کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نکات قابل تامل در مورد دعای عهد
۸:۰۷, ۲۳/شهریور/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۴/آذر/۹۱ ۹:۲۲ توسط میلاد.م.)
شماره ارسال: #1
آواتار
با عرض سلام خدمت تمام دوستان

دعای عهد ،دعایی است که در آن شیعیان هر صبحگاه، بعد از نماز صبح و قبل از طلوع آفتاب با امام هادی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) تجدید عهد میکنند

علامه مجلسی در کتابی فضیلت خواندن این دعا را از امام صادق نقل کرده اند:

هرکس چهل صبح این دعا را بخواند از یاران قائم ما باشد و اگر پیش از ظهور آن حضرت بمیرد خدا او را از قبر بیرون آورد که در خدمت آن حضرت باشد و حق تعالی به هر کلمه آن هزار حسنه به او کرامت فرماید؛ و هزار گناه او را محو می کند.

اما بنده پس از خواندن این دعا متوجه شدم که نکات لطیفی حضرت امام صادق(علیه السلام) در این دعا گنجانده اند که در طول تاریخ، رخ داده است.
به یکی از آنها اشاره می کنم:
در فرازهایی از این دعا می خوانیم :
mall">" ...فانك قلت و قولك الحق ظهر الفساد في البر و البحر بما كسبت ايدي الناس فاظهر اللهم لنا وليك و ...."

mall">ای خدای من!
زیرا تو گفته بودی:
(و تو حق می گوئی)
" به سبب دستآورد مردم، در دریا و خشکی،
تباهی پدیدار شده است".
پس، حال که چنین است، ولی خودت را،
برای ما، هویدا ساز،

به نظر بنده در عصر حاضر این تباهی در آب بر می گرده به حوادثی که در خلیج مکزیک (بزرگترین آلودگی نفتی در تاریخ بشر) رخ داده است

[تصویر: 250px-Gulf_of_Mexico_oil_spill_May_17_cropped.jpg]
mall">عکس ماهواره ای از آلودگی خلیج مکزیک(به نقل از ویکی پدیا)
و تباهی که در بیابان رخ داده است بر میگرده به آزمایشهای هسته ای آمریکا در
صحرای نوادا
[تصویر: n00042208-b.jpg]

بنده با بیان این موضوع به هیچ وجه قصد تعیین وقت ندارم ولی این رخدادها بزرگترین تباهی های انسان در بیابان و دریا در طول تارخ بشر بوده است و مصداق کلام امام صادق(علیه السلام) می باشد.
اگر ما از شیعیان هستیم پس همواره ظهور را نزدیک میشماریم و خود را برای دیدار با امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) آماده میکنیم
اگر برای یهودیان سرزمین موعود قرار داده شده ،برای شیعیان زمان موعود قرار داده شده است

برای سلامتی امام زمان صلوات بفرستید

اللهم صلي علي محمد و آل محمد و عجل فرجهم
در پناه حق باشید
یا علی مدد
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: r_bashiri89 ، shafagh_mah ، خادمة الزهرا ، فاطمه خانم ، أین المنتظر ، hsmoa ، khadem ، parisan ، sarbaz 313 ، adyan313 ، خاک ، MohammadSadra ، خیبر110 ، محیصا ، حسن عزتي ، ilana ، حقیر ، sajad0511 ، بچه شیعه ، R3Z4 ، soshiant ، janali ، Nmm
۱۸:۳۶, ۳۱/شهریور/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۴/آذر/۹۱ ۹:۲۱ توسط میلاد.م.)
شماره ارسال: #2

با سلام
یا مهدی ادرکنی

نکته جالبی را در مورد دعای عهد گفتی، من هم معتقدم که دعای عهد رمز و رازهایی را در دل خود دارد که اینقدر توصیه شده که برای آن چله نشینی کنید و حتی امام خمینی وصیت کرده بود که برای من تا چهل روز دعای عهد بخوانید!
وقت تعیین نمیکنیم ولی در دعای عهد میگه :
ما ظهور را نزدیک میدانیم و آنها دور میدانند
[size=medium]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رهیافته ، khadem ، adyan313 ، MohammadSadra ، محیصا ، حسن عزتي ، بچه شیعه
۱۹:۰۱, ۳۱/شهریور/۹۰
شماره ارسال: #3
آواتار
دوست عزیز، قسمت مورد اشاره، قسمتی از کلام الله مجید است:

ظَهَرَ الْفَسَادُ فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ بِمَا كَسَبَتْ أَيْدِي النَّاسِ لِيُذِيقَهُم بَعْضَ الَّذِي عَمِلُوا لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ
به سبب آنچه دستهاى مردم فراهم آورده فساد در خشكى و دريا نمودار شده است تا [سزاى] بعضى از آنچه را كه كرده‏اند به آنان بچشاند باشد كه بازگردند

قُلْ سِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانظُرُوا كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الَّذِينَ مِن قَبْلُ كَانَ أَكْثَرُهُم مُّشْرِكِينَ
بگو در زمين بگرديد و بنگريد فرجام كسانى كه پيشتر بوده [و] بيشترشان مشرك بودند چگونه بوده است

41-42 الروم

سرچشمه فساد، اعمال خود مردم است!
ریشه اصلى تمام مفاسد، فراموش کردن اصل توحید و روى آوردن به شرک است، لذا در آیات مورد بحث، نخست سخن از «ظهور فساد در زمین» به خاطر اعمال مردم به میان آورده، مى گوید: «فساد در خشکى و دریا به خاطر کارهائى که مردم انجام داده اند آشکار شده» (ظَهَرَ الْفَسادُ فِی الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ بِما کَسَبَتْ أَیْدِی النّاسِ).

«خدا مى خواهد عکس العمل کارهاى مردم را به آنها نشان دهد، و نتیجه بعضى از اعمالى را که انجام داده اند، به آنها بچشاند، شاید بیدار شوند، و به سوى حق بازگردند»! (لِیُذِیقَهُمْ بَعْضَ الَّذِی عَمِلُوا لَعَلَّهُمْ یَرْجِعُونَ).

آیه فوق معنى وسیع و گسترده اى را پیرامون ارتباط «فساد» و «گناه» با یکدیگر بیان مى کند، که نه مخصوص سرزمینی خاص است، و نه عصر و زمانی خاص، بلکه بیان مى کند، هر جا فسادى ظاهر شود، بازتاب اعمال مردم است، و در ضمن، یک هدف تربیتى دارد، تا مردم طعم تلخ نتیجه اعمالشان را بچشند، شاید به خود آیند.

در حدیثى از امام صادق(علیه السلام) مى خوانیم: حَیاتُ دَوابِّ الْبَحْرِ بِالْمَطَرِ فَاِذا کَفَّ الْمَطَرُ ظَهَرَ الْفَسادُ فِى الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ، وَ ذلِکَ اِذا کَثُرَتِ الذُّنُوبُ وَ الْمَعاصِى: «زندگى موجودات دریا به وسیله باران است، هنگامى که باران نبارد هم خشکى ها به فساد کشیده مى شود، و هم دریا، و این هنگامى است که گناهان فزونى گیرد»!.

رابطه «گناه» و «فساد»!
هر کار نادرست، چه در مقیاس محدود و چه گسترده، عکس العمل نامطلوبى دارد، و یکى از تفسیرهاى آیه «ظَهَرَ الْفَسادُ فِی الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ بِما کَسَبَتْ أَیْدِی النّاسِ» همین است (این رابطه طبیعى «گناه» و «فساد» است).

ولى از روایات اسلامى استفاده مى شود: بسیارى از گناهان علاوه بر اینها، یک سلسله آثار شوم با خود همراه مى آورند، که ارتباط و پیوندشان با آن آثار، لااقل از نظر طبیعى ناشناخته است.
مثلاً در روایات آمده است «قطع رحم» عمر را کوتاه، و «خوردن مال حرام» قلب را تاریک، و «شیوع زنا» سبب فناى انسان ها مى شود و روزى را کم مى کند و...

حتى در روایتى از امام صادق(علیه السلام) مى خوانیم: مَنْ یَمُوتُ بِالذُّنُوبِ أَکْثَرُ مِمَّنْ یَمُوتُ بِالآجَالِ: «آنها که به وسیله گناه از دنیا مى روند بیش از کسانى هستند که به مرگ طبیعى مى میرند»

نظیر همین معنى به تعبیر دیگرى در قرآن مجید آمده است، آنجا که مى فرماید: وَ لَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرى آمَنُوا وَ اتَّقَوْا لَفَتَحْنا عَلَیْهِمْ بَرَکات مِنَ السَّماءِ وَ الأَرْضِ وَ لکِنْ کَذَّبُوا فَأَخَذْناهُمْ بِما کانُوا یَکْسِبُونَ: «اگر آنها که در شهرها و آبادى ها زندگى مى کنند، ایمان بیاورند و تقوا پیشه کنند، برکات آسمان ها و زمین را به روى آنها مى گشائیم، ولى آیات ما را تکذیب کردند، ما نیز آنها را به مجازات اعمالشان گرفتیم»!

به این ترتیب، «فساد» در آیه مورد بحث، اعم از مفاسد اجتماعى و بلاها و سلب برکات است.
منبع: تفسیر المیزان
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: shafagh_mah ، arash313 ، Agha sayyed ، خادمة الزهرا ، رهیافته ، فاطمه خانم ، mosafer ، khadem ، rastin ، boghz ، parisan ، سرود پیروزی ، adyan313 ، خیبر110 ، محیصا ، حسن عزتي ، ilana ، حقیر ، در جستجوی سختی ، soshiant
۰:۳۲, ۴/مهر/۹۰
شماره ارسال: #4
آواتار
سلام
بله مسافر عزیز کاملا حق با شماست من بعدا متوجه مواردی که ذکر کردید شدم در واقع مطلبی که من بیان کردم تنها معنای ظاهری کلام الله مجید بود و اگر به ژرفای معنی آیه مذکور بیندیشیم به نکات قابل تامل شما پی خواهیم برد
از نگاه دقیق شما ممنونم
در پناه حق باشید
یا علی مدد
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: SARV ، فاطمه خانم ، مسافر ، rastin ، parisan ، MohammadSadra
۲:۲۵, ۷/مهر/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/مهر/۹۰ ۵:۳۵ توسط khadem.)
شماره ارسال: #5
آواتار
شاید این فقط یه پست باشه اما برای من مهمترین خاطره ی زندگیمه.

زندگی من با این دعا عوض شد...نمیدونم چه سر عجیبی تو این دعا هست و اینکه باید چهل روز بخونیش..چرا عدد چهل اینقدر مقدسه.... تازه فهمیدم شیطان چجوری وقتی عاشق امامت میشی سعی میکنه بکوبتت...وقتی از ته دل برای ابا عبدالله اشک میریزی یعنی چه

کم دعایی نیست...یاور امام زمان شدن خیلی ظرفیت میخواد !!

ولی من فقط آدم خوش قلب و ساده ایی بودم و نمیتونستم نامردیو ظلمو ببینم.. همیشه سعی کردم چیزی از حق الناس بگردنم نباشه اونم بخاطر این سخن حضرت علی"آنچه برای خود می پسندی برای دیگران هم بپسند و آنچه برای خود نمی پسندی برای دیگران هم مپسند"..ولی خوب حق الله تا بخوای شرمندش بودم...چهل روز این دعا رو خوندم و پانزده روزماه رجب روزه گرفتم.... خوب چیزایی تو زندگیم رخ داد که خودم شاخ در آوردم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

اما خوب دیدم ظرفیتشو ندارم چون بکگراند خیلی مذهبی نداشتم...نماز روزم سر جاش بود حلال و حرام هم رعایت میکردم ولی خیلی مستحباتو نه... واقعا ظرفیت خودسازیشو نداشتم .. شب قدر از خدا این خواستمو پس گرفتم تا شاید راحت تر زندگی کنم...ولی خوب شیطان دشمن قسم خورده ی ادماست و کوتاه نمیاد...تازه فهمیدم چرا حسین را منتظرانش کشتند !! بخوای حب به اهل بیت پیدا کنی یک جور دیگه میاد..

بهم ثابت شد تا یه جاهایی رو با عقل میشه رفت ولی بقیشو به عشق معشوقت باید اطاعت کنی...همونجوری که تو روابط دنیویمون یک جاهایی اعتماد میکنیم چون عقل قبلا تاییدش کرده

اینو نوشتم چون خیلیا اینجا نه فقط قلب پاکی دارند بلکه خیلی مذهبی تر از من هستن...چهل تا ربع ساعت بعد از نماز صبح خیلی کار سختی نیست...ارزششو رو صددرصد داره...اگه حتی یکیتون دنبالش رفتید برا منم دعا کنین

یا علی
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رهیافته ، mohammad790 ، مسافر ، rastin ، خادمة الزهرا ، paradise ، parisan ، محیصا ، MohammadSadra ، حسن عزتي ، حسام+ ، ياسر ، حقیر ، soshiant
۱۵:۳۹, ۷/مهر/۹۰
شماره ارسال: #6

با سلام
یا مهدی ادرکنی
خادم عزیز این حرف و خاطره شما دقیقا حرف دل من بود ، من 1 ماه قبل دقیقا شرایط شما را داشتم بعد از 40 روز اول ( ماه رمضان و 10 روز قبل آن ) که دعای عهد را خواندم زندگیم خیلی معنوی تر شد طوری که دعا کردم برم مشهد تا از امام رضا زیارت کربلا را بخواهم، باور کن 1 هفته بعد مشهد بودم و نیمه شب در صحن رو به گنبد نشسته بودم و از امام رضا زیارت کربلا را طلب می کردم، باور نمیکنی چه اتفاقی افتاد همون موقه یک سیدی با بچه های هیئتش آمد و آنجا دوستانش ازش خواستن زیارت عاشورا برای جمع بخونه و باور نکردنی تر این بود که دقیقا تو اون همه جا در صحن امام رضا آمدن دقیقا کنار من نشستن همه و ایشون شروع به خواندن کردن و جالب این بود که ایشون به جای زیارت عاشورا یه روضه ای خواند و فقط برای جمع طلب رفتن به کربلا می کرد و همه بد جور گریه کردیم ( البته من هم گریه میکردم و هم بهت زده بودم که چی شده) ، بعد از روضه دوستان آن سید همه میگفتن که امشب با یه حال دیگه ای میخوندی؟ و ایشون گفت نمیدانم چرا به جای زیارت عاشورا اینبار یه روضه ای فقط برای زیارت کربلا خواندم آن هم با این شورو حال !؟
البته بعد از این جریانات من ماجرای خودم را برای آن سید با گریه تعریف کردم و از ایشون به خاطر این روضه قشنگ و زیبا تشکر کردم.
الان در 40 روز دوم هستم و زندگیم بازم در حال تغییره و از همه دوستان می خواهم که دعای عهد بخوانند تا آثار شگفت آن در زندگی آنها نمایان شود.
جالبه بگم در روز سوم این چهل روز دوم برای خودم وبلاگی زدم درباره مهدویت و با سایت دیگری هم همکاری میکنم و در این مدت با تالار بیداری اندیشه آشنا شدم، امروز اینجا از محظر امام زمان تشکر می کنم و از همه عزیزان التماس دعا دارم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آوای انتظار ، khadem ، رهیافته ، مسافر ، rastin ، boghz ، paradise ، محیصا ، MohammadSadra ، حقیر ، soshiant
۱۶:۳۴, ۹/مهر/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۹/مهر/۹۰ ۱۶:۳۷ توسط مسافر.)
شماره ارسال: #7
آواتار
دعای عهد در زندگی خود من هم آثار عجیبی داشته.
بچه ها فقط این رو بدونیم که اولا حال خوش رو هم باید از خودشون طلب کرد و ثانیا وقتی گفتی "من هم با شما هستم" باید یکم سختی رو تحمل کنی، یکم سختی بی خوابی رو، یکم سختی گرسنگی رو... بعد اینقدر رحمت به سرت میریزه که غرق می شی زیر این همه بارش رحمت...

إِنَّ الَّذِينَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلَائِكَةُ أَلَّا تَخَافُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِي كُنتُمْ تُوعَدُونَ

در حقيقت كسانى كه گفتند پروردگار ما خداست‏سپس ايستادگى كردند فرشتگان بر آنان فرود مى‏آيند [و مى‏گويند] هان بيم مداريد و غمين مباشيد و به بهشتى كه وعده يافته بوديد شاد باشيد 30 فصلت
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: khadem ، rastin ، parisan ، خادمة الزهرا ، رهیافته ، Agha sayyed ، بیداری اندیشه ، محیصا ، MohammadSadra ، حسن عزتي
۱:۰۸, ۱۰/مهر/۹۰
شماره ارسال: #8
آواتار
ظَهَرَ الْفَسادُ فِي الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ بِما كَسَبَتْ أَيْدِي النَّاس (به واسطه ی آنچه که مردم کسب کرده اند، فساد در خشکی و دریا آشکار گشته)
نکته ی بسیار مهمی در باره ی عبارت بما کسبت أیدی ناس وجود دارد که بالاخره باید بفهمیم که مردم چه چیزی را کسب کرده اند تا به وسیله ی آن در خشکی و دریا ، به این مقیاس عظیم فساد تولید کنند تا حدی که آشکار شود؟ که فعلاً مجال پرداختن به این عبارت را ندارم اما آنچه در این عبارت بسیار مهم است این است:
در حقیقت این عبارت قسمتی از یک آیه ی قرآن است که ادامه ی آن در دعا نیامده، ادامه ای که بسیار بسیار جالب است. آیه کامل این است:
ظَهَرَ الْفَسادُ فِي الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ بِما كَسَبَتْ أَيْدِي النَّاسِ لِيُذيقَهُمْ بَعْضَ الَّذي عَمِلُوا لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ (41- روم)
به واسطه ی آنچه که مردم کسب کرده اند، فساد در خشکی و دریا آشکار گشته تا خدا هم كيفر بعضى اعمالشان را به آنها بچشاند، باشد كه باز گردند. (41)

از رنسان به این طرف بشر به یک باره بی خیال ربوبیت خدا میشود و می گوید خدایا هستی یا نیستی من باهات کاری ندارم ، من میخوام خودم، خودم را ربوبیت کنم ، به هر شکل که به عقل خودم میرسد دلم می خواهد در عالم دخل و تصرف کنم و تغییرو تحول بدم ، قوانین زندگی اجتماعی را خودم به میل خودم بنویسم و جهانی را بسازم ، زاده ی میل و خواست خودم ، با قائده ی کلی لا اکراه فی الدین و قد تبین الرشد من الغی بشر آزاد گذاشته شد برای به فعلیت در آوردن نیاتش در این عالم، البته هر شخص و امت و اجتماعی می توانند هر گونه که خواستند زندگی کنند اما باید بهای این مدل زندگی را هم بپردازند و معنی این قسمت آیه که (کیفر بعضی اعمالشان را می چشاند) هم همین است. اما رفته رفته بشر می فهمد که نمی تواند بدون وحی و هدایت خدا به سعادت حتی دنیایی رسید و اینجاست که( لعلهم یرجعون ) یعنی (باشد که باز گردند) رخ می دهد و تشنه و پذیرای امر ظهور می شوند.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

امضای علی 110
پرستش به عبادت نیست، به اطاعت است!!!!
از که اطاعت می کنیم؟!
همو معبود ماست!!

امام زمان علیه السلام:
ظهور ما به تأخیر نیفتاده مگر به سبب اعمال ناپسندی که از ایشان (شیعیان) سر می‌زند و خبر آنها به ما می‌رسد.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مسافر ، khadem ، fazel ، rastin ، parisan ، خادمة الزهرا ، رهیافته ، mohammad790 ، محیصا ، انتصـار ، MohammadSadra ، حسن عزتي
۱۵:۱۰, ۲۸/مهر/۹۰
شماره ارسال: #9
آواتار
يكي از شاهكارايه خدا واسه منتظراش دعايه عهد اصن سر صبي با قلبت بازي مي كنه !!!!Heart
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رهیافته ، MohammadSadra ، حسن عزتي
۱۰:۱۵, ۲۹/مهر/۹۰
شماره ارسال: #10

با سلام
یا مهدی ادرکنی
سه شنبه این هفته دومین چهل روز دعای عهد را تمام می کنم- در دومین چهل روز خیلی اتفاقات خوب دیگه برام افتاده و میدونم که همش از توجه خود امام زمانه و به همه پیشنهاد می کنم چله نشینی کنن برای دعای عهد تا معجزاتشو ببینن!!!
از جمعه هم سومین چهل روز را شروع می کنم که در روز عاشورا که سه شنبه 15 آذر است پایان می یابد که به دوستان پیشنهاد می کنم حتما از این جمعه چهل روز را شروع کنن که به بهترین روز پایان می یابد زیرا در روایات گفته اند که روزی است که ظهور امام زمان در آن واقع می شود.
پیشنهاد دیگرم خواندن دعای سمات در ساعت پایانی روز جمعه است، که من برای اولین بار جمعه قبلی خواندم، باور کنید شنبه صبح به حاجتم رسیدم!!!
HuhAngel
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مسافر ، paradise ، mohammad790 ، MohammadSadra ، حسن عزتي ، حقیر ، یاوران مهدی ، soshiant
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا