|
آیا حجاب اجباری است؟
|
|
۷:۲۷, ۱/مهر/۹۴
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
آقای م.ک :درباره
ﺳﺎﺗﺮ ﮐﻪ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺑﻪ ﺣﺠﺎﺏ ﺷﺮﻋﯽ ﺗﻌﺒﯿﺮ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ، ﻭ ﻓﻌﻼ ﺩﺭ ﭘﻮﺷﺎﻧﺪﻥ ﻣﻮﯼ ﺳﺮ ﺑﺎﻧﻮﺍﻥ ﻭ ﭘﻮﺷﯿﺪﻥ ﺭﻭﺳﺮﯼ ﻣﺘﻤﺮﮐﺰ ﺷﺪﻩ، ﺩﺭ ﺩﻭ ﻣﻘﺎﻡ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻥ ﺑﺤﺚ ﮐﺮﺩ، ﯾﮑﯽ ﺑﺤﺚ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﺍﺑﻌﺎﺩ ﺷﺮﻋﯽ ﺁﻥ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﯾﮏ ﻓﻌﻞ ﺍﯾﻤﺎﻧﯽ ﻭ ﺗﮑﻠﯿﻒ ﺷﺮﻋﯽ، ﺩﯾﮕﺮﯼ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﺟﻮﺍﺯ ﯾﺎ ﻋﺪﻡ ﺟﻮﺍﺯ ﻣﺸﺮﻭﻋﯿﺖ ﺑﮑﺎﺭ ﺑﺮﺩﻥ ﺍﺟﺒﺎﺭ ﺑﺮﺍﯼ ﺭﻋﺎﯾﺖ ﺣﺠﺎﺏ ﻭ ﺗﻌﯿﯿﻦ ﻣﺠﺎﺯﺍﺕ ﻗﺎﻧﻮﻧﯽ ﺑﺮﺍﯼ ﺑﺎﻧﻮﺍﻧﯽ ﮐﻪ ﺁﻧﺮﺍ ﺑﻄﻮﺭ ﮐﺎﻣﻞ ﺭﻋﺎﯾﺖ ﻧﻤﯽ ﮐﻨﻨﺪ . ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﻣﻘﺎﻡ ﺩﻭﻡ ﯾﻌﻨﯽ ﺣﺠﺎﺏ ﺍﺟﺒﺎﺭﯼ، ﺗﻌﯿﯿﻦ ﻣﺠﺎﺯﺍﺕ ﺑﺮﺍﯼ ﻧﺎﻗﻀﯿﻦ ﺣﺠﺎﺏ ﺗﻮﺳﻂ ﻣﺠﻠﺲ ﺷﻮﺭﺍﯼ ﺍﺳﻼﻣﯽ ﺩﺭ ﺳﺎﻝ ۱۳۷۲ ﺻﻮﺭﺕ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺍﺳﺖ: «ﺯﻧﺎﻧﯽ ﮐﻪ ﺑﺪﻭﻥ ﺣﺠﺎﺏ ﺷﺮﻋﯽ ﺩﺭ ﻣﻌﺎﺑﺮ ﻭ ﺍﻧﻈﺎﺭ ﻋﻤﻮﻣﯽ ﻇﺎﻫﺮ ﺷﻮﻧﺪ، ﺑﻪ ﺣﺒﺲ ﺍﺯ ﺩﻩ ﺭﻭﺯ ﺗﺎ ﺩﻭ ﻣﺎﻩ ﻭ ﯾﺎ ﺍﺯ ﭘﻨﺠﺎﻩ ﻫﺰﺍﺭ ﺗﺎ ﭘﺎﻧﺼﺪ ﻫﺰﺍﺭ ﺗﻮﻣﺎﻥ ﺟﺰﺍﯼ ﻧﻘﺪﯼ ﻣﺤﮑﻮﻡ ﺧﻮﺍﻫﻨﺪ ﺷﺪ» (ﻗﺎﻧﻮﻥ ﻣﺠﺎﺯﺍﺕ ﺍﺳﻼﻣﯽ، ﺗﺒﺼﺮﻩ ﻣﺎﺩﻩ ۶۳۸) . ﺍﯾﻦ ﻣﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﻗﺎﻧﻮﻥ ﻣﺠﺎﺯﺍﺕ ﺍﺳﻼﻣﯽ ﺑﺮﮔﺮﻓﺘﻪ ﺍﺯ ﻓﺘﻮﺍﯼ ﻣﺮﺣﻮﻡ ﺁﯾﺖ ﺍﻟﻠﻪ ﺧﻤﯿﻨﯽ ﺍﺳﺖ: ﻫﺮ ﮐﺴﯽ ﮐﻪ ﻭﺍﺟﺒﯽ ﺭﺍ ﺗﺮﮎ ﯾﺎ ﺣﺮﺍﻣﯽ ﺭﺍ ﻣﺮﺗﮑﺐ ﺷﻮﺩ ﺍﻣﺎﻡ (ﻉ) ﯾﺎ ﻧﺎﺋﺒﺶ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﺪ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺗﻌﺰﯾﺮ ﮐﻨﺪ ﺑﻪ ﺷﺮﻁ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺁﻥ ﺍﻣﺮ ﺍﺯ ﮐﺒﺎﺋﺮ ﺑﺎﺷﺪ . ﺗﻌﺰﯾﺮ ﮐﻤﺘﺮ ﺍﺯ ﺣﺪّ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻣﻘﺪﺍﺭ ﺁﻥ ﺑﻪ ﺩﺳﺖ ﺣﺎﮐﻢ ﺷﺮﻉ ﺍﺳﺖ … ( ﺗﺤﺮﯾﺮﺍﻟﻮﺳﯿﻠﻪ، ﺝ ۲ ﺹ ۴۷۷، ﮐﺘﺎﺏ ﺍﻟﺤﺪﻭﺩ، ﻓﺮﻭﻉ ﺣﺪ ﺍﻟﻘﺬﻑ، ﺍﻟﺨﺎﻣﺲ) ﺑﺮ ﺍﺳﺎﺱ ﻓﺘﻮﺍﯼ ﻓﻮﻕ ﺑﯽ ﺣﺠﺎﺑﯽ ﯾﺎ ﺑﺪﺣﺠﺎﺑﯽ ﺍﮔﺮ ﺑﺨﻮﺍﻫﺪ ﺷﺮﻋﺎ ﻣﺸﻤﻮﻝ ﺗﻌﺰﯾﺮ ﻭﺍﻗﻊ ﺷﻮﺩ، ﻋﺪﻡ ﺭﻋﺎﯾﺖ ﺣﺠﺎﺏ ﺑﺎﯾﺪ ﺍﺯ ﮔﻨﺎﻫﺎﻥ ﮐﺒﯿﺮﻩ ﻣﺤﺴﻮﺏ ﺷﻮﺩ . ﻣﺮﺣﻮﻡ ﺁﯾﺖ ﺍﻟﻠﻪ ﺧﻤﯿﻨﯽ ﮔﻨﺎﻫﺎﻥ ﮐﺒﯿﺮﻩ ﺭﺍ ﺍﯾﻨﮕﻮﻧﻪ ﺗﻌﺮﯾﻒ ﮐﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ: « ﻫﺮ ﻣﻌﺼﯿﺘﯽ ﮐﻪ ﻋﺬﺍﺏ ﺁﺗﺶ ﺟﻬﻨﻢ ﯾﺎ ﻋﻘﺎﺏ ﺑﺮ ﺁﻥ ﺩﺍﺩﻩ ﻭﻋﺪﻩ ﺷﺪﻩ ﺑﺎﺷﺪ، ﯾﺎ ﺑﺎ ﺁﻥ ﺑﻪ ﺷﺪﺕ ﺗﻤﺎﻡ ﺑﺮﺧﻮﺭﺩ ﺷﺪﻩ ﺑﺎﺷﺪ، ﯾﺎ ﻫﻤﺎﻧﻨﺪ ﯾﺎ ﺑﺰﺭﮔﺘﺮ ﺍﺯ ﺑﺮﺧﯽ ﮔﻨﺎﻫﺎﻥ ﮐﺒﯿﺮﻩ ﻣﻌﺮﻓﯽ ﺷﺪﻩ ﺑﺎﺷﺪ، ﯾﺎ ﻋﻘﻞ ﺑﺮ ﮐﺒﯿﺮﻩ ﺑﻮﺩﻥ ﺁﻥ ﺣﮑﻢ ﮐﻨﺪ، ﯾﺎ ﺩﺭ ﺍﺭﺗﮑﺎﺯ ﻣﺘﺸﺮﻋﻪ ﭼﻨﯿﻦ ﺑﺎﺷﺪ، ﯾﺎ ﻧﺼﯽ ﯾﺮ ﮐﺒﯿﺮﻩ ﺑﻮﺩﻥ ﺁﻥ ﻭﺍﺭﺩ ﺷﺪﻩ ﺑﺎﺷﺪ.» ﺍﻧﮕﺎﻩ ﺍﯾﺸﺎﻥ ﭼﻬﻞ ﻭ ﭘﻨﺞ ﮔﻨﺎﻩ ﮐﺒﯿﺮﻩ ﺭﺍ ﻣﺜﺎﻝ ﺯﺩﻩ ﺍﺳﺖ. ( ﺗﺤﺮﯾﺮﺍﻟﻮﺳﯿﻠﻪ، ﺍﻟﻘﻮﻝ ﻓﯽ ﺷﺮﺍﺋﻂ ﺇﻣﺎﻡ ﺍﻟﺠﻤﺎﻋﻪ، ﺝ ۱، ﺹ ۲۷۵ - ۲۷۴) ﮐﻪ ﺣﺠﺎﺏ ﺟﺰﺀ ﺍﻧﻬﺎ ﻧﯿﺴﺖ. ﺑﺎ ﻣﻼﮐﻬﺎﯼ ﺑﺮﺷﻤﺮﺩﻩ ﺩﺭ ﻓﺘﻮﺍﯼ ﻓﻮﻕ ﻋﺪﻡ ﺭﻋﺎﯾﺖ ﺣﺠﺎﺏ ﮔﻨﺎﻩ ﮐﺒﯿﺮﻩ ﻧﯿﺴﺖ، ﺯﯾﺮﺍ ﺩﺭ ﻫﯿﭻ ﺁﯾﻪﯼ ﻗﺮﺁﻥ ﺑﺮ ﺗﺎﺭﮎ ﺁﻥ ﻭﻋﺪﻩ ﻋﺬﺍﺏ ﺩﺍﺩﻩ ﻧﺸﺪﻩ ﺍﺳﺖ. ﺩﺭ ﺳﻨﺖ ﺭﺳﻮﻝ ﺍﻟﻠﻪ (ﺹ) ﻭ ﺳﯿﺮﻩﯼ ﺍﺋﻤﻪ (ﻉ) ﻫﯿﭻ ﻣﻮﺭﺩﯼ ﺍﺯ ﺍﺟﺒﺎﺭ ﯾﺎ ﻣﺠﺎﺯﺍﺕ ﺩﺭ ﺍﻣﺮ ﺣﺠﺎﺏ ﮔﺰﺍﺭﺵ ﻧﺸﺪﻩ ﺍﺳﺖ. ﺩﺭ ﻫﯿﭻ « ﺭﻭﺍﯾﺖ ﻣﻌﺘﺒﺮﯼ» ﺑﺮﺍﯼ ﺗﺎﺭﮎ ﺁﻥ ﻋﻘﺎﺏ ﻭﻋﺪﻩ ﺩﺍﺩﻩ ﻧﺸﺪﻩ ﺍﺳﺖ. ﮐﺒﯿﺮﻩ ﺑﻮﺩﻥ ﺁﻥ ﺍﺟﻤﺎﻋﯽ ﻧﯿﺴﺖ. ﺩﻟﯿﻞ ﻋﻘﻞ ﯾﺎ ﺳﯿﺮﻩ ﻋﻘﻼ ﺑﺮ ﺟﻮﺍﺯ ﻣﺠﺎﺯﺍﺕ ﺁﻥ ﺩﻻﻟﺖ ﻧﻤﯽ ﮐﻨﺪ. ﺍﺭﺗﮑﺎﺯ ﻣﺘﺸﺮﻋﻪ ﺩﺭ ﻃﻮﻝ ﺗﺎﺭﯾﺦ ﺑﻮﯾﮋﻩ ﺻﺪﺭ ﺍﺳﻼﻡ ﻧﯿﺰ ﺑﺮ ﺟﻮﺍﺯ ﻣﺠﺎﺯﺍﺕ ﺁﻥ ﺩﻻﻟﺖ ﻧﺪﺍﺭﺩ. ﻧﺘﯿﺠﻪ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺑﻪ ﻓﺘﻮﺍﯼ ﺁﯾﺖ ﺍﻟﻠﻪ ﺧﻤﯿﻨﯽ ﮐﻪ ﮐﻠﯿﻪ ﺍﺭﮐﺎﻥ ﻧﻈﺎﻡ ﺟﻤﻬﻮﺭﯼ ﺍﺳﻼﻣﯽ ﻣﻘﻠﺪ ﻭﯼ ﻫﺴﺘﻨﺪ ﻭ ﻗﻮﺍﻧﯿﻦ ﺍﻥ ﻧﯿﺰ ﺑﺮ ﺍﺳﺎﺱ ﻓﺘﻮﺍﯼ ﻭﯼ ﻧﻮﺷﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ، ﭼﻮﻥ ﺗﺮﮎ ﺣﺠﺎﺏ ﺷﺮﻋﯽ ﮔﻨﺎﻩ ﮐﺒﯿﺮﻩ ﻧﯿﺴﺖ، ﺣﺎﮐﻢ ﺷﺮﻉ ﻣﺠﺎﺯ ﺑﻪ ﺗﻌﺰﯾﺮ ﺗﺎﺭﮎ ﺁﻥ ﻧﻤﯽ ﺑﺎﺷﺪ. ﻋﺪﻡ ﺟﻮﺍﺯ ﺗﻌﺰﯾﺮ ﻣﻌﻨﺎﯾﯽ ﺟﺰ ﻣﺮﺩﻭﺩ ﺑﻮﺩﻥ ﺍﺟﺒﺎﺭ ﻗﺎﻧﻮﻧﯽ ﻧﺪﺍﺭﺩ . ﯾﻌﻨﯽ ﺣﺠﺎﺏ ﺍﺟﺒﺎﺭﯼ ﻣﻄﺎﺑﻖ ﻓﺘﻮﺍﯼ ﺑﻨﯿﺎﻧﮕﺬﺍﺭ ﺟﻤﻬﻮﺭﯼ ﺍﺳﻼﻣﯽ ﻫﻢ ﻓﺎﻗﺪ ﺟﻮﺍﺯ ﺷﺮﻋﯽ ﺍﺳﺖ. ﺑﻄﻮﺭ ﮐﻠﯽ ﺗﻌﺰﯾﺮ ﺑﺮ ﺗﺮﮎ ﻭﺍﺟﺐ ﯾﺎ ﻓﻌﻞ ﺣﺮﺍﻡ ﻧﯿﺎﺯ ﺑﻪ ﻧﺺ ﻣﻌﺘﺒﺮ ﺷﺮﻋﯽ ﺩﺍﺭﺩ ﻭ ﻋﻤﻮﻣﺎﺕ ﻫﻢ ﻧﺎﺗﻮﺍﻥ ﺍﺯ ﺍﺛﺒﺎﺕ ﺩﺭ ﻣﻮﺍﺭﺩ ﻏﯿﺮﻣﻨﺼﻮﺹ ﺍﺳﺖ . ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﻣﻮﺍﺭﺩ ﻏﯿﺮﻣﻨﺼﻮﺹ ﺗﻌﺰﯾﺮ ﺑﺮ ﺗﺮﮎ ﺣﺠﺎﺏ ﺍﺳﺖ . ﺍﺟﺒﺎﺭ ﺑﺮ ﺑﯽ ﺣﺠﺎﺑﯽ ﺧﻼﻑ ﺷﺮﻉ ﺑﻮﺩ. ﺍﺟﺒﺎﺭ ﺑﺮ ﺭﻋﺎﯾﺖ ﺣﺠﺎﺏ ﻧﯿﺰ ﻓﺎﻗﺪ ﻣﺴﺘﻨﺪ ﻣﻌﺘﺒﺮ ﺷﺮﻋﯽ ﻭ ﺩﺭ ﻧﺘﯿﺠﻪ ﺧﻼﻑ ﺷﺮﻉ ﺍﺳﺖ . ﺣﺠﺎﺏ ﺑﺎ ﺭﻋﺎﯾﺖ ﺣﺪﻭﺩ ﺷﺮﻋﯽ ﺁﻥ ﺍﺧﺘﯿﺎﺭ ﺯﻧﺎﻥ ﻣﺆﻣﻨﻪ ﺍﺳﺖ. |
|||
|
| آغاز صفحه 7 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۳:۵۰, ۵/مهر/۹۴
شماره ارسال: #61
|
|||
|
|||
|
سلام دوستان
آقای غریب ممنونم از لطفتون نظر شما محترم است اما این نظر شماست قطعا پروردگارت به کسانی که گمراه شده اند داناتر است او به کسانی که هدایت شده اند داناتر است نحل 125 خانم السا من چیزی به اسم تهاجم فرهنگی نمیبینم این چیزی هم که میبینم تقابل فرهنگ هاست تبلیغات یه چیز عادلانست و همگی مشغول تبلیغ هستند احسنت... دقیقا درسته... آزادی از هوای نفس و مهمتر از همه آزادی از اجبار , آزادی از تحمیل ببینید شما حق و باطل و احترام و توهین را ترکیب کردید من خودم را حق میدونم اما به همه اندیشه ها احترام میذارم بله کار بی حجابا اشتباست اما به نظر من من به جای خدا تصمیم گیری نمیکنم من خودم را سخنگوی عقل معرفی نمیکنم در این کره ی زمین صدها اندیشه مختلف وجود داره من هم نظرات خاص خودم را دارم فکر میکنم که بر راه حقیقت هستم اما دیگران را تکفیر نمیکنم چون هیچ ضمانتی برای حق بودن من وجود نداره بهتر که در مورد "حجاب و اجبار" صحبت کنیم نه نسبیت و تفاوت مبانی من به تک تک جملات شما نقد دارم اما وارد نمیشم خانم پارمیس و المیرا از نظرات خوب شما متشکرم آقای زمان دوست من ممنونم از روشنگری که انجام میدید |
|||
|
|
۱۳:۵۲, ۵/مهر/۹۴
شماره ارسال: #62
|
|||
|
|||
|
دوستان اين تاپيك به نظر همه فن حريف هستند ! چند تا مسئله مهندسي و پزشكي دارم نميدونم اينجا مطرح كنم يا اگر تاپيك جدا بزنم جواب ميديد !
البته اگر هم تخصصتان فقط فقه است ، فقط سوالات فقهي بپرسم ! .................
بحث روي اينكه در اسلام حجاب اجباريست يا اختياري دقيقا مثل اينه كه تو تالار يه تاپيك بزنيم و در مورد روش هاي جراحي پيوند كبد يا حتي روي مساله اي مانند انتخاب ولتاژ برق شبكه ي سراسري بحث كنيم !
|
|||
|
|
۱۴:۰۴, ۵/مهر/۹۴
شماره ارسال: #63
|
|||
|
|||
|
به به آقای عمار دوست قدیمی
حق با شماست دوستان بهتر که فقط در مورد اجبار به حجاب با رویکرد دینی و عقلی و تجربی صحبت کنیم |
|||
|
۱۵:۴۲, ۵/مهر/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۵/مهر/۹۴ ۱۶:۲۴ توسط میم.حسین.الف.)
شماره ارسال: #64
|
|||
|
|||
نقل قول:بله حتما اشاره ای که قبلا شد اما اصلا راجب این مسائل هیچ بحث پیگیری نشد همینطور که میبینید فقط از روی لجاجت بدون دلیل و منطق عقلی فقط رد می کنن . خب آخه اینکه درست نیست این مصداق حرف زدن نیست مصداق یه کار دیگه اس نقل قول:آیا قرآن , پیامبر و ائمه اجبار کردن؟ مسلما خیر و این بدعتی بوده بدست عده ای افراطی خب از کجا مسلما نبوده ؟ آقا دلیل بیار منطق بیار چندتا فقیه رو می شناسی که تایید کنن شما مجتهدی فقیهی چی هستی که اینطوری می گی ؟ ما راجب نظر فقها و علما هم پرس و جو می کنیم چرا باید تراوشات بی پایه شما رو بپذیریم ؟ بنده حدیث ثقلین رو نقل کردم از حضرت رسول (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و بعد با بررسی آیات قرآنی و روایات و احادیث معتبر و مورد تایید شیعه و اهل سنت هم ادامه دادم در آخر هم یک سوال پرسیدم که خودم اضافه کردم بودم در بحث احکام ما اجماع یا عقل را داریم گفتم حالا از لحاظ عقلی چه ضدیدتی می تونید پیدا کنید هرچند که اجماع هیچ وقت دلیل بر رد احکام نمی تونه باشه و فقط و فقط احکام از همان قرآن و عترت حاصل می شود که با این حال این پوئنم دادم . ولی نه حرف قرآن و سیره معصومین می زنند نه حرف از عقل می زنند نه حرف از فقه . راجب امام (رحمة الله علیه) هم شبهه آفرینی کردند و جواب دادند بازهم من باید بیام جواب بدم ؟!! البته اشکالی نداره خیلیم خوشحال می شم چون هم برای خودم سیر و سیاحته هم شاید خیری به دیگران برسونم نقل قول: وپنجگانه اصول هم : توحید،نبوت،معاد،امامت،عدل برای پذیرش اصول باید تحقیق کرد و پذیرفت مثلا آقای نام کاربری اصلا اصول را نپذیرفتن برای همین هم ایشون راجب فروع که تقلیدی باشه حرفی نمی زنه . این شرف داره به کاری که شما می کنید . این از قلم افتاد نقل قول:اگر میشود لطف کنید کاربرد و اصول "لا اکراه فی الدین" را توضیح دهیدقبلا هم سرکار خانم شیدا این لینک رو گذاشته بودند . احتمالا سهوا از نظر رد شده پیرامون آیه لا اکراه فی الدین و موارد استفاده آن آقا مجتبی هم در ارسالاتشون یک اشاره ظریفی داشتند در حد نیم خط برای کسی که آشنا باشه به مسائل کفایت می کنه |
|||
|
|
۱۶:۴۶, ۵/مهر/۹۴
شماره ارسال: #65
|
|||
|
|||
|
نقض عقلی اجبار
ببینید اگه به زور اسلحه کسی رو مجبور به پذیرش اسلام کنیم آیا آن اعتقاد ارزش دارد؟ مگر شرط اساسی تصمیم آزادی نیست؟ ﺍﮔﺮ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺕ ﻣﻰ ﺧﻮﺍﺳﺖ ﻳﻘﻴﻨﺎ ﻫﻤﻪ ﻛﺴﺎﻧﻰ ﻛﻪ ﺭﻭﻯ ﺯﻣﻴﻦ ﺍﻧﺪ [ ﺍﺟﺒﺎﺭﺍ ] ﺍﻳﻤﺎﻥ ﻣﻰ ﺁﻭﺭﺩﻧﺪ ؛ [ ﺍﻯ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ! ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻰ ﻛﻪ ﺧﺪﺍ ﺍﺯ ﺑﻨﺪﮔﺎﻧﺶ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺍﺟﺒﺎﺭﻯ ﻧﺨﻮﺍﺳﺘﻪ ] ﭘﺲ ﺁﻳﺎ ﺗﻮ ﻣﺮﺩم ﺭﺍ ﻭﺍﺩﺍﺭ ﻣﻰ ﻛﻨﻰ ﺗﺎ ﺑﻪ ﺍﺟﺒﺎﺭ ﻣﻮﻣﻦ ﺷﻮﻧﺪ ؟ یونس 99 نقض دینی اجبار دین یک امر قلبی است اصل دین معنویات و اصول آن هستند نه احکام مثلا کسانی را داشتیم مثل خوارج که بر احکام اصرار داشتند اما اصل دین یعنی امامت را قبول نداشتند در امر حجاب اختلاف شدید فقهی وجود دارد و در محیط اختلافی اجبار منطقی نیست مانند معانی مختلف جلباب یا عبارت " ماظهر منکم" همراه با عرف جاهلیت و نامناسب نبودن وضع حجاب نقض اجتماعی اجبار با اجبار به پوششی خاص مخالفان این پوشش عکس العمل نشان میدهند و شاهد درگیری و تشویش اجتماعی خواهیم بود مانند توهین به چادر یا کافر خواندن بی حجابان نقض تجربی اجبار با مطالعه آمارها و مشاهده ی میدانی جامعه خودمان متوجه میشویم که اجبار به حجاب تاثیر مثبتی نداشته بلکه باعث بی رغبتی و عکس العمل دفاعی شده امام علی: انسان مشتاق آن چیزی است که از آن نهی شده است نقض روانشناسی اجبار به عقیده گروه بسیاری از روانشناسان پوشش کامل جزء فطرت انسان نیست البته اگه پوشش کامل را جزء فطرت بدانیم با مسئله دیگری مواجه هستیم بنام زیبا گرایی فطری اجبار باعث مکانیزم دفاعی فرد میشود خواهش میکنم احترام بیشتری بگذاریم آقای زمان فقط نظرشان را گفتند و اعلام نظر هم جرم نیست |
|||
|
۱۷:۰۲, ۵/مهر/۹۴
شماره ارسال: #66
|
|||
|
|||
|
سلام دوستان
![]() فقط خواستم بگم که این مقاله کامل نیست ! خدا را شکر میکنم که این مقاله ها هستن و ما اونا رو میخونیم تا سطح علمی ... برامون مشخص بشه....! (۱/مهر/۹۴ ۷:۲۷) نوشته است: ﺑﺮ ﺍﺳﺎﺱ ﻓﺘﻮﺍﯼ ﻓﻮﻕ اشکالات این ادعا: 1ـ اصرار بر گناهان کوچک : اولا از بین گناهانی که حضرت امام ذکر کرده است گناه 39 چنین است : " اصرار بر گناهان کوچک." حضرت امام در توضیح اصرار بر صغیره آورده است : اصرارى که گفتیم یکى از گناهان کبیره است و باعث مى شود گناه صغیره کبیره شود عبارت است از مداومت و ملازمت بر گناه صغیره همچنین در ادامه می گوید : بعید نیست داشتن تصمیم بر تکرار گناهى که کرده نیز اصرار باشد هرچند که فقط یک بار مرتکب شده باشد مخصوصا اگر این تصمیم را در حال ارتکاب بار اول داشته باشد. (برام سواله که آقای کدیور این جاها رو نخونده یا خونده و...؟؟؟؟؟) حضرت امیر المؤمنین علیه السّلام مىفرماید: «بترس و دورى کن از اصرار بر گناه، زیرا اصرار از بزرگترین گناهان کبیره و عظیمترین جرائم است» پس حتی اگر قائل به گناه صغیره بودن بی حجابی نیز قائل باشیم لازم می آید که با تکرار آن وارد گناهان کبیره شده و گناه کبیره بودن بر آن نیز صدق کند . 2ـ کوچک شمردن گناه یکی دیگر از گناهان کبیره کوچک شمردن گناه است . همان گونه که حضرت امیر المؤمنین علیه السّلام مىفرماید: «سختترین گناه آن است که بجا آورندهاش آن را خوار شمارد» قال على علیه السّلام اشد الذنوب ما استهان به صاحبه (وسائل الشیعه ج 11 , ص 246) حضرت باقر علیه السّلام مىفرماید: «از گناهانى که آمرزیده نمىشود، گفتن شخص است که کاش مؤاخذه نمىشدم مگر به این گناهى که کردهام» یعنى این گناه که چیزى نیست و از آن حضرت است که «بترسید از گناهانى که کوچک و خوار گرفته شده، جز این نیست که از طرف خداوند از آنها سؤال خواهد شد و بر شخص جمع کرده مىشود تا او را هلاک مىکند» ایاکم و محقرات الذنوب فان لها من اللّه طالبا و انها لتجتمع على المرء حتى تهلکه. (وسائل الشیعه ج 11 ص 247) . حضرت صادق علیه السّلام فرموده: «بترسید و پرهیز کنید از گناهانى که حقیر و کوچک گرفته شده است. راوى گفت: محقرات ذنوب کدام است؟ امام علیه السّلام فرمود: شخص گناهى مىکند پس مىگوید خوشا به حال من اگر جز این گناهى نداشته باشم پس این گناه کوچک و ناچیز است» قال ابو عبد اللّه علیه السّلام اتقوا المحقرات من الذنوب فانها لا تغفر قلت و ما المحقرات قال علیه السّلام الرجل یذنب الذنب فیقول طوبى لى لو لم یکن لى غیر ذلک (کافى باب استصغار الذنب ج 2 , ص 287) . 3- زنا گناه کبیره است و بعضی از مصادیق زنا... یازدهمین موردی که حضرت امام به عنوان گناه کبیره است " زنا " است . همچنین در کتاب گناهان کبیره آیت الله شهید دستغیب در باب گناه کبیره دهم ، تحت عنوان زنا صفحه 194 در بخشی به عنوان زنای اعضای بدن روایتی از امام باقر و امام صادق علیهما السلام آورده است که: "نیست کسی مگر این که بهره ای از زنا دارد ، پس زنای چشم نگاه نارواست و زنای دهان بوسه ی حرام است و زنای دست ، مس بیگانه نمودن است ." و در ادامه آورده است : "کسی که چشمان خود را از حرام پر کند خداوند روز قیامت چشمانش را از آتش پر می فرماید . " همان طور که در زنا فاعل و مفعول هر دو مشمول اجرای حد می شوند در زنای چشم نیز چه صاحب نگاه و چه فراهم کننده شرایط نگاه هر دو مشمول وعده عذاب خواهند شد و در آن گناه کبیره و عذابش شریک خواهند بود . از طرفی در اینجا شاهد روایتی مبنی بر وعده عذاب به مرتکب زنای چشم ، خواهیم بود که خود بنا بر قول حضرت امام – از آنجایی که عقوبت برای آن ذکر شده - اشاره بر کبیره بودن دارد . (۱/مهر/۹۴ ۷:۲۷) نوشته است: ﺯﯾﺮﺍ ﺩﺭ ﻫﯿﭻ ادعای کدیور این است که در هیچ جای قرآن بر تارک حجاب وعده عذاب داده نشده است و گفته است : " در هیچ روایت معتبری برای تارک آن عقاب ، وعده داده نشده است " هیچ جای شک و شبهه نیست که مفسر قرآن پیامبر و ائمه معصومین علیهم السلام هستند . پس نمی توان روایات معصومین علیهم السلام را که حکم تفسیر آیات قرآن را دارد نادیده گرفت . در روایات مختلف و زیادی برای زنان بی حجاب وعده عذاب شدید داده شده است که این نیز بر خلاف ادعای کدیور است . نمونه هائى از عذاب اخروى زنان بدحجاب : 1 - آتش دوزخ: پیامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در گفتارى زنانى را که زینت خود را براى نامحرمان آشکار سازند، سزاوار آتش دوزخ مى شمارد: « نهى النّبى ان تتزیّن المرأة لغیر زوجها، فان فعلت کان حقاً على اللّه ان یحرقها»؛(1) پیامبر اکرم ( ص ) نهى کرد زن را از اینکه خود را براى غیر شوهرش آرایش نماید. اگر چنین کند، بر خداوند سزاوار است که او را در آتش بسوزاند. 2 - آویزان شدن بر مو: پیامبراکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در مورد آنچه در لیلة المعراج(2) مشاهده کرده بود ، مى فرماید: « و رأیت امرأة معلقه بشعرها یغلى دماغ رأسها » زنى را دیدم که به موهاى سرش آویزان بود و مغز سر او به جوش و غلیان در آمده بود. سپس در توضیح رفتارى که این پیامد را به همراه داشته، فرمودند: « اما المعلقة بشعرها فانها کانت لا تغطى شعرها من الرجال » اما آن زنى که به موهاى سرش آویزان بود ، زنى است که موهاى خود را از مردان نمى پوشاند. 3 - چیدن گوشت بدن خود: از عقوبتهاى اخروى دیگر زنان بدحجاب در قیامت چیدن گوشت بدن آنان توسط ایشان است که در روایت پیشین به آن اشاره شده است: « و رأیت امرأة تقطع لحم جسدها من مقدمها و مؤخرها بالمقاریض من النار... » زنى را دیدم که گوشت بدن خود را از جلو و از عقب باقیچى هائى از آتش مى چید. « و اما التى کانت تقرض لحمها بالمقاریض فانها کانت تعرض نفسها على الرجال » و اما آن زنى که گوشت بدن خود را به قیچى هائى از آتش مى چید، آن زنى بود که در دنیا خود را در معرض تماشاى نامحرمان و در اختیار آنها مى گذاشت. 4 - خوردن اعضای جسم و جسد: در بخش دیگرى از روایت پیشین آمده است: « و رأیت امرأة تأکل لحم جسدها و النار توقد من تحتها » زنى را دیدم که گوشت بدن خود را مى خورد و آتش از زیرش افروخته مى شد. « واما التى تأکل لحم جسدها فانها کانت تزین بدنها للناس ». و اما آن زنى که گوشت بدن خود را مى خورد آن زنى است که بدن خود را براى مردم زینت مى کند. 1ـشیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، ج4، ص: 3 2ـحدیث معراج، وسائل الشیعه ج20، ص 213. |
|||
|
|
۱۷:۵۰, ۵/مهر/۹۴
شماره ارسال: #67
|
|||
|
|||
|
سلام شما مگه اون طرف نبودید ما داشتیم در مورد آقای اشپلنگر صحبت میکردیم
بهتر است که شخصیت های ایده آل یکدیگر را با پیشوند آقا صدا کنیم آقای کدیور نه ... انتقاد اولتان وارد است و باید تحقیق کنم در مورد کوچک شمردن گناه ما داریم با رویکرد اجبار یا حد شرعی بحث میکنیم مثلا غرور بزرگترین گناه کبیره است اما آیا غرور مشمول حد میشود؟ پس اگر بی حجابی را هم بزرگترین گناه کبیره بدانیم از این منظر مشمول حد و اجبار نمیشود در مورد انتقاد سوم این مقاله گناهان کبیره را از نظر آقای خمینی بررسی کرده نه آقای دستغیب و در مورد مصادیق زنا نظرات متفاوت است در اینجا بی حجابی " عین" زنا نیست بلکه شبیه زناست مثال نقض اگر بی حجابی عین زناست حکم زنا اعدام است پس حکم بی حجابی هم باید اعدام باشد در مورد مفسر بودن ائمه بله هیچ مجازاتی در مورد بی حجابی در قرآن نیامده قرآنی که بقول خودش بیان کننده همه چیز است هیچ مجازاتی هم در سنت پیامبر در مورد بی حجابی نداریم منظور ما مجازات دنیوی است نه مجازات اخروی هر کس مسئول آخرت خویش است اما در استفاده از این دنیا با هم اشتراک داریم و هیچ مجازات دنیوی در سنت و آیه عذاب در قرآن وجود ندارد |
|||
|
۱۸:۲۹, ۵/مهر/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۵/مهر/۹۴ ۱۹:۰۱ توسط شیدا.)
شماره ارسال: #68
|
|||
|
|||
(۵/مهر/۹۴ ۱۵:۴۲)میم.حسین.الف نوشته است: [font=Tahoma][/font]سرکار خانم درست می فرمایند اصول دین تحقیقی هستند و فروع آن تقلیدی فروع مثل نماز مثل حجاب مثل خمس و زکات مثل حج مثل تولی وتبری مثل امر به معروف و نهی از منکراصول تحقیقی است ولی با تحقیق چیزی از آن اصول کم یا زیاد نمی شود یا طرف می پذیرد یا نمی پذیرد ولی در فروع بسته به زمان و شرایط اجتماعی ممکن است مجتهدین فتوا به حرام یا حلال یا مباح دانستن چیزی کنند که قبلا نبوده بطور مثال آیت الله مکارم شیرازی برای دختران و زنانی مسلمان در کشورهایی درس می خوانند که داشتن حجاب در مدارس آن کشور ممنوع است مجوز شرعی داده اند که حجاب را رعایت نکنند . پس سرکار خانم اشتباه می فرمایند (۵/مهر/۹۴ ۱۷:۰۲)sagheb نوشته است:اصلا جزو گناهان نیست که بخواهد کوچک یا بزرگ باشد . (۵/مهر/۹۴ ۱۷:۰۲)sagheb[/b' نوشته است:[b]'] هیچ جای شک و شبهه نیست که مفسر قرآن پیامبر و ائمه معصومین علیهم السلام هستند . پس نمی توان روایات معصومین علیهم السلام را که حکم تفسیر آیات قرآن را دارد نادیده گرفت . در روایات مختلف و زیادی برای زنان بی حجاب وعده عذاب شدید داده شده است که این نیز بر خلاف ادعای کدیور است . نمونه هائى از عذاب اخروى زنان بدحجاب : آتش دوزخ: پیامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در گفتارى زنانى را که زینت خود را براى نامحرمان آشکار سازند، سزاوار آتش دوزخ مى شمارد: « نهى النّبى ان تتزیّن المرأة لغیر زوجها، فان فعلت کان حقاً على اللّه ان یحرقها»؛(1) پیامبر اکرم ( ص ) نهى کرد زن را از اینکه خود را براى غیر شوهرش آرایش نماید. اگر چنین کند، بر خداوند سزاوار است که او را در آتش بسوزاند. در بخش دیگرى از روایت پیشین آمده است: « و رأیت امرأة تأکل لحم جسدها و النار توقد من تحتها » زنى را دیدم که گوشت بدن خود را مى خورد و آتش از زیرش افروخته مى شد. « واما التى تأکل لحم جسدها فانها کانت تزین بدنها للناس ». و اما آن زنى که گوشت بدن خود را مى خورد آن زنى است که بدن خود را براى مردم زینت مى کند. [/b] زنانی که خود را برای دیگران آرایش می کنند و بدن خود را نمایان می کنند چه ارتباطی به مسئله حجاب داشت؟ این خانم ها با داشتن حجاب و حتی حجاب چادر وقتی به فردنامحرم یا مکان مورد نظر می رسند می شوند مصداق روایات شما . چادر برمی دارند و خود را می آرایند و جلوه گری می کنند و بدن خود را برای زینت به آن اشخاص غیر نشان می دهند . مگر کسی که روسری ندارد بدنش را عریان می کند؟ این روایات برای آن دسته از زنان مفسدیست که هر روز با کسی هستند . |
|||
|
|
۱۸:۵۰, ۵/مهر/۹۴
شماره ارسال: #69
|
|||
|
|||
|
آفرین دوست من ایندفعه خیلی روشنگری کردی باید بهت بگیم نور افکن تاپیک
ممنون از هوش و ذکاوتت در ضمن در مورد 39 گناهان کبیره آقای خمینی نوشته است ترک نماز نه اصرار به گناهان صغیره اصرار بر گناهان صغیره موجب حد و تعزیز نمیشود |
|||
|
۱۸:۵۰, ۵/مهر/۹۴
شماره ارسال: #70
|
|||
|
|||
(۵/مهر/۹۴ ۱۷:۵۰)دوست حقیقت نوشته است: سلام شما مگه اون طرف نبودید ما داشتیم در مورد آقای اشپلنگر صحبت میکردیمبه اونم میرسم! ![]() (۵/مهر/۹۴ ۱۷:۵۰)دوست حقیقت نوشته است: بهتر است که شخصیت های ایده آل یکدیگر را با پیشوند آقا صدا کنیمباشه. ![]() (۵/مهر/۹۴ ۱۷:۵۰)دوست حقیقت نوشته است: در مورد کوچک شمردن گناهمن فقط به آقای کدیور یاد آوری کردم که گناه کبیره شامل چی میشه!! چون یا عمدا یا سهوا تو این مقاله یه جورایی کم نویسی کردن!! چرا شما تعمیم دادین؟ نمی دونم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() (۵/مهر/۹۴ ۱۷:۵۰)دوست حقیقت نوشته است: در مورد انتقاد سومنظر آیت الله دستغیب رو آوردم تاحرف امام خمینی رو تایید کنم! با دقتتتتتتت بخوننن لطططفااا!!!!!!! (۵/مهر/۹۴ ۱۷:۵۰)دوست حقیقت نوشته است: در مورد مفسر بودن ائمه جناب دوست حقیقت! شما مطمئنید ارسال منو کامل و دقیق خوندین؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ من چیکار به منظور شما دارم؟؟؟!!!!!!!!من فعلا به منظور آقای کدیور کار دارم! ارسال من جوابی بود به ادعای آقای کدیور! که گفته بود: " در هیچ روایت معتبری برای تارک آن عقاب ، وعده داده نشده است " خواهش میکنم ارسال ها رو با دقت بخونید
|
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| حجاب قانونی یا حجاب اجباری؟ | sagheb | 1 | 1,885 |
۲۲/آبان/۹۴ ۰:۱۵ آخرین ارسال: mirza47820 |
|
| آیا قانون حجاب اجباری توانست راهگشا باشد!؟ // نظرسنجی | آلاله | 15 | 7,356 |
۱۹/دی/۹۲ ۱۵:۱۹ آخرین ارسال: Ali#59 |
|
| حجاب اجباری تا چه حد مد نظر علما بود؟ | مجتبی110 | 148 | 63,153 |
۴/آبان/۹۲ ۱۵:۵۳ آخرین ارسال: sagheb |
|
| نظر امام خمینی(رحمة الله علیه) در مورد حجاب اجباری | Mohammad Trust | 10 | 7,866 |
۷/مرداد/۹۱ ۱۷:۴۹ آخرین ارسال: جویای حقیقت |
|