کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
کار هست، عار نیست...
۱۶:۵۵, ۱۰/شهریور/۹۴
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

مگه گچ کاری و آهنگری و نقاشی و نجاری و کاشی کاری و سنگ کاری و لوله کشی و کابینت سازی و منبت کاری و مبل سازی و آیینه کاری و پرس کاری و ... اینا کار نیستن؟
اتفاقا پولش و درآمدش هم بد نیست که یوقتایی عالی هم هست!

اونوقت یه جوونی عاطل و باطل میگرده میگه کار نیست؟
کار هست عار نیست...

حالا اینو داشته باشید، این خانما رو بگو ...
یوقتایی بعضیاشون روشون نمیشه بگن پسرشون یا همسرشون یکی از این کارهای بالا رو دارن!
که حتما باید بگن کارمند فلان اداره هستن که باد به غبغبشون بندازن!

که چی بشه؟یکی نیست بگه عزت و احترام آدما به شعورشون نه کارشون!

حالا این رو هم بذارید کنارش که وقتی توی خونه ایی به پدر خونه که صاحب یکی از این کارهاست مدام بگن حالا فکر کردی ریس فلانی.. یا مدیر بیساری...

خب بچه ایی که تواین خونه است فرداروز تومدرسه با افتخار نمیگه پدر من شغلش اینه... میترسه از برخوردها...
که وقتی دیدگاه مادر خونواده این باشه که من برم درخونه دختر مردم بگم پسرم شاگر نونواست؟
یا تومغازه باباش کار میکنه؟
نه من پیش اقدس خانم و اکرم خانم آبرو دارم...

خب همین توی مادر میشی عامل اصلی بیکاری بچه ات و بعدم دنبالش همین بی احترامی های به کارگر جماعت و همین دیدگاه کم و حقیر،

اینا فقر،فقر شخصیتیه...

نقل به مضمون یه حاج آقایی بودن تو نجف که مقام بالایی هم داشتن، یروز لوله ی آب شون خراب میشه و میرن یه لوله کش میارن، اون شخص مشغول کار که بوده برای یه لحظه از ذهن این عالم میگذره که ببین ما چه مقامی داریم به محضر امام زمان میرسیم و درس و بحثی و .. اما این بنده خدا هیچی..!

درهمین لحظه اون کارگر روبه عالم میکنه و میگه توچه میدونی که ماهم به محضر امام زمان میرسیم...!

حالا حکایت این روزهای ماها شده،که برتری و به لباس و ماشین و کار و درآمد و محل زندگی میدونیم...

که احترام ها همه زورکی و ریا کاری شده!

البته این بیشتر تو تازه به دوران رسیده هاست که فقر شخصیتی دارن، که دیدگاهشون درست نیست،که برای یه عده اشون هنوز مال حلال تعریف نشده که برای بدست آوردن مال حلال چه کارگری کنی چه کارمندی و چه مدیریت فرقی نداره اون حلال بودنِ سختِ.

ولی باز جای شکرش باقیه که هنوز هستن عده ایی که برای اُسا کارها خم و راس بشن و دست بلند کنن و حاجی حاجی بگن و احترامشونو داشته باشن!

[تصویر: Wrinkled_Hands.jpg]

حالا همین مسئله رو از لحاظ دین و شرع ببینیم و بسنجیم :

قرآن کریم به مسلمونا تذکر می دهد که مبادا در دام تنبلی بیفتند.
خداوند در آیه ۳۹ سوره نجم می فرماید:
«انسان در گرو سعی و تلاش خویش است.»

یعنی هر چه که تلاش کنی و از تنبلی دوری کنی به همون میزان در دنیا و آخرت پیشرفت می کنی.

با سستی نه تنها دنیامون رو خراب می کنیم بلکه قطعا برای آخرت خودمون هم توشه ای نذاشتیم.

امام موسی کاظم (علیه السلام) می فرماید:
خداوند دشمن بنده ای است که زیاد می خوابد و بیکار است.»

انس بن مالک از یاران رسول مکرم اسلام (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نقل می کند زمانی که حضرت از جنگ تبوک باز می گشت سعد انصاری را دید.
سعد در مدینه کارگری می کرد.

وقتی سعد با پیامبر دست دادند متوجه زبری و خشنی پوست دست او شدند.
پرسیدند که چرا دستانت اینقدر زبر است؟

عرض کرد: کارم با بیل و طناب است و از این راه مخارج اهل و عیالم را تامین می کنم.

رسول گرامی اسلام ب دستان سعد بوسه زد و فرمود: این دستان آتش جهنم را لمس نخواهد کرد.

در قرآن کریم فرموده است بجای تنبلی در امور نسبت به انجام آنها شتاب گرفته و بر همدیگر سبقت بجویید.

ما برعکس عمل کرده و سستی می کنیم!
اگر می خواهیم برنده حقیقی در این دنیا باشیم باید نسبت به امور خیر نیز همچون امور دنیایمان ایده داشته باشیم، طراحی کنیم، فکر نو ارائه دهیم.

کار خیر امروز مثل کار خیر صد سال پیش نیست.
باید در کارهای خیر هم کارآفرین بوده و نوآوری داشته باشیم.

ببینیم ضرورت امروز جامعه چیست؟
کجا به نیرو و توان من نیاز است؟
چه کاری از عهده ام بر می آید؟

یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: sarallah ، یاســین ، آفتاب ، عمار94 ، انتصـار ، میم.حسین.الف ، افشین ، Mohammad Trust ، Tolou ، هادی... ، غریب ، السا ، soheyl68 ، ام ابیها ، سید ابراهیم ، آیدا77 ، آیدا77 ، در جستجوی سختی ، mahdy30na ، SHA.453 ، مجید املشی ، fafa* ، Farzaneh ، مهدی2012 ، عبدالرحمن ، قاتل مرگ

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۵:۳۳, ۲۵/مهر/۹۴
شماره ارسال: #11
آواتار
ادم بیکار به هزار جور فساد فکری دچار میشه چ
چون کار نداره از صبح پا میشه میشینه پای تلویزیون (ماهواره ) هی چشمشو گناه بار میکنه وهی فکرای باطل به سرش میزنه
حالا میخواد دستش تو جیب بابا جونش باشه یا نباشه فرقی نمیکنه
در رابطه با اینکه میفر مایین خانم ها همسر چنین فردی نمیشن باید بگم اتفاقا خیلیاشونم که میپذیرن اقاهه عارش میشه بره سر اون کار میگه من فوق دارمو من لیسانسمو من فلانمو ...فقط خانما دنبال چشم وهم چشمی نیستن آقایونم درگیر این مسائل به اصطلاح بعضیا خاله زنکی هستن
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عمار94 ، fafa* ، مصباح
۱۷:۱۱, ۲۵/مهر/۹۴
شماره ارسال: #12
آواتار
بعد میگید چرا فرار مغز ها زیاده Confused
خب یه جوونی مث من بیست و خورده ای سال از عمرش رو صرف درس خوندن میکنه و بهترین نمره ها و بهترین دانشگاه ها رو داشته باشه،بعد بهش بگن برو کارگری و بنایی و سفالگری بکن،نباید دربره به طرف خارج؟
بله آقا جان بنده مشکل دارم که وقتی تمام عمرم رو صرف درس خوندن و تولید علم کردم عارم میاد که برم کارگر و بنا و گچ کار بشم،نه فقط من،بلکه میلیون ها جوون دیگه هم همین دیدگاه رو دارم
اون زمان شاه بود که نیم درصد سواد دانشگاهی داشتن میرفتن دکتر مهندس میشدن بقیه بنا،الان نصف فارق التحصیلای زمان ما که همشون شریف و امیرکبیر هستن بیکارن،اونوقت انتظار دارید اینا بین بنایی با ماهی دومیلیون حقوق(در حداکثر حالت) و یا کار در خارج بی دردسر و اعصاب خوردی و کل کل با ماهی هشت هزار دلار حقوق(حداقل رو دارم میگم چون بچه های دانشگاه های دولتی خیلی قویتر از خارجی ها هستن) وایسن به مملکت خدمت کنن؟
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: پارمیس
۲۳:۳۴, ۲۵/مهر/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/مهر/۹۴ ۲۳:۴۴ توسط مهدی2012.)
شماره ارسال: #13
آواتار
نقل قول: درهمین لحظه اون کارگر روبه عالم میکنه و میگه توچه میدونی که ماهم به محضر امام زمان میرسیم...!
احسن... خوشمان آمد...

یه مشکل بزرگی این نظام آموزشی داره و از موقعی که کنکور آسون شده و دانشگاه ها زیاد شدن مشکل بزرگتر شده...
اینکه جوون وقتی مدرکش رو میگیره و سربازی میره تازه میفهمه که به چه کاری علاقه داره و تو چه کاری استعداد داره...متاسفانه... و این باعث شده که کلی وقتشون رو تو دانشگاه ها تلف کنن بعدش برن دنبال یک کار دیگه که البته خیلی ها نمیرن دنبال کار دیگه چون که دیگه دیر شده و بخوان یه کار جدید یاد بگیرن سنشون میره بالای 30 سال....
بعد میشن چهار دسته:
دسته اول با همون درس و رشتشون کار پیدا میکن البته بعد از چندین سال تلاش و ارشد و دکترا و ....(در نتیجه سن ازدواج بالا)
دسته دوم بیکار و سرگردان(در نتیجه سن ازدواج بالا)
دسته سوم تازه میرن دنبال شغل آزاد و چند سال طول میکشه(در نتیجه سن ازدواج بالا)
دسته چهارم با پارتی بازی کار پیدا میکنن(در نتیجه سن ازدواج پایین که این دسته هم به بقیه نگاه میکنن و دیر ازدواج میکننSmile)

باید ببینند چقدر کار وجود داره و همون قدر هم دانشجو بگیرن... البته اکثر دانشگاه های الان وقت تلف کنیه.....

اگه این همه خانم ها نمیرفتن دانشگاه و شغل ها رو نمیگرفتن و تو خونه مینشستن خونه داریشون رو میکردن الان این همه بیکار نداشتیم و سن ازدواج بالا نمیرفت و جامعه این همه مشکلات نداشت... بماند که سر کار رفتنشون چقدر مشکلات دارد...
بعضی هاشون که سر کار نمیرن هم میرن دانشگاه: آخه 4 سال ساختمون و معماری و.... میخونی به چه درد زندگیت میخوره؟ بعدش نمیتونه یه نیمرو درست کنه! حداقل میرفتی کلاس آشپزی! نه میدونه تربیت فرزند چیه و هزاران چیز که باید بدونه رو نمیدونه ولی درعوض 4 سال نقشه کشی خونده!
متاسفانه خانم های الان قدر جایگاه و منزلتشون رو نمیدونن...

نه بابا ما هم پیشرو شدیمBig Grin
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مصباح
۴:۴۵, ۲۶/مهر/۹۴
شماره ارسال: #14
آواتار
(۲۵/مهر/۹۴ ۲۳:۳۴)مهدی2012 نوشته است:  اگه این همه خانم ها نمیرفتن دانشگاه و شغل ها رو نمیگرفتن و تو خونه مینشستن خونه داریشون رو میکردن الان این همه بیکار نداشتیم و سن ازدواج بالا نمیرفت و جامعه این همه مشکلات نداشت... بماند که سر کار رفتنشون چقدر مشکلات دارد...
بعضی هاشون که سر کار نمیرن هم میرن دانشگاه: آخه 4 سال ساختمون و معماری و.... میخونی به چه درد زندگیت میخوره؟ بعدش نمیتونه یه نیمرو درست کنه! حداقل میرفتی کلاس آشپزی! نه میدونه تربیت فرزند چیه و هزاران چیز که باید بدونه رو نمیدونه ولی درعوض 4 سال نقشه کشی خونده!
متاسفانه خانم های الان قدر جایگاه و منزلتشون رو نمیدونن...

من کاملاً مخالف کارکردن خانما هستم، با حرفاتون هم تقریباً موافقم، ولی 1 سوال لاینحل برای من همیشه وجود داره:
چرا کشورای دیگه، که زن و مرد هر دو باهم جزو نیروی کار جامعه محسوب میشن، مشکل مارو ندارن؟ چرا اونجاها کسی نمی گه زنا اومدن بازار کارو قبضه کردن؟ چرا برای همه کار هست؟ (البته منظورم این نیست که بیکاری ندارن).
فکر نمی کنین مشکل کار و بی کاری، بخش عمده ایش از جای دیگه آب می خوره، از عدم تولید فرصت های شغلی؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: پارمیس ، مهدی2012
۱۳:۴۶, ۲۶/مهر/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/مهر/۹۴ ۱۳:۴۸ توسط مهدی2012.)
شماره ارسال: #15
آواتار
نقل قول: فکر نمی کنین مشکل کار و بی کاری، بخش عمده ایش از جای دیگه آب می خوره، از عدم تولید فرصت های شغلی؟
آره منم نگفتم دلیل بیکاری آقایون کار کردن خانم ها هست ولی اگه اینقد خانم شاغل نداشتیم قطعا آقایون هم بیکار نبودن.
بله به نظرم مشکل اصلی همین آموزش و پرورش هست که آدم ها رو جوری تربیت میکنه که فقط به فکر کار دولتی باشیم، باید آموزش و پرورش جوونا رو کارآفرین بار بیاره... در صورتی که اکثرا اصلا نمیدونن کارآفرینی چیه... متاسفانه جوون دانشجو اگه بهش یک میلیارد هم پول بدیم نمیتونه باهاش کاری انجام بده....

موضوع دیگه: ما چند جور خونواده تو ایران داریم:
1- زن و شوهر شاغل هستن: از مشکلات روابط بین زن و شوهر بگذریم بچه دیگه چی بار بیاد خدا میدونه!
2- شوهر شاغل و خانم خانه دار: خیلی خوبه به شرط اینکه با پارتی بازی نرفته باشه سر کار!
3- خانم شاغل و شوهر بیکار: از اقتدار مرد و تربیت بچه و تاثیر روانی روی مرد که بگذریم آیا کار خانمه در شخصیت و قدرت و ... اون هست؟
4- زن خانه دار و شوهر بیکار: از حرف های خانم و مشکلات مالی که بگذریم آیا مرده دنبال کار خلاف نمیره و یا معتاد نمیشه؟

اینجوری چندین مشکل پیش میاد:
1- اختلاف طبقاتی(مالی - مخصوصا بین گروه 1 و4 )
2- مشکل تربیت فرزندان(مخصوصا گرو 1 و 3)
3- مشکلات زندگی و روابط بین زن و شوهر(مخصوصا 3 و 4 و 1)
فقط میمونه همون گروه 2 که تاکید اسلام هم هست.

توجه میکنید همین بیکاری مردان و خیلی از شغل های خانم ها میتونه چقدر راحت یک جامعه رو نابود کنه؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مصباح
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا