کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

موضوع بسته شده  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خلاصه ای از سفارشات مهم در طب اسلامی
۱۰:۵۷, ۲۴/آذر/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/آذر/۹۵ ۱۹:۵۳ توسط متفکر.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام

دوستان گرامی از آنجا که طب سنتی شاید حدود 70 درصد از طب اسلامی بهره برده باشد و از طرفی تفاوت اساسی میان آنچه ابن سینا در کتاب قانون اش تجویز کرده با طب اسلامی وجود دارد.

ابن سینا مواردی دارد که صد در صد با طب اسلامی مخالف است به گونه ای که در چندین جا کتاب قانون اش با شراب دستور دارو داده است اما طب اسلامی می گوید:

أعوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيطَانِ الرَّجِيمِ

يَسْأَلُونَكَ عَنِ الْخَمْرِ وَالْمَيْسِرِ قُلْ فِيهِمَا إِثْمٌ كَبِيرٌ وَمَنَافِعُ لِلنَّاسِ وَإِثْمُهُمَا أَكْبَرُ مِنْ نَفْعِهِمَا

مومنین عزیز سعی کنید در ذهن خود تفکیکی بین این دو قائل شوید در طب سنتی آموزه های فراوانی نشات گرفته از اسلام وجود دارد که با طب دیگر کشور ها خصوصا یونانی ها آمیخته و موجب بروز نظرات عجیب و غریب توسط این اطباء گردیده.

توصیه های مهم در اسلام

ذکر خداوند و سوره حمد

ذکر خداوند شفاست

در خصوص روایات سوره حمد به طور ویژه تحقیق نکردم ولی از بزرگان شنیده ام کسی که هفتاد مرتبه سوره حمد را قرائت کند( جهت شفا) اگر شفا رزق او باشد نصیب او می گردد.

کلوا من طیبات ما رزقناکم و لا تتبعوا خطوات الشیطان انه لکم عدو مبین

کلوا مما رزقناکم حلالا طیّبا

حلال و طیب بودن آنچه می خورید

این توصیه یکی از مهم ترین راه های پیشگیری از بیماری هاست که از آنچه خداوند به ما روزی داده طیباتش رو انتخاب کنیم

آیا روغن های بازار و برنج و خوراکی های غالب در بازار جزء طیبات هستند؟

در روایات در خصوص غذاهای مختلف و طیب آموزش های فراوانی وجود دارد که باید یاد بگیریم

به مقدار نیاز غذا بخورید

پرهیز از پر خوری در روایات اسلامی بسیار سفارش شده که تا گرسنه نشدید غذا نخورید قبل از سیر شدن دست از آن بردارید پر خوری عوارض دارد و کم کم فرد رو بیمار می کند

حجامت و تاریخ و روش های حجامت

که از این امرطب سنتی بهره برده ...به کتاب حلیة المتقین علامه مجلسی مراجعه کنید.

عسل

در قرآن عسل ماده شفا دهنده برای مردم معرفی شده و روایات به صورت های مختلف استفاده آن را آموزش می دهند

سیاه دانه

در روایات سیاه دانه شفای هفتاد نوع بیماری معرفی شده

آویشن و نمک

در مورد خواص این دو مطالب فراوان در روایات داریم.

غسل های واجب و مستحب

پاکسازی بدن بوسیله نوره

در طب امام رضا علیه السلام بسیار سفارش شده همچنین امروزه ثابت شده آرسنیک موجود در آن درمان سرطان است آرسنیک باید از طریق پوست جذب شود تا سم آن بوسیه کل نوره خنثی شود ولی امروزه برای درمان سرطان آرسنیک خالص رو جدا می کنند و به صورت خوراکی تجویز می کنند

برای رفع سرما خوردگی دارو مصرف نکنید

سرماخوردگی سموم رو بوسیله آبریزش خارج می کند

صله ارحام و محبت و نگاه به سبزه یا صورت مومن و...

برای قلب بسیار مفید است

این مطلب صرفا خلاصه ای از مهمترین امور عادی برای پیشگیری از بیماری هاست.

منابع:

قرآن کریم

حلیة المتقین، علامه مجلسی

طب الائمة، سید عبدالله شبّر
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Anti gods ، فاطمه خانم ، rezamohammadi ، فرشته ی عذاب ، میثم2

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۱:۵۱, ۲۶/آذر/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/آذر/۹۵ ۲۲:۴۱ توسط متفکر.)
شماره ارسال: #11
آواتار
(۲۶/آذر/۹۵ ۱۶:۱۸)mahdy30na نوشته است:  ، ( یه کلامی رو جعل میکنه و میگه حدیث است ... ) ( مجموعه اثار شهید مطهری جلد 16 این رو اوردن و البته ادرسها زیاده اما اینو دادم که فارسی هست و دوستان بتونن راحت مطالعه کنن
ببینین وقتی با چنین مطالب سرو کار داشته باشین و از طرفی بدونین چنین مطالبی وارد شده بصورت های پنهانی و بعد معلوم شده که چنین بوده یکم سو ظن پیدا میکنین ( البته نمیخوام کتب رو زیر سوال ببرم ولی میخوام بگم هر کلامی رو با معیارهاش باید یکم سبک سنگین کرد.)
بسم الله الرحمن الرحیم
وقتی از یک منبع مشخص و از یک نویسنده با روش کاری مشخص روایت آورده می شود شما تنها می توانید در خصوص آن منبع نظر بدهید نه کتاب جناب آقای مطهری (لطفا نیایید مفصل توضیح بدید که نه منظورم منبع اون روایت بود نه کتاب آقای مطهری)

چون کتاب های روایی هر کدام بر اساس اصول ویژه تدوین و جمع آوری می شوند و هرگز نمی توانند با یکدیگر قیاس بشوند

آیا من می توانم برای اینکه بگویم شما مثلا خدای نکرده ممکن است فرد دروغ گویی باشید مثال بیاورم که همکلاسی شما مشکوک به دروغ گویی است؟ این منطقی است؟

شما از جعل کردن یک روایت مثلا درباره پیاز چه چیزهایی رو می تونید پیدا کنید؟

چرا یک نفر میاد درباره یک خوراکی روایت جعل می کند؟

آیا غیر از این است که رایج بودن این کار رو از سوی امام (اگر به امام علیه السلام نسبت داده باشد) در تاریخ می رساند؟

جعل در تاریخ کار راحتی نبوده انگیزه جعل باید قوی تر از این حرف ها باشد.

افرادی مثل ابوهریره مطابق اصولی که نقل یک روایت داشت و با انگیزه ویژه به جعل می پرداختند .

اما خصوصیاتی که روایات جعلی دارند این است که در سلسله سند تنها به یک طریق نقل شده اند و افراد ناشناس یا مذموم در آن قرار دارند. و یا آخرین راوی به فردی مثل ابوهریره می رسد.

ولی وقتی روایاتی به طرق مختلف نقل می شوند و به حد تواتر می رسند دیگر کسی نمی تواند درباره آن داستان سرایی کند و این روش به نظر بنده خیلی نازیبا و بد است.

پیاز چیزی نیست که معمولا روی دست فروشنده بماند چون همیشه از آن استفاده می شود.

اگر هم خوراکی ای پیدا شد که احیانا روی دست موند و کسی خواست با بیان فواید آن ، آن ها را به فروش برساند به معنای کلک زدن و اشتباه بودن آن فواید نیست بلکه این عین روزی حلال است. رد کردن یک رواییت دلایل قوی نیاز دارد.

پیاز واقعا فوایدی دارد .چه بسا تحلیل روایت جاهلانه و ذوقی بوده باشد.اگر واقعا چنین روایتی هم وجود دارد منبع اصلی را بیاورید. زیرا ما اینجا به چیز دیگری نیاز داریم نه آسان بودن کتاب آقای مطهری

علت این کارها مطالعه اندک کتب روایی است.

علاوه بر این شاید کسی بخواهد روایات رو کنار بگذارد اما آیات قرآن رو کسی نمی تواند نادیده بگیرد.برای چندمین بار می گم این عناوین جزء مشهورترین سفارشات هستند که اینجا نه جهت آموزش بلکه جهت یاد آوری ذکر شده اند و اصلا موضوع پیچیده ای نیست که نیاز به بحث و جدل داشته باشد و من خیلی متعجب شدم.

پ. ن سعی کنید روان تر حرفتون رو بیان کنید.

2- شایسته یک مدیر نیست که با کاربران درگیری لفظی پیدا کند جناب فرشته ی عذاب از لحن بیان شما ایراد گرفته بودند.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فرشته ی عذاب
۲۳:۳۳, ۲۶/آذر/۹۵
شماره ارسال: #12
آواتار
(۲۶/آذر/۹۵ ۲۱:۵۱)متفکر نوشته است:  بسم الله الرحمن الرحیم
وقتی از یک منبع مشخص و از یک نویسنده با روش کاری مشخص روایت آورده می شود شما تنها می توانید در خصوص آن منبع نظر بدهید نه کتاب جناب آقای مطهری (لطفا نیایید مفصل توضیح بدید که نه منظورم منبع اون روایت بود نه کتاب آقای مطهری)

چون کتاب های روایی هر کدام بر اساس اصول ویژه تدوین و جمع آوری می شوند و هرگز نمی توانند با یکدیگر قیاس بشوند

آیا من می توانم برای اینکه بگویم شما مثلا خدای نکرده ممکن است فرد دروغ گویی باشید مثال بیاورم که همکلاسی شما مشکوک به دروغ گویی است؟ این منطقی است؟

شما از جعل کردن یک روایت مثلا درباره پیاز چه چیزهایی رو می تونید پیدا کنید؟

چرا یک نفر میاد درباره یک خوراکی روایت جعل می کند؟

آیا غیر از این است که رایج بودن این کار رو از سوی امام (اگر به امام علیه السلام نسبت داده باشد) در تاریخ می رساند؟

جعل در تاریخ کار راحتی نبوده انگیزه جعل باید قوی تر از این حرف ها باشد.

افرادی مثل ابوهریره مطابق اصولی که نقل یک روایت داشت و با انگیزه ویژه به جعل می پرداختند .

اما خصوصیاتی که روایات جعلی دارند این است که در سلسله سند تنها به یک طریق نقل شده اند و افراد ناشناس یا مذموم در آن قرار دارند. و یا آخرین راوی به فردی مثل ابوهریره می رسد.

ولی وقتی روایاتی به طرق مختلف نقل می شوند و به حد تواتر می رسند دیگر کسی نمی تواند درباره آن داستان سرایی کند و این روش به نظر بنده خیلی نازیبا و بد است.

پیاز چیزی نیست که معمولا روی دست فروشنده بماند چون همیشه از آن استفاده می شود.

اگر هم خوراکی ای پیدا شد که احیانا روی دست موند و کسی خواست با بیان فواید آن ، آن ها را به فروش برساند به معنای کلک زدن و اشتباه بودن آن فواید نیست بلکه این عین روزی حلال است. رد کردن یک رواییت دلایل قوی نیاز دارد.

پیاز واقعا فوایدی دارد .چه بسا تحلیل روایت جاهلانه و ذوقی بوده باشد.اگر واقعا چنین روایتی هم وجود دارد منبع اصلی را بیاورید. زیرا ما اینجا به چیز دیگری نیاز داریم نه آسان بودن کتاب آقای مطهری

علت این کارها مطالعه اندک کتب روایی است.

علاوه بر این شاید کسی بخواهد روایات رو کنار بگذارد اما آیات قرآن رو کسی نمی تواند نادیده بگیرد.برای چندمین بار می گم این عناوین جزء مشهورترین سفارشات هستند که اینجا نه جهت آموزش بلکه جهت یاد آوری ذکر شده اند و اصلا موضوع پیچیده ای نیست که نیاز به بحث و جدل داشته باشد و من خیلی متعجب شدم.

پ. ن سعی کنید روان تر حرفتون رو بیان کنید.

2- شایسته یک مدیر نیست که با کاربران درگیری لفظی پیدا کند جناب فرشته ی عذاب از لحن بیان شما ایراد گرفته بودند.

جناب متفکر ، شما هم متاسفانه مطلب بنده رو دقت نکردید که چی میگم ، احتمالش هم من این رو میدوم که با بنده و مطالب بنده و همینطور نگارش بنده اشنایی ندارین.
اون مثال درباره پیاز رو نمونه خدمت شما عرض کردم نه اینکه بگم داستان پیاز و ... همینه ، گفتم چنین اتفاقاتی رخ داده و کسی امثال علامه مجلسی و سایر بزرگان حدیثی ما با چنین مطالبی درگیر بودن برای جدا کردن و تفکیک اونا . حالا شما و سایر گرامیان مطلب بنده رو خلاف برداشت نمودید . اینهم که ادرس کتاب استاد رو دادم بخاطر وجود ترجمه بود وگرنه گفتم مطالب زیادن ولی خارج از حوصله.شما اگه بحثتون رو مستند و دقیق ارایه میدادید این ایرادها گرفته نمیشد .
درباره جعل اخادیث و ... اگه میل دارید سری بزنید به این مطلب ، مباحث روان توضیح داده شده و اینکه حتما نباید جعل در متن باشه بلکه جعل ما هم مادی داریم هم معنوی پس دقت کنین .
شما یه سر به کتاب علامه عسکری بزنین ،اسم کتاب یکصد و پنجاه صحابی ساختگی . بعد به بنده خورده بگیرید. کار بنده سرو کله زدن با این شاخه هست و تخصصم تو بحث طب شما نیست . نه اینکه ندونم اما تخصص ندارم . و اینهم که ایراد گرفتم علتش رو گفتم ولی دوستان بخاطر سابقه خودشون با بنده و یا موارد دیگه برداشت سو کردن.
شما وقتی اینحا موضوعی رو درش بحث میکنید نباید ببینین طرف عنوانش چی هست این غلطه به نظر من ، اگه چنین باشه پس باید بگیم کاربران تازه کار همه سکوت اختیار کنن و هرچه مدیران حتی برفرض محال غلط هم بگن باید قبول کرد ؛ خیر ، بلکه رعایت ادب و سایر موارد نه به زن و مرد و نه به بزرگ و کوچکی و نه به کاربر 1 ارسالی و کاربر چندین هزار ارسالی داره بلکه به گفتگوی منطقی داره و درچارچوب خود بحث و وارد شدن به حواشی نشان از چیز دیگه ای داره که الان جای بحثش نیست .
کاربر فرشته ی عذاب از ارسالهایی که عدم تایید خوردن اطلاع یا نداشتن یا اگه داشتن قصد جهت دهی داشتن. بنده که مامور به باطن نیستم و ظاهر چنین بود از ارسالشون.
بنده چون دسترسی به نتم قطع شده بود نشد پاسخ متناسب رو سریع بدم و این باعث برخی سوء برداشت ها شد.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: rezamohammadi
۱۰:۵۷, ۲۷/آذر/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/آذر/۹۵ ۱۰:۵۸ توسط فرشته ی عذاب.)
شماره ارسال: #13

(۲۶/آذر/۹۵ ۱۶:۱۸)mahdy30na نوشته است:  شانتاژ نکن گرامی . این کارا رو هم بکنی نتیجه نمیگیری . شما اگه ادب رو که میخوای به دیگران یاد اوری کنی اول خودت نشون بده بعد سعی کن با عملت به دیگران یاد بدی . ما که اینجا از شما رعایت ادب ندیدیم پس ... .
بگو جمله ی «گرامی متفکر یکم مثل اسمت باش» زیرسؤال بردن خود گوینده نیست ؟

ازت پرسیدم نسخه ای که برای طرز صحبت مردان دیگه با خانواده ی خودت هم می پیچی همینه ؟
بجای خط و نشون کشیدن جواب این سؤال رو بده !
فرض کن یک خانم از خانواده ات تشریف ببرند توی یک محیط عمومی و مطلبی که احساس می فرمایند میتونه برای دیگران مفید باشه رو بیان می فرمایند .
بعد یک مرد از اون طرف بلند میشه چنین جوابی میده که تو دادی .
مشکلی نداری ؟

تندی من با تو بی ادبی بود ؟ کدوم حرفم در جواب تو که اینطور حرف زدی زیاد بود ؟

---------
بقیه اش رو اگر خدا خواست بعداً میگم .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: متفکر
۲۱:۲۸, ۲۷/آذر/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/آذر/۹۵ ۲۱:۳۰ توسط فاطمه خانم.)
شماره ارسال: #14
آواتار
سلام علیکم
فکر میکنم که هر کس بر اساس فرهنگ اجتماعی خودش ،بعضی کلمات براش توهین آمیز میشه و بعضی نه .
مثلا برادری در تالار بودند که میفرموند لعنت بر تو و این رو حرف ناشایست نمیدونستن اما خوب بنده عرض کردم اینجا این حرف توهین محسوب میشه و ...

بگذریم ‌‌
سخن کوتاه ...
به نظرم بهتره خانم متفکر لطف کنند و دستشون که باز شد ،با منبع و سند همون طور که خدمت خودشون عرض کردم ، از احادیث و طب سنتی از قول متخصصین این فن ،لطف کنند و برامون مطلب بگذارند ما استفاده کنیم و این موضوع حذف بشه چون با احترام بار گفتگویی مناسبی نداره ‌‌
امضای فاطمه خانم
[تصویر: 793255_714.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mahdy30na ، Anti gods ، A.E
موضوع بسته شده  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا