|
سیری در احکام اسلامی
|
|
۲۰:۵۴, ۱۶/تیر/۹۵
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/تیر/۹۵ ۲۱:۰۱ توسط Ali#59.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
در این تایپیک میخوام نگاهی داشته باشیم به برخی از احکام اسلامی.
احکام دینی توی مذهب شیعه،معمولا در «رساله های عملیه» جمع آوری میشه،البته به غیر از بعضی استثنائات. (مثلا استفتائاتی که از آیت الله خامنه ای شده و حکم شرعی محسوب میشه) البته بد نیست داخل پرانتز این رو هم بگم که متاسفانه احکام در رساله های عملیه به مرور زمان آب میره! یعنی اون رساله عملیه ای که از آیت الله خمینی در گذشته چاپ میشد با نسخه هایی که الان در بازار هست تفاوت داره و برخی حذفیات صورت گرفته که البته هنوز نسخه های قدیمی در دست مردم هست. ما با این حذفیات کار نداریم،احکامی که اینجا میارم همگی در نسخه های فعلی رساله های عملیه موجوده و مقلدین ازش استفاده میکنند. ضمنا هدف این تایپیک (صرفا!) اطلاع پیدا کردن هر چه بیشتر خوانندگان،از احکام گونانون اسلامیه.البته صحبت هایی که پیرامون موضوع این احکام باشه هم بی مورده. متشکر ![]() *** ![]() $
|
|||
|
|
۲۲:۱۸, ۱۶/تیر/۹۵
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
(۱۶/تیر/۹۵ ۲۰:۵۴)Ali#59 نوشته است: در این تایپیک میخوام نگاهی داشته باشیم به برخی از احکام اسلامی.گرامی اگه پیش و پس این ها رو هم میراشتی بد نبود. نقل قول:هدف تاپیک هک معلومه و اینقدر موضوعش واضح هست که بحث روش واقعا جای تامل داره محصوصا که دست روی برشی گذاشتین که جای صحبت هم داره . |
|||
|
۲۲:۵۸, ۱۶/تیر/۹۵
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/تیر/۹۵ ۲۳:۰۱ توسط Ali#59.)
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
(۱۶/تیر/۹۵ ۲۲:۱۸)mahdy30na نوشته است: گرامی اگه پیش و پس این ها رو هم میراشتی بد نبود.عزیزم من بخشی از احکام رو میزارم که برای خودم جالبه و جای تامل داره. اگر شما بخش دیگه ای مد نظرتون هست بزارید ما هم استفاده کنیم. دیگه کنایه زدن نداره که. اگه قرار باشه هر حکمی که این جا مییزارم کل اون بخش رو بزارم که خواننده خسته میشه. من تکه ای که مورد نظرم هست رو میزارم،بقیه رو هم لینک میدم. شما شیوه دیگه ای رو مطلوب میدونید این گوی و این میدان. مثلا در همین مطلب،من بخشی که مربوط به بهایی ها بود برام جالب بود،قبل و بعد از این احکام صحبتی از بهایی ها نشده.یعنی این گزینش مطلب،ضربه ای به مطلبی که آیت الله خامنه ای گفت وارد نمیکنه.چون مطالب قبل و بعدش مرتبط به این موضوع خاص نیست. |
|||
|
|
۲۳:۳۶, ۱۶/تیر/۹۵
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
(۱۶/تیر/۹۵ ۲۲:۵۸)Ali#59 نوشته است: عزیزم من بخشی از احکام رو میزارم که برای خودم جالبه و جای تامل داره. عنوان بحث رو پس باید بزنی نظر خودم ، یا بزنی فتاوای جالب برای من . الان : (۱۶/تیر/۹۵ ۲۰:۵۴)Ali#59 نوشته است: در این تایپیک میخوام نگاهی داشته باشیم به برخی از احکام اسلامی. صحبت اگه بخواییم بکنین ، از نگاه شما که بی مورده پس دیگه تاپیک رو خودتون پیش ببرین و از طرفی مباحث مورد نظر خودتون رو میخوایین بگین و به اسم ... تموم کنین . بعدشم کنایه زدن نیست که گرامی ، جالبه که بهاییت که یک حرب و تشکیلات هستش چقدر جالبه که یهو افتاد تو بورس برسی دوستان . جناب سعدی صحبتی ندارن ؟ خانوم پارمیس و برخی دوستان که تو این دسته بحثا به مرور وارد میشن و اعلام نظر میکنن. ![]() مطالعه بفرمایید برای تکمله چیزهایی که دوست دارین بدونین. نقل قول: نظر امام خمینی (رحمة الله علیه) درباره بهائیت ـ استفتاء ـ |
|||
|
۰:۰۸, ۱۷/تیر/۹۵
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
(۱۶/تیر/۹۵ ۲۳:۳۶)mahdy30na نوشته است: عنوان بحث رو پس باید بزنی نظر خودم ، یا بزنی فتاوای جالب برای من .نظر خودم؟ من که هنوز نظر خودم رو نگفتم. «فتاوای جالب برای من» هم تیتر خوبیه،به ذهنم نرسید!حالا سر تیتر میخوای جر کنی؟! (۱۶/تیر/۹۵ ۲۳:۳۶)mahdy30na نوشته است: صحبت اگه بخواییم بکنین ، از نگاه شما که بی مورده پس دیگه تاپیک رو خودتون پیش ببرین و از طرفی مباحث مورد نظر خودتون رو میخوایین بگین و به اسم ... تموم کنین .کج فهمیدی. گفتگو پیرامون احکام،بی مورده(یعنی موردی نداره).بلا اشکاله (۱۶/تیر/۹۵ ۲۳:۳۶)mahdy30na نوشته است: بعدشم کنایه زدن نیست که گرامی ، جالبه که بهاییت که یک حرب و تشکیلات هستش چقدر جالبه که یهو افتاد تو بورس برسی دوستان .تقصیر عضو پیوسته و ساده انگاری مدعا میگذرم که تاپیک منحرف نشه. (۱۶/تیر/۹۵ ۲۳:۳۶)mahdy30na نوشته است: مطالعه بفرمایید برای تکمله چیزهایی که دوست دارین بدونین.اینجوری فله ای همه رو آوردی که مردم نمیفهمن چی به چی شد! آسیاب به نوبت. |
|||
|
|
۰:۵۵, ۱۷/تیر/۹۵
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
(۱۷/تیر/۹۵ ۰:۰۸)Ali#59 نوشته است: نظر خودم؟ من که هنوز نظر خودم رو نگفتم. دقت نکردی دیگه متن خودت رو گفتم بعد منکر میشی و میگی من کج فهمیدم ![]() سرتیتر میخوام چی کار کنم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ جر کنم؟ اشکال تایپی پیش اومد حتما . گفتگو پیرامون احکام متوجه نشدم چی شد !!!!!!!! میخوای نظرات مراجع رو گلچین شده و قیچی شده بگی یا اینکه هر قسمت که دوست داری قرار بدی و فقط گفته باشی تا شاید به هدف برسی . فله ای ؟؟؟؟؟ اون که میخواد خودش میتونه پیگیر باشه . چون تکمله بود نه متن اصلی وگرنه حتما تو متن اصلی میاوردم و موارد مورد نظر رو رنگی میکردم و نکته میگتم کنارش. حالا یه سوال فقط یه بله و خیر اگه بگی براش کفایت میکنه چون نمیخوام بحثت منحرف بشه/ پیروان دیانت بهاییت ایا صاحب شریعتی الهی هستن ؟ بلی ! خیر ! |
|||
|
۱:۰۹, ۱۷/تیر/۹۵
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
با اجازه من یک سوال میپرسم و وارد بحث نمیشوم !
آیا نسبت دادن نجاست (که یک حالت و وضعیت) است به چیزی توهین محسوب میشود ؟ مثلا اگر ما مجبور شدیم کسی را پانسمان کنیم و دستمان اغشته به نجاست شد ، دستمان به ما توهین کرده است ؟ یا نه اگر با وجود امکان آن را تطهیر نکردیم ما به دستمان توهین کرده ایم ؟؟ آیا اراده بر نوع نجاست تاثیر دارد ؟ مثلا خونی که از بدن خارج میشود یا بعضی دیگر از خروجی ها ی زاید انسان که هیچ اراده ای در نجس بودن خودشان ندارند با وجود اینکه مشمئز هستند و انسان از ان دوری میکند ، کسی انها را به علت نجس بودن مورد شماتت قرارمیدهد؟. اما اگر چیزی نجس بود و یا نجس شد (مثل دست مثال !) و امکالن تطهیر داشت اما خودش خواست که در این حال نجاست بماند و سبب دوری دیگران از خودش شد . ایا این (دیگران اند) که توهین میکنند یا طرف خودش به خودش توهین میکند !!! |
|||
|
۱:۳۶, ۱۷/تیر/۹۵
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
مسئله ارتداد پس از ازدواج که در اکثر رساله های عملیه به همین ترتیب اومده.
متن زیر از رساله عملیه آیت الله وحید: مسأله ۲۵۱۱ ـ مسلمانى كه از اسلام برگردد و كافر شود مرتدّ نامیده مى شود. (معنى كفر در مسأله «۱۰۷» گذشت.) و مرتد دو قسم است:فطرى وملّى،مرتد فطرى كسى است كه از پدر و مادرى متولّد شده باشد كه هردو یا یكى از آن دو مسلمان باشند و بعد از بلوغ و كمال عقل با اختیار از اسلام برگردد.و مرتد ملّى كسى است كه از پدر و مادر كافر، متولّد شده باشد و بعد از مسلمان شدن از اسلام برگردد. $ مسأله ۲۵۱۲ ـ اگر زن بعد از ازدواج مرتد شود، چنانچه شوهرش با او نزدیكى نكرده باشد عقد او باطل مى گردد و عدّه ندارد، و همچنین است اگر نزدیكى كرده باشد ولى نُه سالش تمام نشده، یا یائسه باشد، امّا اگر نُه سالش تمام شده و یائسه هم نباشد ـ معنى یائسه در مسأله «۴۴۱» گذشت ـ باید به دستورى كه در احكام طلاق مى آید عدّه نگه دارد، و اگر تا آخر عدّه مرتد بماند عقد باطل است، و اگر در بین عدّه مسلمان شود بقاى عقد محلّ اشكال است، و بنابر احتیاط واجب اگر بخواهد با او بماند دوباره عقد نماید، و اگر بخواهد جدا شود طلاق بدهد. $ مسأله ۲۵۱۳ ـ مرد مسلمان زاده هرچند یكى از پدر و مادرش مسلمان باشند، اگر مرتد شود زنش بر او حرام مى شود، و باید به مقدار عدّه وفات ـ كه در احكام طلاق مى آید ـ عدّه نگه دارد. $ مسأله ۲۵۱۴ ـ مردى كه از پدر و مادر غیر مسلمان به دنیا آمده و مسلمان شده، اگر بعد از ازدواج مرتد شود، چنانچه با زنش نزدیكى نكرده، یا این كه زن نُه سالش تمام نشده، یا یائسه باشد، عقد باطل مى گردد و عدّه ندارد، و اگر بعد از نزدیكى مرتد شود و زن او نُه سالش تمام شده و یائسه هم نباشد، باید آن زن به مقدار عدّه طلاق ـ كه در احكام طلاق مى آید ـ عدّه نگه دارد، و اگر تا تمام شدن عدّه مسلمان نشود عقد باطل است، و اگر پیش از تمام شدن عدّه مسلمان شود، بقاى عقد محلّ اشكال است و بنابر احتیاط واجب اگر بخواهد با او بماند دوباره زن را عقد نماید، و اگر بخواهد جدا شود طلاق بدهد. $ |
|||
|
|
۲:۱۸, ۱۷/تیر/۹۵
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
سلام
این تاپیک های فله ای که ایجاد می کنی سرو ته ندارن!!! چیزی از توش در نمیاد زور بيخودي نزن کاملاً معلومه محض رو کم کنی اين بحثها رو می کنی این روش بحث خیلی مسخرس به درد استدلال کردن بچه ها می خوره!!!! آهای آقای مدیر وقت رسیدگی رسیده |
|||
|
۷:۰۸, ۱۷/تیر/۹۵
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
(۱۷/تیر/۹۵ ۲:۱۸)قلب نوشته است: سلام بیان سخنان و استفتائات کتبی مراجع تقلید: سخنان فله ای و بی سر وته که چیزی از توش در نمیاد!! ![]() من واقعا موندم اگه شما به قرآن، نهج البلاغه نهج الفصاحه مراجع تقلید و...... ایمان وعقیده دارین چرا وقتی از اونها چیزی نقل میشه ناراحت میشین؟ ![]() یعنی سلیقه ای یه جای دینتون قبول دارین یه جاش نه؟ اینکه اسلام امریکایی بود!!! ![]() --- یه خاطره ای بگم.نمیدونم Atosa کاربر چندسال پیش تالاررا یادتونه یانه؟ این کوچولو (البته الان بزرگ شده ) میومد کل تالار وتاپیکها رو بهم می ریخت.سروصدای کاربران ومدیران وناظران همه رادر می اورد بعد که آقای دکتر دل آرام (مدیرکل بخش کودک) بهش زنگ میزد ومیگفت آتوسا چرا این قدرشیطنت میکنی کل تالار بهم ریختی؟جواب میداد مگه من چی گفتم! تازه حالا یه چیزی گفته باشم من مال بخش کودکم شما که بزرگین که نباید ازمن ایراد بگیرین. یه چیزی هم گفتم گفتم فکرکنین نگفتم!!! یعنی استدلالش بی شباهت به کاربران اینجا نیست
|
|||
|
|
|
|
| 1 میهمان |

![[تصویر: 2016_07_11_210400.jpg]](http://s6.picofile.com/file/8258746100/2016_07_11_210400.jpg)

اینکه اسلام امریکایی بود!!!
) میومد کل تالار وتاپیکها رو بهم می ریخت.سروصدای کاربران ومدیران وناظران همه رادر می اورد بعد که آقای دکتر دل آرام (مدیرکل بخش کودک) بهش زنگ میزد ومیگفت آتوسا چرا این قدرشیطنت میکنی کل تالار بهم ریختی؟