کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 3 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نظر آیت الله بهجت درباره موسیقی
۳:۱۴, ۲۶/خرداد/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/خرداد/۹۴ ۲:۵۵ توسط آیات. علت ویرایش: قرار دادن خط زیر عبارت)
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرّحمن الرّحیم

سلام

فتاوای آیت الله بهجت در باره موسیقی ان شاءالله به صورت تدریجی تقدیم خواهد شد

1757. 1) کدام موسیقى حرام است و آیا گوش دادن به آن براى رفع خستگى ناشى از کار یا افسردگى و مانند آن اشکال دارد؟

ج. آن‏چه مطرب است، از حیث غناى حرام است و از حیث لهو با آلات موسیقى، پس مطلقا حرام است و اگر استعمال آن‏ها در غیر لهو باشد، بنابر احتیاط جایز نیست.

تفاوت موسیقى و ترانه سنتى و غیر سنتى

1760. آیا فرقى بین موسیقى سنّتى و غیرسنّتى، ترانه به زبان محلى و یا زبان‏هاى دیگر و استفاده از نوار ضبط شده آن وجود دارد؟ خرید و فروش این گونه نوارها چگونه است؟

ج. در حرمت موسیقى تفاوتى بین سنتى و غیرسنتى آن وجود ندارد و در صورت حرمت اصل موسیقى، خرید و فروش نوارهاى آن نیز حرام است.

1773. نى زدن اگر موجب فساد نباشد، چه حکمى دارد؟

ج. نى از آلات مخصوص موسیقى است و اشکال دارد.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شیدا ، مجید املشی ، Mohammad Trust ، نرگس مهدوی ، Islam ، قلب ، یاســین ، حدیث عشق ، السا ، ـــ ، aboutorab ، MohammadSadra ، سرباز منتظر
۷:۵۸, ۲۶/خرداد/۹۴
شماره ارسال: #2
آواتار
البته نظر مراجع متفاوته.

مثلا یکی مثل رهبر تو یک مجلسی به کوک نبودن ساز یکی از اساتید ایراد میگیره.

خودتون بهتر میدونید که تشخیص کوک نبودن ساز نیاز به اطلاعات بالایی داره...Smile
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: نرگس مهدوی ، حدیث عشق ، سید ابراهیم ، السا ، فدايي ولايت ، MohammadSadra
۱۱:۲۵, ۲۶/خرداد/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/خرداد/۹۴ ۱۱:۲۷ توسط قلب.)
شماره ارسال: #3
آواتار
(۲۶/خرداد/۹۴ ۷:۵۸)Islam نوشته است:  البته نظر مراجع متفاوته.

مثلا یکی مثل رهبر تو یک مجلسی به کوک نبودن ساز یکی از اساتید ایراد میگیره.

خودتون بهتر میدونید که تشخیص کوک نبودن ساز نیاز به اطلاعات بالایی داره...Smile
سلام
مدرک این حرف کجاست؟!!؟؟
هر از گاهی آدم چیزهایی میشنوه که باید با مدرک قبول کرد

(۲۶/خرداد/۹۴ ۳:۱۴)یاقوت نوشته است:  بسم الله الرّحمن الرّحیم

سلام

1757. 1) کدام موسیقى حرام است و آیا گوش دادن به آن براى رفع خستگى ناشى از کار یا افسردگى و مانند آن اشکال دارد؟

ج. آن‏چه مطرب است، از حیث غناى حرام است و از حیث لهو با آلات موسیقى، پس مطلقا حرام است و اگر استعمال آن‏ها در غیر لهو باشد، بنابر احتیاط جایز نیست.
سلام
اینجوری که کلا باید بی خیال رادیو و تلویزیون بشیم
واقعا سخته
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شیدا ، حدیث عشق ، السا ، آیات ، فدايي ولايت ، MohammadSadra ، مجید املشی ، مرتضی اقبالی ، سرباز منتظر
۱۸:۰۴, ۲۶/خرداد/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/خرداد/۹۴ ۲۰:۰۳ توسط آیات.)
شماره ارسال: #4
آواتار
بسم الله الرّحمن الرّحیم

1760. آیا فرقى بین موسیقى سنّتى و غیرسنّتى، ترانه به زبان محلى و یا زبان‏هاى دیگر و استفاده از نوار ضبط شده آن وجود دارد؟ خرید و فروش این گونه نوارها چگونه است؟

ج. در حرمت موسیقى تفاوتى بین سنتى و غیرسنتى آن وجود ندارد و در صورت حرمت اصل موسیقى، خرید و فروش نوارهاى آن نیز حرام است.

(۲۶/خرداد/۹۴ ۱۱:۲۵)masoudmoosavy نوشته است:  سلام
اینجوری که کلا باید بی خیال رادیو و تلویزیون بشیم
واقعا سخته

سلام

ما سالهاست که برنامه های مختلف تلویزیون رو می بینیم و به راحتی با کنترل دائما دقیقه به دقیقه آهنگش رو کم می کنیم
اتفاقا وقتی برکاتش رو مشاهده کردید بسیار آسان خواهد بود
انّ مع العسر یسرا فان مع العسر یسری

طبع بنده بسیار علاقه مند به موسیقی است اما نشده یک بار از عقیده تخلف کنم وپشیمان نشم یک دردسر هایی برایم بوجود می آمد که کاملا احساس می کردم
یک بار گوش وگلویم آنقدر چرک کرد که می خواستم مهمترین برنامه هایم را کنسل کنم واقعا دیگه توبه کردم البته این تخلف بسیار اندک اتفاق می افتاد

خداوند مهربان است ولی او خود بندگانش را هر طور که بخواهد هدایت می کند

وامّا بنعمت ربّک فحدّث
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: قلب ، Wakeup
۱۸:۱۷, ۲۶/خرداد/۹۴
شماره ارسال: #5
آواتار
به نظر من هم
نقل قول: البته نظر مراجع متفاوته

من نمیدونم چه اصراری دارید بگید موسیقی کلا حرامه وقتی مرجع تقلید ما چنین چیزی نگفته! من که مرجع تقلید نیستم تریجح میدم در نظرشون دخالت نکنم!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mohammad Trust ، علائم ظهور ، در جستجوی سختی ، مرتضی اقبالی
۱۸:۲۵, ۲۶/خرداد/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/خرداد/۹۴ ۱۸:۲۶ توسط آیات.)
شماره ارسال: #6
آواتار
(۲۶/خرداد/۹۴ ۱۸:۱۷)فدايي ولايت نوشته است:  به نظر من هم

من نمیدونم چه اصراری دارید بگید موسیقی کلا حرامه وقتی مرجع تقلید ما چنین چیزی نگفته! من که مرجع تقلید نیستم تریجح میدم در نظرشون دخالت نکنم!

درسته اینجا اصلا مخصوص مرجع تقلید شما هم نیست

ما نظرات یکی از علما را که در این موضوع به درستی نزدیکتر می دانیم برای دوستانی که دوست دارند قرار می دهیم هر کسی که بخواد قبول می کنه وهرکسی هم که نخواد قبول نمیکنه

ضمنا: اینجا صرفا مخصوص فتوای آیت الله بهجت می باشد
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجید املشی ، قلب
۱۹:۲۴, ۲۶/خرداد/۹۴
شماره ارسال: #7
آواتار
(۲۶/خرداد/۹۴ ۱۱:۲۵)masoudmoosavy نوشته است:  سلام
مدرک این حرف کجاست؟!!؟؟
هر از گاهی آدم چیزهایی میشنوه که باید با مدرک قبول کرد

سلام

یکی از افرادی که تو اون مجلس بود تعریف کرده. دقیقا اسمشون یادم نیست. اگر خواستید یک جست و جو بکنید ببینید چی میشه. من هم یه نگاهی میندازم.
ساز هم اگر اشتباه نکنم سه تار بود.
۲۱:۲۵, ۲۶/خرداد/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/خرداد/۹۴ ۲۱:۲۶ توسط علائم ظهور.)
شماره ارسال: #8

(۲۶/خرداد/۹۴ ۳:۱۴)یاقوت نوشته است:  بسم الله الرّحمن الرّحیم

سلام

سلام
به نظرم دارید مسئله رو بد مطرح می کنید.... برای کسب اطلاعات بیشتر با دفتر مراجع عظام تماس بگیرید

نقل قول:آن‏چه مطرب است، از حیث غناى حرام است و از حیث لهو با آلات موسیقى، پس مطلقا حرام است و اگر استعمال آن‏ها در غیر لهو باشد، بنابر احتیاط جایز نیست.

چه چیزی حرام است؟ آنچه مطرب است
چه چیزی مطلقا حرام است؟ لهو با آلات موسیقى
چه چیزی بنابر احتیاط جایز نیست؟ استعمال آلات موسیقى در غیر لهو

از هیچکدام از موارد بالا نمی توان نتیجه گرفت که موسیقی بالکل حرام است. یعنی مثلا صدای اصفهانی یا موسیقی بتهون!!! بلکه بحث مطرب بودن، و آلات موسیقی مطرح شده...
اینها اصطلاحات فقهیست که باید توسط علما برای مردم باز شود. نه اینکه بدون توضیح بگذاریم تا هر کسی برداشت خود را داشته باشد

نقل قول:در حرمت موسیقى تفاوتى بین سنتى و غیرسنتى آن وجود ندارد و در صورت حرمت اصل موسیقى، خرید و فروش نوارهاى آن نیز حرام است.
یعنی چی؟
یعنی اگر اصل موسیقی شرایط حرمت را دارا بود که به برخی از آنها در فتوای قبل اشاره شده، دیگر سنتی و غیر سنتی و پاپ و کلاسیک ندارد. حرام است!
اما اگر شخصی دارای درکی از اصطلاحات و جمله بندی فقها نباشد، ممکن است اشتباه کند و دیگران را به اشتباه بیندازد که نظر آیت الله بهجت حرمت همه نوع موسیقی است ....
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فدايي ولايت ، میم.حسین.الف ، Eve ، در جستجوی سختی ، حدیث عشق
۱۰:۰۱, ۲۷/خرداد/۹۴
شماره ارسال: #9
آواتار
در این مورد هرکسی باید به مرجع تقلید خودش مراجعه کنه و هر طور دستور داده عمل کنه و نظرات مابقی علما خصوصا ایت اله بهجت را هم هرکس بدونه که خیلی خوبه و باعث آشنایی بیشتر با سیره علما میشه.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: در جستجوی سختی ، شیدا ، حدیث عشق ، فدايي ولايت
۲۱:۱۹, ۲۷/خرداد/۹۴
شماره ارسال: #10

محمد حسن الهی برادر علامه طباطبایی کتابی درباره موسیقی داشتن از ترس کنایه ها تا ریز نوشته هاشون رو نابود کردندBlush
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]