|
آزادی بیان در اسلام!
|
|
۱۳:۵۲, ۱۷/تیر/۹۴
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم سلاماول تسلیت میگم شهادت مولای متقیان امام علی (علیه السلام) به همه عزیزان راستش من نمی دونستم سوالمو کجا باید بپرسم..سوال من درباره آزادی بیان در اسلامه،ما هرچه شنیدیدم از خوبی و مهربانی پیامبر و خاندان ایشان بوده(که صد درصد درسته)ولی چیزی از اشتباهات یا منتقدین نسبت به دین رسوال الله در صدر اسلام نشنیدیم!چون برخورد بسیار شدیدی با اونها صورت می گرفت البته این کار لازم بود اما مثلا در باره عصما آیا این شدت عمل لازم بود؟ اصل روایت: زنـى بـه نـام عـصـمـاء دخـتـر مـروان يـهـودى ، رسول خدا را اذيت مى كرد، به اسلام عيب مى گرفت ، مردم را بر عليه آن حضرت تحريك مـى نـمـود، روزى در هـجـو آن حـضـرت شـعـرى گـفـت و آن مـوقـع رسول الله صلى الله عليه و آله وسلم در بدر بود مـردى از مسلمانان به نام عميربن عدى بعد از شنيدن شعر او گفت : خدايا عهد مى كـنـم با تو اگر رسول خدا صلى الله عليه و آله وسلم را سلامت به مدينه برگردانى عـصـماء را بكشم ، چون آن حضرت از بدر برگشت ، عمير در يك شب به خانه آن زن آمد، ديد چند نفر از اطفالش دور او خوابيده اند و به يكى از آنها شير ميدهد، بچه را زا سـيـنه او كنار كشيد و آنوقت نوك شمشير را بر سينه او گذاشت و فشار داد تا از پشت او بـيرون آمد، آنگاه به مدينه برگشت و نماز صبح را با رسول خدا صلى الله عليه و آله وسلم خواند، حضرت پس از نماز به او گفت: دخـتر مروان را كشتى ؟ عرض كرد: آرى پدر و مادرم فداى تو باد آيا قصاصى و انتقامى بر من است ؟ حضرت فرمود: لاينتطح فيها عنزان در اين كار حتى دو تا بز شاخ به شاخ نمى شوند، يعنى چيزى نيست كه قصاص و انتقام داشته باشد، اين كلمه اولين باز از آن حـضـرت شـنـيـده شـد آنـگـاه فـرمـود: هـرگـاه خواستيد به كسى نگاه كنيد كه خدا و رسول را در غيب يارى كرده نگاه كنيد به عميربن عدى عـمـير چون از محضر رسول الله برگشت ديد: پسران عصماء با كمك عده اى او را دفن مى كـنـنـد، گـفتند: آيا تو او را كشته اى ؟ فرمود: آرى هرچه مى خواهيد بكنيد، به خدايى كه روحـم در دسـت او اسـت ، اگـر همه شما آن سخن را بگوييد كه او گفته بود، به همه تان با شمشير حمله مى كنم تا بكشم يا كشته شوم(مـغـازى واقـدى ، ج 1 ص 172، بـحـار، ج 20، خـلاصـه آن را نقل كرده است) روایت دوم: عصما، زنی شاعره بود که در اشعارش مسلمانان را بر ضد اسلام و پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) تحریک مینمود و در ابیاتش به مسلمانان از قوم خود معترض میشد که چرا به کسی گرویدهاید که نه از قوم «بنی مراد» است و نه از قوم «بنی مذحج» (درست مانند کسانی که با سوء استفاده از حسّ ناسیونالیستی به ایرانیها میگویند چرا به پیامبر عرب گرویدید). پیامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در جنگ بدر بود که اشعار این زن را به وی رساندند. نفرمود: که ای بابا حالا این که چیزی نیست، چند بیت شعر گفته، ما هم که الآن در حال جنگ بدر هستیم. بلکه با اشراف به نقش همین اشعار در تشدید جنگ علیه اسلام و مسلمین و ضایعات جانی و مالی آن، از مردم خواست: کسی مردم را از شرّ این زن ایمن سازد. و همینطور هم شد و حکم اعدام او توسط عمیر بن عدی اجرا شد. اجرای همین حکم سبب گردید افراد بسیاری از قبیلهی بنیخطمه، که از ترس او و طرفدارانش اظهار شرک میکردند، ایمان خود را آشکار ساختند. (السیرة نبویة، ابن هشام، ج 3، ص 637 – انساب الاشراف، ح1، ص 373) آیا پیامبر یا صحابه ایشان نمی تونست با بحث و مناظره قانعش کنه؟اگه کرده روایتش کجاست؟ به نظر شما برخورد عمیر با این زن درست بوده؟یا این حد شدت عمل فقط درباره یک زن کار خوبی بوده؟ ممنون میشم نظرتونو بدونم خیلی برام مهمه یا علی |
|||
|
|
۱۵:۱۸, ۱۷/تیر/۹۴
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
سلام.
میشه قبل از هر چیز بفرمایید هدفتون از ایجاد این تاپیک چیه؟؟؟ |
|||
|
|
۱۵:۲۵, ۱۷/تیر/۹۴
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
من ربط این دو روایت رو به آزادی بیان نفهمیدم!
|
|||
|
|
۱۷:۱۶, ۱۷/تیر/۹۴
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
ببنید عصما در زمان پیامبر به قبیله خودش اعتراض کرد که چرا اسلام آوردن و کشته شد و پیامبر هم این کارو تایید کردند..
پیامبری که رحمت اللعالمیه یعنی هیچ کس حق اعتراض و یا انتقاد درباره دین رو نداره و اگه بگه به این شکل کشته میشه.این کار درسته؟ درواقع میشه اینجوری بیان کرد: چرا باید در اسلام رفتار با همچین آدمایی تا این حد خشونت آمیز باشه؟ |
|||
|
|
۱۸:۵۵, ۱۷/تیر/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/تیر/۹۴ ۱۸:۵۶ توسط السا.)
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
منبع روایت هاتون نامعتبره
![]() از یک حرف غلط، نتیجه غلط هم حاصل میشه دیگه این لینک رو مطالعه کنید >> لیــنــک چون احتمال زیاد دوستان نمیخونن، این بخشش رو بذارم اینجا : مؤلف ابوعبدالله محمد بن عمر بن واقد اسلمى, نخست در مدينه مى زيسته و از موالى بوده است. وى در سال 129 يا 130 در مدينه متولد و در سال 207 در بغداد درگذشته است. او بيش تر به تاريخ جنگ هاى پيامبر پرداخته و جاى آن جنگ ها را نيز از نزديك ديده و در مدينه نيز مغازى را تدريس مى كرده است. هارون الرشيد و يحيى برمكى در سفر حجى كه به مدينه رفته بودند, با واقدى آشنا شدند. شخصيت او مورد توجه آن ها قرار گرفت و او را به بغداد دعوت كردند. او در سال 180 به بغداد رفت و از آن پس به سمت قاضى منصوب شد و در دو دولت هارون و مأمون همين شغل را داشت. او كتاب هاى زيادى در موضوع تاريخ و غيره نوشته است كه يكى از آن ها كه بر جاى مانده, همين (المغازى) است. شخصيت علمى واقدى دانشمندان اسلامى درباره شخصيت او اختلاف نظر دارند. شمارى او را ستوده و شمار ديگر چون احمد بن حنبل, ابن ادريس شافعى, محمد بن اسماعيل بخارى, احمد بن شعيب نسايى و… او را نكوهش نموده اند. اين كتاب گرچه تنها كتابى است كه در آن به صورت تفصيلى به جنگ هاى رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) پرداخته شده, از آن جهت كه روايات آن در هم آميخته و همگى حكم (روايت مرسل) را يافته اند, در منظر اهل نظر از اعتبار ساقط مى باشد, جز آن كه دليل ديگرى آن ها را تأييد كند. هر منبعی، معتبر نیست ب این دقت کنیم مخصوصا اینکه این روزها همه سعی دارن ب نوعی اسلام رو تخریب کنن |
|||
|
|
۱۹:۲۴, ۱۷/تیر/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/تیر/۹۴ ۱۹:۲۷ توسط Silence.)
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
(۱۷/تیر/۹۴ ۱۸:۵۵)السا نوشته است: منبع روایت هاتون نامعتبره ممنون از پاسخگویی تون درواقع شما میگید که همچین چیزی اتفاق نیوفتاده؟یعنی عصما به این دلیل کشته نشده؟ خب روایت دوم چی؟اونم غلطه؟! ![]() (۱۷/تیر/۹۴ ۱۸:۵۵)السا نوشته است: ب این دقت کنیم اتفاقا من به همین دلیل این دوتا روایت آوردم |
|||
|
|
۲۱:۱۲, ۱۷/تیر/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/تیر/۹۴ ۲۱:۱۲ توسط مجتبی110.)
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
(۱۷/تیر/۹۴ ۱۸:۵۵)السا نوشته است: منبع روایت هاتون نامعتبره خیر صحیحه (شاید کیفیت کشته شدنش متفاوت از این باشه اما اصل اعدام عصما صحیح هست) 11 نفر به جرم استهزاء و حرمت شکنی کشته شدند که می تونید اینجا بخونید: http://www.hawzah.net/fa/Article/View/78253 و اما پاسخ جناب silence اصل قضیه اعتراض و آزادی بیان نبوده، بلکه جرمشون توهین و استهزا و ناسزاست. لینک بالا رو مطالعه کنید البته شیوه پیامبر در مقابل استهزا کننده ها هم همیشه چنین نبوده بطور مثال عمروعاص چند ده بیت شعر در هجو و توهین به پیامبر داشتند و بعد هم بخشیده شدند. حالا این 11 نفر چرا کشته شدند برای خود من هم گنگه. همچنین من در مورد صحت کیفیت کشته شدن این چند نفر تو متن بالا به شدت مشکوکم. |
|||
|
|
۲۱:۲۰, ۱۷/تیر/۹۴
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
(۱۷/تیر/۹۴ ۲۱:۱۲)مجتبی110 نوشته است: خیر صحیحهممنون از آقا مجتبی عزیز دقیقا همینه.. برای همین ذکر کردم چرا پیامبری که رحمت العالمین باید این کارو انجام بده و یا تاییدش کنه؟ مگه میشه بدون بحث و ارشاد تو جنگ همچین دستوری بده؟اگه کرده چرا جایی ذکر نشده؟ شاید چیزی بوده که مورخین نقل نکردن اما اگه استهزا هم بوده با عقل من جور درنمیاد یه همچین رفتار خوشونت آمیزی با یک زن! |
|||
|
|
۲۱:۲۹, ۱۷/تیر/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/تیر/۹۴ ۲۱:۳۰ توسط مجتبی110.)
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
دوست عزیز
بنده هم مثل شما شبهه دارم اما بحث شما در مورد اصل قضیه برخورد با حرمت شکن ها هست یا شیوه ی برخورد؟ همونطور که خانم السا گفتند اون داستان مالخولیایی مغازی واقدی قابل استناد نیست. مشخصه این فرد خواسته داستانی تعریف کنه که اذهان رو منزجر کنه. اما واسه اصل قضیه توضیحی ندارم جز اینکه بگم حتما چیزی بوده که پیامبر این چند نفر رو در مقابل بخشش استثناء قرارداده |
|||
|
|
۲۲:۱۹, ۱۷/تیر/۹۴
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
قطعا اصل موضوع برام مهمه
ببخشید مجبورم بگم داشتم با کسی صحبت می کردم بهم یه چیز گفت: اسلام محمدی شما همون اسلامیه که عصما رو به جرم توهین به پیامبر کشته و امروز هم سهیل عربی به همین دلیل میخواد بکشه...این دین انقد متزلزله که...(بماند) https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B3%D9%...8%A8%DB%8C |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| آزادی بیان | ghoran | 1 | 1,150 |