کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
فریب های نفس به زبان خودمانی
۱۵:۱۴, ۱۰/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #1
آواتار
شیطان و نفس برای از راه به در کردن آدمها از راه های مختلفی وارد میشن. خیلی وقتها نفس انسان برای انجام گناه توجیهاتی میسازه تا ندای وجدان رو خاموش کنه و انجام گناه رو آسونتر کنه. میخوام چند تا از فریب های نفس رو به زبان خودمونی بگم تا از این به بعد بیشتر حواسمون باشه:

چند فریب نفس:
1 . فقط یک کم, یکبار: این یکی از فریب های نفس هست که بنده خودم بارها تو زندگیم تجربه اش کردم.این فریب به این صورت عمل میکنه که نفس به آدم میگه :" حالا یک بار که اشکالی نداره, همیشه که این کار رو نمیکنم" . یک مثال از این فریب نفس که خیلی وقتها شاهد هستیم: خیلی ها هستن که هیچوقت اهل گناه نیستن اما شب عروسیشون که میشه بیا و ببین چه مراسمی و چه آهنگهایی و چه حرکاتی! چون با خودشون میگن " فقط یه شبه, مگه آدم چند بار عروس/ داماد میشه".
2 . خیلیا این کار رو می کنن: این حرف رو این روزها زیاد میشنویم. گاهی کار خودمون رو اینطور توجیه میکنیم که چون همه این کار رو انجام میدن, من هم انجام میدم. مثلا خیلیا میگن: دیگه کی الان موسیقی حرام گوش نمیکنه؟ یا دیگه الان همه دوست دختر دارن!
بعضی وقتها هم استناد می کنیم به یک شخص خاص, مثلا میگیم: آقای فلانی که خیلی دینداره و نماز میخونه این خطا رو میکنه پس من هم میکنم. اما یادمون باشه که ما دین رو از رفتار آدمها نمیگیریم, ما باید ببینیم خدا چی میگه و چی میخواد, نه اینکه بقیه چه کار می کنند. اگر فردی که به ظاهر دینداره لغزشی مرتکب شد, این مجوز بر درستی اون کار نیست.
3 . من قصد بدی ندارم, نیتم پاکه: این هم یکی دیگه از فریب های نفس هست که امثال من تاحالا بارها دچارش شدیم. برای توضیح این فریب نفس یک مثال میزنم: به دختر خانومی میگن پوششت رو درست کن, شاید باعث گمراهی عده ای بشه, دختر خانم میگه: ای بابا من که نیتم بد نیست, من که نمیخوام مردم رو آلوده کنم. قصد بدی که ندارم!
در پاسخ به این فریب نفس باید گفت: کاری نداریم که قصد و نیت ما از انجام یک کار خطا چیه, نیت ما هرچه باشد اون خطا اثر بد خودش رو دارد.
در مثال بالا اون خانم چه قصدی داشته باشد چه نداشته باشد, پوشش نامناسب او اثر خودش رو بر روی دیگران و همچنین خودش دارد و نیت خیر او مانع آسیب رساندن به خودش و دیگران نمیشود.
4 . بعدا توبه میکنم: در اینجا پیوسته نفس به انسان وعده بعد و آینده را میدهد. مثلا فردی در طول سال گناهی رو مرتکب میشه, میخواد توبه کنه اما نفس میگه "حالا بذار ماه رمضان توبه میکنی". ماه رمضان که میاد باز نفس میگه "حالا وقت واسه توبه هست, بذارش برای شب های قدر". شب 19 رمضان میشه طرف میاد توبه کنه باز نفس میگه" بذار برای بیست و سوم که ثوابش بیشتره!". بیست و سوم میشه میگه" باشه برای عید فطر". ...و الی آخر...Smile
5 . حواسم هست: این فریب نفس به این صورت هست که با اینکه خودمون میدونیم کاری که میکنیم اشتباه هست اما نفس اینطور به ما القا میکنه که حواسمون هست و میتونیم از خودمون محافظت کنیم و آلوده نشیم. مثال: هرچی به طرف می گن آقا این کارشما غلطه. میگه " خودم حواسم هست". بهش میگن نکش معتاد میشی. میگه"حواسم هست". خیلی از کسانی که الان معتاد هستن اول با یک نخ سیگار شروع کردند و هی میگفتن"حواسم هست" تا اینکه کارشون به اینجا کشیده شده!
جالب اینجاست اکثر کسانی که در دریا غرق میشن شنا بلدند. میدونید دلیلش چیه؟ چون طرف هی میره جلو و جلوتر. میگن نرو, می گه"حواسم هست" .
6 . محض کنجکاویه, میخوام اطلاعاتم زیاد بشه: این هم که توجیه خیلی از ماهاست برای کارهامون. برای مثال داره یه فیلم ناجور نگاه میکنه, توجیهش اینه که میخوام اطلاعاتم زیاد بشه. یا مشروب میخوره میگه محض کنجکاوی میخورم, میخوام ببینم اینکه میگن مشروب آدم رو از خود بیخود میکنه راست میگن یا نه! Huh
7 . مقایسه ذهنی با افراد آلوده تر: در این فریب نفس, انسان خودش رو با آدمهای ضعیفتر از خودش از نظر ایمانی مقایسه میکنه. در نتیجه میگه " من که خوبم, از خیلیا بهترم"
8 . خدا مهربونه, اونقدرها هم سخت نمیگیره: این مورد خیلی شایع هست. مثلا به طرف میگیم این لباست پاک نیست میخوای باهاش نماز بخونی؟ میگه ای بابا خدا دیگه انقدرها هم سخت نمیگیره. یا میگن: تو حق الناس نخور,روزه خوردی ملالی نیست! خدا میبخشه".
بله درسته که خدا مهربونه ولی این مجوز خطا و گناه ما نیست.

ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: انتصـار ، paradise ، هدهد ، احیاء ، علی 110 ، مجنون الحسین ، Reza14 ، بیداری اندیشه ، Mitsonary ، mia'd ، nafas ، ريحانه الرسول ، MESSENGER ، nasimesaba ، saloomeh ، sarallah ، محیصا ، rAsTiNv ، zarati313 ، mhvvhm ، mahdavi61313 ، Farzaneh ، سدرة المنتهی ، Agha sayyed ، mahdy30na
۱:۵۲, ۱۱/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #2
آواتار
تمام این 8 مورد رو هم براش آیه قرآن داریم و هم روایت

فی الجمله اش را الان میگم

اگه عمری بود و توفیقی با ذکر سند و دقیق هم بعداً

سایر دوستان هم کمک کنند

برای دومی که میگیم خیلیا این کار رو میکنند صراحتاً قرآن میفرماید اگر از اکثر مردم پیروری کنی تو را به گمراهی و فساد میکشونن

برای 4 امی که میگیم بعداً توبه میکنن این روایت هست که شیطان به انسان القا میکنه که بعدا توبه میکنی
توی دینی هم روایتش بود با این عنوان سُوفَ سُوفَ کردن، سوف به عربی هم میشه همون بعداً خودمون

برای 7 امی روایت داریم که در امور معنوی خودتون را با بالاتر از خودتون مقایسه کنید و در امور مادی و دنیوی خود رو با ضعیف تر از خودتون

برای 8 امی هم روایت داریم که در آخرالزمان مردم به بهانه ی ارحم الراحمینی دنیا انواع گناهان رو انجام میدن و میگن خدا میبخشه

ولی در روایات صراحتاً اشاره شده که هر کس امیدش به رحمت بیشتر باشد و این امید از ایمان نشأت گرفته باشه به همون میزان که امید به رحمت داره از عذاب و عدل و غضب الهی هم خوف و ترس داره
تا دمه مرگش که در اون لحظات به لطف خدا امیدش به رحمت از ترسش از عذاب و غضب غلبه پیدا میکنه و باعث راحت جان دادنش میشه!

برای موارد دیگه هم آیه و روایت داریم

باز هم ممنون از این تاپیک خوبتون

امضای علی 110
پرستش به عبادت نیست، به اطاعت است!!!!
از که اطاعت می کنیم؟!
همو معبود ماست!!

امام زمان علیه السلام:
ظهور ما به تأخیر نیفتاده مگر به سبب اعمال ناپسندی که از ایشان (شیعیان) سر می‌زند و خبر آنها به ما می‌رسد.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجنون الحسین ، حلما ، بیداری اندیشه ، أین المنتظر ، mia'd ، nafas ، MESSENGER ، nasimesaba ، saloomeh ، محیصا ، zarati313 ، mhvvhm ، سدرة المنتهی ، mahdy30na
۲۱:۰۴, ۱۸/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #3
آواتار
3- من قصد بدی ندارم, نیتم پاکه:

و إذا قیل لهم لا تفسدو فی الأرض قالو إنّما نحن مصلحون
بقره / 11

ترجمه: و هنگامیکه به آنان گفته شود: « در زمین فساد نکنید »، می گویند: « ما فقط اصلاح کننده ایم. »

امضای أین المنتظر
www.kamitafakkor.blogfa.com

صفحه اینستاگرام:
hadithcity
soldierr313
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، mia'd ، nafas ، علی 110 ، بیداری اندیشه ، ريحانه الرسول ، حلما ، MESSENGER ، nasimesaba ، فاطمه خانم ، saloomeh ، rAsTiNv ، zarati313 ، mhvvhm ، سدرة المنتهی ، mahdy30na
۱۱:۵۹, ۱۱/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #4

بسم الله الرحمن الرحیم
.
یه راه دیگه ای که باهاش خودمون رو فریب می دیم اینه که می گیم "خداعادل است"
خداوند براي لذّتي كه در مدت نيم‏ساعت استفاده كردم، هزاران سال كه عذاب نمي‏كند، اين كه عدالت نيست! حتي نيم‏ساعت لذّت بردن با يك روز عذاب كشيدن قابل تحمّل است، امّا اين را نمي‏شود باور كرد كه به خاطر يك لذّت آني، خدا سالها و شايد بينهايت، انسان را عذاب كند.
این مثل اینه که برای یه لحظه یه چاقو رو بزنیم به چشممون و برای تمام عمرمون نابینا بشیم ولی بگیم اینکه عدالت نیست باید ب اندازه همون یه لحظه نابینا بشم!!! یا یه لحظه کبریتی بزنیم به خرمن گندم و همه ی اون خرمن آتیش بگیره و اعتراض کنیم که باید به اندازه همون یه لحظه ی روشن کردن کبریت یه خوشه گندم آتیش بگیره!!!
.

جالبه که وقتی می گن برای این کار خیر کوچیک بی نهایت ثواب می بری نمی پرسیم چرا؟!؟!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: rAsTiNv ، علی 110 ، nasimesaba ، حلما ، mhvvhm ، میلاد.م ، mahdy30na
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا