کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نحوهء برخورد صحیح با افرادی که سگ دارند، چیست؟
۱۴:۵۹, ۲۶/آذر/۹۶ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/آذر/۹۶ ۱۵:۰۱ توسط فنا.)
شماره ارسال: #1
آواتار
با سلام

در بخش های مختلف امر به معروف و نهی از منکر، سوال من این هست که با افرادی که سگ دارند، باید چه طور برخورد کرد؟
با توجه به اینکه اغلب می دونند سگ نجس هست و از سر لجبازی با دین و دینداران و اینکه می خواهند همه جوره ثابت کنند خیلی غربی هستند، سگ نگهداری می کنند؟
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mdroudgar ، MohammadSadra

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۱:۵۲, ۲۷/آذر/۹۶ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/آذر/۹۶ ۱۱:۵۷ توسط mdroudgar.)
شماره ارسال: #11

(۲۷/آذر/۹۶ ۱۱:۴۵)راوی110 نوشته است:  خداوند پدر شما را بيامرزد
برادر گرامي
اولاً آميختگي زندگي انسان با سگ به وضوح در روايات نهي شده، نهي شديد عزيز برادر

-
عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ(علیه السلام): قَالَ يُکْرَهُ أَنْ يَکُونَ فِي دَارِ الرَّجُلِ الْمُسْلِمِ الْکَلْبُ.(74)

امام صادق(علیه السلام) فرمود: ناپسند است در خانه مرد مسلمان سگ باشد.

- عَنْ زُرَارَة عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ(علیه السلام) قَالَ: مَا مِنْ أَحَدٍ يَتَّخِذُ کَلْباً إِلَّا نَقَصَ فِي کُلِّ يَوْمٍ مِنْ عَمَلِ صَاحِبِهِ قِيرَاطٌ.(75)
زراره از امام صادق(علیه السلام) نقل مي کند: کسي سگي را نگهداري نمي کند مگر اينکه هر روز از عمل او کاسته مي شود.
و در اينجا به وضوح از تأثرات مخرب نگه‌داشتن سگ در منزل و زندگي و آميختگي با او نيز سخن به ميان آمده
علت انكار شما را نمي‌دانم (شايد البته حدس بزنم و البته به گمان خود اكتفا نمي‌كنم)
در ثاني
برادرم بنابر فرموده معصوم
اصلا كسي كه در منزل سگ باشد كه نماز خواندنش قبول نمي‌شود و نماز ندارد و فرشتگان در آن نازل نمي‌شوند و جايي كه فرشته نازل نمي‌شود يعني رحمت خدا نازل نمي‌شود
وَ قَالَ الصَّادِقُ(علیه السلام): لَا تُصَلِّ فِي دَارٍ فِيهَا کَلْبٌ إِلَّا أَنْ يَکُونَ کَلْبَ صَيْدٍ، وَ أَغْلَقْتَ دُونَهُ بَاباً، فَلَا بَأْسَ، وَ إِنَّ الْمَلَائِکَة لَا تَدْخُلُ بَيْتاً فِيهِ کَلْبٌ وَ لَا بَيْتاً فِيهِ تَمَاثِيلُ وَ لَا بَيْتاً فِيهِ بَوْلٌ مَجْمُوعٌ فِي آنِيَة.(72)
امام صادق(علیه السلام) فرمود: نماز مگذار در خانه اي که در آن سگ است مگر اينکه سگ صيد باشد، و دربي برويش بسته شود ، در اين صورت اشکالي ندارد ...
قَالَ رَسُولُ اللَّهِ(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم): إِنَّ جَبْرَئِيلَ أَتَانِي فَقَالَ إِنَّا مَعْشَرَ الْمَلَائِکَة لَا نَدْخُلُ بَيْتاً فِيهِ کَلْبٌ وَ لَا تِمْثَالُ جَسَدٍ وَ لَا إِنَاءٌ يُبَالُ فِيه‏.(73)
پيامبر اسلام(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمود: همانا جبرئيل بر من وارد شد و گفت: ما ملائکه بر خانه اي که در آن سگ و مجسمه و ظرفي که در آن ادرار مي کنند، وجود دارد، داخل نمي شويم.
[/b]
عرض كردم خدمت شريفتان كه اطلاعات ارائه شده براي كسي كه دغدغه بندگي كردن داشته باشد كافي است كه به هيچ وجهي سگ خانگي نگيرد و با آن دم خور نشود و آن را به خانه نياورد.
البته اگر كسي عاقل باشد (ولو هم كافر) صرفاً به علت بيماري‌ها و آلودگي‌هاي عديده ذاتي و غيرقابل زايل شدن از سگ (نظير بزاقش) از آميختگي و آوردنش در منزل پرهيز مي‌كند!
القصه بايد خدمتتان عرض كنم
مسئله به قدر كافي وضوح دارد
و اين عبارات:
در تناقض آشكار با سخن و سيره معصومين عليهم السلام است.
البته با توجه به اينكه دروازه توجيه تحت هر شرايطي بازِ باز است (بنا بر دلايل متعدد كه عمده‌اش را در ارسال قبلي از قول خداوند در قرآن كريم بيان داشتم و در طول تاريخ بودند و هستند كساني كه اگر معجزه هم ببينند باز منكر مي‌شوند و انكار مي‌كنند و قبول نمي‌كنند و زير بار نمي‌روند، استدلال و برهان قاطع كه جاي خود دارد) حقير از ادامه بحث در اين خصوص اجتناب مي‌ورزم، چون تبديل به جدال مي‌شود و جدال هم جز بر حماقت انسان و تيرگي قلبش نمي‌افزايد.
از خداوند منان مسئلت دارم كه ابواب هدايت و پذيرش حق را براي دل‌هاي ما بگشايد و چيزي نگوييم و ننويسم و كاري نكنيم كه موجبات گمراهي ديگران را پديد آوريم كه در اين صورت عقوبتي بسيار دهشتناك در دنيا و عقبا در انتظار ماست.
درود برشما
بنده هرگز مطالب شمارا رد نکرده ونمیکنم شاید اگر بررسی شود که چرا مردم ما به سگ دلبسته شده اند آنوقت بهتر میتوانیم این مطالب را درک کنیم .بله مکان نگهداری سگ امری نسبی است ودر کشورها وفرهنگها متفاوت است بنابراین شاید نظام ما با توجه به همین برداشتها سختگیری نمیکند . بنده هم ضمن احترام به مطالب شما حداقل ممکن را در احکام بیان کردم وجادارد که وقتی هم بگذارید ودر مورد شیوه برخورد با سگ داران که سوال اصلی این تاپیک است بنویسید چون بنده نتوانستم درآن مورد جوابی بدست آورم ازاینکه وقت شمار اگرفتم پوزش می طلبم ممنونم
۱۲:۱۱, ۲۷/آذر/۹۶
شماره ارسال: #12
آواتار
(۲۶/آذر/۹۶ ۱۶:۳۳)mdroudgar نوشته است:  درود برشما
تنها حکمی که بنظر بنده درمورد سگ داریم نجس بودن آن است یعنی تماس با قسمتهای مرطوب این حیوان موجب متنجس شدن دست یا بدن ولباس میشود ودر نتیجه بهنگام نماز یا ورود به مسجد باید تطهیر نمود.
بنابراین داشتن سگ بهر دلیلی اشکالی ندارد حتی اگر کسی اهل نماز باشد میتواند با تطهیر نقاط تماس مشکل را حل کند .
گاه برای رفع برخی بیماری های روانی وافسردگی وتنهائی شاید داشتن آن مفید باشد . درهرحال در درجه اول تنها مورد نجاست این حیوان باید تذکر داده شود تا فرد اگر اهل نماز است دقت کند در غیر اینصورت اگر بتوان جایگزین مناسبتری یافت میتوان دیگران را تشویق بدان نمود موفق باشید

(۲۷/آذر/۹۶ ۱۰:۳۱)mdroudgar نوشته است:  درود برشما
مساله داشتن سگ ازاحکام شرعی وقانونی است .دررساله مرجع بنده بجز حکم نجاست وتطهیر ازآن حکم دیگری نیامده است .بنابراین بنده در مطلب خود آنرا صریحا نوشتم . ضمنا داشتن سگ وخرید وفروش آن بهیچ عنوان حرام تلقی نشده است اگر حکمی دارید بنویسید. در انتها هیچیک از روایات اعلام شده حرمت معاملات سگ ویا داشتن آنرا نداده است . درضمن درکشورمان هم اکنون موسساتی مسوول نگهداری تربیت وخرید وفروش سگ هستند که اگر قانونا مشکلی داشت جلوگیری میشد موفق باشید

جناب درودگر روزتون بخیر.
وقتی سوال رو درک نکردین چرا پاسخ بی ربط بیان میفرمایید ؟
دوست گلتون هم اومدنن براتون تشکر زدن چون فقط نوشتین .
بحث برخورد هست نه حکم داشتن و نداشتن .
دقت کنین و مثل سایر مباحث خارج نزنید باز .
یه قسمت از حرفاتون خیلی قشنه ، شرع و قانون ، گرامی سن شما به دوره پیش از انقلاب میخوره یا نه اطلاع ندارم ، در دوران پیشین فروش مسکر و .... قانونی بود یا خیر ؟ شرعا چطور ؟ لطف کنین بجای مغالطه و بیان اینکه قانون و ... سعی کنین درست پاسخ بیان کنین .
(۲۶/آذر/۹۶ ۱۶:۳۳)mdroudgar نوشته است:  بنابراین داشتن سگ بهر دلیلی اشکالی ندارد
اشکال ندارد ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ گرامی دقت کن . البته نظر خودته و میتونی هرچی بگی /

گرامی توی این قسمت گفتید :
(۲۶/آذر/۹۶ ۱۶:۳۳)mdroudgar نوشته است:  درهرحال در درجه اول تنها مورد نجاست این حیوان باید تذکر داده شود
نجس بودن یعنی چی ؟
(۲۷/آذر/۹۶ ۱۰:۳۱)mdroudgar نوشته است:  ضمنا داشتن سگ وخرید وفروش آن بهیچ عنوان حرام تلقی نشده است اگر حکمی دارید بنویسید.
نگهداری یک چیز هست ، خرید و فروش هم چیزی مستقل یعنی واقعا اینقدر درک این مفاهیم سخته ؟
دادا ، برو یه سر به متون فقهی و پرسشهای از معصوم بنداز ببین حکم رو چی بیان کردن . ببین تفکیک قایل شدن یا اینکه همینطوری کلی گویی ؟؟؟؟؟؟؟ برو نظر و پرسشهایی که از ماجع در این باره شده بپرس چرا نظر شخصی میدی ؟

(۲۷/آذر/۹۶ ۱۰:۳۱)mdroudgar نوشته است:  درضمن درکشورمان هم اکنون موسساتی مسوول نگهداری تربیت وخرید وفروش سگ هستند که اگر قانونا مشکلی داشت جلوگیری میشد موفق باشید
Big Grin یچی نگو که یچی بگم ناراحت بشی .

امضای mahdy30na
بسم الله الرحمن الرحیم
ادع إلى سبيل ربك بالحكمة والموعظة الحسنة وجادلهم بالتي هي أحسن إن ربك هو أعلم بمن ضل عن سبيله وهو أعلم بالمهتدين

با حکمت و اندرز نيکو، به راه پروردگارت دعوت نما! و با آنها به روشى که نيکوتر است، استدلال و مناظره کن! پروردگارت، از هر کسى بهتر می‏داند چه کسى از راه او گمراه شده است؛ و او به هدايت‏يافتگان داناتر است

Invite to the way of your Lord with wisdom and good instruction, and argue with them in a way that is best. Indeed, your Lord is most knowing of who has strayed from His way, and He is most knowing of who is [rightly] guided.
نحل 125
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mdroudgar ، yahya63 ، 313s.w.o ، MohammadSadra
۱۲:۱۷, ۲۷/آذر/۹۶ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/آذر/۹۶ ۱۲:۵۹ توسط mdroudgar.)
شماره ارسال: #13

(۲۷/آذر/۹۶ ۱۲:۱۱)mahdy30na نوشته است:  جناب درودگر روزتون بخیر.
وقتی سوال رو درک نکردین چرا پاسخ بی ربط بیان میفرمایید ؟
دوست گلتون هم اومدنن براتون تشکر زدن چون فقط نوشتین .
بحث برخورد هست نه حکم داشتن و نداشتن .
دقت کنین و مثل سایر مباحث خارج نزنید باز .
یه قسمت از حرفاتون خیلی قشنه ، شرع و قانون ، گرامی سن شما به دوره پیش از انقلاب میخوره یا نه اطلاع ندارم ، در دوران پیشین فروش مسکر و .... قانونی بود یا خیر ؟ شرعا چطور ؟ لطف کنین بجای مغالطه و بیان اینکه قانون و ... سعی کنین درست پاسخ بیان کنین .
اشکال ندارد ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ گرامی دقت کن . البته نظر خودته و میتونی هرچی بگی /

گرامی توی این قسمت گفتید :
نجس بودن یعنی چی ؟
نگهداری یک چیز هست ، خرید و فروش هم چیزی مستقل یعنی واقعا اینقدر درک این مفاهیم سخته ؟
دادا ، برو یه سر به متون فقهی و پرسشهای از معصوم بنداز ببین حکم رو چی بیان کردن . ببین تفکیک قایل شدن یا اینکه همینطوری کلی گویی ؟؟؟؟؟؟؟ برو نظر و پرسشهایی که از ماجع در این باره شده بپرس چرا نظر شخصی میدی ؟

Big Grin یچی نگو که یچی بگم ناراحت بشی .
درود برشما وتشکر
بهرحال مطالب مربوط به نجاست ومعاملات سگ باندازه کافی گفته ونوشته شد بنده هم استفاده کردم اینک زمان پاسخگوئی به سوال تاپیک است تا بیشتر بهره بریم البته اگر موارد دیگری هم درباره احکام سگ وجودارد حتما بنویسید تا استفاده کنیم ممنون
۱۴:۳۰, ۲۷/آذر/۹۶
شماره ارسال: #14
آواتار
خدمت خانوم یا آقای فنای محترم سلام عرض میکنم.
بهترین کار وارد شدن به بحث علمیه.
هر چند من فکر میکنم در نهایت نتیجه ای نخواهید گرفت. اما بد نیست تلاش کنین.
این خبر هم میتونه به شدت کمکتون کنه:
لینک خبر
یه افسر سابق ارتش آمریکا بوده که سگاش زخمشو لیس میزنن و ببینید به چه روزی میفته.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mahdy30na ، mdroudgar
۱۴:۵۶, ۲۷/آذر/۹۶
شماره ارسال: #15
آواتار
(۲۷/آذر/۹۶ ۱۲:۱۷)mdroudgar نوشته است:  درود برشما وتشکر
بهرحال مطالب مربوط به نجاست ومعاملات سگ باندازه کافی گفته ونوشته شد بنده هم استفاده کردم اینک زمان پاسخگوئی به سوال تاپیک است تا بیشتر بهره بریم البته اگر موارد دیگری هم درباره احکام سگ وجودارد حتما بنویسید تا استفاده کنیم ممنون
Blush
گرامی ، از دوستانتون کمک بگیرید برای اموزش و پرورش .
(۲۷/آذر/۹۶ ۱۴:۳۰)زینب خانوم نوشته است:  خدمت خانوم یا آقای فنای محترم سلام عرض میکنم.
بهترین کار وارد شدن به بحث علمیه.
هر چند من فکر میکنم در نهایت نتیجه ای نخواهید گرفت. اما بد نیست تلاش کنین.
این خبر هم میتونه به شدت کمکتون کنه:
لینک خبر
یه افسر سابق ارتش آمریکا بوده که سگاش زخمشو لیس میزنن و ببینید به چه روزی میفته.

اخلاقیات رو با روی خوش بیان کردن خیلی نتیجه میده ، مخصوصا که با فرهنگ سازی های غلط سالهاست تفکرات اشتباه رو به خورد رخی دادن .
اگه ما نظم و .... دیگر رو میبینیم از تمدن جعلی ، خوبه نکات دیگشم ببینینم ولی فقط ... .
درباره سگ فقط به افراد وفا و .. گفته میشه و همدم بودن . یاد یه کیلیپی تفتادم که مدتی پخش میشد توی غضای مجازی که نگهداری سگ بهتر از ... هست ولی ما وقتی میریم میبینیم ایا واقعیت یا نه میبینینم حلافش هست و این حرفا برای نسل چوش به دهن اونطرف هست بگذریم . دوستان با تامل مطالب رو پاسخ بدن کمک میکنه .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mdroudgar ، 313s.w.o
۱۵:۱۱, ۲۷/آذر/۹۶ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/آذر/۹۶ ۱۵:۱۲ توسط mdroudgar.)
شماره ارسال: #16

(۲۷/آذر/۹۶ ۱۴:۵۶)mahdy30na نوشته است:  Blush
گرامی ، از دوستانتون کمک بگیرید برای اموزش و پرورش .

اخلاقیات رو با روی خوش بیان کردن خیلی نتیجه میده ، مخصوصا که با فرهنگ سازی های غلط سالهاست تفکرات اشتباه رو به خورد رخی دادن .
اگه ما نظم و .... دیگر رو میبینیم از تمدن جعلی ، خوبه نکات دیگشم ببینینم ولی فقط ... .
درباره سگ فقط به افراد وفا و .. گفته میشه و همدم بودن . یاد یه کیلیپی تفتادم که مدتی پخش میشد توی غضای مجازی که نگهداری سگ بهتر از ... هست ولی ما وقتی میریم میبینیم ایا واقعیت یا نه میبینینم حلافش هست و این حرفا برای نسل چوش به دهن اونطرف هست بگذریم . دوستان با تامل مطالب رو پاسخ بدن کمک میکنه .
درود برشماوتشکر
البته بنده در همان اولین نوشتارم پاسخ لازم را به نویسنده تاپیک داده ام اگر کفایت نمیکند دوستان دیگر وارد میدان شوند
(درهرحال در درجه اول تنها مورد نجاست این حیوان باید تذکر داده شود تا فرد اگر اهل نماز است دقت کند در غیر اینصورت اگر بتوان جایگزین مناسبتری یافت میتوان دیگران را تشویق بدان نمود )
۱۶:۰۴, ۲۷/آذر/۹۶
شماره ارسال: #17
آواتار
ضمن تشکر از عزیزان شرکت کننده، دوستان، بحث پاکی و نجسی سگ و... نیست. بنده خودم این رو می دونم و بیشتر حضار هم می دونند، من می گم چه طور باید برخورد کرد؟ فقط خانم زینب پاسخ داده اند. راستش رو بگم، من خودم امیدی به برخورد خوب و علمی ندارم،جماعت سگ باز، بیشتر شبیه مسخ شده ها هستند. دلم می سوزه، چرا شیعه، تو مملکت شیعیان این قدر ضعیف شده که حتی نمی تونه این موضوع ساده رو توی زندگی شهریش حل کنه؟
ایهاالناس، من از سگ بیزارم، ببخشید، عذر می خواهم، یکی از همسایگان ما چند خونه آن طرف تر، سگ داره، سگش جلوی منزل من نجاست می کنه... توی کشور کانادا، افراد سگ دار، موظف هستند نجاست سگشون رو جمع کنند و اگر توی خیابون بمونه، جریمه می شوند، آخه ما که نه قانونی داریم، نه می تونیم حرف مذهبی بزنیم، واقعاً چه قدر باید بکشیم؟ هی هم داره بدتر میشه... من نمی دونم تا کجا قراره پیش بریم...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: amirak ، mdroudgar ، 313s.w.o
۰:۲۹, ۲۸/آذر/۹۶ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/آذر/۹۶ ۰:۵۳ توسط 313s.w.o.)
شماره ارسال: #18
آواتار
سلام
جناب فنا معمولا کسی که سگ نگه میداره از یه قشر خاصی است که پندار به اصطلاح روشنفکر معابانه داره لذا بحث دینی در وهله اول با این شخص نه تنها به ثمر نمیرسه بلکه موجبات جدل این فرد با شما میشه
بهتر است از راه علمی و به صورت پرسش وار خود فرد رو به جواب برسونید یعنی بمب باران اطلاعاتی نکنید صرفا سوال بپرسید
مثلا بگید من شنیدم نگهداری سگ تو دختران کیست تخمدان ایجاد میکنه مطمئنا اون فرد میگه من اینو دکتر بردم و فلان بعد قسمت دوم رو بپرسید مثلا بگید آخه میگن مشکل نفسه سگه که ظارا هم راه علاجی نداره و .... به هر حال با یه خورده افزایش اطلاعات و مواجه کردن فرد با سوالات و ایرادات مستند و علمی بهتر جواب میده تا بمب باران اطلاعاتی و یا بحث دینی البته گفتم بستگی به شخصیت فرد داره
یا حق
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mdroudgar
۰:۴۳, ۲۸/آذر/۹۶ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/آذر/۹۶ ۰:۴۴ توسط mdroudgar.)
شماره ارسال: #19

(۲۸/آذر/۹۶ ۰:۲۹)313s.w.o نوشته است:  سلام
جناب قلب
درود برشما
منظورتان از جناب قلب کیست؟ چون کسی را با این نام در تاپیک ندیدم ممنون
۰:۵۳, ۲۸/آذر/۹۶
شماره ارسال: #20
آواتار
(۲۸/آذر/۹۶ ۰:۴۳)mdroudgar نوشته است:  درود برشما
منظورتان از جناب قلب کیست؟ چون کسی را با این نام در تاپیک ندیدم ممنون