کنه. میشه ظاهر مسجد رو زیبا ساخت ، لیکن نباید داخل اون ، مخصوصا رو به قبله رو منقش و ... کرد. البته به نظر شاید بوی خاک خیس و .... که از خشت بلند میشده احساس معنویت ایجاد می کرده.همین طور عطر های طبیعی.منتهی باید هر چیزی که ممکنه نمازگزار رو از یاد خدا غافل کنه از دیدرسش دور کنیم. |
|||
|
|
۱:۱۷, ۷/فروردین/۹۴
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
|
به نظر من شما اشتباه میکنید خب چه اشکالی داره بنایی که صدالبته خیلی زحمتها براش کشیدن و به این زیبایی ساختن با نام امام زمان )عج( مزین بشه ؟ این نشان دهنده عشق معمار و کارفرما هست که این بنا رو به بهترین نحو ساخته. در کل از نظر من این جور کارا هیچ مشکلی نداره هیچ خیلی هم مثمر ثمر هستش بلکه آغازی باشه تا بعدها بناهایی باشکوهتر و زیباتر با نام مقدس اعمه اطهار مزین بشه و جهان بهترین بنا ها رو با نام ایشان بشناسند .
|
|||
|
۱:۳۴, ۷/فروردین/۹۴
شماره ارسال: #18
|
|||
|
|||
|
دوستانی که موافق این بنا هستن، نظرشون چیه بریم سر تا پای کعبه رو هم با طلا بپوشونیم؟
![]() عشق و علاقه مونو به خدا نشون میده دیگه غیر اینه؟ |
|||
|
|
۱:۳۵, ۷/فروردین/۹۴
شماره ارسال: #19
|
|||
|
|||
(۷/فروردین/۹۴ ۱:۱۷)vahid BM نوشته است: به نظر من شما اشتباه میکنید خب چه اشکالی داره بنایی که صدالبته خیلی زحمتها براش کشیدن و به این زیبایی ساختن با نام امام زمان )عج( مزین بشه ؟ این نشان دهنده عشق معمار و کارفرما هست که این بنا رو به بهترین نحو ساخته. در کل از نظر من این جور کارا هیچ مشکلی نداره هیچ خیلی هم مثمر ثمر هستش بلکه آغازی باشه تا بعدها بناهایی باشکوهتر و زیباتر با نام مقدس اعمه اطهار مزین بشه و جهان بهترین بنا ها رو با نام ایشان بشناسند .این بنا از نظر طراحی مدرن هیچ کم و کسری نداره ، ولی بعضی چیزا واسه بعضی کارا نیستن خواهش میکنم پست شماره 14 که پست بنده هست رو یکبار دیگه مطالعه بفرمایید |
|||
|
|
۱۲:۱۷, ۷/فروردین/۹۴
شماره ارسال: #20
|
|||
|
|||
(۷/فروردین/۹۴ ۱:۱۷)vahid BM نوشته است: به نظر من شما اشتباه میکنید خب چه اشکالی داره بنایی که صدالبته خیلی زحمتها براش کشیدن و به این زیبایی ساختن با نام امام زمان )عج( مزین بشه ؟ این نشان دهنده عشق معمار و کارفرما هست که این بنا رو به بهترین نحو ساخته. در کل از نظر من این جور کارا هیچ مشکلی نداره هیچ خیلی هم مثمر ثمر هستش بلکه آغازی باشه تا بعدها بناهایی باشکوهتر و زیباتر با نام مقدس اعمه اطهار مزین بشه و جهان بهترین بنا ها رو با نام ایشان بشناسند .سلام این مثل این هست که من به یک آقای به عنوان مهر و محبت لباس زنانه هدیه بودم و انتظار داشته باشم چون لباس قشنگ هست بپوشه درست کت و شلوار لباس ملی و مناسب یک مرد ایرانی نیست و راحتی رو ازش سلب می کنه ، اما هرچی باشه خیلی بهتر از یک لباس زنانه هست. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |

![[تصویر: valiasr02.jpg]](http://omranrco.tehran.ir/Portals/0/93/proje/valiasr02.jpg)
![[تصویر: valiasr11-01.jpg]](http://omranrco.tehran.ir/Portals/0/93/proje/mordad/valiasr11-01.jpg)
![[تصویر: 949262_743.jpg]](http://www.mashreghnews.ir/files/fa/news/1393/12/25/949262_743.jpg)
![[تصویر: 250864_527.jpg]](http://www.mashreghnews.ir/files/fa/news/1391/10/2/250864_527.jpg)
![[تصویر: 92662.jpg]](http://www.rajanews.com/sites/default/files/old_node_images/92662.jpg)
![[تصویر: 949272_169.jpg]](http://www.mashreghnews.ir/files/fa/news/1393/12/25/949272_169.jpg)
![[تصویر: 250862_309.jpg]](http://www.mashreghnews.ir/files/fa/news/1391/10/2/250862_309.jpg)

دو روزه با خوندن این تاپیک فهمیدم اینجا مسجده...

![[تصویر: niyasar-2101-mm.jpg]](http://images.hamshahrionline.ir/images/upload/news/pose/8801/niyasar-2101-mm.jpg)
![[تصویر: 20101108222530_16414.jpg]](http://megashot.net/sbushinskii/mvc/photo_photopage/20101108222530_16414.jpg)
![[تصویر: 12-1-21-171311.jpg]](http://24onlinenews.ir/images/2012/1/12-1-21-171311.jpg)