کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سریال عجیب آیینه سیاه، بهانه ای برای اندیشیدن
۱۲:۵۷, ۱۴/اردیبهشت/۹۴
شماره ارسال: #1
آواتار
به جرئت می تونم بگم یکی از بهترین سریالهایی بود که دیدم. سریالی که حتی اگر هم نخواهی تو را به تفکر وا می دارد. تو را غرق در اندیشه(هرچند تلخ) می کند و مجبور هستی که کمی با دقت بیشتری به دور و اطرافت بنگری. سریالی که مطئنم با دیدنش ضرر نخواهید کرد/

“آینه‌ی سیاه” محصول ۲۰۱۱ بریتانیا، تا کنون در دو فصلِ سه قسمته، مجموعاً شش قسمت پخش شده. قسمت‌هایی که مطلقاً مستقل از یکدیگر بوده، با نخی نامرئی به هم متصل هستند.
مضمونِ اصلیِ مورد نظرِ “آینه‌ی سیاه” مضرّات تکنولوژی، شبکه‌های اجتماعی و دنیای مجازی است. وقتی روزنامه‌ی گاردین از چارلی بروکر درباره‌ی وجه تسمیه‌ی “آینه‌ی سیاه” پرسیده بود، او در جواب، به صفحه‌ی سیاه رنگِ لپ‌تاپ و تبلبت و موبایل اشاره کرده بود، که همچون آینه‌ای سیاه عمل می‌کنند.
اما این فقط نیمی از ماجراست. “آینه‌ی سیاه” واقعاً همچون یک آینه عمل می‌کند، و سیاهیِ واقعیت‌های تلخی را که تا امروز سفید می‌انگاشته‌ایم، نشان‌مان می‌دهد. کافی است فقط یک اپیزود از این سریال را ببینید تا بفهمید که بروکر، به عمیق‌ترین وجوه سیاهِ شخصیت انسان معاصر رخنه کرده است. تکنولوژی و دنیای مجازی، فقط بهانه‌اند. آن‌ها نماد‌های پررنگِ دنیای امروز ما هستند، اما دلیلِ سیاهی‌ها، نه تکنولوژی، بلکه خصوصیاتِ فردی و جمعیِ تک تکِ ما است.
[تصویر: 0400-Black-Mirror-koocheha-dot-com-702x336.jpg]
کاش دوستان قسمتهایی از این سریال را دیده بودند تا می توانستیم به نقدهای جدی تری از آن بپردازیم. نقدی که مطمئنا بتواند راهگشای نوع نگاه به ما سیر تمدن انسانی باشد.
پ ن: بعضی جاها فکر میکردم کارگردان حتما باید آثاری همچون توسعه و تمدن مبانی غرب و یا میمون برهنه شهید آوینی را خوانده که این ها را ساخته است.

امضای سید ابراهیم
[تصویر: 70398176744835468767.png]
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: azade ، آفتاب ، آسمانه سجادی ، amirak ، فدايي ولايت ، mahdy30na ، Admirer ، soora ، ندا دهنده ، rezamohammadi ، نورالسادات ، سدرة المنتهی ، عدالت ، هادی... ، Islam
۱۴:۳۴, ۱۴/اردیبهشت/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۴/اردیبهشت/۹۴ ۱۸:۱۵ توسط آفتاب.)
شماره ارسال: #2
آواتار
در این سریال تکنولوژی و رسانه شخصیت محسوب می شود و مانند کاراکتر به ایفای نقش می پردازند .
یکی از قسمت های جالبش به نظرم قسمت اول از فصل دوم هست
زوج جوانی هستند که مرد به دنیای مجازی شدیدا وابسته است و خیلی زود هنگام رانندگی به علت چک کردن ایمیل خود با موبایل ، تصادف می کند و می میرد .
بعد از فوت مرد ، همسرش که باردار است به شدت احساس تنهایی می کند با شرکتی اینترنتی آشنا میشه . این شرکت امکاناتی دارد که زن می تواند با چک کردن ویدئوها و تصاویر همسر مرده اش در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی با او مکالمه کند به صورت مجازی !
ارام ارام این مکالمه ی خیالی با همسر متوفایش باعث نمود پیدا کردن این محصول شرکت می شود (همسری رباطی با بافت انسانی) و زن با این رباط زندگی می کند ....!

در همه ی قسمت های این مجموعه مخاطب ناگزیر باید با حقیقتِ مضررات تکنولوژی رو به رو شود .
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، azade ، فدايي ولايت ، mahdy30na ، soora ، ندا دهنده ، rezamohammadi ، نورالسادات ، سدرة المنتهی ، عدالت
۱۴:۴۷, ۱۴/اردیبهشت/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۴/اردیبهشت/۹۴ ۱۶:۰۰ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #3
آواتار
احسنت خانم آفتاب!

با اینکه فیلم بسیار تلخ است و درعین حال زیبا، ولی باز نکته امیدوار کننده اش این بود که زن آن رباط را نمی تواند بپذیرد. یعنی اگر زن داستان با اون رباط زندگی میکرد و عین خیالش نبود... من داغون می شدم. ولی در سکانسی زیبا می بینم که حتی میخواهد او را به دره بیاندازد...

یعنی هرچقدر هم تکنولوژی و صنعت پیشرفت کند، هرچقدر هم بتواند در ظاهر موجودی را بیافریند که در خیلی از آپشن ها از جمله مسائل جنسی با عرض معذرت، از انسان بالاتر و بهتر رفتار کند، ولی باز هم او آدم نیست. او انسان نیست و لذا از سمت آدم طرد می شود. زیرا نمی تواند عشق را درک کرده و آن را در زندگی اش جاری کند. پس ذات و فصل ممیزه انسان و آن حقیقتی که آدمی را از دیگر موجودات متمایز می کند را باید در جایی دیگر جست.

باز هم منتظر نظرات ارزشمندتان هستم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آفتاب ، azade ، فدايي ولايت ، mahdy30na ، soora ، ندا دهنده ، rezamohammadi ، نورالسادات
۲:۳۹, ۱۵/اردیبهشت/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/اردیبهشت/۹۴ ۲:۴۹ توسط نورالسادات.)
شماره ارسال: #4
آواتار

يكي از نكات مثبت و در عين حال زجرآور سريال اين هست كه در هيچ یک از 6 قسمت شاهد پايان خوشی نیستیم و بیننده محکومه به عنوان يك مخاطب، چه در ابتدا و چه در انتهای هر قسمت، با دیدن انسان‌هاي درمانده با حقيقت رسانه و تكنولوژي روبه‌رو بشه.
کلا فضا و اتفاقات فيلم فقط مختص انسان امروز نيست؛ مثلا دریک قسمت از اين سريال از وسيله‌اي با نام «تراشه ی مغزي» استفاده میشهكه به کمک آن، بشر می‌تواند رخدادهای روزانه زندگي را با چشم خود ضبط و ثبت کند. همين توانایی زندگي يك زوج جوان را به نابودي می‌کشاند.واقعا جذاب‌ترين ايده‌هادر ساده‌ترين شكل ممكن توسط سازندگان اين سريال به تصوير كشيده شده‌اند كه حتی به نظرم میشه هر قسمت را درحدیک فیلم سینمایی ارتقا داد.با توجه به اينكه این سريال ااز 6 فيلم مجزا تشكيل شده به همين خاطر نمی‌شود يك قضاوت كلي درباره ی همه ی قسمت‌هاي سريال انجام داد وبايد هر قسمت را از نظر ساختار مجزا در نظر گرفت و در خصوصش بحث كرد.
در کل باید بگم مثل همه سریالهایی که ملیت انگليسي دارندمثبت و با ثبات هست که برای هر بیننده درآینده ن تبديل به نوستالژی میشه (ه‌مثل :شرلوك هلمز، پوارو، خانوم مارپل و ... )

وباز هم میتونم بگم آينه‌هاي سياه یکی از مهم‌ترين اتفاق‌های زندگی يك سريال‌بين يا به عبارت صحيح‌تر «سريال‌خور» واقعيهWink

البته لازم به ذکر هست که قطعا معنای کلمه سریال خور واقعی برای جناب سیدابراهیم نسبت به بقیه محسوس تره ...Big GrinWink
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، آفتاب ، عدالت
۱۰:۲۶, ۱۵/اردیبهشت/۹۴
شماره ارسال: #5
آواتار
Big GrinBig Grin

کاملا نقد شما صحیح و کامل است. اتفاقا یکی از تعجب های بنده در همین مورد بود که چرا این ها فیلم سینمایی بلند، نشد. باور کنید هرکدام از این شش قسمت قابلیت تبدیل به یک فیلم اسکاری را داشت.

به امید اینکه سینمای ایران هم تکانی بخوردConfused
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: rezamohammadi ، آفتاب
۱۱:۴۱, ۱۵/اردیبهشت/۹۴
شماره ارسال: #6
آواتار
بايد خيلي جالب باشه .... لينك دانلودش رو ميتونيد بذاريد؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آفتاب ، سید ابراهیم
۱۶:۰۴, ۱۵/اردیبهشت/۹۴
شماره ارسال: #7

تعجب میکنم که در جایی از صحبت های دوستان میخوانیم که «سریالی که مطئنم با دیدنش ضرر نخواهید کرد»
به نظر من این جور نسخه پیچی ها صحیح نیست. این مجموعه سریال ها از نظر متحوا برای مخاطب بزرگسال هم مناسب نیست چه برسد به کودکان.
واقعا تعجب میکنم که در این تالار این صحبت ها می شود. علاوه بر این لینک دانلود هم قرار میگیرد!
متاسفانه در بسیاری از موارد به نوعی از محتوای جنسی بر میخوریم. از ارتباط با حیوان گرفته تا خیانت به همسر!‌ من در زمان دیدن این سریال با همسرم مدام در حال فوروارد زدن ویدئو بودم. به نظر من این فرهنگ سیاه که در حال رشد و نمو در این بستر فضای مجازیست و هدف (هدف فرعی یا اصلی) کارگردان نیز نمایش آن است، در فرمی غیر از فرم جنسی هم قابل ارائه بود و به عقیده حقیر این از رذالت های سازنده هاست که به هر نحوی در حال تجاوز به فرهنگ و عقیده ما هستند. اگر کمی دقت کنیم رد پای انواع موارد این دست را در فیلم های هالیوودی مختلف شاهد هستیم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، حق باور
۱۶:۲۵, ۱۵/اردیبهشت/۹۴
شماره ارسال: #8
آواتار
(۱۵/اردیبهشت/۹۴ ۱۶:۰۴)یک دهه شصتی نوشته است:  واقعا تعجب میکنم که در این تالار این صحبت ها می شود. علاوه بر این لینک دانلود هم قرار میگیرد!

دوستان به نیمه پر لیوان اشاره کردند ، بجاست که شما هم با ادبیاتی دوستانه نکات منفی فیلم رو ذکر می کردین.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عدالت ، سید ابراهیم ، آفتاب
۱۶:۳۲, ۱۵/اردیبهشت/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/اردیبهشت/۹۴ ۱۶:۳۴ توسط عدالت.)
شماره ارسال: #9
آواتار
(۱۵/اردیبهشت/۹۴ ۱۶:۰۴)یک دهه شصتی نوشته است:  تعجب میکنم که در جایی از صحبت های دوستان میخوانیم که «سریالی که مطئنم با دیدنش ضرر نخواهید کرد»
به نظر من این جور نسخه پیچی ها صحیح نیست. این مجموعه سریال ها از نظر متحوا برای مخاطب بزرگسال هم مناسب نیست چه برسد به کودکان.
واقعا تعجب میکنم که در این تالار این صحبت ها می شود. علاوه بر این لینک دانلود هم قرار میگیرد!
متاسفانه در بسیاری از موارد به نوعی از محتوای جنسی بر میخوریم. از ارتباط با حیوان گرفته تا خیانت به همسر!‌ من در زمان دیدن این سریال با همسرم مدام در حال فوروارد زدن ویدئو بودم. به نظر من این فرهنگ سیاه که در حال رشد و نمو در این بستر فضای مجازیست و هدف (هدف فرعی یا اصلی) کارگردان نیز نمایش آن است، در فرمی غیر از فرم جنسی هم قابل ارائه بود و به عقیده حقیر این از رذالت های سازنده هاست که به هر نحوی در حال تجاوز به فرهنگ و عقیده ما هستند. اگر کمی دقت کنیم رد پای انواع موارد این دست را در فیلم های هالیوودی مختلف شاهد هستیم.

به نام خدا

متاسفانه اکثر ارتباطات افراد در شبکه های اجتماعی و در دنیای تکنولوژی هم حول همین محور یعنی ارتباطات جنسی شکل میگیرد، این مسئله ای کاملا واضح و آشکار است و سازندگان سریال هم به دنبال نشان دادن این مسئله با سبک و فرهنگ خودشان بوده اند حالا شاید اینرا غلط نشان داده اند ولی اصل کار کاملا درست و دقیق و صحیح است. چرا دختران و زنان در فیسبوک و اینستا چنین عکسهایی از خود میگذارند آیا به جز این است که به دنبال تحریک جنس مخالف خود به صورت مستقیم یا غیر مستقیم هستند ؟؟؟؟؟

به هر حال شما آن چند صحنه جنسی را سانسور کنید و به مفهوم کلی سریال بیااندیشید بهتر است هر چند وجود این صحنه ها به قول شما از خباثت ظریف آنها ریشه میگیرد و ممکن است مفهوم متعالی اثر را لکه دار و آلوده کند ولی خوب آنها علاوه بر کلی نکته منفی، نکات مثبت بیشماری هم دارند که میتوان از آنها استفاده کرد یعنی در بعضی از امور و کارهای آنها عمل به اصول و قوانین اسلامی را میتوان بسیار بهتر و دقیقتر از کشورهای مثلا مسلمان دید. به قول بزرگی که گفت : در برخی کشورهای اسلامی، مسلمان میبینم ولی عمل به اسلام نمیبینم ولی در برخی ممالک غربی ، مسلمان نمیبینم ولی عمل به اسلام را مشاهده میکنم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، هادی... ، آفتاب
۱۶:۵۰, ۱۵/اردیبهشت/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/اردیبهشت/۹۴ ۱۶:۵۳ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #10
آواتار
(۱۵/اردیبهشت/۹۴ ۱۶:۰۴)یک دهه شصتی نوشته است:  تعجب میکنم که در جایی از صحبت های دوستان میخوانیم که «سریالی که مطئنم با دیدنش ضرر نخواهید کرد»

دوست گرامی ام ممنون از تذکر به جایی که فرمودید. ولی باید اشاره کنم این فیلم در حقیقت نقد همان چیزهایی است که شما فرمودید، همان فرهنگ سیاه.

ما هم اکنون دچار یک بحران بسیار جدی هستیم. آن هم این مورده که رشد تکنولوژی و صنایع مادی بسیار بیشتر از ارتقا معنویات و کمالات انسانی است. لذا هر لحظه سقوط بیشتری را از انسان غربی و حتی شرقی شاهدیم.

من دیگر الان باور میکنم تا چند سال دیگه صنعت بتواند موجودی شبیه ما بسازد. من دیگر الان باور میکنم تا چند سال دیگر کل زندگی ما تبدیل به شرکت در یک بازی دیگر شود. فیلم گیمر را دیده اید؟ البته چند سال دیگر که چه عرض کنم، همین الان خانواده های بسیاری در همین ایران خودمان فرزند مشترکی به نام پو دارند.

این فیلم در پی بیان همین مسائل مهم و دغدغه ها می باشد. و اتفاقا نسبت به همتاهای هالیوودی اش خیلی کمتر از سکانس های جنسی بهره می برد و خود همین کم بودن اینگونه سکانس ها مزید علتی شد که بنده نگاه متعادلی به این فیلم داشته باشم. مثلا در اپیزود خیانت آن زن به شوهرش میتوانست همچون خیلی از فیلمهای بیشمار هالییود سکانس طولانی را به این بخش اختصاص دهد، ولی در عین زیبایی و ناباوری دوربین زوم میکند روی صورت آن شوهر. گویی کارگردان آنقدر این عمل در نظرش تنفرآمیز و زشت است که اصلا نمیخواهد آن را نشان بدهد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: هادی... ، عدالت ، rezamohammadi
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا