کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تفسیر والضالین در سوره حمد
۲:۲۸, ۲۶/بهمن/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/بهمن/۹۴ ۳:۱۱ توسط mohammadz.)
شماره ارسال: #1

بسم الله الرحمن الرحیم
سلام
قبل از اینکه شروع کنم لازم میدونم این نکته رو بگم که تفسیر زیر بر اساس منبع خاصی نیست. منبع اون عقل کوچیک این بنده ی گمراه هست. من رو مثل اون شبانی بدونید که عظمت خدا رو بر اساس عقل خودش فهمیده بود و مورد سرزنش حضرت موسی قرار گرفت.
بیشتر میخوام روی کش اومدن این کلمه توی سوره ی حمد صحبت کنم چون معتقدم بار معنایی این کلمه توی سوره ی حمد متفاوت از مشتقاتش توی سوره های دیگه هست. به اینکه بکار بردن مد برای این کلمه در هنگام نماز خوندن واجب هست یا نه هم کاری ندارم. راجبه چیزی که وجود داره (مد یا کش اومدن) میخوام تفسیری بگم. کلمات از طرف خداست و هیچ قسمتی از اون حتی مدها و کش اومدن ها لغو و بیهوده نبوده.
اگه آیه به این صورت میبود "صراط الذین انعمت علیهم غیر الظالین و المغضوبین" علاوه بر اینکه زیبایی اون از بین میرفت حالت مد یا کش اومدن هم در والضالین تا حدی از بین میرفت. پس میتونم بگم خدا کلمات رو طوری قرار داده که این واژه به حالت کشیده خونده بشه. از طرفی دو واژه ی قبلی آیه حالت کشیده ندارن. این کشش علاوه بر قوانین دستور زبانی داره مفهومی رو میرسونه. داره تعداد گمراهان رو بیان میکنه. داره خبری از آینده میده. با کش اومدن داره میگه تعداد اینها نسبت به دو گروه قبلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی بیشتر هست. اینا تعدادشون خیلی زیاده و خودشون هم خبر ندارن. خب این افراد کیا میتونن باشن که تعدادشون اینقدر زیاد هست؟ اینا افرادی هستن مثل من که سوره ی حمد رو هر روز 10 بار میخونم اما یکبار هم بهش عمل نکردم. هر روز دارم میگم خدایا حمد و ستایش تنها مخصوص توست اما وقتی نمازم تموم میشه شروع میکنم به ستایش کردن از دیگران. حتی خیلی وقتها هم انتظار دارم دیگران از من ستایش کنن. هر روز دارم میگم خدایا تنها تو را می پرستم و تنها از تو یاری میطلبم اما در عمل از این و اون طلب یاری و کمک میکنم.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]