کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سوالات و پیشنهادات در مورد سیر مطالعاتی
۱۲:۵۵, ۱۹/آذر/۸۹ (آخرین ویرایش ارسال: ۷/بهمن/۸۹ ۱۸:۱۹ توسط MAHDI59.)
شماره ارسال: #1
آواتار
دوستان عزیز سلام

فکر کردم شاید برای خیلی از دوستان که مثل بنده اول راه هستند و دنبال یک سیر مطالعاتی می گردن بد نباشه از کتاب های شهید مطهری شروع کنن
البته نوع خوندن کتابهای شهید مطهری خیلی مهمه، من اینجا سیر مطالعاتی کتابهای شهید مطهری رو قرار می دم . و امیدوارم برای دوستان نتایج خوبی داشته باشه
انشاالله
سیر مطالعاتی کتاب های علامه شهید مرتضی مطهری (رحمة الله علیه)

نکات موثر در مطالعه

1-مرحله اول برای آشنایی
2-مرحله دوم برای فهمیدن
3-یادداشت برداری از موضوعات مختلف طبق حروف الفبا
4-حاشیه نویسی در کتاب
5- مباحثه نمودن کتاب
6-یادداشت نمودن سوالات و شبهات

در آغاز سیر مطالعاتی می بایست از دو کتاب ارزشمند :« فریضه علم و نیز داستان و راستان »شروع نمود تا با نوع بیان و ارایه مطالب علانه آشنا شوید .

تقسیم بندی موضوعی سیر مطالعاتی :
اصول اعتقادی
اجتماعی
سیاسی و اقتصادی
فلسفی

اصول اعتقادی

•انسان وایمان + جهان بینی توحیدی (آشنایی با جهان بینی اسلامی )
•انسان در قرآن + زندگی جاوید + توحید
•عدل الهی + انسان وسرنوشت
•نبوت و پامبر امّی + ختم نبوت + خاتمیت +سیری در سیره نبوی
•آشنایی با قرآن 15 جلد
•امامت و رهبری + ولائها و ولایت ها + جاذبه ودافعه علی (علیه السلام)
•سیری در نهج البلاغه + حماسه حسینی
•قیام و انقلاب مهدی (عج الله فرجه الشریف) + سیری در سیره ائمه اطهار (علیهم السلام) + معاد
•علل گرایش به مادی گری + 10 گفتار + 15 گفتار + گفتار های معنوی + 20 گفتار
•حکمت ها و اندرزها + فطرت + اخلاق و تربیت + تعلیم تربیت + مقاله تقوی + گریز از ایمان گریز از عمل
•امداد های غیبی + اخلاق جنسی + فلسفه اخلاق
•انسان کامل + انسان شناسی + توکل و رضا + عرفان حافظ

اجتماعی

•نبرد حق و باطل + تکامل اجتماعی انسان
•اسلام و مقتضیات زمان + خدمات متقابل ایران و اسلام
•مسئله حجاب + نظام حقوق زن + پاسخ استاد

سیاسی و اقتصادی

•نظری به نظام اقتصادی اسلام + مسئله ربا + نهضت های اسلامی + پیرامون انقلاب اسلامی + پیرامون جمهوری اسلامی + تاریخ عقائد اقتصادی + جهاد

فلسفی

•مسئله شناخت + شناخت در قرآن +آشنایی با علوم اسلامی + تعارضات منطقی + اصول فلسفه و روش رئالیسم+ مقالات فلسفی + حرکت و زمان + فلسفه تاریخ + شرح منظومه + شرح مبسوط منظومه 4 جلد + نقدی بر مارکسیسم + الهیات شفا + حرکت و زمان

موفق باشید

امضای MAHDI59
[تصویر: masoud.jpg]
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ramin_Ghn ، بیداری اندیشه ، mohamad ، احیاء ، سلمان ، zarati313 ، اسماعیل ، ELENOR ، Seyed Mohsen ، مسافر ، جوینده حق ، ANTi666 ، خاک ، F.E.A.R ، shia12 ، Hadith ، bahar2006 ، chista3 ، rastin ، saloomeh ، nasimesaba ، Islam ، نسیم ، یاران مهدی ، mhvvhm ، مجید املشی ، ضحی ، m.hossein ، عشقم کربلا
۱۴:۲۶, ۱۹/آذر/۸۹
شماره ارسال: #2
آواتار
این هم یه سیر مطالعاتی دیگه هست که یا مشورت انسان ها آگاه خود من پشت سر گذاشتم و خیلی ازش استفاده کردم
بسم الله الرحمن الرحیم

سیر مطالعاتی آثار استاد شهید مطهری رحمت الله علیه:
ستاره ها نشانه ی درجه اهمیت اثر است.
1- مقدمه ای بر جهان بینی اسلامی
** انسان و ایمان
** جهان بینی توحیدی
* وحی و نبوت
**** انسان در قرآن
** زندگی جاوید یا حیات اخروی
آثار این مجموعه در عین کم حجم بودن، بسیار عمیق و خواندنش بسیار ضروری است.
خودم شخصاً چهار بار (دوم دبیرستان، پیش دانشگاهی، سال اول دانشگاه و سال سوم دانشگاه) کتاب بسیار ارزشمند انسان در قرآن را مطالعه کرده و هر بار مطالبِ عمیق تری از این کتاب نصیبم شده است.

2- **** آزادی معنوی
پیشنهاد می کنم پس از مجموعه ی (1) این کتاب را حتماً مطالعه بفرماید. این کتاب بر حالاتِ روحیِ من اثر بسیار دلنشینی داشت.

3- *** سیری در سیره ی ائمه اطهار
اگر شخص خواننده از خواهران هستند به عنوان چهارمین کتاب، کتابِ (**** مسأله ی حجاب را پیشنهاد می کنم.)

4- **** جاذبه و دافعه علی

5- مطالعه ی این 11 مقاله از بیست گفتار بسیار مفید است:
*** (1) عدالت از نظر علی علیه السلام - ** (4) احترامِ حقوق و تحقیر دنیا - ** (5) تفاوت های بجا و تفاوت های بیجا - **** (7) امام صادق علیه السلام - ** (8) موسی بن جعفر علیه السلام - **** (9) شدائد و گرفتاری ها – ** (10) فوائد و آثار ایمان – *** (14) عقل ودل - ** (15) درسی که از فصل بهار باید آموخت - ** (16) قرآن و مسئله ی تفکر - *** (18) دعا - *** (20) انکارهای بیجا

6- مطالعه این 4 مقاله از ده گفتار بسیار مفید است:
**** (1) تقوا (این مقاله تأثیر کم نظیری بر خود من داشت) - **** (2) امر به معروف و نهی از منکر(این مقاله واقعاً جالب و پرنکته و بصیرت بخش است) - ** (3) احیای فکر دینی - *** خطابه و منبر {بخش اول}(بر خلاف ظاهر اسمش که شاید خیلی جذاب نباشد مطالبی بسیار جالب و کاربردی دارد.)

7- *** سیری در نهج البلاغه

8- *** حکمت ها و اندرزها (از مطالعه ی این کتاب بسیار لذت بردم!)

9- *** حق و باطل

10- *** امامت و رهبری

11- *** انسان کامل

12- *** حماسه حسینی

13- ** قیام و انقلاب مهدی

14- *** انسان و سرنوشت

15- *** تکامل اجتماعی انسان

پس از مطالعه ی این سیر مطالعاتی در صورت تمایل به مطالعه ی باقی آثار استادِ شهید پیشنهاد می کنم به ترتیب آثار زیر مطالعه شوند.
16- توحید 17- نبوت 18– ولاها و ولایت ها 19- معاد 20- سیری در سیره ی نبوی 21- نظام حقوقی زن در اسلام 22- تعلیم و تربیت در اسلام 23- عدل الهی

امضای علی 110
پرستش به عبادت نیست، به اطاعت است!!!!
از که اطاعت می کنیم؟!
همو معبود ماست!!

امام زمان علیه السلام:
ظهور ما به تأخیر نیفتاده مگر به سبب اعمال ناپسندی که از ایشان (شیعیان) سر می‌زند و خبر آنها به ما می‌رسد.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MAHDI59 ، Ramin_Ghn ، بیداری اندیشه ، mohamad ، احیاء ، zarati313 ، اسماعیل ، ELENOR ، Seyed Mohsen ، جوینده حق ، ANTi666 ، خاک ، bahar2006 ، وحید الف ، nasimesaba ، Islam ، نسیم ، مبينا ، یاران مهدی ، عماره ، محیصا
۲۲:۴۷, ۱۹/آذر/۸۹
شماره ارسال: #3
آواتار
دوستان من پیشنهاد می کنم برای مطالعه یه گروه تشکیل بدید
مخصوصا برای مباحثه کتاب، چون نتیجه بهتری گرفته میشه و مطمئن باشید اگه اون نکاتی که گفته شد ( 1- مرحله اول برای آشنایی 2- مرحله دوم ...) رعایت بشه خوندن این کتابها خیلی جذاب تر میشه
مخصوصا مباحثه کتاب و اگه بتونید کسی رو به عنوان راهنما توی بحثهاتون داشته باشید که به این مسائل اشراف داشته باشه خیلی بهتره
البته من تصمیم داشتم این کارو توی تالار انجام بدم تا در کنار مباحث سنگینی که بعضا دوستان قرار میدن این مباحث هم وجود داشته باشه و افرادی مثل بنده که از اطلاعات و سواد کمتری برخوردارن بتونن یک شروع خوب در مسائل دینی داشته باشن
اما نمیدونم آیا اینجا می شه این کاررو انجام داد یا نه؟
به هر حال واگذار می کنم به نظر دوستان و مشارکت بچه ها(که این دومی رو بعید میدونم!!)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ramin_Ghn ، اسماعیل ، nasimesaba ، Islam
۱۵:۳۵, ۲۱/آذر/۸۹
شماره ارسال: #4
آواتار
سلام.من و چندتا از دوستام تو دانشگاه گروه مطالعاتی داریم درمورد فراماسونری..ما دو ماه که داریم کار میکنیم..میخواستم ببینم شما که در مطالعات حرفه ای هستید میتونید به من :1)منابع معرفی کنید
2)شیوه کار رو بگید.اولین باره که یک گروه مطالعاتی تشکیل دادم.شیوه کار رو نمیدونم..ممنون میشم اگر پاسخ بدید..
۱۵:۴۲, ۲۱/آذر/۸۹
شماره ارسال: #5
آواتار
در مورد شیوه کار میتونم با توجه به تجربه البته ناچیزم در این زمینه کمک هایی بدم
اما مولی علی میفرمایند مطالب مفید برای دانستن نامحدود و عمر ما محدود است، پس انسان باید ابتدا مهمترین رو نسبت به خودش مطالعه کنه بعد مهمتر رو و ...
حالا پیشنهاد اصلی من اینه که شما کلاً محور مطالعاتتون رو تغییر بدید و با روی کرد اصول عقاید و توحید به سمت آثار شهید مطهری بخونید که مهمترین هدف خلقت و وظیفه انسان در درجه اول شناخت خدا و بندگی اوست
حالا دور از جون اگه امروز بمیرید، آیا به نظر خودتون توی قبر نمیگید ایکاش به اصل میپرداختم تا به فرع
البته ببخشید یه مقدار مثال خشنی زدم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: parisan ، bahar2006 ، نسیم
۱۶:۱۱, ۲۱/آذر/۸۹
شماره ارسال: #6
آواتار
شما درست میگید و لی ما هدفمون اینه که به سایر دانشجوها در قالب نشریه دانشجویی اطلاع رسانی کنیم..
میدونید که خیلی ها هنوز اطلاع چندانی از این دشمنمون ندارن..
اگر یکم درمورد شیوه کار توضیح بدید ممنون میشم..
۱۱:۳۳, ۲۲/آذر/۸۹
شماره ارسال: #7
آواتار
اولین نکته مهم اینه که شما بتونید در هر موضوعی که برای مطالعه انتخاب میکنید بهترین منبع رو پیدا بکنید که مشورت با آدم های صاحب نظر بهترین راهکار برای پیدا کردن منبع مناسب هست البته باید دلایل هرکس که یه منبع رو معرفی میکنه هم ازش بپرسید و به صرف پیشنهاد نباید قبول کنید.
دومین این که بعد از بودجه بندی برای مطالعه فصول کتاب ، باید هر قسمت رو ابتدا جدا جدا مطالعه کنید و هر کس به نظر خودش زیر جاهای مهم و نکات مهم کتاب رو خط بکشه، بهترین حالتش اینه که یه خلاصه از چکیده ی مهمترین نکات رو توی دفتر جدا بنویسید البته این همت میخواد ولی بی اندازه بعداً به دردتون میخوره و مفید هست
بعدش باید یه جلسه گروهی بگذارید و هر کس جاهای مهم رو که به نظرش میومده عنوان کنه و روش بحث بشه
توی این مرحله معمولاً یه سری سوال ممکنه پیش بیاد اگه بعد مباحثه به جواب قانع کننده متفقاً نرسیدید باید برید سراغ یه کارشناس توی اون موضوع
این روش باعث تسلط شما روی مطالب میشه اما مهمتر از تسلط همونطور هم که شما میدونید عمل کردن به اون هست که باعث میشه بتونید مطالب رو حقیقتاً انتقال بدید و اثر روی دیگران بگذارید، بدون عمل به علم خدا اجازه اثر بخشی رو معمولاً به کسی آنچنان نمیده، یعنی قائده کلی اینه که اگه از دل بر بیاد بر دل نشیند و از نشانه های از دل برآمدن عمل به علم است
موفق باشید و التماس دعا!!!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: parisan ، محیصا
۱۲:۰۴, ۵/دی/۸۹ (آخرین ویرایش ارسال: ۵/دی/۸۹ ۱۲:۳۱ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #8
آواتار
سلام guided عزیز
خوبی مهدی جان
خسته نباشی
چند نکته مهم درباره آثار شهید مطهری
ببین مهمترین قسمت های آثار شهید مطهری اون قسمتهایی هست که شهید بزرگوار یک آیه و یا روایت رو می آورند و بعد اون رو توضیح میدهند
سعی کن بیشتر روی این قسمتها متمرکز بشی و بعد به نظر حقیر اون جاهایی رو که برای خودت بسیار جالب و آموزنده و اثر گذار بوده اون رو بیار و تو تالار بگذار و نیازی نیست که مطالب خلاصه نویسی بشه
به نظرم فقط اون قسمتهایی رو که برای خودت خیلی مهم و اثر گزار بوده رو بیار که در این صورت انشاالله روی دیگران هم میتونه اثر گزار باشه و در این بخش معمولاً خلاصه نویسی خیلی جواب نمیده و هر کسی باید خودش بره دنبال مطالب، البته میتونی ترکیبی هم کار کنی که این جوری ایده آل هست یعنی چکیده مطلب رو بگی همینطور که به خوبی الآن گفتی و بعد جالب تریناش و اثر گذار تریناش برای خودت رو هم بگی
البته این صرفاً یه پیشنهاد هست و صلاح مملکت خویش خسروان دانند
یا علی فعلاً
ادامه بده انشا الله
من هم انشا الله ادامه میدهم برادر

راستی پیشنهاد میکنم نام پست رو از آنگاه هدایت شدم
به اولین گروه مطالعاتی کار خود را آغاز کردند تغییر بدی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MAHDI59 ، Ramin_Ghn ، نسیم ، محیصا
۱۲:۴۱, ۵/دی/۸۹
شماره ارسال: #9
آواتار
ممنمون علي جان
پيشنهاد خوبيه، من تا اون جا كه بتونم از اين روش تركيبي كه گفتي استفاده مي كنم.
البته مي دونم كه مطالب اينچنيني مشتري كمي دارن و مثل بقيه بخش ها جذابيت ندارن اما چاره اي نيست.
به نظر ميرسه سير مطالعاتي شهيد مطهري يك شروع خوبه براي هر كس كه بخواد وارد اين وادي بشه.

بدون تعارف بايد بگم براي خود منم اولش خيلي سخت بود اما دوستان بايد بدونن جنگ فعلي حق و باطل (( جنگ تفكر هاست)) يا به قول رهبر عزيزمون ((جنگ اراده هاست)) وما (( افسران جوان )) اين جنگ هستيم.
دوستان بايد بدونن تا وقتي دينمون از حالت (( شناسنامه اي)) در نيومده باشه.
تا وقتي به به خدا ، قرآن، ائمه... فقط (( اعتقاد)) داشته باشيم ونه (( ايمان قلبي)) حرف ها و كارهامون اثري نداره
وبه قول معروف :سخني كه از دل برايد بر دل نشيند
يا علي
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علی 110 ، Ramin_Ghn ، محیصا
۱۶:۴۵, ۵/دی/۸۹
شماره ارسال: #10
آواتار
سلام و خسته نباشید.
قابل توجه همه دوستان
تقریبا همه کتابهای شهید مطهری رو می تونید از سایت ایشون دانلود و مطالعه کنید.

آدرس سایت : http://www.motahari.org/asaar/books.htm

جناب آقای مهدی و جناب آقای علی عزیز
بنده به دلایلی مدت زیادی بود که متوجه این تاپیک نشده ام و اینجا سر نزده ام و این به این معنا نیست که بنده سر حرفم نموندم،عذر بنده رو بپذیرید..اگر بنده رو هم لایق بدونین انشاءالله به زودی به شما ملحق خواهم شد.
یا حق
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MAHDI59 ، mosafer ، علی 110 ، مبينا ، محیصا
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]