|
خدای حقیقی و خدای ساخته ذهن
|
|
۲۲:۳۱, ۲۸/اسفند/۹۶
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/اسفند/۹۶ ۲۳:۲۹ توسط سعدی.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام به همه دوستان
هاوکینگ یه کتاب داره با عنوان "طرح بزرگ". دوستانی که کتاب رو مطالعه کرده اند می دونند که در حقیقت، هاوکینگ در این کتاب چیزی شبیه به خدایان یونان باستان رو رد می کنه نه خدا به اون معنایی که اسلام یا عرفا بهش اشاره کرده اند. این حالت رو در خیلی از مباحث آتئیستها می بینیم. یعنی اونها خدای واقعی رو رد نکرده اند، بلکه فقط تصویری که از خدا در ذهن دارند را رد کرده اند. یعنی به این موضوع پرداخته اند که خدا نمی تونه به اون شکلی باشه که در ذهن دارند. جناب ابوالفضل (مدیر اجرایی انجمن فرهنگی سایت askdin) بحث جالبی در این خصوص دارند که توجه شما رو به خوندنش جلب می کنم: http://www.askdin.com/showthread.php?t=61852 |
|||
|
| آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۰:۱۱, ۴/فروردین/۹۷
شماره ارسال: #31
|
|||
|
|||
(۳/فروردین/۹۷ ۱۰:۲۰)سعدی نوشته است: اگر "جهان" وجود نداشت، نه ماده می تونست وجود داشته باشه، نه انرژی، نه قوانین فیزیک، نه فضا ..حالا به من یه رابطه علّی نشون بده در جهان خارج که بشه روش انگشت گذاشت و بگیم این علت اونه. رابطه اصیل منظورمه. (۳/فروردین/۹۷ ۱۰:۲۰)سعدی نوشته است: این که آیا ذره می تونست وجود داشته باشه یا خیر، ربطی به ذهن ما نداره. حتی اگر این تقسیم بندی های ذهنی نبودند، باز هم جهان کار خودشو می کرد.نه ربط داره. ابن سینا تونست تا حدی به این مفهوم نزدیک بشه ولی تا این حد که ما صحبت میکنیم جلو نیومد. چیزهایی که ما از اشیاء به عنوان ذاتشون میشناسیم بازنمای حقیقتشون نیست. وقتی میگیم انسان حیوان ناطقه داریم در مورد طبقه بندی ذهنیمون صحبت میکنیم. به این ناطق بودن انسان میگیم فصل منطقی (در مقابل فصل حقیقی) حالا این ناطق بودن رو از انسان بگیریم. آیا انسان ذاتش تغییر میکنه یا نه؟ نمیدونیم! شاید "انسان" چیزی هم در خارج از ذهن نباشه و بسته ای از همین ویژگیهای ذهنی باشه. به هر حال، این که نوشتی کار جهان ربطی به ذهن ما نداره ادعای بزرگیه. به قول کانت شرمساری فلسفه این بوده که نمیتونه ثابت کنه چیزی بیرون از ذهن ما وجود داره. خوب دیگه خیلی عمیق شدیم تو فلسفه. من پیشبینی میکنم با هوشی که در تو میبینم اگه مباحث فلسفی رو به طور جدی پیگیری کنی به نبود خدا هم برسی ![]()
|
|||
|
۱:۱۱, ۴/فروردین/۹۷
(آخرین ویرایش ارسال: ۴/فروردین/۹۷ ۱:۱۶ توسط سعدی.)
شماره ارسال: #32
|
|||
|
|||
(۴/فروردین/۹۷ ۰:۱۱)آتئیسمو نوشته است: حالا به من یه رابطه علّی نشون بده در جهان خارج که بشه روش انگشت گذاشت و بگیم این علت اونه. رابطه اصیل منظورمه.مثالش ذکر شد. اگر جهان وجود نداشت (فضا و قوانین فیزیک و ... نبودند)، دیگه اون ذره هم نمی تونست وجود داشته باشه. این میشه یه رابطه علّی. حتی اگر جهان توهم هم باشه، بالاخره باید یک ذهنی وجود داشته باشه که اون توهم و خیال داخلش ایجاد بشه. این هم میشه یه رابطه علّی. یعنی اگر ذهن نبود، توهم و تخیل هم نبود. |
|||
|
۱:۳۵, ۴/فروردین/۹۷
شماره ارسال: #33
|
|||
|
|||
|
باور کن من متوجه شدم چی نوشتی. خنگ که نیستم! ممنون از نظرت
|
|||