کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

موضوع بسته شده  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 3 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
رفتار صاحبان دین چگونه است؟
۱۳:۲۲, ۲۲/شهریور/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/شهریور/۹۰ ۰:۲۰ توسط Mahdy2021.)
شماره ارسال: #1
آواتار
با سلام
همیشه برای من این سوال بوده که حضرت محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و حضرت علی (علیه السلام) با داشتن قدرت حکومتی و سیاسی و اسلامی چگونه با قشر زیر رفتار میکردند؟ کسی میدونه جواب بده.
1- قشر بی حجاب.
2- قشر شراب خوار.

تا اونجا که من مطلب خوندم جایی ندیدم که مثلا در مقابل بی حجابی طرف را بزور حجاب دارش کرده باشند. یا اصلا در زمان آنها این قشر بودند؟
یاد فیلم مختار افتادم که وزیر ارشاد اسلامیش وقتی از دنیا نا امید شده بود به شراب خواری روی آورده بود.
و یا یک روایت که حضرت محمد (علیه السلام) که وقتی جوانی را دید که در دست کوزه شراب دارد و پشت به او کرده از او پرسید در کوزه چه داری و او گفت شیر! حضرت از خدا خواست که این جوان را شرمنده نکند و شراب به شیر بدل شد ...... در آخر به جوان گفت هیچگاه روی از ما برنگردان. (روایت را تصحیح کنید)
من نمیدونم فقط این رو میدونم که اسلام زوری توسط عمر به کل دنیا صادر شد.
شاید رفتارهای ما بیشتر عمری باشد تا علی وار. یا شایدم داریم مثل خوارج رفتار میکنیم. آنها هم خود را مسلمان 2 آتیشه فرض کرده بودند.
شاید یکی از بزرگترین دلیل ها این باشه که توی عصر جدید محبوبیت اسلامی کم شده.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: hesam110
۱۵:۱۲, ۲۲/شهریور/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/شهریور/۹۰ ۱۵:۱۶ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #2
آواتار
سلام دوست گرامی
در مورد حجاب در تاپیکهای مختلف بحث شده . و بنده با دلیل و منطق دلیل اینکه چرا حجاب باید اجباری باشد را توضیح دادم . در این مورد تکرار مکررات نمیکنیم.
در مورد اختیار جامعه برای وضع قوانین . باید این نکته را در نظر گرفت که با توجه به هر دوره ای خود اسلام به فقیه و قانون گذار اختیار داده که در قالب تعزیرات قوانین مورد نیاز جامعه را به اجرا بگذارد .
مثلا تجارت در اسلام ازاد است و لی صلاح جامعه ایجاب میکند فقط از راه گمرک صورت گیرد و خارج از ان قاچاق بوده و جز جرائم تعزیراتی میباشد .
حتی این اختیار داده شده که بجر در حدود میزان جرایم را قاضی با توجه به شخصیت متهم و ... کم و زیاد کند .
در زمان خود پیامبر نیز ایشان در مقاطع مختلف قوانین مختلفی با توجه به اوضاع و احوال متغییر اجتماعی وضع می فرموده اند .
نقل قول:تا اونجا که من مطلب خوندم جایی ندیدم که مثلا در مقابل بی حجابی طرف را بزور حجاب دارش کرده باشند. یا اصلا در زمان آنها این قشر بودند؟
بنابرین برای تشخیص امور فقهی و استنباط احکام الهی بنده و جناب عالی تخصص لازم را نداریم و بهتر است مثل هر علمی کار را به عالمش بسپاریم.مثلا همین جمله شما .برای اینکه بتوانید در این مسئله اجتهاد کنید ایا من ندیده ام کفایت میکند ؟ یا باید بگویید من تمام منابع را خواندم و به این دلایل باید فلان باشد یا فلان نباشد
این کار همان تفسیر به رای است
در مورد شراب خواری
در اسلام خداوند بعضی امور را نهی فرموده اند و برای بعضی از اعمال به دلیل ضرر اجتماعی ان جرائمی را قرار داده است . معمولا در جرائم بسیار مهم خداوند حدودی را تعیین فرموده است .
در عین حال تجسس را نیز حرام فرموده و در قانون ایران و اسلام کسی به جز در مواردی که حیثیت اجتماع مطرح است حق تجسس ندارد .
مثلا هیچ کس حق ندارد دهان کسی را بو کند به جهت تشخیص مستی . هم اکنون نیز همین رفتار در جریان است .
در مورد همین مشروب ولی خداوند کسی که بد مستی کند و اربده کشی و ... راه بیندازد را شدیدا مجازات کرده .
مسایل بسیار زیاد دیگری پیرامون مسایل مطروحه شما وجود دارد .
بحثی که مطرح کرده اید میبایست از ابعاد متعدد به ان نگریسته و در مورد ان تصمیم گرفته شود .
(در مورد مضرات مشروب میتوان کتابها نگاشت . همین بس که بیشترین قتل ها و مرگها به دلیل همین مستی است )

حدیث مطروحه شما به عدم جواز تجسس و حسن ظن مربوط است و نه جواز شراب خواری(نعوذ باالله). (در صورت صحت)

نقل قول:و یا یک روایت که حضرت محمد (علیه السلام) که وقتی جوانی را دید که در دست کوزه شراب دارد و پشت به او کرده از او پرسید در کوزه چه داری و او گفت شیر! حضرت از خدا خواست که این جوان را شرمنده نکند و شراب به شیر بدل شد ...... در آخر به جوان گفت هیچگاه روی از ما برنگردان. (روایت را تصحیح کنید)

شما حدیثی را مستند رای خود کرده اید که نه در مورد ان مطمئنید و نه میدانید از کجاست و نه ... . به نظر شما اینگونه میتوان راجع به قوانین اسلام نظر داد؟!
[/font]
[font=B Nazanin]در مورد محبوب یا مطرود بودن اسلام . ما نباید اسلام را به اندازه افراد تغییر دهیم . این افراد هستند که باید خود را اندازه اسلام کنند . اگر قرار باشد اسلام به چیزی تبدیل شود که به جای جلب رضای خدا رضای بنده را ایجاد کند . همان لیبرال دموکراسی را باید اجرا کرد

یک روز حجاب فردا شراب و بعد از مدتی .....

نقل قول:من نمیدونم فقط این رو میدونم که اسلام زوری توسط عمر به کل دنیا صادر شد.

خیر برادر در ایران اگر زور عمر کارساز بود ما الان شیعه نمیبودیم . اسلام همیشه به دلیل منطق و فطری بودنش در حال گسترش است مخصوصا عصر حاضر

نقل قول:شاید رفتارهای ما بیشتر عمری باشد تا علی وار. یا شایدم داریم مثل خوارج رفتار میکنیم. آنها هم خود را مسلمان 2 آتیشه فرض کرده بودند.

این ظن و گمان شما غیر معتبر است . دلیل مطرود بودن عمر و خوارج عدم ولایت پذیری بود . تند روی و جلو تر و یا عقب تر از ولی حرکت کردن بود . ما خود را مسلمان منطقی و علمی میدانیم نه 2 اتشه ! حد اقل در سطح بزرگان بدین گونه است
یا علی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فاطمه خانم ، محمود ، rastin ، Agha sayyed ، خادمة الزهرا ، meshkat ، hesam110 ، mosafer ، Amir ، ريحانه الرسول ، nayyeri1982 ، mohammad790
۱۵:۲۶, ۲۲/شهریور/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/شهریور/۹۰ ۱۵:۴۹ توسط رهیافته.)
شماره ارسال: #3
آواتار
با سلام

بنده در تکمیل نمودن صحبت های برادر وحید 110 چند نکته را متذکر می شوم
اسلام دین مهر و عطوفت و بخشش است و بر خلاف عقیده ی کثیر جامعه(متاسفانه) در بسیاری موارد، اسلام راه را برای بخشش باز گذاشته است. به عنوان مثال اگر شخصی مرتکب شراب خواری شود ولی این شراب خواری در داخل خانه باشد و شخص شراب خوار به اجتماع وارد نشود احد ناسی نمی تواند به او چیزی بگوید.
ولی اگر این عمل را به اجتماع بکشد باید تنبیه گردد.
حتی در مورد زنای محصنه(زنای زن شوهر دار) اگر شخصی مرتکب آن گردد در اسلام باید سنگ سار گردد. ولی باید 4 نفر آدم بالغ و صالح شهادت بدهند و با جزئیات بیان کنند و اگر شهادت آنها متفاوت بود هر 4 نفر 100 ضربه شلاق می خورند. بنابراین به همین راحتی کسی سنگ سار نمی شود...
در مورد بد حجابی و شراب خواری احکام مشخصی بر اساس روایات وجود دارد (نیاز به کمی تحقیق و مطالعه است)
در پناه حق
یا علی مدد

(۲۲/شهریور/۹۰ ۱۵:۲۱)Femme Moderne نوشته است:  
(۲۲/شهریور/۹۰ ۱۵:۱۲)وحید110 نوشته است:  خیر برادر در ایران اگر زور عمر کارساز بود ما الان شیعه نمیبودیم . اسلام همیشه به دلیل منطق و فطری بودنش در حال گسترش است مخصوصا عصر حاضر

گویا شما با تاریخ مطلقا آشنایی ندارید ، اکثریت جمعیت ایران تا ظهور صفویان سنی بودند و سپس با زور شمشیر

شاه اسماعیل و قزلباش ها شیعه شدند و بعد از 3-4 نسل برایشان کاملا جا افتاد !

در طول تاریخ به دلیل حمیت ها و عصبیت های برخی جاهلان عرب نسبت به عجم(غیر عربها مخصوصا ایرانیان) همواره درگیری هایی بین عرب و عجم بوده است اما ائمه همواره با حمایت از عجم و تکیه بر گفتار حق که اسلام دین برادری و برابری است ،همواره مورد حمایت عجم خصوصا ایرانیان قرار می گرفتند و جمعیت کثیری از علویان را ایرانیان تشکیل می دادند که همواره مورد ظلم و ستم عباسیان قرار گرفتند
لطفا به تاریخ یعقوبی مراجعه نمایید، توضیحات مبسوط آنجا آمده است
یا علی مدد

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، فاطمه خانم ، Agha sayyed ، am_po ، ريحانه الرسول ، mohammad790
۱۵:۴۷, ۲۲/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #4
آواتار
(۲۲/شهریور/۹۰ ۱۳:۲۲)omoridi نوشته است:  با سلام
همیشه برای من این سوال بوده که حضرت محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و حضرت علی (علیه السلام) با داشتن قدرت حکومتی و سیاسی و اسلامی چگونه با قشر زیر رفتار میکردند؟ کسی میدونه جواب بده.
1- قشر بی حجاب.
2- قشر شراب خوار.

تا اونجا که من مطلب خوندم جایی ندیدم که مثلا در مقابل بی حجابی طرف را بزور حجاب دارش کرده باشند. یا اصلا در زمان آنها این قشر بودند؟
یاد فیلم مختار افتادم که وزیر ارشاد اسلامیش وقتی از دنیا نا امید شده بود به شراب خواری روی آورده بود.
و یا یک روایت که حضرت محمد (علیه السلام) که وقتی جوانی را دید که در دست کوزه شراب دارد و پشت به او کرده از او پرسید در کوزه چه داری و او گفت شیر! حضرت از خدا خواست که این جوان را شرمنده نکند و شراب به شیر بدل شد ...... در آخر به جوان گفت هیچگاه روی از ما برنگردان. (روایت را تصحیح کنید)
من نمیدونم فقط این رو میدونم که اسلام زوری توسط عمر به کل دنیا صادر شد.
شاید رفتارهای ما بیشتر عمری باشد تا علی وار. یا شایدم داریم مثل خوارج رفتار میکنیم. آنها هم خود را مسلمان 2 آتیشه فرض کرده بودند.
شاید یکی از بزرگترین دلیل ها این باشه که توی عصر جدید محبوبیت اسلامی کم شده.

رفتار صاحبان دید!
به نظرم در انتخاب اسم برای تاپیک اشتباه رخ داده باشه!
به قرآن استناد می کنم با اجازه:

لاَ إِكْرَاهَ فِي الدِّينِ قَد تَّبَيَّنَ الرُّشْدُ مِنَ الْغَيِّ فَمَنْ يَكْفُرْ بِالطَّاغُوتِ وَيُؤْمِن بِاللّهِ فَقَدِ اسْتَمْسَكَ بِالْعُرْوَةِ الْوُثْقَىَ لاَ انفِصَامَ لَهَا وَاللّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ ﴿۲۵۶﴾

در دين هيچ اجبارى نيست و راه از بيراهه بخوبى آشكار شده است پس هر كس به طاغوت كفر ورزد و به خدا ايمان آورد به يقين به دستاويزى استوار كه آن را گسستن نيست چنگ زده است و خداوند شنواى داناست (۲۵۶)
سوره بقره

این ما انسانها هستیم که باید برای سلامت خودمون و جامعه از دستورات خداوند اطاعت کنیم.

خداوند بر طبق لطف بی منتهای خود بوده که نعمت دین داری رو بر ما ارزانی داشته ، تا بتونیم در کنار همدیگر با آرامش زندگی کنیم. و گرنه اجباری در کار نیست . هر کس علاقه داشته باشد، می تواند به راحتی جهنم رو انتخاب کرده و تشریف ببرد اونجا.

در دین اجبار نیست انتخاب با خودمان است چه راهی بخواهیم برویم و به کجا بخواهیم برسیم.

امضای فاطمه خانم
[تصویر: 793255_714.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، رهیافته ، Agha sayyed ، am_po ، خادمة الزهرا ، احیاء ، meshkat ، paradise ، mohammad790 ، محب الزهرا
۱۵:۵۸, ۲۲/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #5
آواتار
سلام علیکم
در مورد روایت آن جوان و دیدن رسول الله (صلوات الله علیه و آله)وی را . تصحیح روایت:
آن جوان به پیامبر (صلوات الله علیه و آله) می گوید که در کوزه سرکه است و حضرت از او میخواهند که اجازه داده تا از آن بچشند. جوان دچار انقلابی درونی شده و توبه میکند نزد پروردگار علیم و رحیم. حضرت پس از چشیدن از سرکه تعریف میکنند.در این حالت جوان گریه سر میدهد و هنگامیکه رسول الله (صلوات الله علیه و آله) از او در مورد گریه اش میپرسند ماوقع را تعریف میکند و از آن پس هیچگاه لب به شراب نمیزند.
من بارها این روایت را از آیت الله حبیبی شنیده ام ،اما ربطی به شراب خواری ندارد و مسأله توبه مطرح است.
در مورد جواب دوستمFemme Moderne باید بگویم که فکر میکنم تاریخ را باید دوباره مطالعه نمایید، زیرا پس از فتح ایران تنها قومی که در شیعه بودن خود الحاح نموده ،همین ایرانیانند و پس ازآمدن مولایمان امام رضا (روحی فداه) به ایران ،علویان در تمام ایران پراکنده شدندو نیز بدانیم که هیچ دین و آیینی تا بر دل نشیند مستدام نخواهد ماند.
موفق باشیدو خدایی.

امضای Agha sayyed
صِبغَةَ اللهِ وَ مَن اَحسَنُ مِنَ اللهِ صِبغَةً
رنگ خدایی بپذیرید ! رنگ ایمان و توحید و اسلام و چه رنگی از رنگ خدایی بهتر است ؟!
بقره -138
اين است نگارگرى الهى؛ و كيست ‏خوش‏نگارتر از خدا
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، رهیافته ، am_po ، خادمة الزهرا ، ريحانه الرسول
۱۶:۰۰, ۲۲/شهریور/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/شهریور/۹۰ ۱۶:۴۶ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #6
آواتار
(۲۲/شهریور/۹۰ ۱۵:۴۹)رهیافته نوشته است:  بله حق با شماست ولی این غلط املایی نیست س و ص دقیقا زیر هم هستند این اشتباهات متواتر است

حصن در عربی به معنای پنهان(اگر اشتباه نکنم) و محصنه اسم مفعولشه

کلمه «محصن » یا «محصن » در قرآن به دو معنا ذکر می شود.گاهی محصن یا محصن در خصوص زن شوهردار گفته می شود یعنی آن که در حصار ازدواج قرار گرفته، و گاهی این کلمه به معنی زن عفیف است و لو زن مجردی باشد
در حقوق معنی اول مرسوم است (البته معنی شما هم صحیح است)

موفق باشی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رهیافته ، فاطمه خانم ، Agha sayyed
۱۶:۲۵, ۲۲/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #7
آواتار
حرفهای شما برام جالبه.
از طرفی میگید همه چی اختیاریه ولی در عمل طرف را محکوم به اجرای اون کار میکنید.
همین بو کردن، دهان میشه بگید کیا بو میکنند؟ یا میگن توی این بادکنک بو کن! بیشتر این افراد در چند سال گذشته بسیجی ها 2 آتیشه نبودند؟ (یکی از علل من برای ترک بسیج همین رفتارهای ناشایست اونها بود). یا انیکه نوار را از توی داشبورد برمیداشتند و مصادره میکردند؟ بعد مثل غنائم جنگی بین خودشون تقسیم میکردند. به بهانه اینکه روش قرآن ضبط بشه؟
آیا فکر نمیکنید این افراد بودند با این دید و این رفتار که حالا جوانها اینطور رفتار میکنند. اگر اون زمان یک فرد ساده بسیجی بودند و اینکارها را میکردند و 20 سالشون بوده آلان 30-35 سالشون هست و با همون افکار دارند تیشه های بزرگتری میزنند.
آیا کسی نیست اینها را شناسایی کنه و جلوشونو بگیره؟
۱۶:۴۳, ۲۲/شهریور/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/شهریور/۹۰ ۱۶:۴۴ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #8
آواتار
نقل قول:از طرفی میگید همه چی اختیاریه ولی در عمل طرف را محکوم به اجرای اون کار میکنید.
من این رو نگفتم

در مورد اکراه در دین . در اصول دین اکراه نیست .
ولی زندگی در هر جامعه ای به معنی قبول قوانین اون جامعه است (اصل حقوقی و قانونی بودن ) غیر از این باشد . چیزی به نام نظم و ارامش و امنیت و ... وجود نخواهد داشت

در مورد بو کردن و ... اگر کسی این کار رو کرده اشتباه بوده . و این طور که من خبر دارم به حد بسیار زیادی این حرکات اصلاح شده .
اما در مورد تست الکل برای رانندگان به دلیل خطرات زیاد در همه جای دنیا این کار صورت میگیره .
در واقع پس از ظن اولیه و وجود قرینه مثبته این کار بلا مانع است

یا حق
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فاطمه خانم ، محمود ، خادمة الزهرا ، حلما ، ريحانه الرسول
۱۸:۵۰, ۲۲/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #9
آواتار
(۲۲/شهریور/۹۰ ۱۶:۴۳)وحید110 نوشته است:  
نقل قول:از طرفی میگید همه چی اختیاریه ولی در عمل طرف را محکوم به اجرای اون کار میکنید.
من این رو نگفتم

در مورد اکراه در دین . در اصول دین اکراه نیست .
ولی زندگی در هر جامعه ای به معنی قبول قوانین اون جامعه است (اصل حقوقی و قانونی بودن ) غیر از این باشد . چیزی به نام نظم و ارامش و امنیت و ... وجود نخواهد داشت

در مورد بو کردن و ... اگر کسی این کار رو کرده اشتباه بوده . و این طور که من خبر دارم به حد بسیار زیادی این حرکات اصلاح شده .
اما در مورد تست الکل برای رانندگان به دلیل خطرات زیاد در همه جای دنیا این کار صورت میگیره .
در واقع پس از ظن اولیه و وجود قرینه مثبته این کار بلا مانع است

یا حق

تست الکل درست در موقع رانندگی درست. ولی هیچ وقت یادم نمیره 4 تا جوان داشتیم از شهربازی ساعت 12 شب برمیگشتیم. توی ماشین میگفتیم و میخندیدم. نه حرکات زننده داشتیم نه شیشه ماشین پایین بود که صدا بیاد بیرون. گشت وسط خیابانی!!! جلوی ما را گرفت. به جرم 4 تا جوان بودند گفتند کفشها را دربیارید! جورابها را دربیارید! بعد کلیه جیبها را ریختند روی زمین. بعد از نیم ساعت گشتن ما! گفتند چیزی پیدا نکردیم برید!!!! نه عذر خواهی نه چیزی! وقتی من گفتم بعد از نیم ساعت شک الکی بهتر بود یک عذری هم میخواستید در جواب گفتند برید شانس آوردید تا صبح سینه خیزتون نبردیم!!!!!!!!
دوست من کافی بود کمی قیافه هامون غلط انداز باشه تا صبح باید روی آسفالت سینه خیز میرفتیم. اینه رفتار غلط. اینه که خیلی از جونها را از رفتارهای به اصطلاح اسلامی بیزار کرده.
همین فی*ل*ترینگ غلط، همین بررسی تک تک پکتهای اینترنتی کاربران ایرانی. اینها اسمش تجسس نیست! کلی از سایتها اونوری ما رو تحریم کردند و نمیزارند چیزی دانلود کنیم. بعضی از دانلودها توی سایتهای دیگری است که اینوری ها فی*ل*ترش کردند. دیگه کار به VPN حداقل برای من یک امر طبیعی شده. وقتی شما نادانسته داری رفتاری را انجام میدی و فکر میکنی درسته. افراد راه دیگری پیدا میکنند که شاید خطرناکتر از حالت عادی اون هم باشه.
مثلا یک زمان اگر دختر با پسری توی خیابون حرف میزدند گشت ارشاد میگرفتشون و آبرشونو میبرد و بعد از مدتی برای در امان بودن از شر اینان به خانه های خلوت پناه بردند که این خانه ها شرشون بیشتر بود و به نا کجا آباد میکشید.
گناه نکردن ساده تر از ترک گناه است و وقتی یکبار گناه کردی دیگه ترست نسبت به اون میریزه (افرادی که ایمانی قویی ندارند) و اگر تا قبل از اون میترسیدی انجام بدی و شرایط مجبورت کرد. دیگه از این به بعد هم ترسی نداری.
۲۲:۳۶, ۲۲/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #10
آواتار
بله متاسفانه همیشه تند روی پشت سرش کند روی
همونقدر که اون تند روی ها اشتباهه . رو اوردن ما به کند روی هم اشتباهه .
یا علی(علیه السلام)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: محمود ، حلما
موضوع بسته شده  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا