|
یک سوال در باب احادیث پیرامون زنان!
|
|
۱۵:۵۸, ۲۷/آذر/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/آذر/۹۰ ۲:۵۳ توسط Mahdy2021.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام
من تو یه سری کتابها احادیثی از پیامبر و بقیه معصومین دیدم که باورش برام سخته! مثلایه جا خوندم که امام علی در باب انتخاب همسر فرمودن: نقل قول:با زنان چهارشانه،درشت چشم و بزرگ سرین و... ازدواج کنید اگر پسندتان نیفتاد،مهریه اش با من خب این خیلی عجیبه یعنی همه برای ازدواج بایددنبال همچین خصوصیاتی باشن پس کسایی که این ویژگیارو ندارن و خودشونم هیچ اختیاری در این مورد داشتن باید چیکار کنن؟ بعد من کلا تو اصل قضیه هم شک دارم یعنی فکرمیکنم این احادیث تحریف شدن و منبع موثقی ندارن
|
|||
|
|
۱۶:۴۰, ۲۷/آذر/۹۰
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
با سلام و عرض ادب
اول از همه باید گفت که تنها کتاب تحریف نشده کلام الله مجید است که خداوند فرموده این کتاب به هیچ عنوان تحریف نخواهد شد. ثانیاً ازتون خواهش دارم که منبعی که این مطلب رو خوندین معرفی بفرمایید. ثالثاً ببینید این حدیث در کجا به کار رفته است.؟؟ مثلاً کسی با صلیقه خاص این سوال را از حضرت پرسیده است؟؟؟ مثلاً حضرت دیده اند که اون شخص دارای وسواس و ویژگی های این چنینی است و این نسخه را برای اون شخص پیچیده اند و احتمالاً در نقل های سینه به سینه قسمتی از داستان حذف شده است. با آرزوی موفقیت شما یا علی |
|||
|
|
۱۸:۴۶, ۲۷/آذر/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/آذر/۹۰ ۱۹:۱۹ توسط حسن.س..)
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
با عرض سلام :
این روایت در کتاب معتبر مَن لایَحضُرُه اَلفَقیه است.این کتاب جزوه کتب اربعه ی شیعه است.شیخ صدوق نویسنده ی کتاب می فرماید: این کتاب کتابی است که در فقه و حلال و ...... در موضوعات مختلف فقه (از طهارت تا دیات) تاکنون نوشتهام در برداشته باشد و آن را کتاب من لایحضره الفقیه نام نهادم، تا به وقت نیاز بدان مراجعه کرده و مورد اعتماد و اطمینان باشد. و این کتاب را با حذف اسانید تألیف کردم که مبادا به سبب نقل آن حجم کتاب زیاد شود. در این کتاب منظورم این بوده که آن دسته از روایاتی را که بدان فتوا میدهم و به صحت و صدورش از معصومین وثوق دارم و بدان حکم میکنم بیاورم. امير مؤمنان عليه السّلام فرمود: زوجهاى اختيار كن كه گندمگون، سياه چشم، بزرگ سرين، ميانه قد باشد و چنانچه نپسنديدى و از او لذّت نبردى صداق و مهريّهاش بعهده من.(من لا يحضره الفقيه-ترجمه غفارى، ج5، ص: 17) البته با مراجعه به این کتاب نوع حدیث بنا به تفکیک و بررسی علمای دیگر در اسناد حدیث ضعیف ذکر شده است.با این حال بنده تمام احادیث این بخش از کتاب را قرار می دهم.شما بهتر است هم این احادیث و هم احادیث دیگر کتب شیعه را بررسی کنید.باید یک جمع بندی کامل صورت بگیرد.نکته ی اساسی این است که این شروط در ادامه با مضمون لذت همراه است و نه تضمین دیگری.پس خصوصیات مهمتری مثل تقوای الهی ملزوم نشده است.احتمالا این گفتار قسمتی از کلام مصعوم است که باید به طور کامل باشد تا بتوان یک همسر معنوی و البته همراه لذات دنیوی یافت.چون کل این حدیث یافت نمی شود باید همان مجموع بقیه احادیث موجوده را ملاک قرار دهید. صفاتى كه در زنان نيك و پسنديده است: (همان کتاب وادامه ی همان محل حدیث قبلی) 4362- امير مؤمنان عليه السّلام فرمود: زوجهاى اختيار كن كه گندمگون، سياه چشم، بزرگ سرين، ميانه قد باشد و چنانچه نپسنديدى و از او لذّت نبردى صداق و مهريّهاش بعهده من.(ضعیف) 4363- و رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله هر گاه مىخواست زوجهاى اختيار كند زنى را ميفرستاد تا وى را مورد وارسى و دقّت قرار دهد و ميفرمود: اطراف گردن او را ببويد اگر خوشبو بود بوى آن زن خوب و خوش است، و اگر روى و مچ پاى اوپر گوشت بود علامت تناسب اندام تناسلى او است. مؤلّف اين كتاب- رحمه اللَّه- گويد: ليت: صفحه گردن است، و عرف: بوى خوش، خداوند عزّ و جلّ ميفرمايد: «وَ يُدْخِلُهُمُ الْجَنَّةَ عَرَّفَها لَهُمْ» (آنان را بهشت وارد مىكند در حالى كه آنجا را براى آنان خوشبو و معطّر ساخته است محمّد: 6) يعنى پاك و معطّر و خوشبو كرده است، و پارهاى گويند كه عرف نهال و شاخهاى است كه بوئى خوش دارد، و آنكه فرمود: «درم كعبها» يعنى پر گوشت باشد كعب او (قوزك و مچ پاى او)، گفتهاند: «امرأة درماء» بزنى گويند كه گوشت قدم و كعب او افزون باشد، و كعثب بمعنى فرج است.(ضعیف) 4364- و رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله فرمودند: هر گاه يكى از شما بخواهد همسر اختيار كند پس بايد بپرسد كه موى او چطور است از رنگ و رشد آن جويا باشد همچنان كه از سيمايش سؤال مىكند زيرا موى زن خود يك بخش از دو جمال اوست.(ضعیف) 4365- و آن حضرت صلّى اللَّه عليه و آله فرمودند: بهترين زنان شما زنى است كه خوشبو باشد و غذاى تميز و پاكيزه خورد آنكه چون انفاق كند بمعروف (يعنى درست و بجا) انفاق كند، و چون دست از انفاق بدارد بجا و بمورد نبخشد، و اين چنينهمسر از كارگزاران خداوند است و كارگزار خدا بىبهره نباشد.(ضعیف) 4366- و جميل بن درّاج گويد: امام صادق عليه السّلام فرمود: بهترين زنان شما آن زنى است كه چون خشم كند يا به خشمش آورند به شوى خود گويد: دستم در دست تو، ديدهام به خود خواب نبيند مگر اينكه از من راضى شوى.(ضعیف) 4367- ابو حمزه ثمالى از جابر بن عبد اللَّه انصارى روايت كرده گفت: ما در خدمت رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله بوديم، راجع به زنها سخن مىگفتيم و اينكه پارهاى نسبت به ديگران امتيازاتى دارند، رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله فرمودند: آيا برايتان بگويم بهترين زنان شما كدامند؟ اصحاب عرض كردند بفرمائيد، حضرت فرمود: از بهترين زنان شما آن زنى است كه پر فرزند و مهربان، پوشيده و پاكدامن بوده و ارزشش در خانواده خود بيش از ارزش او در خانه شوهرش باشد، و آرايش و زينتكننده خويش براى شويش و از غير او محفوظ و پوشيده باشد، آن زنى كه گوش به سخن شوى دهد و فرمانش را اطاعت كند، و چون در بستر روند خود را در اختيار همسر گذارد و مانند شوهر شوق و رغبت به همبسترى نشان ندهد.(صحیح) 4368- و رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله فرمود: مرد مسلمان بعد از بهره اسلام هيچ لذّت و بهرهاى بالاتر از همسرى مسلمان نخواهد برد كه چون بدو نگرد مسرورش سازد، و چون به او فرمان دهد اطاعتش نمايد، و در عدم حضورش از مال و آبروى او محافظت كند.(ضعیف) 4369- و مردى نزد رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله آمد و عرض كرد: من همسرى دارم كه چون به منزل روم پيشباز من آيد و چون بيرون روم مرا بدرقه كند، و هر گاه مرا اندوهگين بيند پرسد چه چيز تو را غمگين ساخته اگر براى روزى است كه آن به عهده تو نيست و ديگرى آن را به عهده گرفته (يعنى خداوند)، و اگر راجع به امور آخرتى است پس خداوند بر اندوهت بيافزايد، رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله فرمود: آرى خداوند را كارگزارانى است و اين زن يكى از آنان است، و او نصف اجر شهيد را خواهد برد.(ضعیف) التماس دعا |
|||
|
|
۱۷:۴۴, ۲۸/آذر/۹۰
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
گویا شما دوست عزیز این تالار را با دانشگاه مجازی علوم حدیث اشتباه گرفتید
اولاً علاوه بر این دقت در سلسله راویان حدیث شما باید فقه حدیث را هم بدانید و اساساً اصول اعتقادی و جهانبینی شیعه و دستگاه جهانبینی قرآنی هم بدانی تا بگی سندی ضعیف هست یانه ثانیاً مطرح کردن مطالب این چنینی در تالار خلاف مقررات است چون که این فضا جایی نیست که بخواهد تحلیل سندیت حدیث کند ثالثاً تا اونجا که حقیر مطلع هستم تک تک این احادیث با فقه حدیث و دستگاه جهانبینی قرآنی و شیعی تطابق دارد که می شود روی آن مقادیری بحث کرد اما گفتم نیاز به اطلاعات بسیار عمیق دارد رسالت تالار هم ورود به این مباحث نیست در ضمن لطفاً این نکته را شدیداً در پست هایی که ایجاد می فرماید دقت کنید یک نکته کسانی بر سلسله راویان حدیث کسا اشکال کردند بزرگی از عرفا در پاسخ گفته بود والا من سلسله راویانش را کار ندارم ولی وقتی در مجلسی حدیث کسا خوانده میشود خود خانوم تشریف می آورند منظور را گرفتید دیگر الان در سفر هستم مجال این رو ندارم که وارد بحث شوم اما تالار هدفش و رسالتش و بضاعتش ورود به این مباحث نیست!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! یا علی |
|||
|
|
۱۹:۵۱, ۲۸/آذر/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/آذر/۹۰ ۱۹:۵۴ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
|
ببخشید ولی هر دلی نگاری میپسندد و در مورد این حدیث مورد اشاره شما در حد یک نگاه :
انسانها به واسطه خصوصیات ظاهری ضعف و قوت هایی دارند و هر کسی را به قولی بحر کاری ساختند . هر چند این مسایل کلی نیست و احادیث را باید در کنار هم قرار داد موقعیت بیان و فرد مورد نظر را مد نظر قرار داد و ... اما در کل انسانهای سبزه رو از نظر جسمی مقاوم تر و از نظر فعالیت جنسی فعال تر و پویا هستند در مورد سرین بزرگ از لحاظ زایمان این افراد در وضع بهتری قرار دارند که توضیحش زیاد مناسب انجمن نیست در مورد چشمان مشکی نیز حتما حکمتیست چون خداوند حوریان را نیز سیاه چشم معرفی میکند البته برسی حدیثی و بیان فلسفه احادیث و عبادات خود سالها تحصیل و تحقیق را میطلبد در کل افرادی که از نظر جنسی گرم هستند میتوانند بر اساس این مطلب انتخاب کنند چرا که تفاهم جنسی نیز در این مورد بسیار مهم است که این مهم از دید ایشان پنهان نمانده البته ایشان نفرموده بجر این افرادشایسته همسری نیستند و مفهوم مخالفی از ان برداشت نمیشود . هر کس نیز میتواند با توجه به سلیقه خود انتخاب کند و ملاکهای خاصی با توجه به خصوصیات خویش برگزیند البته اینها نکات سطحی اسن که برداشت میشود . خدا میداند در این کلماتی گهرباری که معصومین بیان فرموده اند چه لطایفی نهفته است مثلا یک حدیث به ظاهر ساده را یکی از اساتید نجوم توضیح میداد خدایی بنده تعجب کردم که ایشان چقدر دانشمند و عالمند این علوم و بیانات را ممکن است تا هزار سال دیگر هم کسی به عمقش پی نبرد یا علی (علیه السلام) البته ممکن است افرادی با ظاهر دیگر خوبیهای دیگری داشته باشند که در احادیث دیگری بیان شده باشد یا کسی سوال نکرده که ایشان بیان فرمایند در هر حال هر کس با توجه به خصوصیات خویش میتواند انتخاب کند . ایشان فقط راهنمایی فرموده اند |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| احادیث روزانه(شرط ورود=تفکر در احادیث) | شهیدطیبه واعظی | 1,239 | 332,925 |