کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام



ارسال پاسخ  به روز آوری
 
رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سریال عجیب آیینه سیاه، بهانه ای برای اندیشیدن
۱۲:۵۷, ۱۴/اردیبهشت/۹۴
شماره ارسال: #1
آواتار
به جرئت می تونم بگم یکی از بهترین سریالهایی بود که دیدم. سریالی که حتی اگر هم نخواهی تو را به تفکر وا می دارد. تو را غرق در اندیشه(هرچند تلخ) می کند و مجبور هستی که کمی با دقت بیشتری به دور و اطرافت بنگری. سریالی که مطئنم با دیدنش ضرر نخواهید کرد/


“آینه‌ی سیاه” محصول ۲۰۱۱ بریتانیا، تا کنون در دو فصلِ سه قسمته، مجموعاً شش قسمت پخش شده. قسمت‌هایی که مطلقاً مستقل از یکدیگر بوده، با نخی نامرئی به هم متصل هستند.
مضمونِ اصلیِ مورد نظرِ “آینه‌ی سیاه” مضرّات تکنولوژی، شبکه‌های اجتماعی و دنیای مجازی است. وقتی روزنامه‌ی گاردین از چارلی بروکر درباره‌ی وجه تسمیه‌ی “آینه‌ی سیاه” پرسیده بود، او در جواب، به صفحه‌ی سیاه رنگِ لپ‌تاپ و تبلبت و موبایل اشاره کرده بود، که همچون آینه‌ای سیاه عمل می‌کنند.
اما این فقط نیمی از ماجراست. “آینه‌ی سیاه” واقعاً همچون یک آینه عمل می‌کند، و سیاهیِ واقعیت‌های تلخی را که تا امروز سفید می‌انگاشته‌ایم، نشان‌مان می‌دهد. کافی است فقط یک اپیزود از این سریال را ببینید تا بفهمید که بروکر، به عمیق‌ترین وجوه سیاهِ شخصیت انسان معاصر رخنه کرده است. تکنولوژی و دنیای مجازی، فقط بهانه‌اند. آن‌ها نماد‌های پررنگِ دنیای امروز ما هستند، اما دلیلِ سیاهی‌ها، نه تکنولوژی، بلکه خصوصیاتِ فردی و جمعیِ تک تکِ ما است.
[تصویر: 0400-Black-Mirror-koocheha-dot-com-702x336.jpg]
کاش دوستان قسمتهایی از این سریال را دیده بودند تا می توانستیم به نقدهای جدی تری از آن بپردازیم. نقدی که مطمئنا بتواند راهگشای نوع نگاه به ما سیر تمدن انسانی باشد.
پ ن: بعضی جاها فکر میکردم کارگردان حتما باید آثاری همچون توسعه و تمدن مبانی غرب و یا میمون برهنه شهید آوینی را خوانده که این ها را ساخته است.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: azade ، آفتاب ، آسمانه سجادی ، amirak ، فدايي ولايت ، mahdy30na ، Admirer ، soora ، ندا دهنده ، rezamohammadi ، نورالسادات ، سدرة المنتهی ، عدالت ، هادی... ، Islam

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۷:۰۷, ۱۵/اردیبهشت/۹۴
شماره ارسال: #11

(۱۵/اردیبهشت/۹۴ ۱۶:۳۲)عدالت نوشته است:  
به نام خدا


متاسفانه اکثر ارتباطات افراد در شبکه های اجتماعی و در دنیای تکنولوژی هم حول همین محور یعنی ارتباطات جنسی شکل میگیرد، این مسئله ای کاملا واضح و آشکار است و سازندگان سریال هم به دنبال نشان دادن این مسئله با سبک و فرهنگ خودشان بوده اند حالا شاید اینرا غلط نشان داده اند ولی اصل کار کاملا درست و دقیق و صحیح است. چرا دختران و زنان در فیسبوک و اینستا چنین عکسهایی از خود میگذارند آیا به جز این است که به دنبال تحریک جنس مخالف خود به صورت مستقیم یا غیر مستقیم هستند ؟؟؟؟؟

به هر حال شما آن چند صحنه جنسی را سانسور کنید و به مفهوم کلی سریال بیااندیشید بهتر است هر چند وجود این صحنه ها به قول شما از خباثت ظریف آنها ریشه میگیرد و ممکن است مفهوم متعالی اثر را لکه دار و آلوده کند ولی خوب آنها علاوه بر کلی نکته منفی، نکات مثبت بیشماری هم دارند که میتوان از آنها استفاده کرد یعنی در بعضی از امور و کارهای آنها عمل به اصول و قوانین اسلامی را میتوان بسیار بهتر و دقیقتر از کشورهای مثلا مسلمان دید. به قول بزرگی که گفت : در برخی کشورهای اسلامی، مسلمان میبینم ولی عمل به اسلام نمیبینم ولی در برخی ممالک غربی ، مسلمان نمیبینم ولی عمل به اسلام را مشاهده میکنم.

بسم الله الرحمان الرحیم


وسیله هدف را توجیه نمیکند.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حق باور
۱۷:۵۸, ۱۵/اردیبهشت/۹۴
شماره ارسال: #12
آواتار
(۱۵/اردیبهشت/۹۴ ۱۷:۰۷)یک دهه شصتی نوشته است:  بسم الله الرحمان الرحیم


وسیله هدف را توجیه نمیکند.


به نام خدا


کاربر محترم شما یک نکته را مدنظر قرار نمیدهید که سازنده این اثر، ساکن کشور استعمارگر انگلیس میباشد و طبعا با فرهنگ استعماری انگلیس بزرگ شده نه با فرهنگ اسلامی و همین که با وجود آن فرهنگ، یک همچین اثر درخشانی تولید کرده نشان میدهد که سازنده اثر بسیار روشن بین و واقعنگر میباشد.

شما در کشور خودمان نگاه کنید این همه کارگردان که با فرهنگ اسلامی اشنایی بسیاری دارند ولی کاملا ساز مخالف میزنند و حقیقت را در فیلمهایشان وارونه جلوه میدهند یا بد منعکس میکنند مانند مخملباف که برخواسته از سینمای انقلاب بود و تربیت شده انقلاب اسلامی، ولی ببینیم که کارش به کجا رسید.

پس اتفاقا کار کارگردان این اثر آنهم در فرهنگ سرمایه داری و مادی دنیای غرب، بسیار جای تقدیر و تشکر دارد.

ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، هادی... ، آفتاب
۱۹:۲۶, ۱۵/اردیبهشت/۹۴
شماره ارسال: #13

(۱۵/اردیبهشت/۹۴ ۱۷:۵۸)عدالت نوشته است:  
به نام خدا


کاربر محترم شما یک نکته را مدنظر قرار نمیدهید که سازنده این اثر، ساکن کشور استعمارگر انگلیس میباشد و طبعا با فرهنگ استعماری انگلیس بزرگ شده نه با فرهنگ اسلامی و همین که با وجود آن فرهنگ، یک همچین اثر درخشانی تولید کرده نشان میدهد که سازنده اثر بسیار روشن بین و واقعنگر میباشد.

شما در کشور خودمان نگاه کنید این همه کارگردان که با فرهنگ اسلامی اشنایی بسیاری دارند ولی کاملا ساز مخالف میزنند و حقیقت را در فیلمهایشان وارونه جلوه میدهند یا بد منعکس میکنند مانند مخملباف که برخواسته از سینمای انقلاب بود و تربیت شده انقلاب اسلامی، ولی ببینیم که کارش به کجا رسید.

پس اتفاقا کار کارگردان این اثر آنهم در فرهنگ سرمایه داری و مادی دنیای غرب، بسیار جای تقدیر و تشکر دارد.



سلام
قبول، واقعا شاید برای شرایط خودشون خوب باشه، یا حتی نسبت به بعضی از فیلم های هالیوودی خیلی هم به اصطلاح متحجرانه (از دید غربی ها) باشه، و یا اینکه اصلا همین که در این فضای مسموم که سعی داره انسان رو غرق در مادیات و فضای مجازی بکنه و هویت رو از انسان بگیره، خیلی هم جسورانه باشه. خدا خیرش بده اگه نیت اینه هرچند وسیله ایراد داره.
اما بحث من بخصوص برای این فضای فرهنگی و خاص ما آدم هایی شبیه ماست.
یه مثال کوچیک دم دستی اومد به ذهنم که شاید پخته نباشه. ببینید، شما وسط یه کیک یه قرص سیانور بذارید و بدید طرف بخوره. نتیجه چی میشه؟

حتی اگه یه نقطه تاریک در آیینه قلب انسان ایجاد بشه، هدف شیطان تامین شده، حال هرچی بیشتر بهتر. بخصوص در فضای این سایت با این بچه ها خوب و دنبال حقیقت. این بود که تصمیم گرفتم اعتراض کنم.
ارادتمند
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
۲۰:۵۲, ۱۵/اردیبهشت/۹۴
شماره ارسال: #14
آواتار
سلام
دیدن چنین فیلمهایی بنظر بنده لازم نیست.میشه بعد از سانسور،بقیه رو دعوت به تماشای اونا کرد
وقتی دیدم لینک گذاشتین باور نمیکردم صحنه های غیر اخلاقی هرچند کوچیک داشته باشه تا اینکه ارسالهای بعدی دوستان رو خوندم و بدتر از اون انتظار نداشتم از این کار (تبلیغ این فیلم) دفاع بشه
اگه واقعا فیلم سازنده ای هست میشه بعد از تطبیق اون با فرهنگمون با انجام تغییراتی،نسبت به تبلیغش اقدام کرد
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حق باور ، فدايي ولايت ، یک دهه شصتی ، Admirer
۲۱:۱۲, ۱۵/اردیبهشت/۹۴
شماره ارسال: #15
آواتار
ای بابا نشد تو این تالار یک تاپیک مسیر خودش را درست و حسابی طی کند. به نحوی از کلمه تجویز استفاده میکنید و میفرمایید تجویز کردیم که گویی بخش اصول عقاید است و بنده دارم ذکر چله عرفانی تجویز میکنم.


اینجا بخش سینماست و داریم تحلیل فیلم انجام میدهیم.



جناب دهه شصتی گرامی! همانطور که خودتون میدونید این اثر یکی از پاک های آثار سینمای غرب از لحاظ به تصویر کشیدن است. شما اصلا چه طور خودتان اقدام به دیدن این فیلم کردید که بخواهید مجبور شوید فیلم را تند کنید. Smile خیلی مایل بودم بدانم که هدف شما از دیدن اون سریال چی بود که وسیله اش نادیده گرفته شده است.


من دقیقا نمیدونم کدوم سکانس به نظر شما سیانور مانند بود. اگر نگران تأثیر گذاری خطرناک این فلیمها هستید خواهشا یک نگاهی به سینمای وطنی خودمان بکنید. به نظر بنده فیلم یوزارسیف به مراتب خطرناکتر و مسموم تر از اینگونه فیلم ها هست. حاضرم در این مورد بحث کنیم.


افشین جان سانسور در رسانه ملی ما میدونید یعنی چی؟ یعنی ناسزا. به معنی واقعی کلمه ناسزا. یعنی الان نزدیک چندین و چندین ماه است که نیروهای عراقی پیشروی میکنند و شهر به شهر میگیرند ولی عراق تمام نمی شود. گویی کهکشان راه شیری است. سانسور یعنی اینکه اخبار شما میاید میگوید مثلا نیروهای سوریه حلب را پس گرفتند حال آنکه شما اصلا خبر گرفته شدن حلب را نشنیده بودید. سانسور یعنی احمق فرض کردن مخاطب به همین سادگی. بعد انتظار هم داریم مردم سراغ بی بی سی نروند.


امضای سید ابراهیم
[تصویر: 70398176744835468767.png]
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: هادی... ، آفتاب ، rezamohammadi ، افشین
۲۳:۵۴, ۱۵/اردیبهشت/۹۴
شماره ارسال: #16
آواتار
به نام خدا

سلام..

تاپیک به دلیل انحراف از مسیر اصلی بحث، موقتا بسته و بعد از پالایش باز می شود. دوستان لطفا با توجه به قوانین بخش سینما در چارچوب اصلی تحلیل فیلم مورد نظر صحبت کنن..

ضمنا همانطور که در قوانین این بخش آمده، از قرار دادن لینک دانلود ( ولو فیلم های به شدت ارزشی ) خودداری می شود. چرا که رسالت بخش سینما این نیست.

با تشکر از همگی!

التماس دعای فرج

یا علی

امضای Admirer
[تصویر: 1wn3fi050ilv8uqetyj9.jpg]
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mahdy30na ، شیدا ، فدايي ولايت ، rezamohammadi ، افشین ، سید ابراهیم
ارسال پاسخ  به روز آوری


[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:


بالا