|
قانونی به اسم حجاب
|
|
۱:۱۸, ۸/شهریور/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۸/شهریور/۹۰ ۱:۲۲ توسط zaeim.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
قانون شدن حجاب در کشور به روایت تقویم اگر فکر میکنید از فردای روز 22 بهمن 57 که انقلاب پیروز شد، همه چادر به سر کردند و حجاب گرفتند، سخت در اشتباهید. بعد از پیروزی انقلاب کلی ماجرا بر سر این حجاب درست شد که احتمالا آنهایی که کمی پا به سن گذاشتهاند، این ماجراها را در خاطرات انقلابیشان ثبت کردهاند. حالا که این روزها سر حجاب دعواست و هر کسی درباره اجرای قانون طرح حجاب و عفاف اظهارنظر میکند، میتوان سراغ خیلی حرفهای دیگر هم در این رابطه رفت، ابتدا میتوان نگاهی گذرا هم به چگونگی قانونی شدن حجاب در کشور انداخت. شاید این نگاه بتواند در عوض کردن شرایط موجود راهگشا باشد. 15 اسفند 57 هنوز یک ماه هم از پیروزی انقلاب نگذشته است. زنان بیحجاب در ادارهها و سازمانهای مختلف فعالیت میکنند و این موضوع باعث ناراحتی بسیاری از انقلابیها شده است. امروز امام (رحمتاللهعلیه) اولین نطق تاریخیشان را درباره مسأله حجاب انجام میدهند و میفرمایند: «وزارتخانه اسلامی نباید در آن معصیت بشود. در وزارتخانههای اسلامی نباید زنها لخت بیایند. زنها بروند؛ اما با حجاب باشند. مانعی ندارد بروند کار بکنند، لکن با حجاب شرعی باشند.» 16 اسفند 57 با سخنرانی رهبر انقلاب، موجی از اعتراض توسط زنان بیحجاب در جامعه به راه میافتد. عدهای رسما با برپایی همایشها و گردهماییهایی، مقابل این فرمان امام (رحمتاللهعلیه) میایستند که از جمله این اعتراضها میتوان به گردهمایی چند هزار نفری در دانشکده فنی دانشگاه تهران، اعتراض کارکنان زن قسمت فروش هواپیمایی ایران، اعتراض دانشآموزان مدارس دخترانهای همانند مرجان، هشترودی، خوارزمی و آذر، اعتراض کارمندان زن بیمارستانهایی مثل بهآور و هزار تختخوابی، اعتراض زنان شاغل در مخابرات (بخش 118 و 124) و اعتراض کارکنان وزارت خارجه اشاره کرد. 17 اسفند 57 بهدنبال گسترش تشنج میان زنان باحجاب و بیحجاب و همچنین با زیاد شدن دامنه تعرض بعضی افراد غیرمسئول، به انگیزههای گوناگون، به زنان بیحجاب در روز 17 اسفند، دفتر امام خمینی (رحمتاللهعلیه) اعلامیهای صادر میکند که در آن آمده است: «هرگونه تعرض به زنان بیحجاب ممنوع است و ارگان مسئول موظف به برخورد با افراد خاطی هستند.» 20 اسفند 57 دو مصاحبه رسانهای مهم در این روز درباره حجاب انجام میشود؛ یکی از سوی عباس امیر انتظام، معاون نخستوزیر و سخنگوی دولت وقت و دیگری توسط آیتالله طالقانی. امیر انتظام در مصاحبهاش نظر دولت و نخستوزیر - بازرگان - را درخصوص حجاب اینطور اعلام میکند: «بدیهی است که نخستوزیر و خانواده ایشان، از قدیم طرفدار، مشوق و مقید به حجاب در حد معقول، عملی و صحیح اسلامی آن بودهاند، ولی ایشان و همه آقایان وزرا، معتقد و عامل به آیه کریمه «لا اکراه فیالدین» هستند و دستور اجبار برای خانمها صادر نمیکنند...»آیتالله طالقانی هم میگوید: «حجاب ساخته من و فقیه و دیگران نیست؛ این نص صریح قرآن است... هو و جنجال راه نیندازید و همانطور که بارها گفتم، همه حقوق حقه زنان در اسلام و محیط جمهوری اسلامی محفوظ خواهد ماند و از آنها خواهش میکنیم که با لباس ساده، با وقار، روسری هم روی سرشان بیندازند؛ بهجایی برنمیخورد... حضرت امام خمینی نصیحتی کردند مانند پدری که به فرزندش نصیحت میکند، راهنماییش میکند که شما اینجور باشید به این سبک باشید...» لطفا موها را بپوشانید 12 فرودین 58 مردم بهطور قاطع به جمهوری اسلامی رأی میدهند و مسلما با برپایی این نوع حکومت، حضور زنان بیحجاب در جامعه به هیچوجه قابلپذیرش نیست. از نیمه دوم فروردین همان سال، طرحهایی همچون پاکسازی در مطبوعات، طرح جدید گزینش دانشجو، زنانه و مردانه کردن پلاژهای دریا و ممنوعیت برگزاری تظاهرات و اجتماعات در دانشگاه تهران مطرح شد و به اجرا درآمد. از این تاریخ به بعد یک حرکت خودجوش میان مردم بهوجود آمد تا با بیحجابی مقابله کنند. بسیاری از مغازهدارها تابلویی مقابل فروشگاهشان قرار دادند که روی آن نوشته شده بود: «از پاسخگویی به خانمهای بیحجاب معذوریم.» این روند تا تابستان سال بعد ادامه دارد و حرکت خودجوش مردم، بسیاری از بیحجابها را مجبور به رعایت پوشش شرعی میکند. 13 تیر 1359 مقابله خودجوش مردم با بیحجابی، بسیاری از بیحجابان را مجبور به عقبنشینی کرده است، ولی هنوز هم حضور بیحجابان با پوششی نامناسب در جامعه احساس میشود. امام (رحمتاللهعلیه) در این روز طی یک سخنرانی در حسینیه جماران، شدیدا از دولت انتقاد میکند که چرا هنوز نشانههای شاهنشاهی را در ادارات دولتی از بین نبرده است. ایشان به دولت بنیصدر، ۱۰ روز فرصت داد تا ادارهها را اسلامی کند. بعد از این سخنرانی، تعرض به زنان بیحجاب دوباره شدت گرفت، به همین دلیل بلافاصله امام (رحمتاللهعلیه) پیامی خطاب به ملت ایران صادر میکند: «ممکن است تعرض به زنها در خیابان، کوچه و بازار، از ناحیه منحرفان و مخالفان انقلاب باشد. از این جهت، کسی حق تعرض ندارد و اینگونه دخالتها برای مسلمانها حرام است و باید پلیس و کمیتهها از اینگونه جریانات جلوگیری کنند.» 14 تیر 1359 بعد از سخنرانی امام (رحمتاللهعلیه) و اطلاعرسانی سریع آن در جامعه، از صبح ۱۴ تیر ۱۳۵۹ ورود زنان بیحجاب به ادارهها و سازمانهای دولتی ممنوع میشود. البته هنوز لباس فرم یا آنچه که بعدها به نام مانتو مشهور شد، رسمیت ندارد، بلکه زنان موظف هستند لباس آستین بلند و پوشیده بپوشند و روسری نیز سر کنند. این روند تا ماه رمضان سال 1360 ادامه مییابد و در این تاریخ، قوانین جدید برای حجاب مشخص میشود. 10 تیر 1360 نماینده دادستان انقلاب در دادگاه مبارزه با منکرات، مقررات مربوط به ماه رمضان را اعلام میکند که بر اساس این مقررات جدید، اماکن عمومی موظف میشوند، تابلویی در معرض دید مشتریانشان قرار دهند که روی آن این جمله نوشته شده باشد: «به دستور دادگاه مبارزه با منکرات، از پذیرفتن میهمانان و مشتریانی که رعایت ظواهر اسلامی را نمیکنند معذوریم». 8 خرداد 1361 نماز جمعه آیتالله هاشمی رفسنجانی در هشتم خرداد سال 61، انتقاداتی را میان قشر حزباللهی آن زمان بهوجود میآورد. او در خلال خطبههای خود از مردم میخواهد که «مرگ بر بنیصدر»، «مرگ بر بازرگان» و «مرگ بر بیحجاب» را از شعارها حذف کنند. 4 مرداد 1363 تا سال 1362 حادثه خاصی درخصوص حجاب در کشور اتفاق نمیافتد و حتی گروههای معارض، همانند مجاهدین خلق نیز حجاب را رعایت میکنند. اما از سال 1362 کشور با پدیده جدیدی به نام بدحجابی مواجه میشود. کسانی که خودشان حجاب را انتخاب نکرده، بلکه تحت اجبار شرایط موجود از آن استفاده میکردند، بهسمت گرایشهای قبلی خود تمایل میشوند و روسریها را عقبتر میکشند. این پدیده که بهدنبال تحرکات جنبشهای فمینیستی در خارج کشور شروع شده است، موجی از تحریک افکار عمومی را بهدنبال دارد، بهگونهای که برخوردهایی بین مردم و افراد بدحجاب صورت میگیرد. دامنه این برخوردها تا سال بعد ادامه مییابد و بالأخره دادستان عمومی تهران را مجبور به صدور اطلاعیهای میکند. در بخشی از این اطلاعیه آمده است: «به تمام مسئولان در ادارات و سازمانهای دولتی و شرکتها و سایر واحدهای دولتی و خصوصی، اماکن عمومی از قبیل هتلها، مسافرخانهها، تالارها و باشگاههای برگزارکننده مجالس جشن عروسی، غذاخوریها و سایر اماکن عمومی اعلام و ابلاغ میدارد، از تاریخ انتشار این اطلاعیه موظفند از ورود بانوانی که رعایت حجاب و پوشش صحیح اسلامی را نمیکنند، جلوگیری به عمل آورند.» 11 آبان 1363 مجلس شورای اسلامی ایران در سال ۱۳۶۳ قانون مجازات اسلامی را به تصویب میرساند. به موجب ماده 102 این قانون، هرکس در معابر عمومی حجاب را رعایت نکند، به ۷۲ ضربه شلاق محکوم خواهد شد. منبع |
|||
|
| آغاز صفحه 5 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۲۱:۰۰, ۲۷/دی/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/دی/۹۰ ۲۱:۱۷ توسط fereydun.)
شماره ارسال: #41
|
|||
|
|||
(۲۷/دی/۹۰ ۲۰:۵۴)انصارالمهدی نوشته است: پس قبول بفرمایید با بحث و تبادل نظر با بنده و افرادی نظیر من به پاسخ درستی نمی رسید . کاملا موافقم.این بحث به جایی نمی رسه.منم رفتم تو سایت آیت الله مکارم که مرجع تقلید خودم بوده سوالمو مطرح کردم.ومنتظر جوابم. سلام مجدد خدمت جناب انصارالمهدی گل. آقا من رفتم توی این سایته که شما گفتی(http://www.eporsesh.com) سوالمو مطرح کردم. ولی چیزی نگفت که کی جواب میده چه جوری جواب میده.از طریق ایمیل؟یا تو خود سایت.اگه تو خود سایته یه راهنمایی بکن .کجاش جواب میده؟ |
|||
|
|
۲۱:۲۰, ۲۷/دی/۹۰
شماره ارسال: #42
|
|||
|
|||
|
دوست عزیز در سمت چپ سایت نوشته شده پاسخگویی در 8 صبح الی 20
http://www.andisheqom.com http://09640.ir و وب سایت تمامی مراجع تقلید از جمله leader.ir برای پاسخ گرفتن عجله نداشته باشید . |
|||
|
|
۱۲:۴۸, ۲۹/دی/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/دی/۹۰ ۲۱:۱۲ توسط katayun.)
شماره ارسال: #43
|
|||
|
|||
|
دوستان عزیز ابتدا میخواهم صمیمانه از اینکه وقت گذاشتید و به سوالاتم جواب دادید تشکر کنم...بسیار ممنونم بخاطر توجهتان!
بنده فکر کنم متوجه منظورتان شدم! (۲۹/دی/۹۰ ۱۴:۰۲)یا ثارالله نوشته است: در حقیقت قانون حجاب برای این نیست که غیر مسلمانان حجاب داشتن را بپذیرند. بلکه به این خاطر است که مسلمانان این کشور اسلامی! به گناه نیفتند! به نظرم این جواب کاملا درست بود!!!!!! بنده هم منتظر همین جواب بودم! متاسفانه اطلاعات بنده هم از مقوله حجاب و شرع و احکام خیلی کم است و باید در این زمینه بیشتر مطالعه کنم چون در ابتدای راه هستم...هر چند بنده باور دارم پوشش بخصوصی با فرهنگ ترویج می شود نه با قانون اعمال!!!! ولیییی در جامعه ای که بر اساس حکومت اسلامی اداره می شود و اکثر مردم آن مسلمان هستن درست نیست بی بند و باری رواج پیدا کند و اگر این قانون به تصویب رسیده است برای این است که هشداری باشد برای مسلمانان نه باورپذیری توسط غیرمسلمانان! همیشه فکر میکردم این قانون توهینی است به منی که پوشش حجاب ندارم ولی بی حیا و بی عفت هم نیستم! و اینگونه حس می کردم مورد تحقیر قرار گرفته ام! اما باید حق بدهیم همه اینطور فکر نمی کنند و افکار سالم ندارند و به هر حال باید محدوده ای وجود داشته باشد تا هرکس هرطور خواست رفتار نکند بخصوص مسلمانان از عقایدشان فاصله نگیرند! البته هنوز شبهاتی در ذهن دارم که باید بیشتر مطالعه کنم با بی اطلاعی نمی توانم تحلیل خوبی داشته باشم. ![]() از لینک هایی که معرفی کردید هم سپاسگزارم...حتما استفاده خواهم کرد. موفق و موید باشید! |
|||
|
|
۱۴:۰۲, ۲۹/دی/۹۰
شماره ارسال: #44
|
|||
|
|||
(۲۹/دی/۹۰ ۱۲:۴۸)katayun نوشته است: دوستان عزیز ابتدا میخواهم صمیمانه از اینکه وقت گذاشتید و به سوالاتم جواب دادید تشکر کنم...بسیار ممنونم بخاطر توجهتان! ناگفته نماند که گرچه حجاب قانونی نیست که برای مسلمان کردن افراد غیر مسلمان وضع شده باشد، اما غیر مسلمانانی که در کشور اسلامی زندگی می کنند نیز ناخواسته از نعمت حجاب بهره مند می شوند (یک جور توفیق اجباری برای غیر مسلمانان نیز می باشد ) چراکه آمار فساد و فحشا در جامعه ای که در آن حجاب کامل چه از طرف آقایان و چه از طرف بانوان رعایت می شود کاهش چشمگیری دارد ، بنیاد خانواده ها در چنین جامعه ای محکم تر خواهد بود، جوانان بیشتر به علم آموزی پرداخته و در کل تاثیرات مثبت حجاب دامنگیر همه اعضای جامعه (چه مسلمان و چه غیر مسلمان) می شود. این نکته هم عرض کنم که این سخن که: در حقیقت قانون حجاب برای این نیست که غیر مسلمانان حجاب داشتن را بپذیرند. بلکه به این خاطر است که مسلمانان این کشور اسلامی! به گناه نیفتند! ابدا به این معنا نیست که حکم اسلامی حجاب مانع از مسلمان شدن می شود. زیرا می دانید که چیزی که به شکل قانون در میاید با چیزی که فقط به صورت احکام اسلامی می باشد تفاوت دارد و کسی که به دنبال حقیقت می باشد با دیدن هر کدام از احکام اسلامی بیشتر به برحق بودن این دین ایمان می آورد چراکه فطرت انسان ها در پی نیکی ها و زیبایی ها است و اگر قلب ما از تعصبات و وجود ما از علاقه به الگوهای غربی تهی گردد زیبایی حجاب را درک خواهیم کرد و چه بسا همین حکم اسلامی راهی باشد برای مسلمان شدن! در پناه حق |
|||
|
|
۱۴:۵۹, ۲۹/دی/۹۰
شماره ارسال: #45
|
|||
|
|||
|
با تشکر از تمامی محققین عرصه حقیقت .
نقل قول: (۲۷/دي/۹۰ ۲۰:۵۴) عرض شود که این نقل قول از بنده نیست !!! از دوست گرامی جناب [b] امیدوارم فعالیت بیشتری در این عرصه داشته باشید
یا ثارالله هست که به اشتباه از بنده نقل قول شده . |
|||
|
|
۱۴:۵۰, ۳/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #46
|
|||
|
|||
|
دوستان بیدار خودم.
چند وقت پیش دوستان به من پیشنهاد دادن که سوال خودم رو از اینجا نپرسم و از مراجع بپرسم.خب,منم رفتم تو سایت آیت الله مکارم و این سوالو پرسیدم: چگونه مراجع به ای نتیجه رسیدن که حجاب رو قانونیش کنن؟ اینم جواب ایشون: بسم الله الرحمن الرحيم [b]:: با اهداء سلام و تحيت؛ [/b] [b]جواب : حجاب یک ضرورت دینی است و در آیات 31 سوره ی نور و 59 سوره ی احزاب بر این امر تاکید شده است و همانطور که عمل به قوانین اجتماعی و قراردادی بشر مثل قوانین راهنمایی و رانندگی لازم و واجب است عمل به قوانین الهی هم واجب و ضروری است. می توانید به مقاله ی «حجاب اجباری» در لینک زیر مراجعه فرمایید. http://persian.makarem.ir/articles/?qid=13945&gro=6992 قضاوت با شما [/b] |
|||
|
|
۱۵:۱۶, ۳/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #47
|
|||
|
|||
(۳/بهمن/۹۰ ۱۴:۵۰)fereydun نوشته است: دوستان بیدار خودم.سلام. ممنون که پاسخ را برای بهره مندی عموم در تاپیک قرار دادید. قضاوت چه چیزی باما؟ کجای نظرات آیت الله برایتان سوال برانگیز بوده؟!! |
|||
|
|
۲۳:۵۹, ۳/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #48
|
|||
|
|||
|
خداوند ایشون حفظ کنه
جوابی از این کامل تر دیگه پیدا نمیشه جدا که استفاده کردیم |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| حجاب قانونی یا حجاب اجباری؟ | sagheb | 1 | 1,879 |
۲۲/آبان/۹۴ ۰:۱۵ آخرین ارسال: mirza47820 |
|
| اجتماع قانونی احیای فرهنگ عفاف و حجاب - 21 تیر 93 | 59-11(یامهدی) | 1 | 1,762 |
۱۹/تیر/۹۳ ۱:۱۶ آخرین ارسال: 59-11(یامهدی) |
|