|
ابهام تاریخ از نظر قرآن
|
|
۱۷:۴۲, ۱۵/فروردین/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/فروردین/۹۴ ۷:۴۹ توسط yektasepas.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم "بحث در مورد تاریخ مبهم است و... یعنی نمیتوانیم در این باره صحبتی بر مبنایی که همه قبول داشته باشند، داشته باشیم. چون مبناهای تفکرات متفرق هست، متضاد هست، هیچ وقت نتیجه واحد نمیشود به دست آورد.
در واقع چه کسی فرشته هست و چه کسی دیو، معین نیست" این مطالب را چه کسانی به جامعه ما تلقین می کنند ؟؟؟؟؟؟؟
چه کسی در مورد تاریخ گفته تاریخ مبهم است ونمی شود به یک نتیجه درست رسید ؟ بله تاریخ مبهم است اما اینگونه نیست که نشود به یک نتیجه تا حدود زیادی درست رسید اگر اینگونه بود چرا خداوند در قرآن با تاکید بسیار بارها (نزدیک به 14بار )آیاتی شبیه این آیات شریفه فرموده است : الروم 42 قُلْ سِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الَّذِينَ مِنْ قَبْلُ ۚ كَانَ أَكْثَرُهُمْ مُشْرِكِينَ بگو : در زمين بگرديد پس با تأمل بنگريد كه سرانجام كسانى كه پيشتر بودند چگونه شد ؟ بيشتر آنان مشرك بودند . الروم 9 أَوَلَمْ يَسِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَيَنْظُرُوا كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ ۚ كَانُوا أَشَدَّ مِنْهُمْ قُوَّةً وَأَثَارُوا الْأَرْضَ وَعَمَرُوهَا أَكْثَرَ مِمَّا عَمَرُوهَا وَجَاءَتْهُمْ رُسُلُهُمْ بِالْبَيِّنَاتِ ۖ فَمَا كَانَ اللَّهُ لِيَظْلِمَهُمْ وَلَٰكِنْ كَانُوا أَنْفُسَهُمْ يَظْلِمُونَ آيا در زمين گردش نكرده اند تا با تأمل بنگرند سرانجام كسانى كه پيش از اينان بودند چگونه شد ؟ آنان نيرومندتر از اينان بودند ، و زمين رازير و رو كردند و آن را بيش از آنچه اينان آبادش كردند ، آباد نمودند ، و پيامبرانشان دلايل روشن براى آنان آوردند [ولى به سبب تكذيب پيامبرانشان هلاك شدند] ؛ پس خدا بر آن نبود كه به آنان ستم كند ، ولى آنان بودند كه به خودشان ستم مىكردند . یعنی العیاذ بالله زبانم لال خداوند متعال نمیدانسته تاریخ مبهم است ؟!!!!!!!!!!!! آیا آیات قرآن مخصوص زمان خاصی است ؟!!!!!!!! این دستور صریح قرآن است که باید بگردیم و سرنوشت پیشینیانمان را پیدا کنیم . به لحن این آیات توجه کنید حتما تاثیر مثبتی دارد برای روش زندگیمان وسرنوشتمان . آینده ما وابسته به گذشته ی ما است ، تاریخ برای عبرت است . این قضیه که گفته می شود تاریخ مبهم است را کسانی درست کرده اند برای روز مبادایشان که اگر حقیقتی آشکار شد بتوانند با این قضیه آن را رد کنند . ما باید بدانیم آیا واقعا هخامنشی ها و ساسانیان خوب بوده اند یانه ؟و این را خیلی راحت می توان پیدا کرد مردم ما همه دنبال حقیقتند اگر خوب باشند روی سرمان می گذاریمشان و اگر هم بد بودند ردشان می کنیم ومورد لعنتشان قرار می دهیم ؟ |
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۲۲:۵۹, ۱۵/فروردین/۹۴
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
|
باسمه تعالی
(۱۵/فروردین/۹۴ ۲۱:۰۶)فاطمه خانم نوشته است: یکتاسپاس عزیزدوست عزیز مخاطب من شما نیستید بنده بارها این مطلب رو از خیلی ها شنیده ام خصوصا محیط هایی مثل دانشگاه و... و این مطلب به شدت مرا آزار می داد و می دونستم مشکل داره اما استدلالی براش نداشتم اما این لطف خدا بود که شما این مطلب رو بفرمایید تا بنده بتوانم براش استدلال قرآنی پیدا کنم و این پاسخ کسانی است که می خواهند واقعیت ها را تحریف کنند نه شما ونه تمام این بچه های تالار مخاطب من کسانی هستند که عمدا این ها را به ما تلقین می کنند تا ما را به این باور برسانند وتا حدودی نیز موفق شده اند. |
|||
|
|
۲۳:۱۳, ۱۵/فروردین/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/فروردین/۹۴ ۱۳:۵۲ توسط ندا دهنده.)
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
|
سلام دوباره بر یکتاسپاس
من رو ببخشید چون تایپیک قبلی بسته شده بود مجبور شدم اینجا یک توضیحاتی بدم چون مطلبی که بنده پست کرده بودم احتمالا دوستان و شما اشتباه متوجه شدید ، بنده نگفتم ذوالقرنین؛ کوروش یا داریوش یا هرکس دیگه ای که حدس میزنید است، بلکه اشاره بنده به نوشته شما بود که گفته بودید : پروردگار حکیم بلند مرتبه یکتا به هیچ کس حتی فرستاده ورسولش حضرت ختمی مرتبت پیامبر بزرگ اسلام اجازه نداده است هیچ کاری به میل ودل خواه خودش انجام دهد. اما در قرآن کریم می بینیم که : 86[/b]حَتَّى إِذَا بَلَغَ مَغْرِبَ الشَّمْسِ وَجَدَهَا تَغْرُبُ فِي عَيْنٍ حَمِئَةٍ وَوَجَدَ عِندَهَا قَوْمًا قُلْنَا يَا ذَا الْقَرْنَيْنِ إِمَّا أَن تُعَذِّبَ وَإِمَّا أَن تَتَّخِذَ فِيهِمْ حُسْنًا تا به غروبگاه خورشید رسید دید که در چشمه ای گل آلود و سیاه غروب می کند و در آنجا مردمی یافت گفتیم : ای ذوالقرنین ، می خواهی عقوبتشان کن و می خواهی با آنها به نیکی رفتار کن ارسال: #7 ارسال: #8 ارسال: #11 ما ایرانیان هرگز نباید خود را ببخشیم هدف بنده منحرف کردن تایپیک نیست پس سعی کنید به رویه قبلی مبحث بپردازید . ممنون بابت تایپیک هایی که از نظر بنده مفید هستند .
|
|||
|
|
۲۳:۳۹, ۱۵/فروردین/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/فروردین/۹۴ ۸:۵۱ توسط سیمرغ.)
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
(۱۵/فروردین/۹۴ ۲۲:۵۹)yektasepas نوشته است: باسمه تعالی خانوم محترم شما 4چوب بستی و کار رو تموم میکنی بعد میخوای براش مستند قرانی پیدا کنی؟یعنی از اولش دنبال قران نبودی؟ بعدشم شما تو ارسال اولتون که میگید (۱۵/فروردین/۹۴ ۱۷:۴۲)yektasepas نوشته است: میخواین بگین قران میگه فقط بگردین ببنین گذشته ها کیا بودن و چی کردن؟ درحالی که بشر اطلاعی نداره؟یعنی کلا بیکار این هستیم؟ ![]() یکم رک میگم ولی یا شما قران رو خوب نخوندین یا اینکه تفسیر به رای عالی دارین میکنین نوع سخن گفتن خودتون رو هم نسبت به قران درست کنین این نوع حرف زدنتون مناسب نیست (۱۵/فروردین/۹۴ ۱۷:۴۲)yektasepas نوشته است: یعنی العیاذ بالله زبانم لال خداوند متعال نمیدانسته تاریخ مبهم است ؟!!!!!!!!!!!! بعدشم شما مشکلتون در برداشت این ایه این هست که میخوان فقط از خود متن ایه به تنهایی نتیجه گیری کنین و اصلا به ثقل دیگه اصلا اصلا توجه نکنینا ![]() یبار اون ثقل تموم میشه ![]() خانم محترم این ایه هارو خوندین؟ أَفَلَا يَتَدَبَّرُونَ الْقُرْآنَ أَمْ عَلَى قُلُوبٍ أَقْفَالُهَا محمد وَمَا أَرْسَلْنَا مِن قَبْلِكَ إِلاَّ رِجَالاً نُّوحِي إِلَيْهِمْ فَاسْأَلُواْ أَهْلَ الذِّكْرِ إِن كُنتُمْ لاَ تَعْلَمُونَ
نحل وَمَا أَرْسَلْنَا قَبْلَكَ إِلاَّ رِجَالاً نُّوحِي إِلَيْهِمْ فَاسْأَلُواْ أَهْلَ الذِّكْرِ إِن كُنتُمْ لاَ تَعْلَمُونَ انبیا وانزلنا الیک الذکر لتبین للناس ما نزل الیهم نحل وما تاویله الا الله و الراسخون فی العلم ال عمران پس پاسختون رو باید بدونین از کی و کجا جستجو کنین ![]() (۱۵/فروردین/۹۴ ۱۷:۴۲)yektasepas نوشته است: ما باید بدانیم آیا واقعا هخامنشی ها و ساسانیان خوب بوده اند یانه ؟و این را خیلی راحت می توان پیدا کرد مردم ما همه دنبال حقیقتند اگر خوب باشند روی سرمان می گذاریمشان و اگر هم بد بودند ردشان می کنیم ومورد لعنتشان قرار می دهیم ؟شما میخوای بدونی خوب بودن یا بد. ما که تکلیفمون رو روشن کردیم، پس جمع نبندین ![]() |
|||
|
۰:۳۷, ۱۶/فروردین/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/فروردین/۹۴ ۰:۵۱ توسط سیمرغ.)
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
باسلام در این تاپیک اشاره کردم یکی از منافع تفکر و شناخت در اسلام تاریخ است. نقل قول:در قرآن آیات بسیاری است که به مطالعه ی اقوام گذشته دعوت می کند و آن را مانند یک منبع برای کسب علم معرفی می کند. از نظر قرآن، تاریخ بشر و تحولات آن بر طبق یک سلسله سنن و نوامیس صورت می گیرد؛ عزت ها و ذلت ها، و موفقیت ها و شکست ها و خوشبختی ها و بدبختی های تاریخی حساب هایی دقیق و منظم دارد و با شناختن آن حساب ها و قانون ها می توان تاریخ حاضر را تحت فرمان در آورد و به سود سعادت خود و مردم حاضر از آن بهره گیری کرد. اینک یک آیه به عنوان نمونه: خود مسئله رجوع به تاریخ رو به عنوان یک منبع شناخت همه قبول داریم این مسئله که برخی تواریخ نوشته شده مورد استناد نیستند هم همه قبول داریم قطعا بنده تاپیکی که منجر به زدن این تاپیک شد کامل مطالعه نکردم اما خود این تاپیک هم مجزا قابل بررسی هست بدون وجود تاپیک دیگه, قصدم اینه که بگم منظور خانوم یکتاسپاس مشخصه درسته از واژه العیاذبالله... هم استفاده کردند که مناسب نبود ولی منظور این بوده که به هرحال چون در قرآن آمده رجوع به تاریخ, پس منابع مستندی هم هست که مارو به نتیجه برسونه خب اینجا بر اساس علمای هر عصر+عقل(حجت درونی) و موارد دیگه میشه به نتایجی رسید مکمل صحبتهای جناب دل خسته و اقای موسوی. در مورد این جمله نقل قول:پروردگار حکیم بلند مرتبه یکتا به هیچ کس حتی فرستاده ورسولش حضرت ختمی مرتبت پیامبر بزرگ اسلام اجازه نداده است هیچ کاری به میل ودل خواه خودش انجام دهد. وقتی میگیم اطیعوالله و اطیعوالرسول اطاعت رسول چیزی جدای از اطاعت خدا نیست یعنی عملی که از آنها سر می زند چیزی غیر از خواست خدا نیست و ایشان اذن دارند به انجام هر کاری واین از طرف خدا به آنها عطا شده. به عبارتی حاکمیتشان در طول حاکمیت خداست نه در عرضشان. در مورد تاریخ هم بسته به اون موضوعی داره که قصد تحقیقشو داریم و همه یافته ها رو باید کنار هم گذاشت ممکنه در بعضی مسایل به علت از بین بردن منابع یا جستجوی صحیح نکردن اطلاعاتی در دست نباشه. |
|||
|
|
۱:۵۶, ۱۶/فروردین/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/فروردین/۹۴ ۱:۵۷ توسط فاطمه خانم.)
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
(۱۵/فروردین/۹۴ ۲۱:۴۵)کوروش بزرگ نوشته است: یعنی شما میفرمایید افتخار یک ملت به گذشتشون حالا هر ملتی حتما موجب نژاد پرستی میشود؟؟؟من کجا گفتم اینها رو؟! بارها عرض کردم که سعی نکنید یک جمله ای رو که عرض کردم شرح و بسط بدید بعد بیایید شرح و رد کنید و حرف من هم رد بشه از این طریق . اینقدر خودتون رو اذیت نکنید. منظور بنده همون هست که گفتم ولاغیر: من مخالف نژاد پرستی به بهانه گذشته درخشان قوم آریایی و این موارد هستم. |
|||
|
|
۷:۲۹, ۱۶/فروردین/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/فروردین/۹۴ ۷:۵۴ توسط yektasepas.)
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
(۱۵/فروردین/۹۴ ۲۳:۱۳)ندا دهنده نوشته است: سلام دوباره بر یکتاپرستسلام علیکم ورحمه الله بنده انجام وظیفه می کنم وشما لطف دارید در مورد آیاتی که قرار دادید از شما تشکر می کنم به نکته مهمی توجه فرمودید البته همان طور که حتما خودتون اطلاع دارید خداوند اول فردی معصوم از گناه رو به پیامبری انتخاب می کند بعد می فرماید به میل خودت رفتار کن یعنی خداوند به پیامبرانش اختیار می دهد که با عقل خودشان را ه درست را انتخاب کنند راه درست هم برای تربیت افراد یک راه نیست بعضی با نیکی تربیت می شوند بعضی هم با تنبیه البته باید حتما به تفسیر مراجعه کنیم و ظاهر آیه این معنی رو می دهد وقتی به پیامبرش می گوید هرگونه خواستی رفتار کن منظور این نیست که هر کاری که نفست خواست انجام بده منظور این است که هر کار عقلت خواست انجام بده آیا شما در مورد هیچ پیامبری سراغ دارید که فردی را شکنجه یا مثله کرده باشد و یا پوست کسی را کنده باشد وسر نیزه نشانده باشد ؟ و حتی دائما از این گونه رفتارها نهی می کردند کتاب فقه سیاسی عمید زنجانی در مورد اینکه حتی جنگیدن در اسلام آداب بسیار زیادی دارد و نباید از بعضی حد وحدود ها خارج شد و.... مطالب بسیار زیادی است . حتی امام علی ع که وصی پیامبر یودند در مورد قاتلشان سفارش کردند از عدالت خارج نشوید یک ضربه زده یک ضربه بزنید و.... که خودتان بهتر می دانید.
(۱۶/فروردین/۹۴ ۰:۳۷)سیمرغ نوشته است: بسم الله الرحمن الرحیم با سلام متوجه منظورتون نشدم .توضیح دهید تا اگر اشکالی باشد اصلاح کنم. |
|||
|
|
۸:۱۶, ۱۶/فروردین/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/فروردین/۹۴ ۸:۲۱ توسط پارمیس.)
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
(۱۶/فروردین/۹۴ ۱:۵۶)فاطمه خانم نوشته است: من کجا گفتم اینها رو؟! وقتی مبهم صحبت میکنید باید شرح و بسط بدید حرفتون رو. منم همچین قصدی نداشتم که بخوام حرف شما رو رد کنم.حرف شما هم کلام قرآن نیست که امکان رد شدنش وجود نداشته باشه! خودمم اذیت نمیکنم ولی مثل اینکه شما از یک پاسخ دادن ساده خیلی اذیت میشید! میتونستید بدون کنایه صحبت کنید. ضمنا منم مخالف نژاد پرستی هستم ولی هنوزم میگم اون جمله ای که توی صفحه قبل نوشتید معنی دیگه ای میده. |
|||
|
۱۲:۲۴, ۱۶/فروردین/۹۴
شماره ارسال: #18
|
|||
|
|||
نقل قول:با سلام متوجه منظورتون نشدم .توضیح دهید تا اگر اشکالی باشد اصلاح کنم. سلام علیکم ![]() منظورم این بود برای بیان صحبتتون از کلمات و مثالهای مناسبتر استفاده کنید بهتره. ارسال شما در اون قسمت کمی ویرایش شد یاعلی |
|||
|
۱۵:۴۸, ۱۶/فروردین/۹۴
شماره ارسال: #19
|
|||
|
|||
|
|
۱۴:۲۱, ۱۷/فروردین/۹۴
شماره ارسال: #20
|
|||
|
|||
(۱۶/فروردین/۹۴ ۷:۲۹)yektasepas نوشته است: سلام علیکم ورحمه اللهسلام دوباره یکتا سپاس عزیز ، یکتا سپاس نوشته است :وقتی به پیامبرش می گوید هرگونه خواستی رفتار کن منظور این نیست که هر کاری که نفست خواست انجام بده منظور این است که هر کار عقلت خواست انجام بده ( ممنون بابت یاد آوری خوبتون ، بنده فکر میکردم منظور خدا این بوده که ای پیامبر هر جور عشقته ، بزن ،بکش، ببخش ،با گناه و بی گناه مهم نیست تو اختیار داری با هوای نفست برخورد کنی؛ دست شما درد نکنه ) ![]() (بابت شوخی و بامزگی )اما بازم میگم ؛ من نگفتم ، که داریوش یا هرکس مشابهی دیگه پیامبر بوده و حق خاصی که خدا برای برخی از پیامبراش و تمام امامانش قائل شده برخوردار بوده ، بلکه بنده خواستم یادآوری کنم که خداوند حق بخشیدن و مجازات رو برای عده ای قائل شده ، و صد البته این حق به معنای بر خورد از روی هوا هوس نیست بلکه عده ای به مقامی میرسند که تصمیمشان جز تصمیم الهی نیست . و این رو هم اضافه کنم بنده هیچ جا نشنیده ام که پیامبری یا امامی دست به اعمالی که شما اشاره کردید زده باشد . نکته آخر ممنون میشم اگر مطلب بنده رو که از قرآن آوردم تفسیر به دفاع از کسی نکنید و اون رو در حوزه اطلاعات عمومی و دینی قرار بدید . ممنون بابت تلاش های مفیدتون . |
|||
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| خبرسازترین چهرههای تاریخ در قرآن کریم | mohammad reza | 1 | 2,384 |
۲۳/خرداد/۹۱ ۵:۳۳ آخرین ارسال: جبریل |