کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ارزش واقعی انسان به چیست؟(حتما مطالعه بفرمایید)
۱۴:۲۰, ۲۷/مهر/۹۰
شماره ارسال: #1

بسم الله الرحمن الرحیم
این کلام از جناب علامه نقل به مضمون است. علامه محمد تقی جعفری (رحمه­ الله ­علیه) می­ گفتند: عده ­ای از جامعه ­شناسان برتر دنیا در دانمارک جمع شده بودند تا پیرامون موضوع مهمی به بحث و تبادل نظر بپردازند. موضع این بود: «ارزش واقعی انسان به چیست».

برای سنجش ارزش خیلی از موجودات، معیار خاصی داریم. مثلا معیار ارزش طلا به وزن و عیار آن است. معیار ارزش بنزین به مقدار و کیفیت آن است. معیار ارزش پول پشتوانه­ ی آن است. اما معیار ارزش انسان­ ها در چیست.

هر کدام از جامعه شناسان صحبت­هایی داشتند و معیارهای خاصی را ارائه دادند.

بعد وقتی نوبت به بنده رسید گفتم : اگر می­خواهید بدانید یک انسان چقدر ارزش دارد ببینید به چه چیزی علاقه دارد و به چه چیزی عشق می­ورزد.

کسی که عشقش یک آپارتمان دو طبقه است در واقع ارزشش به مقدار همان آپارتمان است. کسی که عشقش ماشینش است ارزشش به همان میزان است.

اما کسی که عشقش خدای متعال است ارزشش به اندازه­ ی خداست.

علامه فرمودند: من این مطلب را گفتم و پایین آمدم. وقتی جامعه شناسان صحبت­های مرا شنیدند برای چند دقیقه روی پای خود ایستادند و کف زدند.

وقتی تشویق آن­ها تمام شد من دوباره بلند شدم و گفتم: عزیزان! این کلام از من نبود. بلکه از شخصی به نام علی (علیه­ السلام) است. آن حضرت در نهج البلاغه می­فرمایند: «قِیمَةُ کُلِّ امْرِئٍ مَا یُحْسِنُهُ» / «ارزش هر انسانی به اندازه­ی چیزی است که دوست می­دارد».

وقتی این کلام را گفتم دوباره به نشانه­ ی احترام به وجود مقدس امیرالمؤمنین علی (علیه­ السلام) از جا بلند شدند و چند بار نام آن حضرت را بر زبان جاری کردند . . .

حضرت علامه در ادامه می­ گفتند: عشق حلال به این است که انسان (مثلا) عاشق 50 میلیون تومان پول باشد. حال اگر به انسان بگویند: «آی!!! پنجاه میلیونی!!!» . چقدر بدش می­آید؟ در واقع می­فهمد که این حرف توهین در حق اوست. حالا که تکلیف عشق حلال اما دنیوی معلوم شد ببینید اگر کسی عشق به گناه و معصیت داشته باشد چقدر پست و بی­ ارزش است!

اینجاست که ارزش و مفهوم «ثار الله» معلوم می­شود. ثار الله اضافه­ ی تشریفی است . خونی که در واقع آنقدر شرافت و ارزش پیدا کرده که فقط با معیارهای الهی قابل ارزش گذاری است و ارزش آن به اندازه­ ی خدای متعال است.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Agha sayyed ، میلاد.م ، Anti gods ، محمود ، rastin ، hesam110 ، وحید110 ، nafas ، علی 110 ، soltanmahmoud ، خیبر110 ، mohammad790 ، Havbb 110 ، دستهای سبز ، بیداری اندیشه
۱۵:۲۴, ۲۷/مهر/۹۰
شماره ارسال: #2
آواتار
امیر مومنان(علیه السلام)میفرمایند:قیمة کل امر ما یعلم.
ارزش هر شخصی به دانش اوست.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میثاق ، rastin ، علیرضا110 ، hesam110 ، nafas ، خیبر110 ، viana
۱۵:۴۷, ۲۷/مهر/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/مهر/۹۰ ۱۵:۵۱ توسط میثاق.)
شماره ارسال: #3
آواتار
1- اميرمؤمنان على عليه السلام فرمودند:
«انّه ليس لاَنفُسكم ثَمنٌ الاّ الجّنة فلاتَبيعوها الاّ بها» (نهج البلاغه حکمت 456)
«بدانيد كه جان شما هيچ بهايى جز بهشت ندارد پس آن را به كمتر از بهشت نفروشيد.»

2- «و لبئس المتجر اَن تَرَى الدّنيا لنفسك ثمناً» (خطبه 32)
«و چه تجارت زشتى است كه انسان دنيا را بهاى خويشتن بنگرد!»

امیر مؤمنان – صلوات الله و سلامه علیه- فرمود: «فرزند آدم، قدر و قیمت تو بالا است، مراقب باش خود را نفروشی».
قدم اول این است که نفروشی زیرا مشتری وجود ندارد. جنسی که ارزان باشد خریدار زیاد دارد ولی جنسی که قیمتش بالا باشد، کسی نمی تواند بخرد.
حال اگر قصد فروش داشتی، قیمت پایه را انتخاب کن. قیمت پایه فرزند آدم، بهشت است و اگر خود را به کمتر از بهشت فروختی، خسارت بارترین معامله در عالم هستی رخ داده است.
امیر مؤمنان – صلوات الله و سلامه علیه – می فرماید که اگر به کمتر از بهشت خود را فروختی، خسارت بارترین معامله در دنیا رخ داده است؛ بنابراین قیمت خیلی بالاست و خیلی ارزش داریم.
یک معیار هم در احادیث به ما داده اند که بفهمیم ارزش انسانی ما چقدر است ؟
فرمودند : ارزش هر انسانی به قدر همت اوست .
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علیرضا110 ، hesam110 ، nafas ، Anti gods ، mohammad790 ، دستهای سبز ، بیداری اندیشه ، viana
۱۶:۱۹, ۲۷/مهر/۹۰
شماره ارسال: #4
آواتار
آفرین به عزیزان و همسنگران.
بعضی از تاپیک ها واقعاً ارزش وقت گذاشتن و مطالعه داره.
دلم نیومد فقط تشکر کنم. گفتم چند خطی را به عنوان تشکر سیاه کنم.
یا علی
التماس 2a
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علیرضا110 ، Anti gods
۱۸:۲۰, ۲۷/مهر/۹۰
شماره ارسال: #5
آواتار
خدا را شکر که مولایم علی شد!!!!!!!!!!!!!!!!
دوستان
مولا علی در کلامی هم مطلبی به این مضمون دارند که بهای تو بهشت هم نیست و تو برای فرا تر از بهشت خلق شده ای
بهای تو خود خداست!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
در احادیث قدسی هم داریم که خدا می فرماید ای فرزند آدم من بهشت را بر تو مباح کردم
این یعنی چی؟
مباح به چیزی میگن که مکروه نیست و البته مستحب هم نیست
محبوب خدا هم نیست چندان
خدا میگه من تو را برای خودم خلق کردم
باز در روایات داریم که بهشت اقامت گاه انسان است و نه هدف آن

در ادعیه داریم:
یا منتها الهمم العارفین
ای منتهای همت عارفان
و یا خود مولا علی در مناجات شعبانی می فرمایند
الهی هب لی کمال الانقطاع...
خدا یا به من کمال فنای در خودت را ببخش

و یا باز هم داریم که بهشت مشتاق تر است به سلمان تا سلمان به بهشت
یعنی کسانی که میرسند به مقامات عالیه (منا اهل البیت میشن) هدف اونها بهشت نیست
هر چند اگه کسی هدفش جهنم نرفتن یا بهشت رفتن باشه خدا او را دوست میدارد
اما فرق بسیار است بین کسی که برای ثواب کار نیک میکند و بین کسی که برای رضایت محبوبش کاری میکند که محبوبش شاد شود
محوری اولی حب نفس و منیت است و محوری دومی حب محبوب است!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
خلاصه لپ کلام همان سخن مولایمان است
ارزش هر کس به اندازه ی محبوب اوست

یا علی مدد حیدر
یا علی گفتیم و عشق آغاز شد

امضای علی 110
پرستش به عبادت نیست، به اطاعت است!!!!
از که اطاعت می کنیم؟!
همو معبود ماست!!

امام زمان علیه السلام:
ظهور ما به تأخیر نیفتاده مگر به سبب اعمال ناپسندی که از ایشان (شیعیان) سر می‌زند و خبر آنها به ما می‌رسد.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Anti gods ، وحید110 ، hesam110 ، علیرضا110 ، mohammad790 ، Havbb 110 ، viana
۲۰:۴۷, ۲۷/مهر/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/مهر/۹۰ ۲۱:۴۶ توسط میثاق.)
شماره ارسال: #6
آواتار
چندلحظه پیش داشتم مطلبی رو از کتاب سعادت ها و شقاوت ها تالیف آقای سیدصادق یزدی میخوندم که بد نیس اینجا بگم و نکته جالبی هم که به ذهنم رسید درانتها عرض میکنم.
رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند:هرکه با علی مخالفت کند خدا بهشت را بر وی حرام فرماید و جایگاه او را آتش قرار دهد و هرکه علی را خوار دارد خدا او را در قیامت خوار گرداند و هرکه علی را یاری دهد خداوند او را در روز قیامت یاری کند و به هنگام پرسش، حجت و دلیل خود را به او تلقین نماید.
خیلی جالبه،بفرموده امام علی(علیه السلام) انسان خودشو به کمتر از بهشت نباید بفروشه و حالاخود بهشت در گرو حب علی هست،یعنی بدون حب علی حتی ازحداقل محرومی چه برسه به رسیدن به الله
‏...
قال رسول الله(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) :
ان السعید کل السعید حق السعید من احب علیا فی حیاته و بعد موته و ان الشقی کل الشقی حق الشقی من ابغض علیا فی حیاته و بعد وفاته.
براستی که سعادتمند کامل و حقیقی کسی است که دوستدار علی(علیه السلام) در زندگی و پس از مرگ او باشد و همانا تبهکار و بدبخت و شقی حقیقی کسی است که دشمن علی(علیه السلام) در زندگی و پس از رحلت آن حضرت باشد.

در یک کلام ارزش انسان در گرو ولایت و دوستی ائمه(علیه السلام) است.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علیرضا110 ، علی 110 ، mohammad790 ، hesam110 ، دستهای سبز ، بیداری اندیشه ، viana
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا