|
حکومت دینی یا سکولار ؟
|
|
۱:۳۷, ۶/تیر/۹۴
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام دوستان ؛ طاعات و عباداتتون قبول.
مایلم بدونم در نظر شما حکومت دینی موفق خواهد بود یا حکومت سکولار ؟ لظفا با ذکر دلیل نظر ارائه بدید. |
|||
|
|
۱۰:۰۴, ۶/تیر/۹۴
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
|
۳:۳۲, ۸/تیر/۹۴
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
تا نگاهتون به موفقیت چی باشه و جطور ارزیابی کنید!
آیا حکومت امام علی یا پیامبر اکرم رو ایده آل بدونین یا حکومت امریکا و ... |
|||
|
|
۱۰:۱۵, ۸/تیر/۹۴
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
در این عصر خیلی چیزها با زمان حکومت پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و امام علی (علیه السلام) فرق کرده برای مثال آیا در زمان آن دو بزرگوار نقش زن به اندازه امروزی فعال بوده؟ آیا نقشی که زن در جامعه امروزی ایفا می کند با آن زمان یکی است؟ خیر
مقایسه کردن حکومت آن دو بزرگوار در 1400 سال پیش با حکومت آمریکا در امروزه کار منطقی نیست و متمایز می باشد. |
|||
|
|
۱۰:۲۴, ۸/تیر/۹۴
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
۱۰:۴۷, ۸/تیر/۹۴
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
(۸/تیر/۹۴ ۱۰:۲۴)پارمیس نوشته است: خب مگه الان دولتی مثل دولت های امام علی یا پیامبر وجود داره که ما بخوایم با دولت ها و حکومت های فعلی مقایسش کنیم؟؟؟؟سلام دولتی مثل دولت های امام علی (علیه السلام) و پیامبر اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) وجود نداره و این کار از آرمانهای حکومتی امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)مباشه اما... ما باید دست روی دست بگذاریم و هیچ کاری نکنیم!!! ما باید مقدمات کار رو آماده کنیم و از همه مهمتر خودمون رو آماده کنین واسه حکومت دینی. |
|||
|
۱۲:۲۴, ۸/تیر/۹۴
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
|
۱۲:۳۵, ۸/تیر/۹۴
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
(۸/تیر/۹۴ ۱۲:۲۴)پارمیس نوشته است: سلام. سوالتون خیلی به جا و مهمه. در دنیا بیش از پنج هزار اتاق فکر وجود داره که حدود 1800 تاش برای آمریکاست... ما الآن کجای کاریم؟؟؟ دنیا رو دارن با عقل و برهان و روش خودشون مدیریت میکنن و ما نشستیم به امید اینکه خدا واسمون یه کاری بکنه ویا یه معجزه ای چیزی بفرسته. خدا میگه هروقت به اندازه توانت واسه من خرج کردی و هرچی داری رو واسه من گذاشتی حالا من میام برای کمک کردن به تو... مثل واقعه جنگ بدر ... |
|||
|
|
۱۲:۳۶, ۸/تیر/۹۴
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
بسم الله
(۶/تیر/۹۴ ۱:۳۷)رضازاده نوشته است: سلام دوستان ؛ طاعات و عباداتتون قبول.علیکم السلام اصل حکومت دینی حاکمیت بر روح و جان آدمی است . اصول محبت ، عدالت ، ایثار ، رضایت جامعه و نه فرد و ... از جمله اصول حاکمیتی هستند . امیر المومنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) در این مورد خطاب به فرمانده خود مالک اشتر نخعی در نامه 53 از نهج البلاغه میفرمایند : " مهربانی بر مردم را پوشش قلبت قرار ده و به آنها محبت روا دار و لطف و مهر داشته باش و برای آنان چون حیوانی درنده و ضرر رسان نباش كه خوردنشان را مغتنم شماری . باید كه محبوبترین كارها در نزد تو آن اموری قرار گیرد كه معتدلترین و میانهترین در حق، همگانیترین در عدل و جامعترین و هماهنگترین در راه رضایت مردم باشد، چرا كه بیتردید، خشم توده مردم، رضایت و خشنودی خواص و برگزیدگان جامعه را بی اثر میسازد، در حالی كه خشم خواص، با رضایت توده مردم بخشوده و جبران خواهد شد. " با این اوصاف بی تردید عمر حکومت دینی کوتاه میشود ، زیرا متنفذین و خواص از اینکه عدالت جلوی زیاده خواهی ایشان را بگیرد ساکت نخواهند بود و دائم در صدد کارشکنی برخواهند آمد . حضرت امیر المومنین علی بن ابی طالب (علیه السلام) در پاسخ كوردلان و جاهلانی كه امام را متهم به بیسیاستی میكردند و مثال معاویه را به عنوان سیاستمداری آگاه میستودند، دردمندانه میفرمایند: " به خدا قسم، معاویه از من زیرکتر و سیاستمدارتر نیست. ولی او حیله باز و فاجر است و اگر از حیلهگری و مكاری نفرت نداشتم از زیركترین مردم بودم. ولی هر مكری همراه با فسق و فجور است و فسق و فجور هم كفر را همراه خود دارد، و هر مكاری روز قیامت همراه خود پرچم و نشانی دارد كه با آن شناخته میشود. قسم به خدا كه مكارها نمیتوانند مرا غافلگیر كنند و فریب بدهند و قدرتمندان نمیتوانند مرا تحت فشار و در حال ضعف قرار دهند. "(خطبه 200) با نگاه به تاریخ میبینیم که حکومت معاویه که مبتنی بر ظلم و جور و فساد و به گویش امروزی ، سکولار است ، ماندنی تر خواهد بود ، البته از منظر زمانی . اما آنچه حکومت های دینی را ماندنی میکند حکومتی است که بردلها میشود و اصول حکومت دینی در انها به چشم می آید . (۸/تیر/۹۴ ۱۰:۱۵)رضازاده نوشته است: در این عصر خیلی چیزها با زمان حکومت پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و امام علی (علیه السلام) فرق کرده برای مثال آیا در زمان آن دو بزرگوار نقش زن به اندازه امروزی فعال بوده؟ آیا نقشی که زن در جامعه امروزی ایفا می کند با آن زمان یکی است؟ خیر زمان و مسایل پیرامونی آن باعث میشود تا هیچ حکومتی شبیه به حکومت های دیگر نباشد .درخواست میکنم تا سه حکومت اولیه اسلام را مطالعه بفرمایید . حکومت پیامبر ، امیر مومنان و امام حسن مجتبی (صلوات الله علیهم اجمعین). حکومت رسول الله (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) حکومتی نوپا بود که در مقابل آن تزویری وجود نداشت و تا زمان حضور ایشان در راس حکومت دینی هیچ کدام از خواص ذره ای تمرد و سرپیچی نمیکرد . از یک سو حکومت محبت ،عدالت ، رضایت توده مردم و در نهایت حکومتی خدایی و از سویی دیگر حاکمیت جور و استبداد و زورگویی و برده داری و یا همان حکومت بدون خدا در مقابل هم بودند . پس از شهادت پیامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) کسانی که چهره واقعی خود را در پشت نقاب تزویر و ریا پوشانده بودند حکومت غیر دینی ومنافقانه را بر حکومت الله ترجیح دادند و نتیجه این انحراف پس از نیم قرن فاجعه بزرگ محرم 61 قمری را رقم زد. اما در زمان حکومت امیر مومنان شما از یک سو حکومت عدل و محبت را میبینید و از سوی دیگر حکومت تزویر و ریا و نفاق، حکومت معاویه . این تقابل در زمان حکومت امام حسن مجتبی (علیه السلام) به اوج خود میرسد و میبینیم که حضرت برای مبارزه و نشان دادن حکومت غیر دینی معاویه مجبور به صلح با وی میشوند تا هم شیرازه اسلام نوپا از هم نپاشد و هم پرده از چهره دروغ و نیرنگ بردارند . شرایط حکومت دینی در حال حاضر دقیقا شبیه به زمان حکومت امیر مومنان و فرزندشان میباشد . حضرت امام خامنه ای در این باب میفرمایند : "ما امروز نیز در دنیای عظیم و با شعارهای زیبایی كه در بسیاری از نقاط آن سر داده میشود كم و بیش همان وضعیت را داریم . حتی امروز در دنیای اسلام كه درك و دریافت و بینش اسلامی در آن گاهی به فاصلههایی به اندازه فاصله ایمان و كفر از هم دور هستند با یك چنین واقعیتی مواجهیم . امروز آشكارترین و روشنترین حقایق اسلامی به وسیله بخشی از مدعیان اسلام در كشورهای اسلامی نادیده گرفته میشود. امروز همان روز است كه شعارهای یكسان است، اما جهت گیریها به شدت مغایر یكدیگر است. امروز شرایطی مشابه شرایط دوران حكومت امیرالمومنین علیه السلام است. پس روزگار نهج البلاغه است. امروز میشود از دیدگاه دقیق و نافذ امیرالمومنین علیه السلام به واقعیتهای جهان و جامعه نگاه كرد و بسیاری از حقایق را دید و شناخت و علاج آن را پیدا كرد. لذا امروز از همیشه به نهج البلاغه محتاج تریم. زیرا ما امروز در همان شرایط قرار داریم". ان شاءالله در فرصت بعدی پاسخ قسمت دوم سوالتان داده میشود . |
|||
|
|
۱۲:۴۲, ۸/تیر/۹۴
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
(۸/تیر/۹۴ ۱۲:۳۵)مرتضی اقبالی نوشته است: و ما نشستیم به امید اینکه خدا واسمون یه کاری بکنه ویا یه معجزه ای چیزی بفرسته. خدا میگه هروقت به اندازه توانت واسه من خرج کردی و هرچی داری رو واسه من گذاشتی حالا من میام برای کمک کردن به تو... مثل واقعه جنگ بدر ... اینو قبول دارم. یکی از مهمترین آفات مذهبی های ما(البته نه همشون) اینه که میشینن تا خدا کارا رو درست کنه.اگرم خودشون دست به کار بشن ممکنه تندروی کنن و کار خراب بشه.فقط توی بعضی موارد درست عمل میشه. یکی از مهمترین آفات غیر مذهبی ها هم اینه که میگن اصلا خدایی وجود نداره و نقشش رو انکار میکنن. با این وجود با این وضعی که هر کس ساز خودش رو میزنه چطور میشه شرایط پیشرفت و بهبود کشور رو از همه نظر فراهم کرد؟ |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |