|
❌ضیافت اول نهج البلاغه❌
|
|
۲۳:۲۷, ۴/دی/۹۴
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/بهمن/۹۴ ۱۴:۱۸ توسط mahdy30na.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
❌ضیافت اول نهج البلاغه❌???????
آیا میدونین وقتی آدم گناه میکنه و وجودش به گناه آلوده میشه، چه اتفاقاتی توی زندگیش میوفته؟!!! ?????? ? میدونین امام علی ع، در این باره چه میفرماد؟!پس، به خطبه ی 143 نهج البلاغه نگاه کنین! ? متن کلام مولا:« إن الله یبتلی عباده عند الاعمال السیئة:1_ بنقص الثمرات 2_ و حبس البرکات 3_ و إغلاق خزائن الخیرات»??????? ? توضیح کلام مولا ع ? ✔ یعنی:وقتی بنده ای از بنده های خدا، گناهی مرتکب بشه و خودش رو به سیاهی گناه آلوده کنه، شامل یه قانون الهی میشه!? البته، این قانون شامل بندگان با ایمان می شه، نه هر انسان ملحد و کافری!چرا که بحث اونها جداست و شامل این قانون خدا نمیشن! بلکه شامل قوانین دیگر الهی میشن! که در جای خودش بحث میکنیم! همونطوری که آقا فرمودن: «عباده»، یعنی کسی که خدا رو به خداییش قبول کرده و تن داده به حکم خدا، فقط این گروه شامل این قانون میشن.? خب اون قانون چیه؟!خدای مهربون اون بنده رو مبتلاء می کنه به یه مسائلی!اون رو آزمایش می کنه با یه مشکلاتی!? اون مشکلات چیه؟! اون آزمایش ها چیه؟! اون ابتلاء ات چیه؟! 3 تا گره می افته! و هر گره ای به تناسب نوع گناه فرد و مقام و منزلتش نزد خدا، متفاوته! 1⃣ گره اول: گاهی با کم کردن ثمرات: یعنی چی؟!یعنی گاهی انسان تلاش میکنه، کار میکنه تا روزی بدست بیاره، اما حاصل اون کار و تلاش، مطلوب نظر فرد نیست، کم است، هر چی به درد و دیوار میزنه، روزی نمیاد! یا اگه میاد خیلی کمه! بهش فشار میاد، سختش میشه، اذیت میشه، غصه میخوره!حالا این روزی، یا پوله، یا خورد و خوراکه یا .....پس، چی شد؟!خدا اون قسم از روزی رو که قراره فرد با تلاش بهش برسه، تنگ میکنه! کم میکنه!?ادامه ی توضیح، در ضیافت بعدی! ?????? دوستان علوی!صبور باشین... تا پایان این سفره، برکات زیادی نصیبمان خواهد شد ان شاء الله.? ممکنه سوالات زیادی در ذهنتون ایجاد شده باشه، قدم به قدم در ضیافت ها مطرح میشه، نگران نباشین!! اللهم عجل لولیک الفرج |
|||
|
| آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۲۰:۳۶, ۲۱/دی/۹۴
شماره ارسال: #21
|
|||
|
|||
|
ضیافت هجدهم نهج البلاغه
خب، قرار بر این بود، که توی این ضیافت در این باره حرف بزنیم که اصلا چی بخوایم تو دعامون از خدا؟! نامه 31 نهج البلاغه، بخش استجابت دعا رو وا کن! متن کلام آقا امیرالمؤمنین ع: «فلتکن مسألتک فیما: 1_ یبقی لک جماله 2_ و ینفی عنک وباله» توضیح کلام مولا علی عـــلــیـه الـــســـلــام تو دعاهات از خدا بخواه! خیلی بخواه! اما حواست باشه، که چی میخوای!!! همیشه یادت باشه هر چی میخوای این دو تا ویژگی رو داشته باشه: ۱ خیر و برکت باهاش باشه! به اصطلاح برات اومد داشته باشه! اگه چیزی میخوای بگو خدا اگه خیر هست واسم، بهم بده! اگه موجب برکت تو زندگی و عمرم هست بهم بده! اگه باعث عاقبت بخیریم هست بهم بده! یا چیزایی که خیرشون واضحه از خدا بخواه، مثل زندگی محمدی، ممات محمدی، عاقبت بخیری، و .... 2 وبال گردنت نشه! چیزی بخواه که شرش بهت نرسه! موجب گرفتاری و دربه دریت نشه! بگو خدا اگه فلان چیز، شره ازم دور کن! بگو اگه من فک میکنم، خیرمه ولی تو میدونی پس ماجرا، نه تنها خیری برام نداره که وبالمه، خدای من ازم دورش کن! آدم حسابی، درست و حسابی دعا میکنه!! حالا که بهش اجازه دادن هر چقد میخواد و هر وقت میخواد میتونه از گنجینه ی الهی برداره و قطعا دست خالی برنمیگرده، مطمئنا چیزایی میخواد که گرون قیمت تر باشن نه اینکه زودی از دستش در بره و بی ارزش باشه! آدم حسابی، حسابی به محبوبش باور داره! میدونه اگه بهش دل بسپاره و بهش شک نکنه، ته کاراش درست درست میشه! پس، یادت باشه، هی گیر نده که خدا، من فقط همینو میخوام و بس! این کارو خراب میکنه!! همش بخواه، مداومت هم داشته باش در اجابت خواسته هات، اما اصرار عجولانه نکن! نگو فقط همینو بس! دادی که خدایی اگه نه که....!!! مراقب باش! اشتباه نری! اگه او خداست و ما بنده ایم، پس، بذار اون خدایی کنه و بر اساس علم و حکمتش بهت بده! نه اینکه براش تعیین تکلیف کنیم! کارتو بسپار بهش و فقط ازش خیر و خوبی بطلب! اونوقت میبینی که چه میکنه با زندگیت! چه حس آرامشی بهت میده! انگاری همه دنیا رو بهت دادن! طرف میره پیش پیامبر ص، و شروع میکنه به گله کردن و میگه بارها از خدا خواستم که وضع مالیم خوب شه! خیلی خیلی اصرار میکنه! حضرت ص، یه مبلغی بهش میده و میگن برو باهاش گوسفند بخر! بعد گذشت مدت ها طرف صاحب گله ی بزرگ گوسفند میشه و مجبوره از شهر بزنه بیرون! خلاصه خیلی وضع مالیش توپ میشه! اونقدی سرش شلوغ میشه که دیگه نه به نماز جماعت پیامبر ص میرسه و نه دیگه پرداخت زکاتی!! پیامبر ص، میفرسته کسی رو به سراغش که فلانی رو بگید زکات مالش رو فراموش نکنه! طرف هم شاکی میشه و میگه این یه نوع باج گرفتنه، من که زیر بارش نمیرم! پیامبر ص هم میگن، بگید اون سرمایه اولیه ای رو که قرض داده بودم برگردونه! طرف هم از سر تمسخر میگه، بیا بگیر این که پولی نیست! بعد از برگردوندن اون سرمایه مبارک، یه درد و مرضی میوفته به جون گله گوسفنداشو همه داراییش از بین میره!!!!!!! پس، بخواه! ولی خیر بخواه! گاهی حواسش نیست که شر رو داره با اصرار از خدا میخواد! |
|||
|
|
۱:۵۸, ۲۳/دی/۹۴
شماره ارسال: #22
|
|||
|
|||
|
❌ضیافت نوزدهم نهج البلاغه❌
??????? ? امروز به جای توصیه از آقامون، میخوام یه گله رو مطرح کنیم! ? بنظرت گله مولامون از خیلیامون چیه؟! ??????? ? برو خطبه 113، بخش دوم رو واکن! ??????? ? متن کلام آقا امیرالمؤمنین ع: « ما بالکم؟! تفرحون بالیسیر من الدنیا تدرکونه و لا یحزنکم الکثیر من الآخرة تحرمونه و یقلقکم الیسیر من الدنیا یفوتکم، حتی یتبین ذلک فی: وجوهکم و قلة صبرکم، عما زوی منها» ?????? ?توضیح کلام مولا علی ع? ? هیچ معلومه چتونه؟! ? چرا اینطوری شدید؟! ? چرا تا یه کم مزه ی این دنیا میره زیر زبونت، سریع شنگول و منگول میشی! ? آقا چته؟ چرا اینقدر خوشحالی؟! آخه امروز یه اتفاق خوب افتاد! فلانی بهم توجه کرد! فلانقدر کاسب شدم! فلان پیشنهاد خوب کاری بهم شد! قراره با فلانی برم فلان جا! فلانی ازم تعریف کرد! و ... ? خلاصه، کوچک ترین چیزی که از این دنیا، بهش رو میکنه ها، حسابی حالش روبرا میشه! ? اما حالا چرا هر چقدر از اونور کم میذاری و از دست میدی و محروم میشی، ککت نمیگزه؟! اونور؟؟ ? آره، آخرت منظورمه! ? چرا اگه بارها و بارها نمازات فوت بشه، یا نماز صبات قضا شه، یا مرتکب گناه بشی، یا حرف خدات زیر پات له شه، یا قرآن کریم تو زندگیت محجور شه، یا وجودت از اهل بیت دور شه، یا دل بنده ای ازت تنگ شه، یا حق الناسی به گردنت قفل شه، و یا .... ?خب حالا چرا! حالا چرا این همه محرومیت و از دست دادن ها، حالتو خراب نمیکنه؟! چرا انگار نه انگار! ? کافیه یه لکه چای یا قهوه یا چسبی بریزه رو لباس نوهاش! ای وای!!! اما بارها و بارها لکه های سیاه و چرکی وجودش پاک و سفیدشو دارن سیاه میکنن، اما براش مهم نیست!! ? هیچ معلومه چته؟! ? چرا حالا تا یه خورده دنیا باهات قهر میکنه و از دستت درد میره، فقط یه خورده! چرا اضطراب و پریشونی میهمون ناخونده قلبت میشه! چرا اونقدی بهم میریزی که از رنگ پریده ی صورتت، همه چی هویداست؟! ? چرا اونقدر داغون میشی و دست و پاچه، که شروع میکنی مثل بچه های کوچیک به دادکشیدن و گریه کردن! و یا عصبانی میشی، بی تاب میشی، حوصله هیچ کیو نداری! لب به اعتراض وا میکنیو و دنبال مقصر میگردی و ....!!!! فقط بخاطر یه خورده از دنیای از دست رفتت ! ❌ یارو زنگ میزنه به رفیقش! میبینه رفیقش ناراحته! میگه چته، چی شده! میگه هیچی!! میگه تو رو خدا بگو نگران شدم! میگه نماز صبحم قضا شد! میخنده و میگه دیوونه، فک کردم چی شده!!!❌ ❌راستی چمون شده؟!❌ ? اگه مایلی گیر کارو بدونی، منتظر ضیافت بعدی باش! ? میهمانان ضیافت نهج البلاغه! ?بیایید به قلب های پژمرده مان، با آب گواری کلام نورانی مولا علی علیه السلام، زندگی ببخشیم! والسلام علیکم ??????? |
|||
|
|
۲۱:۰۳, ۲۳/دی/۹۴
شماره ارسال: #23
|
|||
|
|||
|
ضیافت بیستم نهج البلاغه
قرارمون این بود که تو این ضیافت، دلیل و علت گله ای رو که آقا در ضیافت قبلی به خیلیامون داشتن، بگیم! پس نگاه کن به همون خطبه قبلی، یعنی خطبه 113، بخش دوم! متن کلام مولا علی علیه السلام: « کأنها دار مقامکم و کأن متاعها، باق علیکم» توضیح کلام آقا امیرالمؤمنین علیه السلام میخوای بدونی، علت این همه توجه و دلدادگی به دنیا و بی توجهی به آخرتت چیه؟! میخوای بدونی، علت چیه که وقتی کلی از اونور از دستمون میره، بیخیالیم اما وقتی یخورده از این دنیامون، کنده میشه، بیتابیم؟! لب کلام اینه که متأسفانه توهم زدیم! اونم از نوع شدیدش! توهم زده که بله همه چی اینور دنیاست! اصلا همه قرار مدارا اینطرفه! توهم زده، همش قراره تو این عالم، بمونه و همه چی بر وفق مرادش باشه! توهم زده که همه چی تو این دنیا، واسش میمونه! توهم زده، که اصلا اومده که کنارش بمونه! اینه که وقتی یه چی از دنیا ازش کنده میشه، داد و بیداش گوش فلکو پر میکنه! چهره زرد و زارش دل همه رو ریش میکنه! لرزش دست و صداش، همه چی رو لو میده! اما اگه حسابی فک کنه! اگه مثل آدم حسابیا فک کنه! فک کنه ها! نه اینکه بازم توهم بزنه! میفهمه که ای بابا، چی فک میکردم چی شد!! اصلا کی گفته که این دنیا، قراره همش بمونه! کی گفته که هر چی به دست آوردی از دنیا و لذت هاش باس همش پیشت بمونه! اصلا کی دیده و شنیده، که دنیا واسش مونده باشه همیشه! بابا، خود این دنیا با زبون بیزبونیش داره میگه، بابا من رفیق فابریکت نیستما! آقا رو من حساب وا نکنیا! دیدی یهو بهت ضد حال زدما! دنیا، با حوادث و اتفاقاتش، همش داره به همه اهل دنیا، خودشو معرفی میکنه! میگه آهای اهل دنیا! بیخیال من شید! من به کسی وفا نکردم! یعنی واسش نموندم! پس، بهم دل خوش نکنین که با یه خاطر جمع، اونورتونو فراموش کنین! بابا قرار و مدارا اونوره ها! اگه خدا وکیلی، واقع بینانه این دنیا رو بشناسم و بعد باهاش طرح دوستی بریزم، فک میکنی چقدر ضرر کنم؟! یعنی فک میکنی چقد میتونه با بی وفاییاش قلبمو جریحه دار کنه؟! چقدر میتونه زیر پامو خالی کنه؟! البته دنیا رو اگه در اون حدی که هست، بشناسیشو و بیشتر از اون ازش توقع نداشته باشی، رفیق خیلی خوبی هم هست! یه رفیق خوب، که کمکت میکنه، واسه زندگی پاک و قشنگ و زیبای اونطرفت، کلی توشه جمع کنی که مبادا اونور گشنت بشه! یارو به طرفش میگه، بذار از اولش بهت بگم : من کورم نمیتونم آشپزی کنم، من کرم صداتو نمیشنوم، من چلاقم نمیتونم راه برم! طرف میگه، خب باشه بابا فهمیدم! حالا فعلا پاشو برو یه غذایی درست کن تا بعدش بیشتر باهم حرف بزنیم! دنیا، از اولش خودشو معرفی کرده! گفته من همش پیشت نمیمونم و از دستت میرم! پس بهم وابسته و دلبسته نشو! فقط ازم کمک بگیر واسه ساختن اونطرفت! خب حالا چطوریه که من واسه چیزی که همیشه برام نمیمونه یعنی دنیا، حاضرم چیزی رو که قراره همش کنارم بمونه، ندیده میگیرم یا للعجب! «ان الانسان لفی خسر، الا الذین آمنوا و عملوالصالحات» دوستان علوی! مائده پاک این ضیافت، گوارای جان عزیزتان! والسلام علیکم |
|||
|
|
۲۳:۰۲, ۲۴/دی/۹۴
شماره ارسال: #24
|
|||
|
|||
|
❌ضیافت بیست و یکم نهج البلاغه❌
??????? ? خدایی تو زندگیت چقدر نگات دنبال عیب و عیوب این و اونه؟! ? خدایی چقد دنبال عیب و عیوب خودتی؟! ??????? ? اگه دوست داری از امامت، در این باره یه جمله طلایی بشنویی یا علی! ? باز کن کتاب نورانی نهج البلاغه رو، حکمت 349 رو بیار! ?????? ? متن عبارت نورانی آقا: « من نظر فی عیب نفسه، اشتغل عن عیب غیره» ??????? ?توضیح کلام مولا علی ع? ? یه قانون اخلاقی! ? این قانون اخلاقی میگه که: آهای کسی که همش دنبال گرفتن ایراد از این و اون هستی، تو خودت بیشتر گیر داری!! ? آهای کسی که فقط چشت دنبال نقاط ضعف این و اونه، تا مثل جارچیا جار بکشی، خودت پر از نقطه ضعفی!! ? آهای کسی که تا متوجه معصیت یا گناه یک نفر میشی و گناهشو که از دید خیلیا پنهونه، هوار میکشی، وجدانا خودت اهل معصیت هستی یا نه؟! حالا عین اون گناه نه، مثلش چی؟! مثلش نه، بدتر از اون چی؟! بدتر از اون نه، کوچیک تر از اون گناه چی؟! پس چطور خودت که معیوبی، راه افتادی دنبال شمردن عیب این و اون؟! ? عیب جو، کسیه که نقاط ضعف و عیوب و معاصی پنهون یه آدم رو، جار میکشه! به این و اون میگه! خلاصه یه جوری بنا داره، آبروشو ببره! ? اشتباه نکنی، اسم کارتو بذاری نهی از منکر!!!!! ? امر به معروف و نهی از منکر، زمین تا آسمون با عیب جویی تفاوت داره! ? اولین تفاوت: نیت آدم در امر به معروف و نهی از منکر، اصلاح و