|
ترس از مرگ
|
|
۱۰:۰۴, ۱۳/مرداد/۹۰
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
با سلام به همه دوستان گرامي
قبل از اينكه مطلبي رو شروع كنم از مديران بخش تقضا ميكنم در صورت تكراري بودن موضوع و بيربط بودن آن به اين بخش ، اول بنده را عفو بفرمايند بعد هر كاري صلاح ميدانند انجام دهند. در دوران تحصيل قرار بود براي واحدي به نامه مقاله نويسي ، تحقيقي را به استادمون ارائه بديم. كه من موضوع ترس از مرگ را انتخاب كردم و با اينكه اكثر صفحات تحقيقم كپي پيست از اينترنت بود ولي نمره كامل را دريافت كردم ![]() ![]() اما چيزي كه جالبه اينه كه تا اون موقع من واقعا ديد خاصي به مرگ نداشتم و حتي اصلا از مردن نميترسيدم و اين جمله كه مرگ حقه ملكه ذهنم بود و اون رو به عنوان جزئي جدا نشدني و حتمي در زندگيم پذيرفته بودم. حتي هميشه حديثي را كه در كتاب معارف اسلامي دبيرستان اونو ياد گرفته بودم با خودم زمزمه ميكردم كه اگر ميخواهيد به آرامش برسيد به مرگ زياد فكر كنيد. به خودم ميگفتم اين دنيا اينقدر پر ازنيرنگ و رياست كه مردن واقعا نعمتيه كه به آدم آرامش ميده و ميفهمه كه يه روزي از اين همه مشكلات و ناملايمتي ها خلاص ميشه. ولي وقتي بعضي از علل ترس از مرگ را از ديد مردم نگاه كردم حس كردم كه من اشتباه ميكردم.مرگ ترسناكتر از اوني بود كه من با ديد بچه گانه خودم دركش كرده بودم. ترس از ناشناخته بودنش، ترس از تنهايي بعد از مرگ، ترس از اعمال و گناهان و از چيزي كه بالاترين امتياز را به خودش اختصاص داده بود ترس از چگونه مردن بود !!! موضوعي كه هيچ وقت بهش فكر نميكردم. حالا دوست دارم نظر شما عزيزان را در اين خصوص بدونم و هم اينكه اگر از مرگ ميترسيد علتش چيه؟ به نظر شما من اون موقع درست فكر ميكردم يا الان؟ |
|||
|
|
۱۰:۲۳, ۱۳/مرداد/۹۰
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
علتش
نداشتن توشه کافی برای آخرت |
|||
|
|
۱۴:۲۸, ۱۳/مرداد/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/مرداد/۹۰ ۱۴:۲۹ توسط MESSENGER.)
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
بیان برخی از علّت هاي ترس انسان از مـرگ در نگاه امام علی(علیه السلام)
1 ـ عشق به زندگي « بدانيد كه سرانجام ، آدمي از همه لذّتهاي دنيا سير ميشود ، جز لذّت زندگي ؛ زيرا هيچ كس در مرگ آسايش نميبيند.»1 2- دست نيافتن به آرزوها و هدفها « مرگ ميان شما و هدفهايتان فاصلهميشود.»2 « اگر آدمي اَجل و سرنوشت خويش را ميديد، با آرزو و فريب آرزوها دشمني ميورزيد. »3 3- ترس از چگونگي مرگ « ميهماني است ناخوانده و ناخوشايند ؛ هماوردي شكستناپذير كه ميكشد و قصاص نميشود. دامش را همه جا گسترده،با لشكر درد و رنج محاصرهمان كرده ، از هر سو هدف تير و نيزهمان ساخته. كابوس مرگ،با قدرت تمام، به حريم هستي انسان پاي نهاده، بي آن كه ضربتشخطا كند در هالهاي از ابهام و تيرگي و با لشكري از بيماريها و دردهاي جانكاه و با انبوهي از مشكلات، سايه سنگين خود را گسترده و طعم تلخش را به آدمي چشانده. »4 4- رويدادهاي پس از مرگ 5- سختيهاي جان كندن « هنوز گرم سركشي بود و سرگرم شادخواري و لذّتجويي، كه بلاي مرگ بر سرش تاختن آورد... او بيهوش افتاده و در حال سكرات است.غمگين و حسرتزده است. به هنگام جان دادن ، به درد مينالد و به هنگام رخت بربستن از اين جهان ، رنج ديده است و درد كشيده...چون تشييعكنندگان و نوحهسرايان بازگردند ، او را در قبرش بنشانند و او از بيم سؤال و لغزش در امتحان، ياراي سخن گفتنش نباشد. »5 6- نگراني از عمل « آگاه باش كه راهي سخت و دراز در پيش است. توفيق تو در پيمودن اين راه در گرو آن است كه به شايستگي بكوشي و تا ميتواني توشه برگيري و بار گناه خود را سبك گرداني كه سنگينياش در اين راه دشوار رنجآور است. پيشاپيش تا ميتواني به آن سراي توشه فرست. مستمندان را ياري رسان و بار خويش بر دوش آنان بگذار تا روز قيامت به تو بازگردانند. تا ميتواني انفاق كن و برگ عيشي به گور خويش فرست. اگر از تو وام خواهند ، غنيمت بشمار كه اگر به وامي دست كسي را بگيري، در روزهاي سخت آن دنيا، دست تو را بگيرند. بدان كه در پيش روي تو گردنههايي سخت است كه تا ميتواني بايد سبك بار باشي و توشه راه داشته باشي. »6 7- مرگ بيفضيلت « مرگ چنان با سرعت و جدّيّت در پي ما است كه چه باز ايستيم و چه بگريزيم ، بر ما دست خواهد يافت. با ارجترين مرگها نزد من، كشتهشدن با شمشير است. سوگند به خداوندي كه جان فرزند ابوطالب در دست او است،اگر هزار شمشير بر سرم بخورد، برايم آسانتر از آناست كه در بستر بميرم. »7 8- كثرت گناه «چنان مباش كه به خاطر گناهان بسيار، مرگ را ناخوشداري »8 ------------------------------------------------------------ 1.نهج البلاغه،خطبه 133 2.نهج البلاغه،خطبه 230 3. همان، حكمت 334 4. نهج البلاغه،خطبه 230 5. نهج البلاغه،خطبه 83 6. نهج البلاغه،نامه 31 7. نهج البلاغه،خطبه 123 8. نهج البلاغه،حكمت150 |
|||
|
|
۱۶:۲۴, ۱۳/مرداد/۹۰
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
|
۱۶:۳۲, ۱۳/مرداد/۹۰
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
به نظر من باید ترس از مرگ را بین دو دسته انسانهای با ایمان و کافر بررسی کنیم.
ظاهرا کسانی که اعتقادی به دنیای پس از مرگ ندارند بیشتر به خاطر دلبستگیهای مادی و دنیوی و چگونگی مرگ هست که اضطراب از مردن بهشون دست میده. در مورد افراد مومن و با ایمان شاید گزینه های فوق کمرنگ تر باشه و بیشتر ترس از مکافات اعمال باشه که به این ترس قوت میده. گاهی بی اطلاعی و گاهی هم داشتن اطلاعات(اما از نوع بی پایه و اساس که صرفا ساخته ذهن بشر هستند)به این موضوع دامن میزنند . حالا باید از خودمون بپرسیم که ترس از مرگ اساسا خوبه یا بد؟؟!!! من خودم جواب درستی نمیتونم به این سوال بدم چون هر دو طرف قضیه را لمس کردم. در واقع فکر میکنم نترسیدن خیلی مینونه بهتر باشه چون اون موقع تبدیل به انسان شجاعی خواهی شد.(شجاعت از نوع مثبت، شجاعتی که در خدمت راه راست باشه). از طرفی هم فکر میکنم که این گونه ترس میتونه مفید باشه چراکه به منزله یه ترمز برای انسان عمل میکنه. اما اگر همیشه به یاد مرگ باشیم نه فقط مواقعی که خطر را نزدیک میبینیم. نمیدونم واقعا نمیدونم ترسیدن خوبه یا نه؟ مادر بزرگم همیشه میگفت "سر ترسو همیشه سلامته"!!! من اعتراف میکنم که از موقعی که ترس از مرگ به سراغم اومده دیگه از ریسمون سیاه و سفید هم میترسم و کلا آدم مذخرفی شدم:s |
|||
|
|
۱۶:۴۰, ۱۳/مرداد/۹۰
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
ترس از مرگ تاحدی خوبه
یعنی تا اندازه ای که باعث بیدار شدن ما از خواب غفلت باشه بیش از این به نظر من خوب نیست و نوعی ترسو میشه ادم یاعلی |
|||
|
|
۱۶:۵۰, ۱۳/مرداد/۹۰
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
(۱۳/مرداد/۹۰ ۱۰:۲۳)محمود نوشته است: علتش دقیقا همینی که آقا محمود گفت رو برای خودم قبول دارم. |
|||
|
|
۱۷:۰۳, ۱۳/مرداد/۹۰
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
|
همه آرزوی بهشت دارن ولی کسی دوست نداره بمیره!!خیلی جالبه نه؟؟
لازمه رسیدن به بهشت مرگه پس از مرگ نترسید!! |
|||
|
|
۱۷:۱۸, ۱۳/مرداد/۹۰
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
|
۱۷:۵۲, ۱۳/مرداد/۹۰
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
اون دیگه بستگی به عمل انسان داره ولی همه انسانها آرزوی رسیدن به بشهت دارن!
همون وهابی که بمب میبنده به خودش و میره توی صف عزاداران امام حسین(علیه السلام) هم به خاطر رفتن به بهشت این کارو میکنه! بهشت آرزوی همه انسانها هست عزیزم کلی گفتم |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |