کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سوالات و پیشنهادات در مورد سیر مطالعاتی
۱۲:۵۵, ۱۹/آذر/۸۹ (آخرین ویرایش ارسال: ۷/بهمن/۸۹ ۱۸:۱۹ توسط MAHDI59.)
شماره ارسال: #1
آواتار
دوستان عزیز سلام

فکر کردم شاید برای خیلی از دوستان که مثل بنده اول راه هستند و دنبال یک سیر مطالعاتی می گردن بد نباشه از کتاب های شهید مطهری شروع کنن
البته نوع خوندن کتابهای شهید مطهری خیلی مهمه، من اینجا سیر مطالعاتی کتابهای شهید مطهری رو قرار می دم . و امیدوارم برای دوستان نتایج خوبی داشته باشه
انشاالله
سیر مطالعاتی کتاب های علامه شهید مرتضی مطهری (رحمة الله علیه)

نکات موثر در مطالعه

1-مرحله اول برای آشنایی
2-مرحله دوم برای فهمیدن
3-یادداشت برداری از موضوعات مختلف طبق حروف الفبا
4-حاشیه نویسی در کتاب
5- مباحثه نمودن کتاب
6-یادداشت نمودن سوالات و شبهات

در آغاز سیر مطالعاتی می بایست از دو کتاب ارزشمند :« فریضه علم و نیز داستان و راستان »شروع نمود تا با نوع بیان و ارایه مطالب علانه آشنا شوید .

تقسیم بندی موضوعی سیر مطالعاتی :
اصول اعتقادی
اجتماعی
سیاسی و اقتصادی
فلسفی

اصول اعتقادی

•انسان وایمان + جهان بینی توحیدی (آشنایی با جهان بینی اسلامی )
•انسان در قرآن + زندگی جاوید + توحید
•عدل الهی + انسان وسرنوشت
•نبوت و پامبر امّی + ختم نبوت + خاتمیت +سیری در سیره نبوی
•آشنایی با قرآن 15 جلد
•امامت و رهبری + ولائها و ولایت ها + جاذبه ودافعه علی (علیه السلام)
•سیری در نهج البلاغه + حماسه حسینی
•قیام و انقلاب مهدی (عج الله فرجه الشریف) + سیری در سیره ائمه اطهار (علیهم السلام) + معاد
•علل گرایش به مادی گری + 10 گفتار + 15 گفتار + گفتار های معنوی + 20 گفتار
•حکمت ها و اندرزها + فطرت + اخلاق و تربیت + تعلیم تربیت + مقاله تقوی + گریز از ایمان گریز از عمل
•امداد های غیبی + اخلاق جنسی + فلسفه اخلاق
•انسان کامل + انسان شناسی + توکل و رضا + عرفان حافظ

اجتماعی

•نبرد حق و باطل + تکامل اجتماعی انسان
•اسلام و مقتضیات زمان + خدمات متقابل ایران و اسلام
•مسئله حجاب + نظام حقوق زن + پاسخ استاد

سیاسی و اقتصادی

•نظری به نظام اقتصادی اسلام + مسئله ربا + نهضت های اسلامی + پیرامون انقلاب اسلامی + پیرامون جمهوری اسلامی + تاریخ عقائد اقتصادی + جهاد

فلسفی

•مسئله شناخت + شناخت در قرآن +آشنایی با علوم اسلامی + تعارضات منطقی + اصول فلسفه و روش رئالیسم+ مقالات فلسفی + حرکت و زمان + فلسفه تاریخ + شرح منظومه + شرح مبسوط منظومه 4 جلد + نقدی بر مارکسیسم + الهیات شفا + حرکت و زمان

موفق باشید
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ramin_Ghn ، بیداری اندیشه ، mohamad ، احیاء ، سلمان ، zarati313 ، اسماعیل ، ELENOR ، Seyed Mohsen ، مسافر ، جوینده حق ، ANTi666 ، خاک ، F.E.A.R ، shia12 ، Hadith ، bahar2006 ، chista3 ، rastin ، saloomeh ، nasimesaba ، Islam ، نسیم ، یاران مهدی ، mhvvhm ، مجید املشی ، ضحی ، m.hossein ، عشقم کربلا

آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۳:۱۴, ۲۴/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #31
آواتار
خدایا به حق 14 معصوم به این حرکت ما برکت بده و خیر دنیا و آخرت را از این کار نصیب ما کن!

دوستان انشالله هفته ی آینده کار رو آغاز میکنیم

ما معمولاً این جوری کار میکنیم که فقط اون فراز های کتاب رو که خیلی خیلی تحت تأثیرش قرار گرفتیم و برامون مفید و آموزنده بوده و احیاناً سوالاتی رو که برامون پیش اومده رو بیان میکردیم

اگه با این روال موافقید اطلاع بدید
یا علی

امضای علی 110
پرستش به عبادت نیست، به اطاعت است!!!!
از که اطاعت می کنیم؟!
همو معبود ماست!!

امام زمان علیه السلام:
ظهور ما به تأخیر نیفتاده مگر به سبب اعمال ناپسندی که از ایشان (شیعیان) سر می‌زند و خبر آنها به ما می‌رسد.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: alis ، rastin ، fazel ، مسافر ، Seyed Mohsen ، بیداری اندیشه ، مجنون الحسین ، Hadith ، chelcheleh ، ONLY66
۰:۵۹, ۲۷/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #32

نمیدونم تو این صفحه میشه پیشنهادم داد یا تو همین تاپیک میخواین در مورد کتاب انتخاب شده بحث کنین...
کتابی که بیشترین تغییر رو تونست در من ایجاد کنه کتاب "شرح 40 حدیث" امام خمینی بود...من بخش کوچکی از این کتاب رو خوندم ولی همان مقدار کافی بود تا این حرف رو بزنم....
خوندن این کتاب همت میخواد که متاسفانه همت من کم شده خوشحالم میشم اگه بتونم با یه جمعی این کار رو بکنم ....
(البته بگم که متن کتاب بیشتر در ظاهر سنگینه تا باطن)
(البته میدونم اولین کتاب انتخاب شده..اینو برای بعد ها گفتم)
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: بیداری اندیشه ، علی 110 ، MAHDI59
۳:۲۴, ۲۷/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #33
آواتار
سلام
اینجا کسی سیر مطالعاتی غیر دینی بلد نیست؟
یعنی واقعا کسی بین شما نیست که بدونه چطور میشه مفاهیم دینی رو بوسیله ابزارهای جدید گسترش داد؟
دوستان پیشنهاد من کتاب سلطه رسانه نوام چامسکی برای شروع است.برای ادامه هم کتاب هنر رزم سون جو را پیشنهاد میکنم.
این همه انسان شریف یکجا جمع نشدید که گپ و گعده بگیرید و هی خودتان و عقایدتان را تحسین کنید.رژیم اشغالگر قدس(اسرائیل) به فرموده دوستمان دارای بالاترین نرخ مطالعه است آیا تورات میخوانند؟آیا کابالا یاد میگیرند؟نه آنها مینشینند کتابهای شما را مطالعه میکنند و کجرویها و افراط و تفریط هایتان را شناسایی و از همانجا به شما ضربه میزنند.نگاهی به مقالات هاآرتص بیندازید...آنها حتی میدانند که چرا جوانهای ما دین گریزند آنوقت جوانهای ما هنوز نمیدانند.کتاب بخوانید،زیاد بخوانید اما سیر مطالعاتیتان را بر روی مفاهیم پیچیده و کاربردی متمرکز کنید.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadMeraj ، SAViOR ، فرهاد ، مجید املشی
۸:۴۷, ۲۷/فروردین/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/فروردین/۹۰ ۸:۴۹ توسط rajaby.)
شماره ارسال: #34

سلام .ممنون که بالاخره یک راه درست و فرهنگی اجرا شد .من در این زمینه کمی کار کردم .اولا روش های مطالعه رو اجمالی در یک پست قرار بدید که بچه ها با سبک اصلی و راه درست کتاب ها روبخونند تا خوندن همراه فراموش شدن نباشه -و بعد لطفا سیر رو تهیه کنید و با برنامه جلو برید و هر کتابی رو بدون دسته بندی یا هدف گذاری نخونید -ثالثا حتما تایم برای مطالعه قرار بدید مثلا 50صفحه اول این هفته -تا بتونیم بچه هایی که پایه هستن رو شناسایی کنیم و فقط رو به جلو حداقل ماهی دو تاکتاب بخونیم .باز هم معذرت اگه جایی اشتباه کرده بودم یا قبلا تذکر داده شده عذر تصیر .من حتما هستم .به بهانه این تاپیک و گروه عالی یک روز در میون میام تالار سر میزنم .من تا آخر این هفته کتاب ایمان رو می خونم .
۱۱:۱۸, ۲۷/فروردین/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/فروردین/۹۰ ۱۱:۱۹ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #35
آواتار
امام رضا علیه السلام میفرمایند بیش از آنکه دیگران به فرزندانتان چیزی بیاموزند آنها را با سخنان ما آشنا کنید
asier ما در محکمات و مسلمات و اعتقادات خودمان هنوز لنگ میزنیم
مطالعه در مواضع و نظرات و آراء دشمن پیشکش
اول باید درست را یاد گرفت تا وقتی رفتی سراغ نادرست
سره را از ناسره بتوانی تشخیص دهی
اون حضرات دشمنان ما اول اصول عقاید خود و طرز تفکر درست را (از نظر خودشان) آموخته اند و در مرحله ی بعد آمده اند سراغ متون ما
مولا علی میفرمایند : چیزهای خوب برای دانستن بسیار است و عمر ما محدود پس هر کس باید اول مهمترین را نسبت به خود بیاموزد و بعد مهمتر را و بعد...
ما نمیدونیم عمرمون چقدر هست
اول باید واجبات عینی اعتقادی خود رو بیاموزیم
با خدا و اسما و صفاتش آشنا شویم
اعتقاداتمان رو بفهمیم
خیلی از ما حتی یکبار هم قرآن و یا نهج البلاغه یا صحیفه سجادیه رو نخوندن ببینن اساسی ترین معارفی که باید بیاموزیم چی هست
حالا مطالعه درباره ی آرا و نظرات دشمنان پیشکش
پس موقع سخن آدم باید مخاطب رو بسنجه و شرایطش و سطحش رو درنظر بگیره
اولویت هارو هم بدون چی هست
انشالله اگه طبق اولویتی که اهل بیت تعیین کرده اند (یعنی در حقیقت خدا تعیین کرده) پیش بریم به فلاح و رستگاری نزدیکتر خواهیم بود
دوستان همین روند رو اگه موافقید ادامه میدیم
دوستان به امید خدا حتماً سعی میکنیم تا روز 3 شنبه کار رو آغاز کنیم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: rajaby ، fazel ، bahar2006 ، rastin ، مجنون الحسین
۲:۱۰, ۲۹/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #36
آواتار
(۲۷/فروردین/۹۰ ۱۱:۱۸)علی 110 نوشته است:  امام رضا علیه السلام میفرمایند بیش از آنکه دیگران به فرزندانتان چیزی بیاموزند آنها را با سخنان ما آشنا کنید
asier ما در محکمات و مسلمات و اعتقادات خودمان هنوز لنگ میزنیم
مطالعه در مواضع و نظرات و آراء دشمن پیشکش
اول باید درست را یاد گرفت تا وقتی رفتی سراغ نادرست
سره را از ناسره بتوانی تشخیص دهی
اون حضرات دشمنان ما اول اصول عقاید خود و طرز تفکر درست را (از نظر خودشان) آموخته اند و در مرحله ی بعد آمده اند سراغ متون ما
مولا علی میفرمایند : چیزهای خوب برای دانستن بسیار است و عمر ما محدود پس هر کس باید اول مهمترین را نسبت به خود بیاموزد و بعد مهمتر را و بعد...
ما نمیدونیم عمرمون چقدر هست
اول باید واجبات عینی اعتقادی خود رو بیاموزیم
با خدا و اسما و صفاتش آشنا شویم
اعتقاداتمان رو بفهمیم
خیلی از ما حتی یکبار هم قرآن و یا نهج البلاغه یا صحیفه سجادیه رو نخوندن ببینن اساسی ترین معارفی که باید بیاموزیم چی هست
حالا مطالعه درباره ی آرا و نظرات دشمنان پیشکش
پس موقع سخن آدم باید مخاطب رو بسنجه و شرایطش و سطحش رو درنظر بگیره
اولویت هارو هم بدون چی هست
انشالله اگه طبق اولویتی که اهل بیت تعیین کرده اند (یعنی در حقیقت خدا تعیین کرده) پیش بریم به فلاح و رستگاری نزدیکتر خواهیم بود
دوستان همین روند رو اگه موافقید ادامه میدیم
دوستان به امید خدا حتماً سعی میکنیم تا روز 3 شنبه کار رو آغاز کنیم

سلام
فقط یک سوال: تا شما مجهز شوید دشمن منتظر میماند؟

اگر به ماسون بودن متهم نمیشوم یک ایراد بزرگ دارم و اینکه شما و این تالار دارد شبیه احزاب فاشیستی میشود،شما بطور عجیبی گروه گرایی و همسو نگری را پیشنهاد میکنید.متاسفم که میگویم ولی آیا درست است که امثال شما که داعیه نهضت دارید تاب تفکرات مخالف (البته در ظاهر) را نداشته باشید؟
حدیث امام رضا (علیه السلام) در مورد جوانان اندیشمند است و یا کودکان؟
بنده از ریشه و بن با همسو نگری و گروه گرایی مخالفم.
از حضرات میخواهم به جای مطالعات فقهی و دینی کمی مبانی انتقاد و رهبری بخوانند تا بدانند راز ماندگاری انقلاب و اسلام وجود متعصبین نبود بلکه پویایی مبانی آن بود.
لوین نظریه پرداز مرکز مطالعات خاورمیانه جرج واشینگتن میگوید:"ما میدونیم چی میخوایم،میدونیم هم باید از کجا شروع کنیم،اما نمیدونیم اونها چی میدونند و میخوان از کجا شروع کنند."
کمی باز تر فکر کنید اسلام از گروه گرایی فراری است...وحدت با گروه گرایی تفاوت دارد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجید املشی
۶:۵۶, ۲۹/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #37
آواتار
دوستان عزیز سلام
به نظر بنده هیچ ایرادی نداره اگه هر دو وجود داشته باشه!!
هم سیر مطالعاتی دینی و هم غیر دینی.
و اجازه بدیم هر کس خودش با توجه به نیازی که داره انتخاب کنه .ما اینجا نیستیم که برای همه اعضای تالار تعیین تکلیف کنیم.که چی بخونن یا نخونن.
ما فقط پیشنهاد می دیم.فقط همین.

نقل قول:مقام معظم رهبری(مد ظله عالی) :

ما نمى‌خواهيم به مردم بگوييم شما حتماً اين كتاب را بخوانيد، آن كتاب را نخوانيد؛ نه. انواع سلايق، انواع فكرها، انواع ذهن‌ها، انواع استعدادها، بايد در مقابل خودشان ميدان بازى داشته باشند، براى اين‌كه آنچه را مى‌خواهند، بتوانند انتخاب كنند؛ اما آن چيزى كه گمراه كننده و فاسد كننده است، ما نبايد اجازه بدهيم وارد ميدان شود. اين، وظيفه‌ى ماست، وظيفه‌ى دولت است، وظيفه‌ى وزارت ارشاد است. به همين خاطر، اين استثناى مطلبى است كه من گفتم: ما بايستى فرآورده‌ى كتابى زياد داشته باشيم.

هر کابر دیگه ای هم می تونه یه تاپیک باز کنه و پیشنهاد بده.و در صورتی که با قوانین تالار مغایرت نداشته باشه می تونه فعالیت کنه.

امضای MAHDI59
[تصویر: masoud.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: بیداری اندیشه ، مجنون الحسین ، علی 110
۷:۱۸, ۲۹/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #38
آواتار
قبلا خرید اینترنتی داشت. بعد یه مدت صفحات باز نمیشد. الان که باز شده ظاهرا خرید اینترنتی رو برداشته. احتمالا با مشکل مواجه شدن.
توی همون صفحه شماره تماس دارن. می تونین تماس بگیرین و پیگیر خرید کتاب بشین. ارزشش رو داره.

امضای بیداری اندیشه
[تصویر: signature.jpg]

والذین جاهدوا فینا، لنهدینهم سبلنا
به یقین کسانی که در راه ما تلاش کنند را به راه های خود هدایت خواهیم نمود.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Hadith
۸:۵۷, ۲۹/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #39

به به گمان هم نمی بردم که بچه ها حتی توی کتابخوانی تفاهم نداشته باشندو تاپیک کتابخوانی هم جای بحثو اختلافات بشه .
اولا کاملا با نظر علی 110 موافقم .ما باید از خودمون شروع کنیم کسی که بندگی خدا رو بلد نیست و بصیرت بندگی نداره چطور میتونه بره درباره انقلاب و ولایت بخونه .والله ما که از مرجع معتبر و خیلی محکم درباره شروع یک گروه کتابخوانی همین سه ماه پیش پرسو جو کردیم و هم سه سال پیش عزیزان و دانایان فرمودند از تفسیر یا نهج البلاغه ویا کتب خود سازی شروع کنید و هیچ کس نگفت از انقلاب .انقلاب ما و رهبری بر پایه دین اند وقتی بندگی مون ریب می زنه و آچار کشی می خواد مطالعه درباره انقلاب و ... درجه دوم اهمیته .بعد هم اینجا که به قول دوستان محدودیتی تعریف نشده شماهم یک تاپیک با موضوع خودت باز کن و لطفا جلوی کتاب خواندن ما اون هم از نوع بهترین :کتاب شهید دستغیب رو نگیر .اینجا دیگه لطفا مجادله نکنین .ما کتاب و تاریخ شروع رو هم معلوم کردیم .خدا به شما توی تاپیک دیگه ای توفیق بده .اینجا جاش نیست داداش .دیگه به مخیلاتمون هم نمی رسید که گروه کتابخوانی متهم به نمیدونم چی وچی بشه .
Dodgy
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علی 110 ، rastin
۱۸:۳۵, ۲۹/فروردین/۹۰
شماره ارسال: #40

دموکراسی علاوه بر همه مواردی دیگه ای که میتونه مشکل گشا باشه اگر اینجا هم اختلافی است میشه چند تا کتاب رو به نظر سنجی گذاشت!!
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فرهاد
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]