کمک به فرده! اما در عیب جویی، قصد عیب جو، ریختن آبروی طرف و کوچیک کردن طرفه!! اگر چه کارشو بخواهد خوب جلوه بده، و نقش مصلح رو بازی کنه، ولی خدا که بر قلبش حاکمه!! ? دومین تفاوت: در امر به معروف و نهی از منکر، عیب و نقطه ضعف طرف، با کمال ادب و احترام و حفظ شخصیتش گفته میشه! تا مبادا حرمت و عزتش شکسته بشه! اما در عیب جویی، قصد، تخریب چهره و شخصیت و آبروی دیگری هست، اگر چه خود عیب جو، قبول نداشته باشه که کارش عیب جویی هست و گناهه!! ??????? ? اما اونی که سرش به کار خودشه و دنبال نقاط ضعف و عیوب و نواقص اخلاقی و رفتاری و ... خودش میگرده، قطعا اهل این جنگولک بازیا نیست!! و سرش تو کار این و اون نیست! ? چرا؟؟ ? چون دیگه فرصت نمیکنه، تو رفتار این و اون سر بندازه تا بخواد سوژه جمع کنه!!! ? این قانون میگه که، هر چه آدم پاک تر و سالم تر باشه از معایب، قطعا کم تر از این و اون ایراد میگیره! کمتر دنبال شمارش معایب اطرافیانش هست!! ? و هر چی فرد، بیشتر سر تو کار و زندگی و عیوب این و اون داشته باشه، قطعا معیوب تر هست! ? بذا اینو هم بگیم: آدمی که کارش، گرفتن ایراد از در و دیواره، یه جورایی دنبال اینه که خودشو پشت معایب و نقاط ضعف این و اون مخفی کنه! چون خودش میدونه که چند مرده حلاجه، بنابراین میخواد واسه خودش رفیق پیدا کنه تا از غریبی درآد!! ❌ شنیدی دیگه! درخت هر چه پربارتر، سرش افتاده تر!!!❌ ❌طرف، هر چی کار درست تر، سرش به عیوب خودش مشغول تر!❌ ? یه روایتی از پیامبر ص هست که حضرت میفرماد: کسی که عیبی از کسی بگیره و اونو جار بکشه، از دنیا نمیره، مگر اینکه به اون عیب مبتلا میشه! ???? دوستان! ? گوارای وجودتان! ? خوش آمدید! ? تا ضیافت بعدی، وجودتان نورانی به نور ولایت! والسلام علیکم ???????? |
|||
|
|
۲۰:۰۹, ۲۵/دی/۹۴
شماره ارسال: #25
|
|||
|
|||
|
❌ضیافت بیست و دوم نهج البلاغه❌
???????? ? مراقب چشمات هستی؟! ? چقدر؟؟ ??????? ? دوست داری بدونی آدم حسابی از نظر آقا، با چشاش چطو تا میکنه؟! ? نگاه کن به خطبه 193! ??????? ? متن کلام آقا امیرالمؤمنین علی ع: «غضو أبصارهم عما حرم الله علیهم» ??????? ?توضیح کلام مولا علی ع? ? یکی از خصوصیات بارز آدم حسابی، کنترل و مدیریت چشاش هست! ? بله چشم هاش! ? آدم حسابی از منظر مولا، همه چیش رو حساب و کتابه! واسه همه چیش برنامه داره! رو همه چی مدیریت داره! اونم از نوع مدبرانه! نه سهل انگارانه! ? کنترل چشم! مدیریت چشم! مدیریت نگاه! ? چقد حواست جمعه چشاته!! چقدر حواست جمعه نگاته! ? میدونی چشم، یکی از کانالای اصلی ورود پاکیا و ناپاکیا به درون قلبه آدمه؟! ? میدونی هر مهمون ناخونده ای که از کانال چش، وارد وجود آدم بشه، براحتی نمیشه بیرونش کرد؟! ? میدونی هر چی چشت بخواد، کم کم دلت هم میخواد؟! ? ز دست دیده و دل، هر دو فریاد! که هر چه دیده بیند، دل کند یاد! ? میدونی هر چی از جلو چشات بره، کم کم دلت هم دیگه نمیخوادش! ? از دل برود، هر آنچه از دیده برفت! ? میدونی، یکی از کانال ها ورود شیاطین به وجود آدم و ایجاد وسوسه در اون، چیه؟! ? لابد شنیدی که پیامبر رحمت ما که درود و سلام خدا بر حضرتش، در این باره چی فرموده؟! ? فرموده، نگاه به نامحرم، تیری است از جانب شیطان!! ? نگاه مدیریت نشده، یه تیری هست که شیطان پرتاب میکنه، اگر چه ممکنه تو پرتاب اول به هدف نخوره، ولی اگه تکرار بشه، چی؟؟؟!!!!! ? آدم حسابی، فقط از یکی حساب میبره! از یکی که کارش رو حساب و کتابه! و مو، لا درز کاراش نمیره! ? بنابراین، فقط به قوانین وضع شده الهی، توجه میکنه و از خطوط قرمزش رد نمیشه!! چون میدونه، قانون خدایی، درست و دقیقه! و خلاف اون قانون عمل کنه، پاش گیره! دلش گیره! زندگیش گیره! ? یکی از قانون های الهی اینه که «نگاه به آلودگی ها و زشتی ها نکنید، نگاه کردن در این مورد ممنوع است»! ? خود دانی! اصراری نیست! این یه قانونه دیگه! هر کی عمل کرد بهش، در واقع خودشو از شر و آفاتی نجات میده! اگه هم عمل نکرد، ضرر به جون و وجود پاک خودش زده!! ? آدم حسابی، حسابی حواسش جمعه که هر نوع نگاه آلوده ای رو از خودش دور کنه! تو خیابون!! تو مهمونی!! تو ماشین!! تو اینترنت!! تو فضای مجازی!! گروه ها و کانال های اجتماعی!! و .... ? خلاصه هر چی که خداش گفته که ممکنه با نگاه به اون، از من جدا شی رو، واسه خودش ممنوع میکنه!! ? تازه! این آدم، اصلا فلش های ویروسی رو بدون اسکن و بررسی، به سیستم قلبش نمیزنه! ? وقتی میدونه و فهمید که یه فایلی ویروسی و آلودست و اگه بزندش به سیستمش، فایل های سالمش هم در امون نیستن، قطعا احتیاط میکنه و از فایل ویروسی استفاده نمیکنه! ? بنده محبوب خدا، قطعا تا فهمید یه فضایی آلودست و مطمئنا اگه واردش بشه، چشش آلوده میشه، اصلا قید ورود به اون فضا رو میزنه و پا توش نمیزاره! ? اینه که آدم حسابی، آدم حسابی میشه!!! ❌پس، یادت نره! اول نگاه! دوم نگاه! سوم نگاه!❌ ❌اگه میخوای، پیش محبوبت سر بلند بشی و رو سفید! اگه میخوای دنیات، سراسر آرامش باشه! پایبند باش به قوانین الهی!❌ ?????? ? میهمانان سفره مبارک مولا علی ع! ? خوش آمدید! ? این مائده پاک ضیافت، نوش جان عزیزتان! والسلام علیکم ?????? |
|||
|
|
۱۹:۴۸, ۲۶/دی/۹۴
شماره ارسال: #26
|
|||
|
|||
|
❌ضیافت بیست و سوم نهج البلاغه ❌
??????? ? بنظرت احمق واقعی کیه؟! ? تعجب کردی؟؟! ?????? ? میخوای بدونی آقا چه کسی رو احمق میخونه؟! ? نگاه کن به حکمت 349 نهج البلاغه! ??????? ? متن کلام مولا علی ع: «و من نظر فی عیوب الناس، فأنکرها ثم رضیها لنفسه فذلک الأحمق بعینه» ??????? ?توضیح کلام مولا علی ع? ? تا حالا چند بار شده، یه رفتار یا عملی رو از یکی ببینیو بدت بیاد، و ابراز کنی که چقد اینکار بده! چقد زشته! چقد نادرسته؟! ? تا حالا چند بار، از یه رفتار نادرستی که از یکی سر زده، عصبانی شدی و شروع کردی به انتقاد کردن شدید!! ? تا حالا چند بار به خاطر یه کار بد، دیگران رو سرزنش کردی و گفتی متاسفم برات! یا متاسفم براش!!! ? هان؟! چند بار؟؟؟ ? حالا چند بار از اون تاسف هایی که واسه دیگران خوردی رو، واسه خودت خوردی؟؟!! ? منظورم چیه؟؟؟ ? منظورم اینه که تا حالا چند بار اون رفتار و عملی که دیگری انجام داد و تو بدت اومد و گفتی چقد بد! چقد زشت! چند بار از اون کارای بد و زشتو، خودت انجام دادی؟!!! ? عجبا! تا به دیگران میرسه، اظهار میکنه: این بده، اون جیزه، این بووه ست، اون اخه!!!! ?ولی وقتی گردونه میچرخه و موقع خودش که میشه: نه بابا، چه اشکالی داره؟! این دفعه با اون دفعه ها فرق میکنه!! ای بابا چرا نمیفهمی؟!! اون کجا و این کجا!! من مجبورم این کارو انجام بدم! ناچار بودم! مجبورم کردن! و خلاصه هزاران عذر و بهانه بنی اسرائیلی...... ? چطو میشه، که حرفو عملش صدو هشتاد درجه با هم فرق میکنن!! ? آقا! یه چیز یا بده یا خوب دیگه!! ?حالا چجوریاست که واسه دیگری بده، زشته، گناهه، معصیته، حرامه! اما به خودت که میرسه، میشه هولو؟!!! ? یه جای کار میلنگه!!! ? آدم عاقل، حرف و عملش با هم هماهنگن! چرا؟؟ چون، فهمیده، این کار چرا بده، چرا زشته!! فهمیده که عقوبت به دنبال داره!! فهمیده که اگه رفت سراغش، بوی گندش همه جا رو میگیره!! ? یارو، به طرف میگه بابا، اون لجن و فاضلاب رو هم نزن! بوی گندش بلند میشه، سرتو میگیره! طرف میره و تا سرشو برمیگردونه، یارو خودش میره سراغ اون فاضلابو، شروع میکنه به هم زدن!! خب، حالا یارو واقعا عاقله یا احمق؟؟؟ چطو میشه یقین داشته باشی که از اون کثافت، فقط بوی بد بلند میشه ولی خودت بری سراغش؟؟؟! ? لابد یا به کثافت بودنش باور نداره! یا به بوی گندش! ? آدم احمق، یا به گناه بودن گناه، باور نیاورده و فقط یه چی شنیده و تکرار میکنه!! یا باور نداره که ارتکاب اون گناه، مساوی است با درگیر شدن با پیامدهای بد اون گناه!! ? پس، باید رو خودش کار کنه، خودشو اصلاح کنه، فکرشو درست کنه!! ❌پس، دوگانه گی در گفتار و عمل، یه اخطاره!! اخطارو جدی بگیر!! اصلاحش کن!! که اگه نه، روزگار اصلاحش میکنه ها!!!!❌ ??????? ? خدایا، یاری ام کن تا از حماقت دست بردارم! ? گوارای وجودتان! والسلام علیکم ??????? |
|||
|
|
۲۳:۲۳, ۲۷/دی/۹۴
شماره ارسال: #27
|
|||
|
|||
|
ضیافت بیست و چهارم نهج البلاغه
بنظرت یه آدم حسابی از نظر مولامون علی ع، از دنیا چیزی میخواد یا نه؟؟؟ برای دیدن کلام آقا امیرالمؤمنین ع در این باره، نگاه.کن به خطبه 193 نهج البلاغه! متن کلام مولا علی علیه السلام: « فمن علامة أحدهم، أنک تری له....: و طلبا فی حلال» توضیح کلام مولا علی علیه السلام بعضیا فک میکنن، یه آدم مؤمن و با ایمان، دیگه از دنیا کاملا بریده و چیزی از دنیا نمیخواد!!!! تو چی ؟؟!! چطو فک میکنی؟؟؟!!! آدم حسابی از نظر مولامون، مثل آدمای دیگه از دنیا و مافیهاش میخواد!! اونم پول میخواد! زندگی میخواد! کار میخواد! اونم عاشق میشه! دوست داره که دوستش داشته باشن! اونم تفریح میخواد!! اونم لذت میبره!! اونم کیف میکنه!! اما بین خواسته ها و مطالبات یه آدم حسابی با بقیه آدما یه فرق بزرگ هست!!! میدونی اون فرق چیه؟؟!! میدونی چی باعث میشه دنیا طلبی این دو تا، آثار مختلفی داشته باشه؟؟!!! اینکه دنیا طلبی آدم حسابی، اونو جزء زمره ی دنیا پرستا قرار نده! ولی دنیا طلبی بقیه، روز به روز اونا رو در دنیا پرستی حرفه ای تر میکنه!!! آدم حسابی، مطالبات و خواسته هاش از دنیا هم، رو حسابه!! از همه چی میخواد! اما هر چی رو نمیخواد!! فرق بزرگ اینه که: آدم دنیا پرست، فقط دنیا میخواد! فقط دنبال خواسته ها و لذایذشه! همین! حالا اینکه چطور بهش برسه، واسش خیلی مهم نیست! ولی آدم حسابی، اگر چه میخواد، اما هر چی رو نمیخواد!! فقط از هر چیزی، دنبال حلالش میره!! فقط حلالش! اصلا چش تو حراماش نمیندازه، تا دلش بخواد و یهویی این دل، پدرشو در بیاره و اونقده لج کنه، که مجبورش کنه به غلط بیوفته!! آدم حسابی، پول و مال میخواد، اما: از راه حلالش! با دست رنج خودش! نه با غصب کردن ها و بالا کشیدن ها و کم فروشی و گرون فروشی و .... آدم حسابی هم، دل داره! عشق سرش میشه، اما: از راه خودش! نه از راه برقراری روابط نادرست و ناسالم!! اونم عاشقه عشقشه، اما نه تو کوچه و خیابون و شبکه اجتماعی و ...! نه به هر کی که سر راهش قرار گرفت! بلکه ابراز عشق و علاقش فقط و فقط به کسیه که واسش حلاله، نه اینکه هر کسی رو دید و دلش لرزید، بدون هیچ حد و مرزی، شروع کنه به پرتاب امواج عشقولانه!!! اونم عاشق میشه، نه به قیمت نابود کردن زندگی دیگری!! نه به قیمت لگد زدن به آرامش دیگری!! نه اینکه پابرهنه بپره وسط زندگی کسی!! اونم عاشق میشه، اما از راهش نه بیراهه!! آدم حسابی هم لذت میبره، اما: اون لذته واسش بت نمیشه، که بخاطرش دست به هر کار نادرستی بزنه!! حاضر نیست با حرام و گناه و زشتی، لذت ببره!! حاضر نیست با گفتن بابا یه شب دیگه! یه شب که هزار شب نمیشه!! بابا ما هنوز جوونیم دیگه!! جوون باید جوونی کنه دیگه و .... خودشو بندازه تو چاه حرام و معصیت!! آدم حسابی، لذتش بره، شرفش نمیره! پولش بره، عزتش نمیره! دنیاش بره، ایمونش نمیره!!! اون حسابی حساب و کتابش، درسته!! چون همه چی رو میخواد واسه اینکه به محبوبش وصل شه!! آرامش و پول و مال و زندگی و .... رو میخواد واسه اینکه مسیر طولانی رسیدن به محبوبش، کوتاه تر بشه!! نه اینکه خود این ها بشه موانع بزرگ این مسیر طولانی!! اونوقته که دیگه میشه نور علی نور!! پس، نگو یا دنیا، یا خدا!! بگو دنیای با خدا!! مطالبه دنیا بد نیست، وابستگی به دنیا بده!!! این وابستگیه هست، که باعث میشه بخاطرش دست به هر کاری بزنه!! آبرو ببره!! اتهام ببنده!! دروغ بگه!!! دل بشکونه!! زندگی خراب کنه و .... و الا، خود دنیا، اگه بد بود که خدای مهربون خلقش نمیکرد!! خداوند هیچ چیز شر و بدی خلق نکرده!! همه چیز ذاتا خیر هستند!! باید نگاهمون رو بهش اصلاح کنیم!! دنیا بخواه! لذت ببر! اما مراقب باش بخاطر رسیدن به این دنیا، وارد وادی و کانال تاریکی ها و سیاهی ها نشی!! دنیا بخواه! اما حلالش رو!! مبادا این دنیا بکشوندت به اینکه، نم نم توی وجود پاکت «رذائل و بدی ها» خونه کنن!! مبادا بخاطر دنیا و رسیدن بهش، دروغ و حسادت و تهمت و طمع و کینه و غیبت و دزدی و فریب و خیانت و ... بشه مهمون ناخونده قلبت! میهمانان عزیز! منتظر ضیافت بعدی باشید! خوش آمدید! والسلام علیکم |
|||
|
|
۱۹:۵۸, ۳۰/دی/۹۴
شماره ارسال: #28
|
|||
|
|||
|
ضیافت بیست و پنجم نهج البلاغه
میدونی توصیه آقا درباره «حرف زدن» چیه؟؟!! اگه میخوای بدونی، مولا علی ع چی فرموده، نگاه کن به خطبه ی 176! متن کلام مولا علی ع: «و لیخزن الرجل لسانه فإن هذا اللسان جموح بصاحبه» توضیح کلام مولا علی علیه السلام چقد روی «حرف زدنت» مدیریت میکنی؟؟!! مدیریت کلام بر اینکه: چی میگی؟؟ (محتوای سخن) ️چطور میگی؟؟ (لحن سخن و کوتاه یا طولانی بودن آن) ️کی میگی؟؟ (زمان سخن گفتن) ️کجا میگی؟؟ (مکان سخن گفتن) اصلا به این فاکتورهای مهم در سخن گفتن و حرف زدن توجه داری؟؟ یا داشتی؟؟ چند بار شده حرفی بزنی و بعد بگی: پشیمون شدم!! اه ای کاش نمیگفتم!! اه ای کاش یه زمان دیگه میگفتم!! اه ای کاش اینجا نمیگفتم!! مراقبت و محافظت از زبون، خیلی مهمه!! جلوی بروز خیلی از مشکلات رو میگیره!! خیلی از مشکلات رو حل میکنه!! این زبون، مثل اسب چموشی هست که آخر کار، سوارکارشو به ناکجا آباد میبره و نابودش میکنه!! ولی اگه مدیریت و کنترل بشه، تو رو به مقصودت میرسونه!! حرف زدن مؤثر، یه مهارته!! خیلیا حرف میزنن، اما حرف داریم تا حرف!!! بعضیا با یه حرف، آتیش میندازن تو معرکه!! اما بعضیا با همین حرف، آتیش خاموش میکنن!! تفاوت توی مدیریت کردن یا نکردن سخن و گفتار و کلام هست!! گاهی طرف یه چیز میگه، حرف درست و حسابی هم هست اما: چون لحن گفتارش بده، یا چون زمانی که میخواسته اون حرفو بزنه، زمان خوبی نبوده، یا جایی که حرفو زده، جای مناسبی نبوده، و در حضور دیگران بوده، باعث میشه نه تنها حرفش اثر مثبت نداشته باشه، بلکه کاسه کوزه بهم بریزه!! یه وقت، طرف با لحن خیلی قشنگ و حساب شده حرف میزنه، اما حرفش حرف نیست! یعنی مغز نداره، مبتنی بر اندیشه و عقل و تدبیر نیست، بر اساس توهمات و ندانسته ها و خیالات و سوء برداشت ها هست! این جور حرف هم، نه تنها باعث هدایت دیگری نمیشه، بلکه استارت گمراهی و انحراف دیگری رو در یه زمینه ای میزنه!! و طرف به اشتباه میوفته! گاهی طرف حرف خوب میزنه (محتوا)، خوبم حرف میزنه(لحن)، اما دقت نمیکنه کجا هست و زمان صحبت آیا مناسب هست یا نه!! و.به خاطر همین عدم دقت، باعث میشه، طرف مقابل نه تنها اثر نگیره، بلکه تازه سر لج بیوفته و اوضاع بدتر شه!! مثلا طرف خسته هست، طرف در حال عصبانیت هست!!! یا مثلا توی جمع، جلوی دیگران بهش گفته میشه!!! ریشه بیشتر گرفتاری ها و مشکلات میون افراد، برمیگرده به همین «حرف زدنه»!!! چه بسیارن کسایی که میگن: والا بخدا، من چیزی نگفتم! اصلا حرف بدی نزدم، اما نمیدونم چرا اینطوری شد؟؟!! بله، هم حرف باید خوب و عاقلانه و مفید باشه تا دیگری به خطا نیوفته! هم خوب باید حرف زد، تا دیگری در اثر لحن متین و مهربانانه و محترمانه شما، تحت تأثیر قرار بگیره و از اشتباه درآد! و باید به اندازه سطح درک و فهم طرف، حرف زد! نه اونقدر بسته و کوتاه حرف بزنی که طرف هیچی نفهمه!! نه اونقد درازه گویی و پرحرفی کنی، که طرف خسته شه و اثر همون حرفای قبلی هم از بین بره!! و هم زمان و مکان صحبت کردن باید لحاظ شه، تا با رعایت حال و احوال روحی و شخصیتی فرد، تأثیر کلام از بین نره!! پس، مراقب حرف زدنت باش و خوب مدیریتش کن تا به نتیجه مطلوبت برسی! حفظ و مراقبت از زبون، یکی از اولین گردنه های مهمی است که عرفا در سیر و سلوک عرفانی، توصیه میکنن! پس تکنیک های مدیریت زبان: 1_ چی بگم! 2_ چطو بگم! 3_ کی بگم! 4_ کجا بگم! دوستان! نوش جان عزیزتان! عزیزانتان را هم به این میهمانی دعوت کنید! والسلام علیکم |
|||
|
|
۱:۲۸, ۴/بهمن/۹۴
شماره ارسال: #29
|
|||
|
|||
|
ضیافت بیست و ششم نهج البلاغه
تا حالا چقد فریب خوردی؟؟!! مولامون علی ع، یه نکته ای رو بهمون گوشزد کردن که بهتره بدونیم! نگاه کن به حکمت 260 نهج البلاغه![/b] [b] متن کلام مولا علی علیه السلام: « کم من: و مفتون بحسن القول فیه» توضیح کلام مولا علی علیه السلام وقتی کسی ازت تعریف و تمجید میکنه، چه حس و حالی بهت دست میده؟! وقتی یه نفر، یا یه گروهی، نگاه مثبتی بهت پیدا میکنن و همش دربارت خوب میگن، در درونت چه واکنشی نسبت به حرفاشون داری؟! باورت میشه و به خودت میگیری؟؟؟!! یا خودت رو در اون حد نمیبینی؟؟؟! آیا احساس شرم از درون میکنی؟؟!! یا احساس غرور بهت دست میده و فک میکنی چقد سروری؟؟؟!! یه وقت میبینی یه صفت خوبی خدا بهت هدیه کرده و مردم هم میبیننو شروع میکنن به تمجید و تعریف ازت!! خب! آدم حسابی، این لحظه خدا رو به واسطه این هدیه ارزشمند، شکر میکنه! و سعی میکنه برای کامل کردن اون شکر، بهترین استفاده رو در عمل از اون هدیه داشته باشه! اما یه وقت پیش میاد که وجدانا میدونی تصور خوبی که دیگران ازت دارن صحت نداره و در تو نیست! یا اگه هست، حداقل اونطوری که دیگران تصور میکنن نیست! خب! بحث ما همینجاست!! اگر چه آدم حسابی، وقتی با این تعاریفی که درش نیست روبرو میشه، میدونه که اون تصور کجا و خودش کجا!! پس، شرمنده میشه پیش وجدانش! و با محبوبش زمزمه میکننه: خدای من! کمکم کن تا اونطوری بشم که دیگران تصور میکنن، من خیلی از اون حالت خوب فاصله دارم!![/b] [b]یعنی، بنا رو میذاره بر اصلاح خودش!! و این تعاریف، حکم یه تلنگر و هشدار رو براش دارن!![/b] [b] اما باید مراقب بود!!!! چرا؟؟ چون چقدر زیادن کسایی که وقتی با تعریف و تمجید دیگران روبرو میشن، اونم تعریف و تمجیدی که در حقیقت لایق و سزاورش نیستن، فریب میخورن!! یعنی این تعریف و تمجیدا، حکم یه فریب دهنده رو براش داره!! راستی راستی باورش میشه که، بله من دیگه، اند و آخر این تعاریف هستم!! دیگه شدم استاد دیگران در این فضایل و خوبیها!! راحت بگم، جو میگیرتش!! اگه آدم مراقب نباشه، میبینه که خودش میتونه راحت راحت خودشو فریب بده و گول بزنه!! یه فریبی که خیلی عمقش زیاده!![/b] [b] در واقع این آدم، خودش، خودشو به خواب میزنه!! اینجاست که دیگه کسی نمیتونه بیدارش کنه!!! پس، مراقب باش! کسی رو فریب نده!! اگه کسی رو فریب دادی، حداقل هیچ وقت هیچ وقت هیچ وقت، یادت باشه که خودتو فریب ندی!![/b] [b]عزت و آبرو رو خدا بهت هدیه میده، و نام نیکت رو میندازه رو زبونا! و بدون! این یه امتحانه بزرگه!! پس، مبادا از این امتحان روفوزه درآی!! میهمانان علوی امیرالمومنین علی علیه السلام، پشت و پناهتان![/b] [b] نوش جانتان! والسلام علیکم |
|||
|
|
۲۰:۵۰, ۴/بهمن/۹۴
شماره ارسال: #30
|
|||
|
|||
|
ضیافت بیست و هفتم نهج البلاغه
چقد حواست هست به حالاتت، وقتی که با دیگران روبرو میشی؟؟! توصیه میکنم، به کلام نورانی آقا در حکمت 333 نهج البلاغه نگاه کنین! متن کلام آقا امیرالمؤمنین علیه السلام: «و قال علیه السلام فی صفة المؤمن: بشره فی وجهه» توضیح کلام مولا علی علیه السلام برخوردت با خانوادت، دوستانت، اطرافیانت، ارباب رجوعت، و بقیه مردم چطوریه؟؟! وقتی که شاد و شنگولی چطوریه؟؟! وقتی که غمگین و ناراحتی چطور؟؟! آدم حسابی، فقط و فقط با چهره شاد و سرحال، با دیگران مواجه میشه!! حتی اگه، غصه ای داشته باشه!! اصلا مرام آدم حسابی اینه که به خودش اجازه نمیده، دردش دیگران رو به درد بیاره!! اما دوست داره، تا میتونه شادی و نشاط و انرژی مثبت به دیگران و خانواده تزریق کنه!! یارو با خودش فک نمیکنه، بابا مردم چه گناهی کردن تو ناراحتی، تو عصبانی هستی، تو غمگینی!! چرا اونا باید جور تو رو بکشن! بابا شاید خودش، یه ناراحتی داشته باشه!! اصلا چرا باید مثل خروس بی محل، با اون چهره عبوس و ناراحت و عصبانیت بزنی تو برجک دیگران! چرا؟؟!![/b] [b]دقیقا بگو، گناه دیگران چیه؟! آدم حسابی، تمام واکنش ها و رفتارهاش روی حسابه، نه اینکه هر جوری عشقش کشید، با دیگران مواجه شه! اینکه با چهره ناراحت و عبوست، حال دیگری رو بگیری و بهش فاز منفی بدی، حق الناس نیست؟؟!! مومن خدا، مرامش اینه که غصه هاشو به دیگران منتقل نمیکنه! بقولی پاشو دراز نمیکنه و از درد و گرفتاریاش بریزه توی دل یه بدبخت تر از خودش![/b] [b] چرا؟؟ چون آدم حسابی، بنا نداره که فقط یه حرفی زده باشه! بلکه دنبال اینه که یه راه حلی برا حل و فصل ناراحتی و مشکلش پیدا کنه، بنابراین اگر بخواد مطرح کنه، قطعا پیش کسی مطرح میکنه که میدونه میتونه بهش راه کار بده! و آرومش کنه!! نه اینکه فقط بیاد دل خودش رو خالی کنه و دل دیگران رو پر کنه!! یارو ناراحته، تا طرف یه حرفی میزنه، درجا میزنه تو برجکش!! و استدلالشم اینه که بابا من حوصله ندارم، من کلافم، من ناراحتم، من .... من .... من ....[/b] [b]فک کرده که بله، ظاهرا هیچ کی ناراحتی و غصه ای نداره، فقط و فقط این بخت برگشته که خودش باشه، گرفتاره و غمگین!! چطو بخودش اجازه میده به خاطر گرفتگی حال خودش حال دیگری رو هم بگیره! کار دیگری رو انجام نده، بگه برو حال ندارم! و ... پس، صبور باش و شکیبا!! با تزریق شادی و نشاطت، به دیگران، دلهاشون رو شاد کن! تا خدا غم دلت رو به شادی تبدیل کنه!![/b] [b]میهمانان علوی! علی علیه السلام پشت و پناهتان! گوارای وجود! عزیزانتان را به این میهمانی مبارک دعوت کنید! والسلام علیکم |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |